VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPrvi Grow - Projekt
LEGACY

Prvi Grow - Projekt

12 odgovora1,353 pregleda

jan 2013.

Prvo da vas sve pozdravim, nadam se da sam pogodio mjesto za temu :) Ve par dana itam i obrazujem se po forumu. Dosta toga sam pohvatao ali ima joa nejasnih stvari, ne planiram vas puno pilat (sve ato mi treba mogu nai na forumu) ali isto bih vas molio da podjelite svoja mialjenja i savjete ;) Glavni razlog ato se upuatam u ovako neato jest ato ve dobrih godinu dana nisam puaio (a ni vidio) skunk. Sa sadnjom planiram po eti za nekih mjesec dana; poato trenutno nemam siguran prostor za box, a ni sjemenke. Naalo se neato novca pa sam kupio sljedee:- Growrite Box 60x60x160 - SunMaster HPS dual Spectrum 250W ( + onaj vrag za usmjeravanje svijetla, grlo) - GIB priguanica 250W - 2 x 220 V Ventilatori ( mislim joa jedan kupit) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To mi je osnovno dok ne doem do sjemenki! Sad imam par pitanja nadam se da neu biti dosadan. 1. Sjemenke? Pro itao sam na forumu o Al*** Seed Bank-u i zanima me koliko su diskretni za (RH)? Ako ne to, jel ima iko kakvu ideju, poato imam osobu koja ~ivi u Nizozemskoj pa jel ima koji na in da ona to poaalje, jer joa sam nabasao na neku temu, gdje piae kako u RH, kada ve poailjka (koverta ne paket) proe njihovu carinu, da kod nas nesmije biti otvarana i provjeravana (ukoliko nije teaka ili sumnjiva). `to da radim? 2. Prostor? Naime, kada ve radim ovo, spreman sam izdvojiti dosta novca i vremena da sve bude kako treba, pa me zanima, po vaaem mialjenju, koliko bih mogao smjestiti biljaka u moj box (60cm2). I dali je izvediva metoda Sea of Green na tolikoj povraini. (re eno mi je 4-6 biljaka) 3. Rasvjeta? Dakle, urod i rasvjeta su povezani! Mene sada zanima, dali je dovoljna ova lampa (250W HPS) ili da dodam joa ega. Slobodno navedite ato god treba! I ako netko ima ~ivaca za objasniti mi kako funkcionira odnos izmeu biljke i svjetla (ukratko naravno) Toliko od mene, nadam se da nisam dosadan, sve kritike i savjeti su viae nego dobrodoali! Pozdrav i zahvaljujem joa jednom :)
loopAMBASADOR

jan 2013.

drug,jaaaaaaaaaako smo osetljivi na 'vaka pitanja xD citaj forum ! koliko biljaka zavisi od planirane vegetacije,straina(indica,sativa,hibrid,auto....),velicine posude...... mislim,mos tu staviti 8 automatika u posude od po 5 litre,ili jednu biljku u posudu od 25 litara,ili.....razumes? nema nekog pravila,zavisi od tebe.. za rasvetu i sve ostalo ti vec pise na forumu-dosta ti je 250w na 60cm kvadrata,za semenke je rizik ko i kod svakog,jbg,sta ti Bog da... odnos svetlo/biljka? nema frke-evo ga- svetlo sija biljka raste. ....
Z&NZMAJ

jan 2013.

Alien? Mnogi naru uju od njih. Bili su i sponzor jedno vrijeme. Sad viae nemamo sponzora. Ova osoba u NL ti je siguran na in za doi do sjemena samo ako ta osoba zaslu~uje toliko povjerenje. Jesi siguran da smijea joa nekome rei ato ti je novi (budui) hobi? I za kraj, probaj guglati kanabis sjemenke. :wave:

jan 2013.

A siguran 100%, al mi se Alien ini kao bolja opcija poato imaju tu neku aemu sa sakrivanjem u razglednice :) i da Alien
loopAMBASADOR

jan 2013.

nazalost,sad stize samo zamotano u papir-mis'm epruvetica zamotana u papir... meni je to malo......sta ja znam,dovoljno da neki carinik napipa nesto tvrdo-i odma razlog za sumnju.. al' eto,stiglo i meni i jos nekim kolegama,pre cca mesec dana-tako da udri ! i sretno !

jan 2013.

a to je onda ista lutrija, poato pare nisu problem, uzet u ja jednu sortu u Aliena, a drugu e mi ovaj poslat... pa kud puklo da puklo :S
PinkFrojdENTUZIJASTA

jan 2013.

250w na 60x60 je superica, uz dva kupaona venta dobro postavljena ima da razbija

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se