VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraStealth HI-FI LED projekat (DiY)
LEGACY

Stealth HI-FI LED projekat (DiY)

136 odgovora13,211 pregleda
PalacZMAJ

nov 2017.

Pozdrav ekipa. Ovom prilikom vam predstavljam moj projekat koji je produkt dvogodisnjeg ucenja i saznanja vezanog za uzgoj nama drage biljke. Radi se o manjem boxu dimenzija V52 S47 D39 izradjenom od iverice. Osvetljava ga DiY led panel na kome se nalaze 4 cob-a 2x50w i 2x 20w i tri pc venta 12cm. Na gornjrm delu je napravljen otvor u koji ulezu ventilatori koji hlade panel i ujedno izbacuju vazduh iz boxa. Levi i desni se gase kada je ugaseno svetlo dok ovaj srednji radi 24h. Na vrata sam postavio zvucnike koje sam izvadio iz starog vufera i ostalo je jos da ugradim potenciometre za pojacavanje tako da ce biti u potpunosti funkcionalan. Trafo i elektronika nakaceni pored panela i zauzimaju jako malo mesta. Takodje na vratima se nalazi otvor za pasivno ubacivanje vazduha. Postavljene su i ove aluminijumske lajsne da svetlost ne curi iz boxa. Na zadnjoj strani je jos jedan manji otvor za pasivno ubacivanje vazduha. Jedan ventic od 8cm sluzi za mesanje vazduha. Radna temperatura 24-25C i po mom misljenu mogao bi da radi skoro celu godinu. Hladnjak se vrlo malo greje iz razloga sto ventovi direkno izbacuju vazduh iz boxa. oblozen je ovom kamperskom folijom ali cu je uskoro zameniti nekom kvalitetnijom. Nadam se da ce ovo nekome posluziti kao inspiracija da sastavi svoju varjantu stealth boxica. Jos jednom se zahvaljujem ekipi sa foruma koja me inspirise, a narocito svojoj zeni @Glista mala na nesebicnoj podrsci.

nov 2017.

Au kume ovo je vrh svaka cast na ideji :clap:::thumb:

nov 2017.

:):respect:

nov 2017.

Ovo je bas za vutroaudiofile. Odlicno si to napravio svaka cast!!
h0ndaZMAJ

nov 2017.

@Palac Zeleni svaka cast na ideji a bome i zeni na podrsci :clap::, treba imat razumjevanja za taj hobi!:thumb:
PalacZMAJ

nov 2017.

Hvala ekipa :) Bice jos neka fotkica kada bude sve kompetirano, odnosno ugradjeni ovi potenciometri za pojacavanje.
SquerlzLEGENDA

nov 2017.

:thumb::gled:
ZlochikaLEGENDA

nov 2017.

Je li ova biljka porasla pod tih 150W kineskog 220V COB LED-a? Ako jeste, mogao je malko ranije neki dnevnik.
1310ZMAJ

nov 2017.

:zvizd: :clap:::) zelenih 5
hazeriZMAJ

nov 2017.

Odlicno je raditi nesto sto te veseli uz podrsku i razumjevanje najblizih:thumb: A sto reci...uzivaj:):thumb:
PalacZMAJ

nov 2017.

Cudan je njen razvojni put. Prvobitna namera je bila da bude hermic pa je prvih 10-ak dana bila na prozoru, zatim se uselila u pc box ispod jednog cob-a 50w i sve to u saksiji od 1,5l. E onda me moja mila zena ubedila da je postedim i nastavim da gajim za dim. Negde u dvadestom danu zivota je presadjena u saksiju od 5l i dobila je 2x23w cfl. Tada nastaje haos za 10 dana je prerasla pc, a ovaj novi box nije bio zavrsen. I dok je cekala svoj novi dom rasla je u uglu sobe ispod dva coba 50w. Ubrzo je box bio zavrsen i ona se uselila. Malo posle toga stiglo je jos cob-ova i sada se przi ispod 140w. Bice neki dnevnik uskoro :)

nov 2017.

Svaka ast!:thumb::clap:: Mogue je da u slo~it clone-box u ovom stilu, mo~e stajat u dnevnoj sa strane bez sumnje ikakve! Jako super, hvala na ideji! :respect:
PalacZMAJ

nov 2017.

Hvala bro :) zbog toga smo ovde.

nov 2017.

Sve to super izgleda, ali kako rjeaavaa miris? ili si planirao kakav diy filter napraviti? Preporu ujem ti za to tvoje, da si uzmea napravia ovakvo neato: potrebna ti je samo kutija prazna od istih cd-ova, za taj tvoj prostor, ona kutija od 50 komada dovoljna.. u praxi ti to ovako izgleda
PalacZMAJ

nov 2017.

Super je to video sam vec negde na forumu ali mi nije potebno. Stavim neki osvezivac vazduha da malo zamaskira i to je to. Uostalom meni bas prija mio miris vutre lepe :gled:
FeltLEGENDA

nov 2017.

Ovo je baa po mojoj mjeri :D Predobro :popcorn::

nov 2017.

Super je. :D :thumb:
dedaZMAJ

nov 2017.

To te ja pitam, vrhunski stealth!

nov 2017.

svaka vam cast recpect
1310ZMAJ

nov 2017.

virni na adrijevu temu vutrometar, imam neki prjedlog za meatre po roenju. drugi put gledam boksulju, joa mi je lijepai, mora to nekak i izgledati, bravo i nemoj stati ima joa namjeataja po ku i:thumb:
WhirlwindAMBASADOR

nov 2017.

Genijalno, svaka ast!
PalacZMAJ

nov 2017.

Procitao sve ali meni tu nista nije jasno :zvezda:: luxi, fluxi...bog ce ga znati :) I meni je boxic iz dana u dan sve lepsi. Skoro sav namestaj po kuci sam pravim pa sad razmisljam da u kuhinjski deo ubacim neki mali za vegu:)

nov 2017.

Joa kazes da sam tadis namjeataj, po ovome ne sumnjam da ce biti neato orginalno i funkcionalno kao i ovaj Box, estitke na trudu i ideji.:respect::thumb:
retkoLEGENDA

nov 2017.

Gledam i ne vjerujem :drull: Svaka ast na boxu, treba to sve strpat u tako mali prostor i joa da izgleda izvana vrhunski :respect: Mogao bi se bacit u industrijsku proizvodnju stealth lab kuanskog namjeataja po mjeri :rasta:
PalacZMAJ

nov 2017.

@retko Hvala bro ;) Razmisljao sam ja o toj proizvodnji ali me brine plasman. Kako prodavati ovako nesto,a pri tom izbeci :murija:
waynejohnAMBASADOR

nov 2017.

Mo~da ponudit ovim naaim growshopovima da uvrste u ponudu?Izgleda spremno za serijsku proizvodnju :thumb:
hazeriZMAJ

nov 2017.

Doci ce vrijeme kada ce se znanje o cannabisu,uzgoju,izradi satora biti od ogromne vaznosti,a zar ima nesto bolje nego raditi legalno ono sto volis:)Edukacije nikada dosta:thumb:
retkoLEGENDA

nov 2017.

e to je trenutno problem ali sta ka~e @hazeri doci ce i to vrijeme :) valjda za naaih ~ivota :razvaljen:::D
PalacZMAJ

nov 2017.

@waynejohn pratim tvoje postove vezane za led i vidim da si strucan za ove nove cob-ove. Pa me interesuje da li imas predlog za neki kvalitetniji diy panel za ovako mali prostor?
waynejohnAMBASADOR

nov 2017.

Imam al ne bih cobove u takav prostor, samsung F ili H serija trakica lagano pogonjena moglo bi se super svjetlo napravit za taj prostor a da mo~ea ii do 15-10 cm blizu panela sigurno bez lightburna a hlaenje pasiva
PalacZMAJ

nov 2017.

@waynejohn Koliko bi mi tih trakica bilo dovoljno za ovaj prostor? Ako moze neki link za njih gde ih kupiti i za driver. Pokusao sam da nadjem ali sam potpuni duduk za te elektro zajebancije.
waynejohnAMBASADOR

nov 2017.

Digikey ili arrow je za trakice, tebi tu jedino tu stane H282D, to su ove male manje od 30cm, cca 6 komada...pc napajanje 24v 3A to su ona rupi asta ato imaa po ebayu i aliexpressu bi uzeo to je negdje oko 70w efikasne rasvjete
waynejohnAMBASADOR

nov 2017.

Ako hoea plug&play za relativno male pare a da je opet solidno onda su ove trakice od estonca dobar izbor https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F222366303179
PalacZMAJ

nov 2017.

@waynejohn car si :thumb: Ako sam ja dobro razumeo ovo https://www.digikey.com/product-detail/en/samsung-semiconductor-inc/SI-B8R05128HUS/1510-1587-ND/6149752 sa ovim https://www.ebay.com/itm/1pc-DC-DC-12V-To-24V-3A-72W-IP68-Voltage-Step-Up-Boost-Power-Supply-Converter-AF/292215602634?hash=item4409683dca:g:14UAAOSw-5RZkmT2 ili ipak treba ovo https://www.ebay.com/itm/1PC-USED-GSM-H75S24-24V-3A-industrial-power-supply/172391950143?hash=item28235c673f:g:rm0AAOSw44BYFY-q i sve to moze pasivno da se hladi?
waynejohnAMBASADOR

nov 2017.

Da, to su te trakice a za napajanje neato ovako do 10$ https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F152134115704
PalacZMAJ

dec 2017.

Ekipa potrebna mi je pomoc. Ako bi se ovaj moj box naso u prodaji da li je potrebno uraditi atest lampe ili celog boxa. Kako i gde to uraditi?
PalacZMAJ

dec 2017.

Box kompletiran i u potpunosti funkcionalan. Raste vutra, a moze i muzika da se slusa. Isao je na prezentaciju u jedan od nasih grow shopova. Utisci vise nego dobri. Cura iz shopa se zgranula kada sam pustio stvar, ponovila vise puta "Pa ovo radi" rQCVTVSqSFw
retkoLEGENDA

jan 2018.

TOP :respect: `to se ti e stavljanja na tr~iate mislim da to varira od dr~ave do dr~ave ali za ovako neato bi vjerojatno svugdje morao proi neke testove sigurnosti proizvoda (zbog struje), u biti samo bi trebao sve te ~ice malo lijepae "zapakirat" a uz tvoju kreativnost to nebi bio problem :respect: :cool23:
PalacZMAJ

jan 2018.

Zice nisu problem, ali kome se obratiti za taj test..... ne znam, nisam pametan.... A bas mi je stalo.
Xanny AddictENTUZIJASTA

jan 2018.

brale ukrast ce ti ovi iz shopa ideju
PalacZMAJ

jan 2018.

Ako ces realno moze ga neko i na forumu videti pa iskopirati. Moje je da pokusam.
1310ZMAJ

jan 2018.

Pal e zeleni bravo! Kako si tu plavu ledicu spjio na prekida?
PalacZMAJ

jan 2018.

Di znam :puuuh:: ceo setup sto se tice zvuka je izvadjen iz starog 2.1 sistema. Hocu reci sve je vec bilo povezano moje je bilo samo da ugradim.
hazeriZMAJ

jan 2018.

Neka.Ti znas posao;):thumb:
PalacZMAJ

jan 2018.

Taj fazon. Cisto sumnjam da ce neko iz sopa da se cima i sastavlja lampe i box. Da bi se to odradilo moras da imas predhodno iskustvo u growanju, narocito u micro gowu. Ipak je ovo malo zahtevnija konstrukcja ma koliko jednostavno izgledalo. Iza ovog stoji bezbroj sklapanja i rasklapanja box-a da bi se na kraju dobili idealni uslovi.
hazeriZMAJ

jan 2018.

Moje misljenje je da covijek koji stvori praksu growanja u tako malim prostorima moze najbolje sastaviti box,ubaciti sve nedostatke i dodatke..Mogu tebe kopirati ovako na pogled,objasnjenje...ali praksa je ta koja tebi daje prednost;):thumb: Nemoj odustati od svojih inovacija,uzivas u pravljenju istih,a kad tad ce doci liberalnije doba pa ces imati dosta poziva;):thumb: Od mene imas :respect:
PalacZMAJ

jan 2018.

@hazeri mudro zboris, svaka ti je na mestu :thumb: A otome koliko mi znaci vasa podrska necu ni da govorim...:vutra:
Weedlover28AMBASADOR

jan 2018.

Svaka ast na ideji,a i na izvedi.Vrlo domialjato.Ispuh su ti ova 3 venta ato ujedno hlade panel koliko sam vidio ili ?
PalacZMAJ

jan 2018.

@wob1950 Da halade panel i ujedno izbacuju vazduh iz box-a. Kada je svetlo ugaseno ostaje samo ovaj srednji da radi.

jun 2018.

Koliko si runova vec odradio ispod jednih te istih china cobova @Palac Zeleni "Osjetil" se od growa do growa da su slabije?
PalacZMAJ

jun 2018.

@420Florist Mislim da do sad nisam vise od dva gowa pod jednim te istim cobovima. Primecuje se da lagano slabe, skulju sam terao sa 4x20w i vrhovi su bili nikad tvrdji. Purpl mi je prebacio polovinu cvata i nije ni upola kao skulja pa moram da dodam jos jedan cobic. Po mom misljenju dva growa i menjanje.
hazeriZMAJ

jun 2018.

Koliko kosta mjenjanje?
PalacZMAJ

jun 2018.

Mozda nekih 10€ za 5x20 w
waltertitoISTRAŽIVAČ

jun 2018.

rade li ovi zvu nici ili je to samo onako
PalacZMAJ

jun 2018.

Rade, piae sve lepo...

okt 2018.

Opasan box. Pored led panela i CFLa ,dal moze sa jos nekim svetlima,konkretno led zarulje e27 ,ili je visina problem?

okt 2018.

Potrudi se oko tih atesta i toga, ateta da ne uspijea. Deklariraj kao "Kitchen Spice grow box" npr, za za ine uzgajat...al treba onda neki kuhinjski motiv biti, ovaj je audio grow box. Prou avam stealth varijante i najbolja mi je za sad la~na polica-vrata: Sretno s projektom! Edit: ali kak objasnit stolaru koji ugrauje ovak'a vrata zakaj mi treba skrivena soba? Koji hobi to zahtjeva? Razvijam fotografije 'old school style' u mra noj sobi? Ima li ko kakvu ideju @:vutra:
jopezgZMAJ

okt 2018.

making a closet into a bookshelf ,samo obratno :) ,moze bit ormar ,ostava,mali office... izmedju ostalog i kaj ga briga :)
hazeriZMAJ

okt 2018.

Vrlo jednostavno.."hocu tu i tu rupu,vrata..pa rupu..pa vrata..koliko kosta?Hmmmm....400 kn"..i to je to;)Salim se malo..nema stolar sta pitati..on radi Budy..:thumb:
PalacZMAJ

okt 2018.

@Budfield malo sam digao ruke od tog atestiranja I ostalih zajebancija, radje bi mirno da sedim kuci I growam nego da padnem. A tu policu mozes I sam napraviti ili zovi mene stolara pa da sastavimo box ;) @hazeri Poznavajuci mentalitet majistora sa ovih prostora ima itekako da se pita jos I da prepricava. @Igor e mislim da bi viisina bila problem za e27
hazeriZMAJ

okt 2018.

I to sto kazes...bas mentalitet:thumb:

okt 2018.

Upravo to. To bi se vec iducih par dana pricalo uokolo u tim majstorskim vodama:D Nekoga pouzdanog i lagano Ideja je odlicna
Perke94ISTRAŽIVAČ

jan 2019.

nisam vidjao u mojemu veku, pa jos i radi zvucnik, svaka cast :D
BadiZMAJ

jan 2019.

boxi je vrh vrhova...svaka ti ast :respect:

apr 2019.

@Palac Zeleni Kako su se pokazali ovi Smar IC Cobovi?Koliki im je zivotni vek?
PalacZMAJ

apr 2019.

Nista posebno, jos mislim I da im je potrosnja malo veca od navedenog.

apr 2019.

Ima sada i novijih generacija COBa. Ove sam uzeo od 3000k i isto u sebi imaju driver. Zna i, plug'n play! Ima i le e za njih. Cree ima iste, njih sam 10 od 7w, naru io. Uglavnom, da se slo~it dobro svjetlo za malo novaca
BizzzoZMAJ

dec 2020.

Bogami ovo je stvarno perverzija. `kolski primjerak! Svaka ast!
WizdomLEGENDA

dec 2020.

Moj glas ide zelenom palcu definitivno... nema dalje od ovoga, kreativno, funkcionalno i neprimjetno. Svaka cast kolega iako ima vec koja godina od kad postoji. Odlican (5)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se