VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraDIY Vege + Flower BoX
LEGACY

DIY Vege + Flower BoX

50 odgovora3,890 pregleda
GrobnaJamaAMBASADOR

sep 2015.

Pozdrav vutroljubciiii !!! Nakon godinu i pol dana citanja dnevnika uzgoja, preglevanja hiljade klipova, foruma, gorw biblija i sl. odlucio sam se da je avantura skupljanja opreme i teorje zavraena! Sukladno tome bacam na svoj prvi Indoor! :gled: Ovaj box je moja kucna radinost trenutno u izgradnji.. Materijal je 18mm iveral, sastoji se od 2 odvojena boxa, jedan za vege jedan za flower. Vege 70x80x100: Svijetlo: CFL 200W 6400K + obican reflektor Ventilacija: BB 125 Turbo + passivni upuh Folija: Diamond Mylar Flower 70x80x120 Svijetlo: 400w HPS 2700k + Sputnik Aircooled reflector Ventilacija: BB 125 Turbo + passivni upuh, karbonski filter 300m3/h Folija: Diamond Mylar Listu ostale opremu cu nadopuniti putem kako se box primice prema finalnom izdanju. Za sada to je hrpa daski i oprema. Cim zavrsi izgradnja ide 1. grow i dnevnik :makaze: Majstor painta :fuck: evo skice boxa:

sep 2015.

Obzirom da su zavraile vruine,sada da ga imaa ... mo~ea krenuti uz ovakav opis. Joa samo neki vertikalni ato cirkulira unutra po biljkama.
GrobnaJamaAMBASADOR

sep 2015.

Naravno! Imao sam u planu one Vertikalne izduljene koji se rotiraju sa postolja ali nestali su... prosla sezona kaze gospon u ducanu :D Imam ovakva 2 u pripremi za pocetak Ako zagusti ekipa je tu :thumb:

sep 2015.

a ato e ti 400w HPS za tak mali prostor?

sep 2015.

U ovakav box bi bilo idealno 250w sa cool tubom, 150w bez cool tube, sve iznad toga ne ea moi ohladiti, razmisli malo i o razmaku biljaka od lampe, LST obavezan....
t@maraZMAJ

sep 2015.

Prostor je isti kao i moj....250w i bez cooltubea + jedna biljka unutra i imaa pravu stvar :) 400 ti je samo bespotrebno razbacivanje ;)
GrobnaJamaAMBASADOR

sep 2015.

Izvorno je trebao biti veci prostor ali su nastale komplikacije oko izgradnje boxa... Zasto brijete da je 400w previse? Nisam znao da ce visak lumena odmoc... LST + Scrog je u prvom planu, takve su dimenzije boxa... Zar nije da od 0,8 x 0.8m 400w hps ulazi u pricu? Tako bar kazu vutrini tutorijali i stiva koja sam nalazio po netu Jel tolka razlika u temperaturi? Turbina spremna ceka, temp prostora za grow je konstantnih 23-24 Ako ce biti tolko sranje sa temp, imam spremno jos i 250w prigusnica i lampa, samo je lampa dualspectar makar i to je najmanji problem i sa time se lijepo da radit :)

sep 2015.

Viae manje nepotreban troaak, borba sa temperaturom i muka sa dizanjem vlage. To su jedini razlozi zaato je previae 400w na tak mali prostor.
GrobnaJamaAMBASADOR

sep 2015.

A muke! Eto jos bacenih 500kn fak yea Sva sreca da sam kupio gomilu nepotrebnih stvari pa da neka i pomogne :clap::
StipeZMAJ

sep 2015.

Povecaj box kad vec sve imas :)
GrobnaJamaAMBASADOR

sep 2015.

prostor je ogranicavajuci faktor :/

sep 2015.

Samo ti pi i sa 400w.Sputnik je odli an reflektor a ako budea imao problema sa temperaturom samo bolji i ja i vent.A ata se ti e vlage najmanji problem je podignuti je malo.Itako u cvatnji nije da je trebamo previae. ;)
GrobnaJamaAMBASADOR

okt 2015.

:sun2::DPozdav dragi moji vutroljubci !!! Znam da ste sa velikim iscekivanjem cekali nastavak ovog posta ;) pocetna nakupina daski :D Ureenje ventilacije - Y koljeno za dupli ispuh - ~buke muke! Sigurnost na prvom mjestu, "protupozarne instalacije " :puuuh:: Uz malo urednosti i elegancije eyessss: Prva rukotvorina aka kutija za karbonski filter Neke kutije se naziru :spliff: Vege Flower Finalizacija :mario:: Vege Flower Vege Finish! :vozdra: Eh da sam znao da ce materijal biti bijele boje ustedio bi na foliji i pricvrscivanju iste :grrr: Upuh (pasivni) je raden od x4 mrezice presmotane jedna preko druge, cini mi se puno bolji od standarnih filera za ventove i metalne mrezice a i jeftiniji je :thumb: Jako puno truda i muke bilo je ulozeno u ovaj projekt... Na neke stvari nisam racunao + putne inovacije poskupile su i produzile sveukupne radove... Napokon gotovo je !!!! (barem prvi dio) Neki detalji se nevide + ventilator i ovlazivac se pridruzuju ekipi sutra/prekosutra! Flower box ima jos malo izgradnje ispred sebe taman dok vrijeme za 12/12 ne otpocne... Vise detalja uskoro :skot:: A vise o curama koje su zapocele suncanje biti ce u dnevniku koji se uskoro moze pratiti! :sun2: Fala @mr.dr.Smok tako sam i mislio, idem probati pa sta bude (250 sjedi na klupi :D) Lumen overload inc! :sun2::sun2::sun2:
1310ZMAJ

okt 2015.

5

okt 2015.

Bravo :thumb::clap::
Ukleti HolandezPOZNAVALAC

okt 2015.

Prva liga. Clean i profi look. :clap::
GrobnaJamaAMBASADOR

okt 2015.

Evo i mali update ovamo! :rasta: Box za cvjetanje lagano pocinje poprimati svoj finalni izgled Reflektor spreman, ceka jadan samo da curke jos malo porastu Sprava aka Kutija za karbonski filter napokon je spremna i ocekuje spajanje sa ostatkom ekipe :makaze: i jedna mala ali meni jako slatka novost u vege boxu, postavio sam 2 kukice i hanger tako da mi vise vent ne visi po tegli i skli~e po zidu boxa ----> Milina:mario::
1310ZMAJ

okt 2015.

biljci je ugodno, dobro zamisljeno. dal se isplati dymond folija , primjecujes li neku znacajniju razliku u refleksiji? nije mi jasan ct-reflektor, kako ces cijevi spojit?

okt 2015.

Odli no izgleda, svaka ast odli an DIY. Jesi razmialjao da vent za ispuh stavia izvan boxa tako da reflektor maksimalno mo~ea podii, ionako je dosta nizak box. Refllektor ea mo~da morati malo zakrenuti prema oakovima tako da imaa mjesta za cijev, a i da ima mjesta za usis zraka kroz CT. }ice probaj kroz neku uvodnicu provu , ne ea moi cijev od ispuha progurat kroz rupu. Svia mi se box i sretno....
GrobnaJamaAMBASADOR

okt 2015.

@1310 iskreno da ti kazem ne mogu reci da sam primjetio razliku sa diamond foliom jer nikada nisam radio bez nje, sudeci po curkama u vege boxu izgleda da im definitivno odgovara, ravnomjerno se razvijaju dijelovi sa direktnim svjetlom s obzirom na one sa druge strane, makar ih ja svako malo okrecem ... Malo na slici izgleda kao da je skuceno (i je) ali imam cca 14cm sa svake strane od reflektora do zida, bice nagurano, ali vjerujem da je alu-fex cijev prava gimnastcarka :rolleyes: Spajanje ide ovako: Turbina je pocetak ispuha - na nju ide cijev - u CT - sa CT na gornju rupu u boxu - sa rupe na karbonski - karbonski u ventilaciju @PINHEAD hvala, hvala :D Vent za ispuh je unutra iz razloga da direktno puse po lampi, box je nizak nema previse manevarskog prostora, ali je u planu LST + mreza da rjesi taj problem... ma najmanji problem je malo zakrenuti reflektor ako nece biti dovoljno mjesta, vec sam i razmisljao da ga postavim dijagonalno... kaj se tice zica to je elegantno rjeseno
1310ZMAJ

okt 2015.

400w se i meni mota po glavi. biljka je super
GrobnaJamaAMBASADOR

nov 2015.

Evo ga! Tutos finitos! Na kraju je ipak sve stalo nekako :puuuh:: Temperatura je malo bila problematicna kada su zatvorena vrata, ali to je rjeseno tako se ista otvore :D Temp: 27-28.5C Vlaga: 50-55% :D

nov 2015.

Odli no zgleda :clap:: Samo bi bilo bolje da vent vu e zrak preko lampe iz boxa van, nego da puae po lampi pa ispuh, Tako sigurno ne ea imati problema sa temp.
GrobnaJamaAMBASADOR

nov 2015.

hmmm... nebi. Cisto pogledaj kad stanes iza ili ispred ventilatora kako ti jace puse? ;) to je izvedeno bas iz razloga da puse hladno po lampi da se sto vise hladi
1310ZMAJ

nov 2015.

pedantno i uredno. vidi se da je raden s ljubavlju kao koljevka! turbinesu u principu napravljene da izvlace zrak, podesavanja i preinake sastavni su dio growa (meni jednako zanimljive kao i uzgoj) pici samo po svojim idejama odlicno ti ide
GrobnaJamaAMBASADOR

nov 2015.

Ideje, zamisli i kaosi :D Druze japanski hvala ti puno na podrsci svuda, kad smo vec kod koljevki jedna bebica special queen uselila jucer u kinderbed :vozdra:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se