VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraMolim pomoc
LEGACY

Molim pomoc

180 odgovora10,297 pregleda
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Zdravo vutrica Kao sto mozete vidjet nova sam na ovom forumu ali vas vec dugo pratim,citam,ucim ali svejedno nemogu se sama odlucit sta da radim. Budet mi ne dozvoljava bas ono sto zelim ali opet nije za bacit....raspolazem sa 150e svaki mjesec koje mogu odvojit na ovo i eto blizi placa pa sa njom i start! Hps ce biti 250 koji na hempatiji kosta 550 kn ili ako imate bilo koji drugi prijedlog sa bilo kojeg drugog sajta odlicno ako ne ide ovo. https://www.hempatia.si/set-agro-250w-sylvania-grolux-hps Ventilacija - zivim u stanu sa stracima koji nesmiju ni cut ni vidjet sta se desava u boxu tako da mora biti psssstttt https://www.hempatia.si/vk.102-quietline https://www.hempatia.si/vk-quietlin.152 https://www.hempatia.si/ventilator-tt.101-speed-control https://www.hempatia.si/ventilator-tt.126-speed-control ovo me najvise muci.Mora biti tiho a opet stize ljeto i mora mi hladit hps 250 u 80 sa 80. Koji odabrat ako odabrat i jedan od navedenih..i koliko m alu cijevi mi treba .Mislila sam 2 m jedan m u boxu jedan van boxa, te gdje da pozicioniram vent unutra ili van boxa I jos mi treba zemlja posude i 2 sjemenke ali to smatram da mi je maximalno 300 kn ako se odlucim na strain gdje breeder daje prodaju na kom i jos samo koja 2 straina odabrat da nebude guzvaona u boxu 80 sa 80 da svaki cvjetic dobije dovoljno svjetla a opet da taj strain mogu kupit na komad...ili jedan strain pa da breeder prodaje na 3 kom.Idu dvije biljke u box Banke koje prodaju min. 5 ni ne gledam. A opet da je sto prije gotovo od sjemenke do harvesta...znaci no way sativa...hybrid ili indica, nisam bas za auto ali moze za prvi puta samo da sto prije uzivam u plodovima a onda sljedeci mjesec vec imam novih 150e koje mogu ulozit u bolji vent, gnojivo ili nesto trece pomozite ljudi mladoj kolegici znam da je puno pitanja postavljeno ali nadam se pametnim odgovorima

maj 2017.

Postovanje koleginice buduca.Prvo da ti pozelim dobrodoslicu na forum i svako dobro...:respect::vutra:Vidi ovako,lepo si ti to sve isplanirala vidi se da si citala nesto i edukovala se oko in uzgoja.Jesi li razmisljala da ti mozda treba i filter da ti regulise mirise iz boxa ali i sama kazes da bih to resala uz put svaki mesec.Ne znam kakva ti je situacija kuci sa roditeljima ali ovo je stvar koju bas ne mozes da sakrijes ili spakujes u fioku i to je to.Verujem ja da ti imas volju i zelju sa uzgojom ali kako ti mislis sve to sakriti od starih sestro slatka.Prvi put kad im budes sumljiva pasces u najavi pred matore.Dovoljno je da zakljucav sobu pa ce pasti sumlja odmah.Drugo je da ti imas neki stek u kuci ili stanu sto je jos gore po tebe,pa da to sakrijes.Nekazem da nije izvodljivo ali mora dosta stvari da legne na svoje i kockice da se sloze da bi bilo psssst kako kazes.Ne zelim da ti skidam vetar sa ledja ali hajmo realno da sagledamo stvari sa vise aspekata.Ja sad mogu citavu filozofiju da napravim od ovog sto si ti pitala ali me u startu koci to -psssst-a i mozda tvoje godine koje uvazavam izmedju ostalog cim ti to radis tajno sto znaci da nisi samostalna osoba i sa svojim pravima u domu kojom zivis,nadam se da me shvatas sta ti zelim reci.Mi ovde mozemo da ti sastavimo box i svu opremu sto tebi treba za smesne pare ali opet ti kazem odnosno pitam te kako mislis da sve to bude nevidljivo.Razmisli ti o outdooru to ti je mnogo sigurnija verzija...:respect:;)

maj 2017.

ceo projekat moz da prodje jedino ako ti matorci nece ulaziti jedno 4 meseca u taj prostor gde mislis staviti box. kako ga zamisljas maskirati sa sve alu cevima koje vire van. al sretno u svakom slucaju pretece me eskslibur s onim sto mi prvo palo u oci :)

maj 2017.

:thumb: ;)
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Starci ne ulaze u sobu uopce ali ako bi ventilator brujao naravno da bi se ljudi pitali wtf is this. Tako da mislim da mi je ventilacija najveci problem odnosno zvuk ventilatora, iako nikad u zivotu nisam vidjela ni jedan grow ali svaki video koji pogledam na tubu bruji sve ko da covjek snima na aerodromu..filter je dalekooo, kao sto rekoh svaki mjesec mogu dat 150 e i mislim da se necu ni priblizit skunk mirisu dobrih 2 mjeseca tako da me filter ne brine uopce.. Sad sam zapela za ovaj vent 100 quiet line zbog cijene i naziva quiet ali se bojim hoce li to 100m³/h hladit box 80 sa 80. i onda taj isti vent za 2 mjeseca odratit stvar sa filterom Ima ko kakvih iskustva sa tim ventom
StipeZMAJ

maj 2017.

Ako mozes klimatizirati sobu onda bi uspjela sa ovim ventom. Al ako nemas, sumnjam da ce ti preko ljeta pomoc taj vent. Pogotovo sa filterom. Mozda da razmislis o led-u ili da ides na vecu turbinu pa ju smanjis sa potenciometrom. Uz to koristis izolirane cijevi i duct muffler na ispuh. nesto tipa fi 125 turbina
hazeriZMAJ

maj 2017.

Odustani odmah dok god nisi samostalna.Stvoriti ces si samo probleme.Ne ide to tako sa starcima i cuje se.Skupljaj pare,imas growshopove u Hr koji su puno jeftiniji;)
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

ok, stipe mi je malo srusio samopouzdanje ali nastavljam jakoo... @Stipe pa zar je tako velika razlika izmedu ovog mog fi 100 i tvog kojeg preporucas 125. Imam opciju i fi 150 ali taj duva 335m³/h, pa sam brijala da je to previse a neznam da li se uopce moze smanjit taj vent jer hempatia ne navodi da ima ikakve brzine brijem da radi samo na toj jednoj jedinoj ili... https://www.hempatia.si/vk-quietlin.152 ja startam uskoro pa makar sa 200 cfl bloom za kojeg cu dat isto para kao za hps 250 a kad citam po netu cfl i hps kao da usporedujem fiat punto sa lamborginijem. Ali opet i puntic drajva , ne kao lambo ali opet drajva
ZlochikaLEGENDA

maj 2017.

Jel? Pa vidia, i ja sam "starac" nekim "klincima" ali se ne "zakop avam na lea"... Imao sam priliku da ka~em mojim klincima - "vi ste mangupi amateri za mene, nedostaje vam kreativnosti koju smo mi razvijali u doba kada nije bilo ra unara, mobilnih telefona i sli no" Lepo ti rekoae kolege - nai ti bolje neku livadu... em sigurnije, em ekoloaki, em zdravije (imaa razlog za redovne aetnje u prirodi)... Uradi klijanje i grow do treeg sprata (to ti doe oko 2 nedelje) na osun anom prozoru, pa u OUT...
deraxorLEGENDA

maj 2017.

Ja ~ivim sa starom koja je pravo "zabadalo" ta bi svoj nos gurnula svugdje. Grow kad ti ue pod ko~u teako ga se rijeaiti. Ova moja bi prije ili kasnije htjela vidjeti ata je u tom "ormaru". Pa sam radio out. Dok nisam preuredio pomonu zgradicu pored kue za indoor. a i tu mi je frka od nje pa sve zaklju avam. Snalazim se na sto na ina da mi tu ne dolazi, jer tu kao "radim" ou svoj mir itd... I boxovi su mi bili na tavanu, ali tamo je nemogue odr~avati temperature, sad sam ih spustio dolje ali ih moram preurediti da izgledaju kao obi ni ormari ormarii, jasno da ne svijetle da se ne uju itd.. Struju isto moram "pravdati". Pa sam krenuo sa solarnim plo ama. Mislim sa starcima je to straano.
1310ZMAJ

maj 2017.

moze se, growaju klinci a i veliki u boksevima od kompa, u kutiji aibica, orahovoj ljusci..... :D Smanjis apetite, uzgoji 1 za po etak pod Led ~aruljama, vent - sunon + potenciometri (130kn oboje), itaj forum, sve ima i psihijatriju i ispovjedaonicu, male kune arolije, welnes, advokate, buvljak opreme... Sretno sister, svi ovi odozgo e pomoi samo kreni! A starci? Imaa redovne prihode, mozda je vrijeme da se osamostalis, probas, uvjek se mo~ea vratiti ako nogom ne zatvoris vrata. Ps. Akvarij i pumpice su dobra zvu na kulisa, neka zivina bi mogla biti odgovorna za mirise. Sjemena imas u mix varijanti, 3-5razlicitih.
hazeriZMAJ

maj 2017.

Ja i dalje tvrdim.Nema sanse sa starcima u kuci da oni to ne vide,cuju i moguce prijave muriji.Svoj stan,kuca i mir;)
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

ok ajmo pustit starce u 3 pm....i da me probiju sumnjam da bi voljenoj kcerki zvali policiju..:ajnstajn: Bilo bi svega ali do murije nebi dosla..I hope soo Pomozite oko venta izmedu ova 2 quieta sa hempatije i izbora straina 2 biljke u 80 sa 80... Prihode mjesecne imam ali pola place bi mi morala ici na nsta sto je trenutno definitivno no no noooo. Bolje ovako,mamica kuha pere skuplja caparice po kuci, uleti tu i tamo sa kojom kintom :) A sto se tice out-a. Di god pogledam oko sebe vidim samo nebodere i shoping centre livade ni na karti... Blago ljudima koji zive na selu
deraxorLEGENDA

maj 2017.

Ja za box 80x60 imam dva od kompjutera za ispuh, jedan na drugi zaljepljen, Brzinu im kontroliram pomou adaptera. imaa na pijaci one adapterie pa prebacujea od par volti do 12. .Opet imam i kupaonski koji mogu kontrolirati sa dimmerom, ali ovaj neki koji sam kupio neato nije u redu, ili jedva okree ili u fullu vrti. dok svjetlo smanjuje normalno, tako da sam joa na ovim kompjuterskim. Za hlaenje i mjeaanje isto koristim kompjuterske ali one vee 12 cm. iz napajanja. Mada veina ovdje ne voli kompjuterske ventove za vee boxove ja sam sa ovim zadovoljan. Naro ito ato su tihi. Za vrste, meni je u indooru najjednostavnija bila white widow. automatic. niata je nisam dirao. nikakve treninge, malo u cvatu pognjojio. I nije imala jak miris.

maj 2017.

i tako... ne razumem zasto ljudi cackaju mecku?
hazeriZMAJ

maj 2017.

Ovakve parole nisu pozeljne na ovom forumu,tako ja mislim.A za starce..ako je lako sta se onda brines?Dali znas ti sta je flushanje biljki,buka turbine,potrosnja struje,radoznalost,miris,susenje,trimanje,postari,susjedi... Vidi..meni svejedno..ali preporucam edukaciju foruma,uzgoja,skupljanje para,kupovina boxa nakon samostaljenja.. Ajd pomalo..:):razvaljen::
dedaZMAJ

maj 2017.

Ima ti ona aplikacija u kojoj sadia vutru! To ti je za tvoju situaciju idealno! Ni buke, ni topline, ni mirisa, a ni struju nee primjetit da troaia, ma vrh! Naravno, im ti razmialjaa da to u inia, i nije te neato posebno strah roditelja, a ti pokuaaj, izazov je vrag! Ako ti je ~elja ja a od razuma, idi s ledom, niata drugo... Al ipak aplikacija, najbolje! ;)
hazeriZMAJ

maj 2017.

Ako bas silno zelis napraviti grow proviri u dnevnik; https://www.vutra.org/threads/shark-shock-cbd-by-medicalproof.16048/ To bi se moglo iskombinirati;):razvaljen::

maj 2017.

Ma normalno Haz,ja jesam prvi prekomentarisao sve i drzim se toga sto sam rekao.Ipak mi ovde imamo nekih moralnih i principijalnih stvari kojih se drzimo,jer ja tako gledam stvari ili sam ja ostario i postao konzervitivan.To bi sada ispalo da nekog mi guramo u vatru.mislim jbg gde je tu zdrav razum.Ja sam off iz ove teme.pozz:razvaljen:: Nadovezao sama se samo na onaj tvoj post predzadnji Hazeri da ne pomislis nista lose bro...:respect: Evo opet editiram post,sad vidoh sta znaci ona parola A...B,jbg di ide sad to.Ustanovili smo po pravilniku foruma nema religije,politike koje kakvih provokativnih parola i sta tamo ono bese jos ima zaboravih sad:smoke:.Ja mogu samo da kazem zivela nama :vutra:
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Nisam trebala uopce otvarat ovu temu kad je ovako ispala. Ja kad nebi mogla pomoc nebi ni pisala ,sigurno nebi imala ovako sarkasticne komentare kao pojedinci. Tako da tema se moze brisat, hvala pojedincima. Borit cu se dalje u temi ventilacija jer ustvari samo mi je to i trebalo.

maj 2017.

I najbolje da itaa pojedina ne teme, tematske ata se ka~e. Najviae saznaa, najopairnije je napisano i ne ide se u offtopic. A i ne otvaraju se teme s naslovom koji niata ne govori. A prije nove smislene teme, treba u tra~ilici provjeriti ima li sli na tema a uvijek ima. Samo polako.

maj 2017.

ma samo sadi al' nek' bude nevidljivo,ne ujno i bezmirisno :D
Joe1234LEGENDA

maj 2017.

Vidim da si se na ljutila na decke koji su ti dali par opaski i nije mi jasno zasto o_O Ja samo tu vidim dobru volju i ljude koji se brinu za tvoju vlastitu sigurnost i vecina pise iz iskustva . Ovo je forum di ces cut i dobre i lose vjesti jbg. Svako ima svoje misljenje zato je ovo forum da se mogu sagledat problemi iz vise kutova i cut misljenja vise ljudi :) Nemoras prihvatit necije misljenje ali bi trebala biti zahvalna na tome da su se ljudi potrudili pomoci ti na bilo koj nacin pa makar si sa nekim komentarom koj tebi mozda trenutno ne zvuci dobro al kasnije bi se mogla zapitat zasto ga nisam poslusala . Npr.@hazeri koj je na ovom forumu vec dugo dugo i mislim da bi njegovo misljenje trebala uvazit kao pozitivan sajet.:) bilo kako bilo sretno sa ovim pothvatom ja ti zelim svu srecu i bez ljutnje svi smo tu jedni za druge.:):thumb::respect::wave: Nikad nemoj zaboravit da je ovo samo dobra volja nas sa foruma jer niko tu nije zaposlen i placen da odgovara i pomaze;):D
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

stvarno nisam mislila nista lose . znam da niste vi tu zbog mene i ne zelim da mi se ide niz dlaku , samo sam rekla da ja osobno nebi nista pisala nego davala sarkasticne komentare...eto toliko tema se moze brisat sto se mene tice
Joe1234LEGENDA

maj 2017.

Mi smo tu za sve i svi su tu za nas jedna velika obitelj growera :) Znam da nisi mislila nista lose i ako zelis da tema ide u smece vec ce ti neko od modernatora ili admina ispunit tu zelju:wave:

maj 2017.

Evo imam kljuc,ali zasto bi zakljucavali? Tema je na pravom mjestu..projektiranje sa starcima,ili bez njih. A forum sluzi tome da bi se pisalo i brisalo...stisni "ne svidja mi se"tamo gdje ti se ne svidja hahah..zabavi se ,mozda nesta i naucis:)
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Evo vidim da je tema jos ziva a ja se jos borim ;) U attachmentu je moja kosarica , prostor 60x60 ili 80x80 ja radim tako da mi je svejedno visina - do neba ako treba (haha) Izade me ovo 1006 kn. ph metar nabavljen u firmi ;) Dakle jos po meni zemlja i sjemenka a vjerovatno idem na bushy indica sa mellow high neki kush Jedna biljka pod 250 w cfl za koju neznam koliko lumena daje ali po stranim forumima citam da daje od 12 000 do 19 000 pa se nadam bar nekoj sredini od 14 000 - 15 000 lumena. U temi Svjetla za uzgoj tipovi i intezitet , stoner u prvom postu navodi 10 000 - 15 000 lux za izduzeni rast a 20 000 do 25 000 za kvalitetan rast.. Nmg nikako shvatiti razliku lux i lumen pa ako neko moze objasnit da li sa ovim ulazim u tih 20 000 - 25 000 luxa. Nadam se isto tako da mi je ovaj vent dovoljan i sad za ljeto , jedino sto me kod venta muci je da li cu moci spojiti ijedan karbonski filter jer ovo vuce samo 100m/3 ali zbog cijene i zelje da startam ovaj mi se cini i vise nego prihvatljiv...prvo je tih ( quietline) drugo je jeftinjava teska. eto hempatia 1000 kn zemlja 50 kn sjemenka 100 kn. jos ne razmisljam o gnojivu to mi je plan za sljedeci mjesec a ako zapnem u 1 mjesecu naci ce se 30 kn za zelenu plantelu. Vrijedajte , pljujte , gazite me, starce zanemarite LP od mlade nadobudne stonerice :p

maj 2017.

http://www.rapidtables.com/calc/light/lumen-to-lux-calculator.htm
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Da, prvo trebam saznat koliko ova cfl-ka daje lumena. Hempatia ne navodi koja marka je tocno u kitu ali kad gledam njihove cfl zarulje bez kita najjeftinija im je trilite pa vjerovatno je ta u kompletu. Kad stavim u ovaj kalkulator 13 000 lumena daje mi 16 250 lux :( Idem njuskat po netu mora negdje biti podatak o trilite 250 cfl zarulji sa nadom da daje preko 15 000 lumena A na hempatiji postoji i elextrox 250 cfl-ka i na netu pise 16 000 lumena i kad je stavim u kalkulator dobijem 20 000 lux sto po stonerovoj tablici ulazi u kvalitetan rast (whooooo) Samo ta zarulja kosta 200 kn vise nego ova trilite. Znam da niste tu zbog mene ali 4 oka vide bolje nego dva pa ako bilo tko zna o trilite 250 lumenima rep+ bi mu svaki post (para busi di burgija nece hahahahahah) mito i korupcija A za uzvrat cijeloj ovoj ekipi koja pomaze ja cu poklinit svoj low budget dnevnik sa nadam se uspjesnim zavrsetkom. Znam da pro growerima na ovom forumu to nista ne znaci to ali eto pokazala sam dobru volju i ovaj predivan forum ce biti obogacen mojim under 200e growom

maj 2017.

maj 2017.

A zasto cfl ?
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Power hvala na trudu stvarno nisam ocekivala da ce itko googlat umjesto mene ali evo na svijetu jos uvijek hodaju dobri ljudi. opa cupa. Prvi mi je uzgoj, nikad nisam vidjela kako kanabis biljka raste. za 250w hps probijam budet zbog ventilacije, kad bi samo mogla naci jeftin i tih vent koji bi hladio 250w hps to bi bilo to znam da zvuci i vise nego smjesno ali odlucila sam se na cfl samo zbog venta na hempatiji quietline 100 koji kosta 200 kn ili ako imas bolje rijesenje kako da iskombiniram grow za 1200-300 kn pod hps a da turbina bude jeftina efikasna i skoro pa besumna otvorena sam za sugestije... treba mi hps,turbina,zemlja , 2 sjemenke,2 m alu cijevi,2 vaze ,2 podloske, tekucina za kalibriranje ph metra za 1200-300 kn... po hempatijinim cijenama nemoguca misija ,dok se po nasim shopovima cijena ne razlikuje drasticno
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Mlado ludo zaljubljeno glupo.:crazyd: Eto to treba pisati u nastavku mog nicka. Ovo gore mi dode 1035 kn a dobila sam hps sa 28 000 lumena i 2 biljke Samo sad ventilacija. ovo mora da duva ko vjetrenjaca u nizozemskoj 41 dcb sam nasla na slicnom ventu i to mi ne djeluje bas tiho :( 335m³/h na to mogu spojit i filter i po mom citanju forumu ovo je i vise nego dovoljno za 80 sa 80.. No mozda je previse jer isto tako nemogu nac da li ovaj vent ima brzine. ajmo ljudici jos samo vase strucno misljenje o ovom ventu, efikasnosti i neka usporedba buke na 1 m udaljenosti. ( samo da nije ko centrifuga ves masine :objesen:) Legende ste svi :clap:: ali evo me jakoo sam blizu i presretna sam opa cupa nemogu ti opisat koliko su mi pomogle te tvoje 3 rijeci i ? na kraju
waynejohnAMBASADOR

maj 2017.

Zaato hps i cfl?V-TAC 12w ~arulje su ti od 15-20kn i lako se nau...za 80x80 16-20 komada te koata 300-400kn, e27 grlo cca 5kn zna i 100kn ukupno...joa kabel i neke sitnice neka je 100kn max...zna i za 500-600kn ea dobit otprilike ekvivalent 250w hps a grijat e ti manje i od hps-a i od cfl-a...po meni ti je to puno bolje od toga ato ti ~elia uzeti pa razmisli malo i o tome
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

hps mi se na slikama cini kao da se igram sa sibicma ispred benziske (moram svaki dan sljakat 8 h a nsta prazan bez nadzora + 8 h spavanja a socijalni zivot ce ocito patit tih 3+ mjeseci jer sam totalna frikusa pa cu svo slobodno vrijeme provodit dezurajuci sa vatrogasnim aparatom ) te kucne radionosti no way for me kao i neki chajniz-korejniz led sa ebay no fucking way!
waynejohnAMBASADOR

maj 2017.

Isti level znanja "kunih radionosti" kako ti ka~ea e ti biti potreban i da spojia hps sa priguanicom i da spojia ventilator, za taj bud~et...onda najbolje posadi outdoor ako ti se baa neda niata od toga radit
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

frende vidim ja jedno, ti drugo i mozemo spamat temu sa ledom jos 5 stranica,nikakve koristi niti pomoci nemam od toga! definitivno mi je odluka u glavi bila cfl ili hps. led me ne zanima ni da mi neko poklanja hansa 1000 ili koji god da je najjaci model. Bez uvrede svim ledovcima ovdje. (neko voli nike, neko adidas, neko lacoste) sad me samo zanima hocu li sa ovim ventom ohladit tj. hoce li previse hladit box posto nema nikakvih brzina (bar nigdje ne pise nista o brzinama) hps250 u 80 sa 80 i hoce li nepodnosljivo brujat to je to... no hard feelings @waynejohn nisam mislila nista lose a ocito mi se da radit kad vec pisem 14 post u ovoj temi da se najbolje educiram u setup u koji dajem tesko zaradeni novac i nebih se voljela razocarat kad spojim sve i vidim da sam bacila pare u npr. vent koji mi ne sluzi zbog buke koji proizvodi ili preefikasnosti hladenja prostora jer ne vjerujem da ima brzine zisku me?

maj 2017.

ma nista taj hps nece grijati vise od 250w cfl-a vjeruj mi .Grije taj top kao i hps. Razlika je velika.Hps je jos uvijek mama med lampama. Led je level vise,ali cijenom.Ja jos uvijek mislim da je hps nenadhebiv :)(ali volio bi se zalediti u nekom hidru) Uglavnom nisi pogrijesila ;) Kupila si hebenu lampu;) Za 250w ti ne treba neka posebna turbina....pasivan upuh i jedan vent za mjesanje u boxu i to je to. Dvije biljke u 8-12l i ako pogodis strain :banana123: Spajanje hps i prigusnice i ne znam cega haha to je bar lako.
waynejohnAMBASADOR

maj 2017.

Ma ku~im ja tebe samo nisi ti mene baa najbolje sku~ila Nisi jedina koja je ulo~ila teako zaraen novac da si priuati malo guata, pola foruma uklju ujui i mene je u istoj situaciji Zbog toga ti i savjetuju sve to jer nitko ne ~eli da se zajebea kad vidia da to baa nee tako ii kako si zamislila, i ata onda kad zapne a plaa otiala ve? Al dobro eto kad si se ve odlu ila tako onda se nadam da ea neato uspjet iskombinirat Evo ti par stvari koje isto trebaa imat na umu Ako ~elia potpunu tiainu u aatoru to ete koatat...iso cijev 10m pakovanje ti je 300-350kn...iso kutija za vent isto toliko 300-350...trebat e ti i filter 300kn...dolazi ljeto a imaa hps unutra...kuda sa toplim zrakom?ako ne ide van kroz prozor onda ide natrag u sobu, bit e ti veselo ako nemaa klimu u toj sobi Sretno za ata god se odlu ia :thumb: Edit za vent : 41db je poprili no glasno, moj ima 21db a imam i iso cijevi i ekstremno je tih pa opet ne bih baa htio spavat pored njega
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

@opa cupa @waynejohn Zahvalna sam na oba dva odgovora, iz oba sam nesto dobila... ali i dalje mi nije jasno za box 80 sa 80 250w hps https://www.hempatia.si/vk.102-quietline ili https://www.hempatia.si/vk-quietlin.152 prvi bi uzela jer je smjesno jeftin ali koliko citam po forumu na tay no way bilo koji filter dok ovaj drugi moze filter ali ako nema brzine koje ocito nema hoce li biti prehladno sa tih 335m³/h i prebucno... dakle taj jedan jedini mora cupat vruc zrak van boxa, neznam da li su ovo sa hempatije koje sam naveo turbine ili su to samo ventovi ali brijem da mogu posluzit za cupanje vruceg zraka van upuh pasivan uglavnom sama sebi odgovaram na postavljeno pitanje ( divokozo idi na ovaj 150 :crazyd:) ali dok mi neko sa +5000 rejtinga ne napise to ja :idea: @waynejohn ove perverzije koje si naveo ce morat cekat ugovor za stalno tj. kredit koji ce izmedu ostalog biti utrosen na pro setup za dobivanje najkvalitetnije moguce ganje za moje moje i samo moje potrebe a do tada moram se malo oprziti sa bolestima, spider mitesima,nedostacima odredenih elemenata/mikroelemenata , light burna i slicnih problemcica vezanih za vaš (nadam se uskoro naš :p) hobi vec mastam o gaviti, c02, advance nutrients whole line up, terpinatoru i slicnim grow porn stvarima :drull: cheers to my haters be patient so much more is coming :rasta:
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

@waynejohn iso kutija za vent isto toliko 300-350 kucna radionost ili trgovina?? ako trgovina moze link na pm jer ove koje ja vidim najjeftinija 400e hempatia. tek sam sad saznala da postoji ova stvar brutalni gadget za growere :D
waynejohnAMBASADOR

maj 2017.

Poslao sam ti link...btw Gavita se prebacuje na LED...taman dok dignea kredu neea viae imat HPSa za kupit :p
antonio80AMBASADOR

maj 2017.

Nisam sve procitao nemam vrimena al evo da ti ispricam na brzinu . Ovako je bilo : Ormar 80x40x80 tako nesto . Cfl neki kineski +philips 8komada oko 30w svaki . Bez venta i iceg drugog . Moze se al je jebeno. Znaci trebala bi imat stalno otvoren prozor i bar nocu otvoren ormar al jbg tad i svjetli a prozor otvoren . nama je svjetlilo danju uz odskrinuta vrata boxa . Samo kad svijetli osjeti se ajme . Kad je doslo zadnjih mjesec dana miris je bio toliko jak da se u sobi nije moglo disat (mala soba 2 boxa 5biljki) . Sa jednom i otvorenim prozorom bi mogla proc al mos ocekivat 20-30 grama . Neki ormaric pa ispod prozora i nekako al sve je to veeeelika patnja .
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

Prijatelj sam sa Jair Gavita inace vlasnika Gavite na fb i kad je bio bozic stavio je sliku neke osvjetljenje kuce u bozicne boje led trakama sa komentarom... Napokon sam shvatio zasto led moze biti koristan...sarkazam Tako da stvarno prva info da Jair razmislja o ledu ali evo znatizelja mi se javila pa :idea: o gaviti i ledu
dedaZMAJ

maj 2017.

Ako si tip osobe kojoj treba pozitivni pristup: Bravo, mo~ea ti to, razvalit ea, ludnica, vrh,extra! Ako te pak kritika pogoni da u inat uspijea: Uzalud troaia vrijeme i novac, nije to baa kako zamialjaa, nemaa aanse nikakve, odustani, ne mo~ea ti to! ;)
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

sredina sam ovoga sto si naveo. pocela sam temu sa zamisli ajmo probat pod tim govnom oc cfl-ke pa ako ne uspije uvijek mozes vadit trichome i imat malo low quality hasha. Da bi kroz 2 dana uz pojedine komentare dosla na to da sam jako blizu quality grow under 250 w hps as result - 100-150g medium quality ganja :clap:: za sve motivatore na forumu !!! haters gone hate anyway samo zelim cut nekog pametnijeg o buci i efikasnosti ovog 150 venta koje sam navela... to je sve, mislim stvarno da ne trazim puno i iako samo jako raspisana sigurna sam da nisam nikog uvrijedila niti nista zlonamjerno mislila :wave:
dedaZMAJ

maj 2017.

Buku rjeaia putem ebaya, treba ti kontroler za vent, stvar stiaava a vu e i dalje, filteru unato . Vidim da imaa stav, fajter si, to je sve super, ali posluaaj me i zaboravi hps u tvojoj situaciji. Najbitniji ti je stealth, zvu ni, mirisni, vizualni i financijski i koliko god je super ato ~elia u iti na svojim greakama presko i par nepotrebnih i radi s ledom. Ne jer je to neki pomodni hit, ve jer ti to treba u situaciji u kojoj se nalazia! Imam ti i opciju da se udaa i da mu~ ima svoj stan i onda rokaa hps, ali ima kvaka. Mu~ miriae na bebe i onda ti opet treba stealth i opet ti treba led! Na sve ja mislim :)

maj 2017.

deda :thumb::spliff:;)

maj 2017.

nedaj se ti zbuniti i slusaj striceka opu. HPS je mama :djede:Led je za odlikase ;) Drugi par opanaka je dali moze biti stealth,ali da u tvom slucaju bolji je led...zbog roditelja bla bla
dedaZMAJ

maj 2017.

Prvi par opanaka i jedini par opanaka ako mene pitaa! Led it be...

maj 2017.

Deda daj se uozbilji odrastao si na hps-u i sada tako protiv njega...nije lijepo ;):) ali je bolja opcija za GPW ...starci cuju kroz zidove hahah Turbina treba svakako..znaci problem sa temp.bi bio rijesen a to je ustvari jedini problem ako radi sa hps-om..struja i racuni ce svakako biti veci. Vazno je da cfl izbjegnes. Citaj dnevnike uzgoja.Hps..led,cfl...citaj:djede: svaka je opcija dobra i svaka ce dati za rizlu.https://www.vutra.org/forums/dnevnici-unutraanjeg-uzgajanja.62/ edit; ovo odrastao ..mislim kao grower ;) i naravno salim se.
CorleonevLEGENDA

maj 2017.

GPW zelim ti srecu i da proe kako zelis :D drzi se Vutre i kaj se ti e uzgoja vutre biti ces na konju,a kak ce bit sa starcima to ti bog pomogo ahah nadam se da nisu skroz protiv trave jer mozes si vec zamislit scenarij ako uzgajas pod njihovim krovom.. moraa znati da kad otvaraa box a unutra gori hps250 da ti cijela soba svijetli kao da je NLO sletio unutra kako je to opisao vec jedan lan ..doslovno..ventilacija se preko zidova nee uti ali u sobi hoce sigurno Ja bi na tvom mjestu narucio neki manji aator,vidio sam ima dosta razlicitih dimenzija na amazonu,pa s tim poceo ( a i ako padnes doma lakse je za objasnit mali eksperiment nego "labaratorij") , uzeo bi za menotra pantu posto je radio s zaruljama te ativo za proucit bi mi bio njegov dnevnik i od grisnaka ( radili su s obicnim led zaruljama i dobili odlicne rezultate u manjem boxu) , takoder spojiti te zaruje nije nista teze od spajanja hps-a samo bi trebala prouciti koji spektar i koliko zarulja za tvoj box..led bi ti odmah smanjio i stiaao ventilaciju jer puno manje grije, najteza stvar bi ti mozda bio reflektor za napraviti ali siguran sam da bi se snaala..takoder uzmi neku sortu za koju je potvreno da je "laka" za uzgojiti, da se ufuraa.. Tvoja odluka , ako mislis da ti veliki box ventilacija koja se cuje i jako svjetlo i veca biljka nece stvarati probleme onda deri. E da, dugujes nam dnevnik :rasta: edit..dobro opacupa kaze vezano za cijenu stuje, imaj i to na pameti..tu takoder pomaze led

maj 2017.

khm, khm, enterprajz!
vrtlarDISTRAŽIVAČ

maj 2017.

ako sve to i sklepaa u neku stelth varijantu miris se mora osjetiti pa ek i da filter imaa....svako otvaranje ormara/aatora e pustiti miris vanka i to mo~da nee biti frka tolika dok ne doe pred kraj cvjetanja...neki dan stojim u crkvi u jakni koju sam imao dok sam zalijevao i cijelo vrijeme mi miriai trava, a samo sam malo rukavom okrznuo biljke dok sam zalijevao druga stvar je zalijevanje, spuatanje PH limunom i sl....povla i bezbroj pitanja...ne znam...kontam da moji klinci to rade nema aanse da ne bih sku~io:djede: ja krijem od djece ne od staraca, a pitali me viae puta po emu miriaim to i ato toliko visim u podrumu:murija: nisam iskusan, prvi grow mi gotov tek, sve sam sam uradio istra~ujui forum, filter nisam stavljao i u podrumu mi ormar, ali taj miris se uje na pol dvoriata ponekad a tebi sretno i pratit u te jer me zanima kako e zavraiti:D
hazeriZMAJ

maj 2017.

Miris je hebena stvar i vecina uzgajivaca koja sadi za sebe ima problema bas zbog mirisa i susjeda koji to odmah prijavljuju.Ja se sa mirisom nebi igrao;)
dedaZMAJ

maj 2017.

i ako pomialjaa na neke mirisne svijee, atapie qurce palce, zaboravi u startu. bez filtera, koji vu e 24/7 nema teoretske aanse da miris sakrijea! ja dok nisam smanjio okretaje turbine stavio sam bio da radi pola sata, pa da se gasi, jeeeeeee, ugasi se turbina i u roku sekunde miris mlade biljke svuda naokolo! ja znam da mi autopotaai, biotabsaai zvu imo malo ko jehovini svjedoci, i da je naa bog ja i od tuih, ali upravo autopot je korak dalje u stealthu!!! jer razlika je otvoriti box, zaviriti situaciju 3 sekunde i zatvoriti, naspram svakodnevnog otvaranja da zalijea, a to zna potrajati! nemam ja niata protiv hps-a ali njena situacija vriati LED!!!!

maj 2017.

:thumb:jbga ja volim zaviriti u box svakih dva sata.Mislio sam da ce me to popustiti nakon nekog vremena,ali djabe.Jos uvijek sam tocan kao svicarski sat.Svaka dva sata...samo da vidim :) Ponekad i udjem u box hahah Zaheban je to hobi sa ledom ,ili sa hps-om...svejedno je :razvaljen::

maj 2017.

A gdje je tu onaj gust u biljkama ? :) Ja ipak volim malo vremena provesti s biljkama,onaj osjecaj kad je izvadis iz boxa i sjednes pored nje da je malo bolje pogledas :D
hazeriZMAJ

maj 2017.

He,he..isto tako.Bez obzira na autopot..Jace od mene i kako kaze Opa..ne popusta:D:thumb:

maj 2017.

pa ako je samo do mirisa, onda tu ulogu igra i strejn, pre dve sezone sam imao skankove i bogami osetio se do pola dvorista, a kad priduva vetar i na ulicu :D dok prosle sezone sa skankovima takodje, ali jagoda i limun, nisam imao tih problema, osetili se samo u blizini njih.
jesamZMAJ

maj 2017.

najiskrenije, mislim da je skoro pa nemogua misija za nekog bez iskustva jer ne zna ato sve mo~e o ekivati, anyway, sretno :) :watch: radi se o ljetnom growu u stanu, kad su i none temp. visoke, pogotovo u gradu i meu zgradama prvo mi upada u o i, ako zanemarimo starce, a susjede ne smijea, od kud ea vui hladni zrak po ljeti, osim ak nemaa klimu u sobi? i nisam sku~ila, ata e ti biti box? odaberi autosa, pa ako vidia da ne ide, ipak pronai neko mjesto u prirodi ;)
dedaZMAJ

maj 2017.

Guat s biljkama je onaj kad je palia, vejpaa :) `alim se naravno, ja otvaram box pa brat bratu jedno 50 puta na dan, ali razlika je otvorit i virit, i otvorit s poliva em i tako to... Nekad u mraku otvorim i blicnem aparatom pa poslije gledam fotke...
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

pipica me libo za 5 glavi kn ili koliko vec ce mi ispast struja za turbinu i hps kad cu sa jednim growom biti mirna 2-3 mjeseca 150 kn mjesecno za svaki dan pusenja , nije dabe ali nije ni daleko kad pogledam koliko sad dajem mjesecno 1000+ kn i jos ne uspijem izgurat cijeli mjesec doslovce borba od place do place samo da se opustim i relaxsiram tijelo i um a ovako 150 kn mjesecno i sa tim da mislim da sam debelo pretjerala sa cifrom Hebite seeeee sviiiiii (u pozitivnom smislu ofkors) Tako sam sad nabrijana da cu odmah iz seedlinga u flower fazu bez vege hahahahah :watch: Svi sjedite pred svojim kompicima i gledate u tegle pune ganje i :zvizd: dok ja i dalje neznam dal da idem na 150 quietlines od ventsa ili ne :grrr: a napalila sam se i na hempatijinu prima klimu 125 sa brzinama i sondom brijem da je zvjer ali i zvjerski kosta. pa eto da ste na mom mjestu a) uzet sve sto sam gore navela (hps setup) u sutu i pocet sutra ( to znaci 150 vents quietline) b)uzet ovaj mjesec samo hps 250 i ove sitnice (to je kao cekanje djeda mraza ,pokloni su ispod bora a mama neda do 25. otvaranje) i sljedeci mjesec pljunut 1200 kn za Prima klima 125 ferrarija c) opcija a , pa sljedeca placa uzet ferrarija, pa nezz ili prodat ovaj quiet line ili da sluzi za upuh, ali to su onda 2 venta , bolje da zovem iron maiden u nsta pa kad je bal nek je maskenbal a mozda se i ovaj queit line pokaze jeben i po efikasnosti i prihvatljiv po decibielima...pa prima klima ceka do boljih dana novcanika :idea: sve vise listam ovaj i strane stranice o uzgoju to vise ucim i vise se uzbudujem sve ispod 600 hps je smijeh grow bez co2 je smjeh samo da iskontroliram kakvu vodu dajem biljkama treba mi 4 mjeraca,pa onda postoje ph kineski mjeraci do ph mjeraca koji vrijedi kao cijeli neciji set-up, pa saznam da postoje mjeraci koje mjere efikasnost svjetla pa saznam za ovo pa za ono:eek::drull: PA BI SVE a 150e u depu :djede:spustam se na zemlju pocinjem sa hps-om 250 cekam jos dan dva da se javi neko sa : NIKAKOOOO ovaj 150 quiet line to je govno smece to bruji to ovo to on to ovako to onako ili JEBEN vent si nasla jos za tu cijenu, nemoj da brines i hladit ce i tih je i kvalitetan je i ima brzine i nece ovaj protok biti previse i ovakav je i onakav je ako nista za 2-3 dana narucujem pa pisem rezime bit ce :mario:: ili :upiii: znm da tlacim i vise nego previse sa tim ventom i sve moguce dnevnike sam pregledala ali bas od pocetka da kraja i niti jedan clan na ovom forumu nije koristio taj vent i google nije bas prijateljski raspolozen kao ni najjaci svjetski grow forumi sto se ovog ventilatora tice dok je brand vents poznat Ili je relativno nova stvar na trzistu ili je totalno smece koje niko nece Kao sto vidite po duzini teksta dobra je ova :rasta: txn lerdi ali jos malo fuck off :vozdra: sa 100 naku mgra :objesen: hvala svima na svakom slovu napisanoj u ovoj temi :wave:

maj 2017.

Tvrd si orah,nedas se.Pratim... :spliff:;):popcorn::

maj 2017.

i mene zanima dosta,koliko je mama cunjava navijam da nije :) opa cupa kaže: ↑ :) Ponekad i udjem u box hahah Ja svojima i muziku puštam :D 190425775
waynejohnAMBASADOR

maj 2017.

Za tvoj prostor ako hoea dobar vent blauberg tt125 guglaj stolarija mraz cca 350kn...ako hoea baa dobar vent manrose mf100s cca 550-600kn trenutno sa dostavom co2 je za sale i komercijalne uzgoje...da bi imala ikakve koristi od co2 trebala bi imat prvo zasienost fotonima a to neea imat ni sa 400w hps-a u 80x80...za naae potrebe beskorisno ulaganje Ako ~elia kvalitetu i koli inu Dobra lampa da imaa 700-1000 PPFD-a...odgovarajui spektar za naae cvijee...dobar vent...kontroler temp. i vlage...dobra zemlja i dobro gnojivo...i to je uglavnom sve...malo po malo...uzmea jedno pa atedia za drugo i polako :thumb:

maj 2017.

:thumb: taj je upaljen na kraju videa dosta je tih, sa filterom joa tiai
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

zatvorena loda...tj zatvoren balkon, box oriii kupljen od jednog clana ovdje prva ideja mi je bila da sama lupam dasku u dasku ali jedan clan je dao ponudu koju nisam mogla odbit i box putuje prema meni bas zato pisem da i sama zelim vidjet ta govna od spidera, nuts/light burn i takve stvari na svojoj kozi da magistriram grow sad sam malo sjebana sa ovim hladnim zrakom upuh ne kuzim pa sto nije bitnije vruc zrak cupat van turbinom a svi pisu gotovo u svim dnevnicima upuh pasivan i sama shvacam da je indoor po ljeto no no ali jbg jedina opcija da gledam ljepoticu kako raste jer najbliza suma 50 + km
waynejohnAMBASADOR

maj 2017.

Taj sam bio i zapikirao al onda naletio na ovaj u pola cijene pa nisam mogao odolit...meni fri~ider duplo glasniji :D
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

satro je tih, ako je ovo na 3.07 zvuk venta to meni nije bas tiho. neznam kako je kad je tent zatvoren ali kad muzika stane bas se cuje turbina . @VenloNL jel taj tvoj blauberg spojen na potenciometar ili
h0ndaZMAJ

maj 2017.

Vko150 ohladi hps 250w bez problema ako nema filtera,da se cuje cuje se fino ne tolko on sam kolko strujanje zraka. Ako planiras stavljati filter mislim da ti taj vent nece biti dosta te ce ti trebati turbina 125 ili 150 velicine. E sad uzmi u obzir da ide ljeto ako ti je box na balkonu koji je izlozen suncu i vanjska temp bude oko 30C iste te temperature ce ti biti i zrak u boxu, tj. turbina ga ne hladi vec samo sa zrakom te temperature hladi lajt, a 30 ti je vec previse toplo za uzgajati biljozu. Isto sto si navela da planiras po growu 100-150 g je :puuuh::, pogotovo u uvjetima koje imas i znanju s kojim raspolazes, kakvu god da izguras do kraja makar dala 20g bices zadovoljna dok ne ulovis prakse. Najpametnije bi ti bilo da svaki mj fino odvojis lovu i kupis posten set-up bez nepotrebnog pozurivanja i taman budes spremna za jesensku sezonu a i temperature te nece tolko muciti, ili da krenes ko nekolicina forumasa sa nekim pc growom koji moze biti kolko tolko stealth samo ko i sve ima svojih mana. Kako god bilo sretno:rasta:
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

ajmo sad ovako jer to ce mi puno olaksat... Sta je od navedenog turbina? https://www.hempatia.si/vk-quietlin.152 https://www.hempatia.si/ventilator-tt.126-speed-control do sad sam bila uvjerena da je ovaj prvi turbina a ocito nije ???

maj 2017.

fizi ki na 2 brzinu ispuh u prostoriju radi hladnoe jel' ti soba klimatizirana?
h0ndaZMAJ

maj 2017.

@GPW ovo drugo tt ti je turbina ;)
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

ja 70 postova brijem da sam sa ovim 150 quietline rijesila sve probleme i niko ni da navede koji ce ti ovo kurac kad nije turbina e sad jos moze razlika izmedu turbine i ovog mog quiet line po cemu je turbina koja ima protok 220m³/h - 280m³/h to je ova na drugom linku bolja od ovog quieta koji ima 335 m3/h Po brojkama quiet line unistava tu turbinu.... Tek sam sad u puzli u kojoj fale puzle moze li neko potvrdit da li sa ovim rijesavam sve u boxu 80 sa 80 250 w hps https://www.hempatia.si/ventilator-tt.126-speed-control Buka? efikasnost?
dedaZMAJ

maj 2017.

Izgubila si me na co2
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

roots breathe oxygen, leafs breathe co2 tako da da mislim da je co2 jako vazan u grow room/tent/box-u nije iz moje glave ja nikad u zivotu nisam vidjela biljku kako raste ali citat znam i ovo je iz HIGH TIMES grow kolumne kad je u pitanju kanabis i njegova kultura mislim da je HIGH TIMES na vrhu toga ako sam te izgubila onda si izgubljen, ali opet vidim da si tu ;) samo sam rekla sta bi kad bi imala novaca za setup kakav zelim no hard feeling @deda
StipeZMAJ

maj 2017.

Ajde da zavrsimo pricu Sa time rjesavas hladjenje u tom boxu ukoliko ti je prostorija hladjena. ni jedan ni drugi nisu bas tihi. blauberg turbo 125 je tisi od svih njih. samo kao primjer. guglaj pa ces vidjet dB. tt125 je negdje 42dB na max, quietline150 ide na 39, sto je super za taj protok. Blauberg ima nesto slabiji protok al je zato 34dB na maximumu. Nista od toga nije necujno. Sto sad tebe muci? 4 stranice za hladjenje boxa. Postoje neka pravila koliki protok zraka i izmjena mora bit. A ako nemas klimatirizrano preko ljeta a zelis da se ne cuje uopce.... nisam siguran bas
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

@Stipe Game Set Match, Game Over Gasi temu, 4 stranice se drkam a samo je ovo trebalo Hvala svima!

maj 2017.

he, he, he, da jos malo hajpuje: a dok stigne berba 3+ meseci?
h0ndaZMAJ

maj 2017.

Gle nije to sve tak jednostavno samo sklepati tako kako ti mislis,, fali ti malo tehnickog znanja a da si citala teme manje vise sve bi saznala pa bi ovdje pitala direktno pitanje oko odredene problematike a ne ovako zbrda zdola o svemu i svacemu. @GPW Razlika je ta sto taj vent ima protok zraka tolki i tolki ali ne moze stvoriti dovoljno jak podtlak da bi provukao zrak kroz filter. Sve to pise!
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

svaki dan gledam kako raste i krizam dane na kalendaru, nekako mi se cini da ce mi motivacija biti jaca, pa nije ganja horse da se nemoze bez toga. (zvakat cu gare i tu i tamo koji helex ili neko slicno farmaceutsko govno kad me bas pare nervoza)ako sam mogla 16 dina zivjet bez da uopce znam da na svijetu postoji nesto tako lijepo onda valjda mogu i 100 dana bez ( a uvijek ce se nac neko ko ce uletjet za pljugu-2) p.s. ovo naravno nisu moje dine nego u tim godinama sam pocela +++ Jebeni tolarance break a itako samo mislila kraj jedne fotoperiodne ubacit 60 day wonder-a ili nesto very fast auto a foto kao zaliha do sljedeceg growa :D
CorleonevLEGENDA

maj 2017.

@VenloNL :respect: uljepsao mi dan videom.. bas mi je san imat tako puno malih teglica sa svim razlitim vrstama,jest da se cini kao dosta zafrkancije ali bas me privlaci to.. ma auto sistem od +10 teglica od 1 litre i milina :D @GPW slikaj sisu za dokaz ( salim se ahahah) nadam se da oz nije upravu nego si se samo zabunila.. ili zabunio? :fuck: :mad:
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

u mom slucaju se slazem definitivno da sa ovakvim budetom nije lako sklepat i kvalitetu i buku i ovo i ono... ali da raspolazem dns sa npr 2000e nebo bi mi bilo granica. Brijem sutra tour de banke i zahtjeve za sve moguce kreditne kartice (diners,amex,visa, maestro) Neko se mora smilovat jer ipak sam vec duze u radnom odnosu. A kad misija bude completed bit ce veselo ;) Pratite me puna sam ambicija bit ce jebeno vidjet moj rezultat. Ne kazem odmah ali za nekih 2 dine brijem da na forumu imam pun k lajkova hahahah naravno da mi to nije prioritet ali to je za mene ko da osvojim high times cannabis cup Ovaj projekat zelim vise nego besmrtnost :p :wave: svim dobrim ljdudima na forumu @Corleonev a brij sta oces pisem u 1 licu jednine nekad od euforije... kad mi vidis noktice nalakirane sa budovima nadam se isprici ;) mi zene uvijek podcjenjenje :upiii: @GPW slikaj sisu za dokaz ( salim se ahahah) nadam se da oz nije upravu nego si se samo zabunila.. ili zabunio? :fuck: :mad: hahahah vidim tema je skupila dosta fanova ajde bar sam malo doprinjela forumu ;P
StipeZMAJ

maj 2017.

@GPW
GPWENTUZIJASTA

maj 2017.

ti mora da si neka vidjelica. :P satro spika je u meni sa tim se rodis ili ne. musko ili zensko ko da je bitno. bitno da smo se zabavili, bar ja jesam i dosta dobila info a ja naucio/naucila a mozda sam i tranny pa mi se je kaos u vugli o_O :crazyd: :zvezda:: uglavnom :respect:
hazeriZMAJ

maj 2017.

Blago tebi:) Sretno u growanju:razvaljen::

maj 2017.

Gledam Prvo Womans ....GPW uzivaj i plivaj imas sad si podkovan mozes slobodno da postavis te automate i nek bude zeleno i tvrdo...

🔒 Ova tema je zaključana