ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPrvi grow / Planiranje setup-a 80x80 na tavanu - Misljenja i saveti za ventilaciju
Prvi grow / Planiranje setup-a 80x80 na tavanu - Misljenja i saveti za ventilaciju
2 odgovora0 pregleda
Wendigo
ZMAJ59.662 REP
WendigoZMAJ
pre 7h
pre 7h#2
Sve super, jedino KOJI panel? :) Ako je neki neproveren brend, radije ne. To je potencijalno najbitnija stavka. Wattage je ok, ali koji spektar tj koje led tj koliko ppfd i to - to ti na kraju odredi 90% growa ajmo reći
Ja bih ti lično (i nisam jedini, ima još growera ovde koji će ti isto ovo reći) radije preporučio photo nego auto. Suprotno uobičajenom verovanju, autosi NISU za početnike, zato što nema prostora za greške, ulaze u cvetanje u 4-5 nedelji života, hteo ti to ili ne, tako da od starta parametri growa moraju da grme.
Kod fotosa možeš da se igraš i mesecima ako želiš, oblikuješ biljku, treniraš (autosi uglavnom ne vole trening, samo osnovni LST, a i zbog pomenutog vremenskog okvira - ako je topiraš, ostaće mala kad uđe u cvetanje, a u cvetanju svakako ne bi trebalo mnogo da ih stresiraš), učiš malo o biljci I tako... Ovde je strpljenje krucijalno, sve možeš vratiti osim vremena koje potrošiš
Ne mora intake, ne mora filter od prvog dana, ali vrlo verovatno će ti već u vege trebati kad se razmašu malo, hoće I tad da se čuju :)
Mislim da ti možda treba jači filter, nisam siguran... Trebalo bi da kubikaža bude veća u odnosu na vent, da sporije vuče I kroz celu površinu... Al moram da proverim ne sećam se, moguće i da si knap :) imaš temu o ventilaciji sa formulom za protok pa vidi
Sretno u nastavku avanture!
36 REP72%
→ Istraživač
pre 3h
pre 3h#3
Marka panela je Cultilite, tačan model je LED 360w ECO. Ima 2.7 μmol/J i PPF 980 full spectrum sa crvenim diodama, pokriva 85x85 tako da je za moj boks 80x80 pun pogodak. Ima dimer pa ga štelujem na 140w, 210w, 290w i 360w po fazama.
Što se tiče ventilacije uzeo sam Vents TT mini turbo 100 što gura 187 m3/h u većoj brzini a na njega ide ugljeni filter od 280 m3/h, znači filter je jači od turbine i vuče polako kroz ugalj tako da je to uklopljeno kako treba.
A uzeo sam Amnesia Lemon ona je fotos tako da si upravu skroz za to, nju i planiram da topiram i pletem pod mrežu, hvala na savetima živ bio!