VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPrvi box 50x50x100
LEGACY

Prvi box 50x50x100

38 odgovora2,074 pregleda
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Pozdrav drugari, odlu io sam napraviti svoj prvi box i krenuti sa avanturom.Po eo sam razmisljati pre par meseci o toj ideji i odlu io sam preduzeti svoje prve korake.Prvi box sam odlucio napraviti sam i nekih manjih dimenzija, te se nau iti o svemu tome.Planirane dimenzije boxa su 50x50x100, mislim da su sasvim dovoljne za moju prvu biljku.Eh sada cu ispisati planirane specifikacije za sam box, hteo bih uti vaaa misljenja o samim specifikacijama.. Osvetljenje: Planiram napraviti cfl panel koji ce se zasnovati od 6 20w sijalica, mo~da budem stavio jos 2 ako bude bilo potrebe..Sam panel sam hteo sastaviti na sli an na in ovome.Uba ena slika, piaite vasa misljenja o ideji. Ventilacija: `to se ti e ventilacije, planirao sam da mi sam ulaz vazduha u box bude pasivan.Za ispuh vazduha sam mislio staviti kupatilski ventilatori fi 100, koji mislim da je sasvim dovoljan za te dimenzije i naravno 1-2 kompjuterska venta u sami box za bolji protok vazduha u boxu.Takodje me zanimaju vaaa misljenja, samo piaite. -Sami box iznutra sam mislio obloziti sa Mylar Bubble folijom jer je svi smatraju najboljom. Hteo bih da mi piaete mialjenja o navedenom boxu.`ta je bolje za boxic, a ata ne.Kroz pravljenja boxa cu se oglasavati ovde i ubacivati slike da vidite kako sve te e, a i naravno ako negde zapne da pripomognete heh..Nadam se da u sto pre zavrsiti sa boxom i zapo eti sa avanturicom.Do sledeceg javljanja, veliki pozdrav drugari ;) Ovako sam planirao izgledati panel.

dec 2021.

Pozdrav i dobrodoaao! Meni u o i upada visina - nije toliko tragi no, radili su ljudi micro growing i u mnogo ni~em prostoru, ali mislim da je za tebe bolje da ne idea ispod 150cm Jer kad zara unaa visinu potova i udaljenost sijalica od vrhova biljke, nee ti mnogo ostati za samu biljku :) Opet ka~em, nije neizvodljivo, tim pre ato planiraa CFL a one mogu na desetak santima od vrhova ve, ali li no mislim da ea brzo i sam prerasti taj box, i ~eleea viae - viae biljki, viae svetla, viae svega :) a uvek je lakae oduzeti na visini boxa nego dodavati I CFL ti nisu najsreniji izbor po mom mialjenju, bolje napravi LED E27 panel, daleko isplatljivije i zasigurno vei prinos (s tim ato onda def moraa poraditi na visini) Sretno dalje!
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Nije mi problem napraviti viai box, da li mogu ostaviti iste specifikacije sijalica i ventilatora na visinu od 150cm jer sam vec pokupovao navedeno..Hvala puno na savetima :)

dec 2021.

e super box malo veci od mog kad sam uzgajao bas sam zelio tih dodatnih 15cm bit ce odlican za jedan grow. ja bi samo neku reflektirajucu iznad sijalica malo da povecas broj luxa :D
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

hvala puno drug moj, razmisljao sam staviti iznad sijalice mylar bubble foliju to cu i uraditi. :cool23:

dec 2021.

sta te natjeralo na cfl? mogo si tanki LED panel nac ustedit dosta prostora
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Iskreno ne znam ni ja sam, citao sam kako je bolje za pocetnika napraviti prvo neki cfl pa posle preci na LED..Ako imas neku ideju za LED panel, neki pristupacniji za te dimenzije, salji :)

dec 2021.

moj je npr 60W 20 eura. 35x35 dimenzije. ti bi mogo i veci/jaci. Sad kina i kvaliteta ne znam al evo ja radim "2 grow" jos uvjek super radi. prosli grow oko gram/watu tako da je kvalitetna ledica. biljka je skoro dirala panel nije gorilo tako da za mini box je super ispala lampa. link je crko al mozes slicne nac. sta se trenutno sadi?
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Razmislicu i pogledacu gde ima takvih panela u Srbiji za iduci grow. Kupio sam sve potrebne materijale i isekao daske za cfl panel. Probacemo prvi sa ovim panelom da vidimo kako cu se snaci, naravno uz mentora. Hvala ti puno na savetima, definitivno cu ih iskoristiti :) Naruceno je OG kush seme, treba mi stici uskoro i krenuti sa avanturicom, ne mogu docekati.Receno mi je da je OG kush jako dobro seme za te dimenzije. :)

dec 2021.

ide i sa cflom bit ce dobar grow, jel prvi? ne preceruj sa zaljevanjem usporit ces je brutalno...
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Prvenac. Otvoricu dnevnik kada budem zapoceo, znacilo bih mi i ti ispratiti kako tece.Svaki savet znaci.. :D

dec 2021.

ispratit cu al nisam sadio u zemlji ne sjecam se. cak i chilly sad prebacujem na vodu. al imas ovog mentora koliko vidim studenti mu super rezultate dobijaju.
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Odlucio sam se za mentora @FatOne, cekamo da zavrsim ovaj boxic i da krenemo konacno. Sve u svemu, bice zanimljivo.. :)

dec 2021.

nema nista ko prvi grow. ili previse pustis ili prerano zajebes a ona leti ko luda danas 3 cm sutra suma ahhaha. nadam se da si dobro resio miris ili ti nesmeta.
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Nemoj da me bacas u bedak hahaha, nadam se da ce se nesto izvuci.. Iskreno ne bi trebalo da mi smeta ali ako bude bilo potrebe, sastavicemo nesto.

dec 2021.

mal je boks mene je preduhitrila moras cesto savijat. smisli kako ces usidrit LST. npr moj prvi grow sam zasro radi toga. drugi sam napravio sistem olakso mi zivot nenormalno.
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Mislio sam topingovati i onda uraditi LST, sta mislis o tome? Hteo sam te pitati recimo do koje visine boxa mogu praviti sa ovim navedenim specifikacijama ventilatorom i tim cfl sijalicama. Mogu li recimo napraviti box visine 150cm i ostaviti isti ventilator fi 100 i cfl panel?

dec 2021.

ima negdje formula u temi ventilatori, al ovaj moj je 3 puta vise nego sto mi treba. tako da mislim da ces ti sa kupaoniskim bez problema.kolega mi je imao veci boks sa kupaoniskim i carbon filterom nije se osjetila trava a cirkulisalo je. plus ti imas i ventove oko biljke tako da mislim da ce dovoljno doc cfl ne treba bas velik razmak tako da sve zavisi koliko mozes toplinu kontrolisat u boksu al vjerujem imas dosta za tu sirinu mozda moze malo jace, mozda ti se javi neko ko ima iskustva sa cfl ili vidis po forumu.
DizairPOZNAVALAC

dec 2021.

Jel moze neka preporuka za filter na ventilator fi 100 i taj prostor? Pozdrav drugari :D
sone1ZMAJ

dec 2021.

Can lite serija sa flange, jer se flansna moze skidati i montirati na klik, pa kad predjes iz vege u cvet, samo klikom montiras filter, jer je flansna vec zalepljena na crevo-turbinu ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se