VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraProjekt 2017/2018
LEGACY

Projekt 2017/2018

185 odgovora16,153 pregleda
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

Pozdrav, Pokrecem projekt izgradnje XXL Boxa za Scrog, dimenzije bi bile 2x2x2 (4 biljke), 2x 600w dual hps, vetilacija filter 1100ccm + turbina 160 800ccm za ispuh, upuh 2x wc vent 125 200ccm, refleksiju bi radila mat bijela boja, box sam konto od osb ploca... Volio bih cuti vase savjete po pitanju izrade boxa, ima li nesto za dodat/oduzet? Napominjem da za izradu imam vremena na pretek, ovo je projekt koji planiram u pogon stavit tek krajem godine/pocetkom 2018. , trenutno se koristim kupovnim boxom 120x120x200 (600w dual hps, ct i turbina) i nikud ne zurim... Svi savjeti su dobro dosli... Pozdrav za ekipu :vutra:
1310ZMAJ

apr 2017.

U taj prostor stane i mre~a za ljuljanje, kocka je najgora za akustiku. Sto bi trebao zadovoljiti projekt?
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

Projekt bi trebao zadovoljiti kombinaciju mojih osobnih potreba + ulje za djeda... Znaci kontam da od 4 scrog bilje mogu uzet 3 za ulje + 1 za osobne potrebe (za masne frule) ;)
1310ZMAJ

apr 2017.

Mislio sam na uvjete, dal je u stanu, kuci, garazi, podrumu, tavanu, ventilacija, grijanje, hlaenje, dal si na vrhovima planina ili okru~en susjedima u gradu, buka je problem ili nije, para ima ili nema to je dosta bitno u projektiranju. :thumb: Pocni od struje, kabl 2,5kvadrata po vodicu od ure, najbolje ugraditi poseban osigurac samo za potrebe boksa, kod mene su na takvom vodu 16A novi osigurac, dva boksa i klima ljeti, doduae puno manjih potreba za strujom, HPS 250w i Wega boks 130w, mirno spavam. Imas vremena, dobro sve proi i sretno. :cool23:
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

Mjesto gdje ce bit jos nije odluceno, ima vise opcija ( u kuci, u nusprostorijama, na tavanu) moze biti bilo gdje ovisno o tome gdje oslobodim prostor, kuca i nusprostorije su izolirani a tavan je klasika (stiti ga samo krov), nalazim se na podrucju Slavonije, u gradu, imam nagluhu susjedu s jedne strane a s druge nema nikog (vlasnik kuce je umro, znaci nitko nezivi tamo), baka nezna za projekt, tesko da ce ikad saznat, para je slabo ali posjedujem opremu koju sam napisao u prvom postu, inace se bavim elektronikom i informatikom pa se za strujni dio nebrinem, kabla imam, osigurace sam svakako mislio kupit kao i razdjelnicu za osigurace i kutije iz kojih ce vodovi ici... Sigurnost prije svega... To najbolje znaju oni koji se bave jedinom imenicom zenskog roda koja se nesmije dirati ! Volio bih cuti nesto o zvucnoj i toplinskoj izolaciji sta predlazete kao i sto mislite o osb plocama ili jel ima kaki bolji materijal u tom cjenovnom rangu (ili manje love nikako skuplje) Pozz :spliff:
StipeZMAJ

apr 2017.

Pre veliki i pre kockasti box za 2 lampe od 600. Idealan prostor bi ti bio 250x200 pa onda 2 lampe sa 2 dobra reflektora. Scrog ce ti zadati jako puno posla i osobno misljenje da nema neke potrebe za time u tolikom boxu Ne treba ti 1100m3/h :D Da vidis kako turbina od 1100m3/h radi, prestrasio bi se, doslovno. Prepolovi na cca 600 i to ce biti dosta, neka jaca fi150 turbina. Tavan izbjegavaj. Po zimi hladno, po ljeti vruce. Osim ako imas klimu. Moje osobno misljenje je da se ne isplati radit box jer ispadne skupe i neprakticno. Kupis gotov sator i mozes ga sklopit i stavit pod krevet u slucaju necega i ima 5kg. Brzo ga namontiras i sklopis, lagan je za premjestanje, ima vec svoje rupe, prozore, reflektivnu foliju....itd itd itd. 240x120 ti je standard satora za 2x600. E da. Sta ce ti kupaonski ventovi na upuh? :D stavio bi 1100 da izvlaci i 2x200 na gura? hehheheh, 2 pasivna upuha sa svake strane ce rijesit sve probleme i bez tih kupaonskih. Zvucna izolacija ti ne treba, osim ako ce tebi smetat buka. Za to ides na duct muffler za ispuh (prigusivac), kupis gotov i koristis izolirana crijeva. Razmisljaj o hladjenju i grijanju prostorije u koju ce ti ici box.
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

Opremu vec posjedujem (sve osim boxa) pa mi nije bas da bi mjenjo za slabije... da te odmah ispravim nije turbina 1100ccm vec filter, turbina je 800ccm...konto sam pravit ili 200x200x200 ili 250x125x250(D/S/V), kontam pravit jer ako narucim em me kosta em moze baka primjetit prije reda sto nezelimo ni ja ni dida, a dosta matrijala imam doma, gotovo sve osim osb ploca i reflektirajuce folije, poslusat cu te za pasivne dotoke zraka s tim da cu onda postavit one mrezice, buku nevolim pa kontam sta i kako, hvala na savjetu u vezi tavana, tavan sam svakako mislio izbjegavat, pa cu tako i napravit... :rasta: Mislim da cu ic s dimenzijama 1250x2500mm, treba mi 8x 1250x2500x10mm sto je cca 100€ + sarafi i reflektirajuca folija... samo s koje strane ulaz u box napravit, po meni je prakticnije stavit di je 2500mm sirina, kontam da je bolji pregled, sto vi mislite? :spliff:
waynejohnAMBASADOR

apr 2017.

Dobro si konto...moraa nekako moi i dobaviti te bilj ice, voda hrana trening i tako to
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

Paralelno s ovim projektom radim projekt vege boxa pa me zanima dali su ovakvi reflektori dobri za vege box, u svaki ide 2 zarulje cfl e27 6500k, slika je sa neta jer nisam stigao slikat to, dali bi 4 takva bila dosta za vege box 90x50x100? Za prijekt velikog boxa ide ova oprema... 2x HPS 600w Sunmaster dual spectrum 1x ventilacijski set sa slike, to je to za sada... (cijevi imam 10m)

apr 2017.

koji prostor je baki najnepristupa niji ?
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

@VenloNL Kuca (kat) tamo nikad neide...

apr 2017.

deri :)
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

Tako ce i bit samo cekam na akciju osb ploca (bit ce od 10.5. na 30%) ...
hazeriZMAJ

apr 2017.

Frende..ono sto cu ti ja savjetovati.Nije grow pet dana,ima tu posla i nekako ne vjerujem da ti baka nece provaliti box.Stvar je u tome da ako ti provali kada te nema doma,pa panika,a zna se da tada stariji ljudi neznaju drugacije nego bas panicariti..Razmisli malo..traje to 100,120 dana,pa zemlja,gnojiva,flushanje,temp..Razmisli;)A tek susenje,miris...
Chilliman420AMBASADOR

apr 2017.

Frende baka nezivi u toj kuci, nitko, samo ja... baka je samo u istom dvoristu...
Chilliman420AMBASADOR

maj 2017.

Pozdrav:vutra: Malo inovacija u projektu, naime odlucio sam se za led panel za vege boxu, pa bi trebao pomoc oko izrade istog... @adri dali bi mi htjeo pomoc posto sam novi u led tehnologiji...? Hvala... pozdrav :spliff:
nesalaLEGENDA

avg 2017.

Vidim da stavljas 4 biljke na 120x120. Ja razmisljan izmedju 4 i 6? Sadio bi lsd od bayners farm... Kolko mi je bolje stavit za max urod?
nesalaLEGENDA

sep 2017.

Koju debljinu ploca bi stavio?
Chilliman420AMBASADOR

sep 2017.

22/25mm je bio plan stavit...
GafPOZNAVALAC

okt 2017.

22/25mm, prijatelju pa ti bua napravio ku u, a ne box ;)
Chilliman420AMBASADOR

okt 2017.

Sto deblji materijal, manja buka i ...
GafPOZNAVALAC

okt 2017.

Manja buka, veca guta.;)
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

2x Led Panel 50w Osram spremno cekaju da zavrsim detalje vege box... Uskoro stize neki finalni update za vege box...
1310ZMAJ

feb 2018.

bravo , deder detalje detaljno! što ga napaja a što regulira, gdje si pcb kupio a gdje ledice, kakvih oblika još ima, kako je išlo lemljenje...? :whato::Ako češ slagati cvijetni panel, predpostavljam bit če osram dragon hyper red, mogli bismo zajedno na veliko kupiti ledice ( 200 kom 65€ ,1000 kom 88€ + poštar)

feb 2018.

Imaa na Wish-u aatore na akciji ,vrlo malo para !!!!

feb 2018.

Ja bi se isto pridru~io preporuci za aator 240 x 120, tisuu prednosti. Sretno u svakom slu aju! ::listomahanje::
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

@1310 Napaja ga psu s dodanim step up boosterom, regulirat ce se struja direktno na boosteru pomocu vanjskog dodanog potenciometra ( dodat cu ga umjesto originalnog potenciometra (trimera) za struju)... Pcb i ledice sam dobio od velemajstora za LED tehnologiju @adri , hvala prijatelju ... Ovaj panel moze sluziti i za vege i za cvjetanje pomocu folije za opekotine/smrzotine iz prve ponoci mjenjas spektar (zlatnom stranom), radi sa svakim kelvin izvorom ( ukljucujuci i mh)... Cvijetni panel slazem najmanje duplo duze od ovoga, nesto poput tvoj vege panela ali sa puno vise crvenog spektra... Osramov led svakako planiram u blizoj buducnosti koristit, i rado bi uzeo s tobom i adrijem neku vecu kolicinu pa da slozim jedan vrhunski cvijetni panel, samo da se financije malo poprave... @vladomar prijatelju nikako nebi uzimo sator za veliki box, zelim ga izgradit od drva (osb ploca) i dobro izolirat da bude sto manje buke...
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

Evo malo slika rasvjete i napajanja...
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

Vege box 40x40x73cm
1310ZMAJ

feb 2018.

super izgleda, maija adri s kelvina~om, drajverima, Led i kruh za doru ak. oko aopinga se dogovorimo, ni meni sad ne odgovara, citizen cob panel fower time, 3000k 90 cri , baa u pregovorima s estoncem, dogradnju s crvenim u kasnije. Ali ovo svakako treba iskoristiti , trojca soma komada pojedu. jesi li atogod pikirao?
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

Ma jos tu ima posla, daleko je to od gotovog, treba prvo coskove poljepit s alu trakom, pa ventove ucvrstit kako treba, namontirat napajanje, dimmer za panel, spojit sve ( instalacija je provucena), onda treba ugradit panel i testirat sve, onda tek mogu rec dal je super ili me jos nesto pati... @adri sve neumorno objasnjava i pojasnjava, daje smjernice sto i kako napraviti... hvala prijatelju... Kake su cjene citizena? Ma nisam jos nista, nikako zavrsit vege box, koji mozda odradi i koje cvjetanje sa foto ili auto biljkom, vidit cu, svidja mi se kako panel sija, jedva cekam montirat...
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

Test vege panela ipak ide sa chilli papricicama iz sigurnosnih razloga i naravno jer volim ljuto... ugodno s korisnim... Stay high
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

Chilli papricice...
1310ZMAJ

feb 2018.

hehe pravi frižider, otvoriš i unutra paprika::ludak:: citizen cob 1206 kod estonca 5kom 25 funti, V5. V6 je 30funti a 1212 50funti... avio poštom, po uplati za 4 dana stiglo, poštarina uključena, nema PDV, nema carine! 1000 kom osram dragon hyper red su 88€ + poštar cca100€, 500kom su 65€ + poštar. nije puno para ( to su originali, bez pcb), javi se čim skupiš 30€
Chilliman420AMBASADOR

feb 2018.

Javim...
Chilliman420AMBASADOR

mar 2018.

Update vege boxa, montirano napajanje i potenciometar, sve spojeno, jos samo panelice montirat na aluminij i u box ubacit...
Chilliman420AMBASADOR

okt 2018.

Update... :rasta:
Chilliman420AMBASADOR

nov 2018.

Vege box frizider zavrsen do detalja, sad je maximalno lightproof, led paneli montirani na aluminij + hladnjaci, panel Osram 100w Led dimman na 60w pomocu regulacije struje (trimpot), kada podesavamo struju samo spojimo instrument i pratimo promjene, sve radi preko PSU i boostera, 2 venta za ispuh, 1 za mjesanje zraka, 2 rupe 3.5cm za pasivni upuh sa cepovima s vanjske strane, nadzor temperature panela i temperature i vlage u boxu... Sad krece testiranje 18/6 5 dana da vidim oce sta izgorit, ako je sve oke, fridgebox krece u akciju Napomena : box je trenutno u hladnoj prostoriji i nije bio ukljucen prije slikanja, zato je takva temp na ekrancicima za temp panela i temp i vlagu u boxu...
.i.ZMAJ

nov 2018.

:respect:
Chilliman420AMBASADOR

nov 2018.

Cvijetni panel u izradi...

nov 2018.

Pratim sa guatom :thumb:
Chilliman420AMBASADOR

nov 2018.

Cvijetni panel gotov, potrebno ga je jos spojit na napajanje i podesit napon i struju, te poljepit lece...
Chilliman420AMBASADOR

nov 2018.

Cvijetni panel napokon gotov, jos samo lece poljepit... Stay high...:spliff: :rasta:
1310ZMAJ

nov 2018.

Cestitke kolega, dugo nisam vidio projekt, valjda zaokupljen svojim, mojne zamjeriti. Jako lijepo,uredno. Imam nedoumica, psu pa boster a onda bourn 6V 2A, prosvjetli molim te. Zar nisu to 10/12V ledice Imam i jos pitanja u vezi bourna, koliko si proucio bourna, nemam upute a signalne lampice mjenjaju boje, plava,zelena, crvena i bijela. Brijem da se poput nekih napajanja mjenja nacin rada, CC ,CV, guru isto nije upute procitao, nemrem ga ulovit pa da to prodjemo skupa. Jos jedna sitnica, pwm regulatori, slozio je adri tu spravu i osram ledice na pcb-u, bilo je malo problema u pocetku, visoke temp. Sad je gotovo i radi kako treba, temp panela i elektronike 25-28C ovisi o okolnoj temp. Jeftini su do bola, jeftiniji od potenciometra na njima, sad brijem spojit ih na panel katarinu al me ono prije maltre, upute rada i mogucnosti tog bourna, hbg. lasere s njim poriktavaju, taj prvi projekt sa bournima i pc napajanje to je genijalno, poput tvog ovdje. Nadam se suradnji, skupit cemo vec nofceke za hiper red, a mozda nam se desi neki novi kolega sa zeljom za stvaranje
Chilliman420AMBASADOR

nov 2018.

Osram (frizider) je sa boosterom, a 10/12v led napajanje i bourn... Kad kad je crveno struja je na nuli, bourn ne radi dok nenamjestis ampere, plava kad he napon pusten, zelena kad je sve namjesteno, tad bourn pocinje s radom...
1310ZMAJ

nov 2018.

Fala lega, kod mene je plava stalno gorila, to smo tumacili kao ok, crvena me plasila i tu sam okretao nazad, zelena ne sjecam se vise al gorila je i ona. Uglavnom bez uputstva nejde, 10/12 su mi robusnije, fina paralela s debelim zicama, 3000k i filteri, zelatina. Cree mada je svijetlo prirodnije ,prva serija negdje steka, imam - na multimetru, adri je sve par puta provjeravo, sve stima svaki segment a - se ne mice, ne krepava. 10/12 nigdje ne probija , mogu lece keljit male jeftine 90 i 120 , zabava za zimu. Imam plan za viksu, jedan ormar i jedna skrinja za posteljinu, jedna hps150 taman za tu skrinju i kate u ormar. Prosti prst susjedima. Hvala jos jednom:vutra:
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Na komandnu plocu montiran i izlaz 24v za ispusni vent i mist....
1310ZMAJ

mar 2019.

Ako nisi ve kupio 24V vent, predla~em sunon, mirno i tiho radi za razliku od velemana . i 12V venti sunon ista pri a. Testirao sam pwm regulator na 9/12 ledicama i xhp, ateta ato nismo razvili spiku ( nije te bilo na forumu) naime uz te regulatore ne treba bournov regulator a jednostavniji je i 4 puta jeftiniji. Pi im vente raznih amperaza i ledice sve na jednom pwm regulatoru ( u testu i kanim zamjeniti bourne sa pwm reg jer nema gubitaka, ve su doma) Imaa na njuakalu tip prodaje pwm regulatore i ima jako dobra uputstva o rukovanju, bolja nego na aliex i ebay, dok su cijene kod kinezera naravno bolje. Imam pitanjce, drajver 36V 2100mA, 9 cobova , tri paralele sa tri coba u seriji, radi odlicno. Drajver ima taman struje za pogoniti i 9 x 12V 240mA venti a. Kako to pospajati, kako sad granu od 36V 700mA iskoristiti, spojiti joa tri venta 12V 240mA. Vidio sam kod jednog diyera rusa isto je napravio ali viae ne znam gdje, koristio je vago spajalice. Adri je o toj mogu nosti pri ao, zna i mo~e i i samo joa nisam doku io kako. Pitanjce II Kako ti rade ledice na 6V ? Imam neke jeftilenke, pi e na 6-12V, fest griju a svijetla nedaju ni , alu cuper, predpostavljam da su 35 mil jer ove 9/12 na ~eljeznom cuperu puno ja e svijetlo daju, predpostavka da su te 45mil.
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Sunon je odavno kupljen, ali je ceko mosfete, ali nije doceko, pa sam uzeo step up booster 12v na 24v 3A... Ventove spojis u seriju i onda to spojis u paralelu s ledicama... Deep red rade brutalno 45mil su, teram ih na manje od pola snage... Sunon je odavno kupljen, ali je ceko mosfete, ali nije doceko, pa sam uzeo step up booster 12v na 24v 3A... Ventove spojis u seriju i onda to spojis u paralelu s ledicama... Deep red rade brutalno 45mil su, teram ih na manje od pola snage... Usput uvijek sam ja na forumu ali budem kratko pa kad je neka spika za neku shemu oko ledica i toga samo sibni poruku... https://www.ebay.com/itm/200-pieces-LED-OSRAM-Golden-DRAGON-Plus-LENS-3500K-WARM-WHITE-CRI-80-LCW-W5AM/272299386742?hash=item3f664ee776%3Ag%3AtckAAOSwJnRbe-4B&LH_BIN=1 Od osrama po netu nadjem samo ove 1w chipove, jel zna neko di ima onih hyper/deep red?
1310ZMAJ

mar 2019.

Hvala puno! Znači tri venta serijski spojiti i onda + na + ,-na- spojiti na rednu stezaljku kojom sam paralelno doveo struju do pojedine grane, 36V 700mA! Tako dobijem 3x 12V i 233mA, hehe, frenomenalno! Probam sutra, panel je skinut , venti očiščeni, spremam se na proširenje boksa tokom ljetne pauze growanja. Hoču max izvuči iz ovih 1206 cobova, leče 120 stupnjeva čuda rade,preporučam što masivniju leču,moje su 60mm, taman za mali 038 cob. Matka veli povečati na 90cm širine a srce vuče na 110cm, dubina ostaje 56cm. Sad je 76x56. Imam jos jedan cob, za njega bi trebao poseban drajver, 36V 700mA, pwm regulator imam! Opet mi ostaje vent i napajaje za njega ili imas asa u rukavu, kakav bi drajver trebao potraziti da bih vozio oboje na jednom, pwm regulacija coba i venta odvojena svaka za sebe ili mi je jednostavnije vent na adappter, cini se druga varijanta realnija. Za hyper red grosiste potraziti, evo nasao si pakete od 200 kom po cijeni o kakvoj sam pricao, ima sigurno, vidio i trazio partnere za kupnju, sad se vise ne sjecam kako sam ih našao ali ima ih, 1000 kom po 80$ + 20$ dostava, hyper red i sve druge osram ledice. Stvari su se promjenile i vise mi ne trebaju stotine ledica al bih uletio sa 20€ ako kupis nesto veci paket od onog sto trebas, 20-30 kom meni dosta. Znam samo da sam trazeci te grosiste gledao ponude drugih prodavača ispod što ih uvjek ima i preko toga dosao do velikih jeftinih paketa. Hvala jos jednom! Ako zapnem zovem u pomoč ::listomahanje:::wave:
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Ma adapter majka, samo valja utisat vent, a nikako da uhvatim adrija da mi kaze koje diode idu i sta sve... Ma buraz ja sam konto sklepat 6x50w hyper red na dobar komad aluminija, uzeo bi napajanje 12v 20a ko sto imam i imam booster (1200W DC-DC Boost Converter Power Supply 8-60V 12V Step up to 12-83V 24V/48V 20A), pa konto to spojit na to i sklepat neki brutala flower box... Zato sam konto uzet jedno 300-500kom, jer mi 300kom treba za taj panel...
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Sto mislite o ideji da na svaku rupu od reflektora gdje inace bude neonka ubacim 10w ledicu, jel bi to valjalo sta?
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Najjeftinija ponuda osrama koju sam naso al je 3000k 400kom za 10€ Nemogu nac deep/hyper red nigdje, jel zna neko tocan naziv...? https://m.aliexpress.com/item/2054927258.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.2054927258&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=4674amp-BxmqYIahU9mrMMGe-4fQrg1552948703146
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Narucio sam ove Osram ledice iz linka iznad, prejeftine su a obecavaju...
1310ZMAJ

mar 2019.

Tnx! Gledam link i ne vidim nista povoljno, ne vidim ni te 3000K po 10$ za 400kom. Hyper red se zovu hyper red, nesto mi po sjecanju leti dragon ali nisam siguran da se odnosi na hyper red. Gle ta crvena nije za cijeli panel, probao kolega, cvjet je ogroman 3x veci od normalnog al prazan, pufnast, nic od tog, valjda je po tezini 3x lakai od normalnog, ono najbitnije, rad, ne radi. Uzimam u obzir da je grower veci strucnjak u nekim drugim poljima no uzgojnim i da vremena nije bilo posvetiti se max, no to ne radi. Ali radi K ledice i hyper red u kombinaciji a dodao sam i far red ( one za spavanac) nebi covjek vjerovao koliko 4 ledice na slaboj struji mjenjaju spektar, nekog izduzivanja u ovoj kombinaciji nema a biljke zivnule, doduse pojacao sam svijetlo u boksu ali bilje drzim i dalje na 30 000 lux, 125 - 140 po mom vutrametru, magenta nije 1 nego 2 ili 3 al je bazdareno i 125 je carobna brojka za vegu a 250 - 300 za cvatnju, broj crvenih fotona koji udaraju u instrument na mjestu na kojeg ga postavis, luxi nisu precizni, ne vide oscilacije ,puno grublja mjera.
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Sto nevalja s ovim chipom i zas kazes da nije jeftin, nekontam...?
1310ZMAJ

mar 2019.

Napisao sam : ne vidim jeftine, 400kom za 10$ a ne da ne valjaju! Potraga za hyper redom nije urodila plodom, najveca pakiranja 20-30kom po 30$+ posta i komadno na zvijezdici. Ali ima ih, naisao sam na 3000komada po100$, kelvin ledice, ebay Ista tehnika pretrage, upisem led hyper red osram, izbaci sto se nudi , te su naravno skupe i u malim pakiranjima a dolje ti nudi druge selere, piknem na najvece pakete, dragon ili durius ili koje vec nude, 50kom pa ispocetka ,dolje na ponude jos vecih pakiranja..... Tako sam nalazio i hyper red. Sad pod hyper prodaju razne nm pa treba obratiti paznju.
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Aha, krivo sam shvatio... Ako nadjes na veca, jeftinija pakiranja javi...
superoperaterAMBASADOR

mar 2019.

Izvinjavam se ako prekidam diskusiju, ali bi dodao u vezi ovih ledica da im je efikasnost vrlo niska (76 lm/w) pa su mozda zbog tog jeftine..
DJFlyHighLEGENDA

mar 2019.

odma banhammer jer si prekinuo diskusiju :P :zvezda:: @Chilliman420 brate sori ako sam preskocio mozda, al citam i nije mi bas jasno , prebacio se sa dual hps 2x 600w na ledice? kako to? i je pocinjes sa projektom ove godine onda, kako to sve napreduje. ocekujem od 2x2x2 dobre rezultate. koje sorte si imao u planu raditi, si gledao primarno za ulje da je dobra sorta a onda sekundarno za tvoje osobne potrebe? sretno btw, nadam se da ces ubrzo pokrenut akciju i veselim se nekom dnevniku ako ga mislis radit :respect::rasta:
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Ma ulje picim pod 2x600w u 125x250 boxu na jednoj lokaciji skrivenoj od znatizeljnih ociju, da nije autopot u igri bilo bi gadno svakih dan dva ic do tamo, al skicne mi ih rodjak tu i tamo kad me nema... A led projekt je za moje potrebe, tu se ko malo djete igram, ucim, upijam, isprobavam nacine, testiram, ukratko zabavljam se, al u malom boxu trenutno nema niceg jer idem na sezonu opet pa nema ko nastavit brigu o mojim mezimicama...
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

@1310 Buraz pomagaj, od ceg napraviti vrata za cvijetni box, dosta velik je otvor pa nemam ideja, box je unutarnjih dimenzija 72x56x116,5cm, a otvor od "vrata" je 59x116,5 unutarnji, odnosno vanjske mjere 76,5x120...
1310ZMAJ

mar 2019.

Kompa vrata od frizidera su najbolje sto postoji skini obavezno pante s fria, a stok fotkam sutra, sad spava SSH iza njih. Uglavnom, limarija spiga lim u L ili traka kako ti pase i gotovo, samo cujea plop, otvoris i iznutra avioni bruje, zatvoris tisina. Kupio kod cige, dvoja vrata 100 kn. Sam sam ih skidao, moras radi panta, gornji i donji znaju imati 1 mm razlike u udaljenosti.
1310ZMAJ

mar 2019.

Vrata od ledenice, dimenzije su 59x129 i 54x29. Dovoljno je limenu traku par cm sirine zasarafiti na okvir vrata, lim spigan u L samo lijepae izgleda. Jedino ato se treba dodatno napraviti je zaljepiti crnu gumenu traku, traka je ona rubna za podove. Imam i druga vrata al ta ne dihtaju kao ova od ledenica koliko god se trudio i keljio gume za dihtanje i maske s unutrasnje strane. Malo truda oko nabave, reciklazna dvorista, oglasnik, rom ad skuplja i reciklira s njima se da dogovoriti za razliku od narkomanskih komuna, d~aner ostaje d~aner, uglavnom imaju frizidere koje dobiju donacijama al ti vrata ne e prodat, to im je terapija. Jedno 50ak frizidera razmontiranih, govno sere s pulta da je u gubitku. Pozeljeh mu pikicu i otiaao ciganima.
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Ima li kakvih ideja kako iskoristit stare role os folije za umotavanje, kontam da mogu posluzit za ventilaciju il nes...
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Jako sam se razocaro u ovaj aliexpress, umjesto 400kom osram dragon ledica doslo 20kom 9 Jel zna neko kako se tamo moze prijavit tako sta?
1310ZMAJ

mar 2019.

Ajoj nesporazuma, pa sta ka~u , hoce li poslat ostatak il je neka prevara?
Chilliman420AMBASADOR

mar 2019.

Neznam kako ih kontaktirat, dali ti znas kako, registriran sam preko facebooka...?
Chilliman420AMBASADOR

okt 2019.

Testiranje vege boxa (frizider), lijevo temp panela, desno temp i vlaga u boxu, radi vec 8/10 sati...
1310ZMAJ

okt 2019.

Za panel nije puno ali atmosfera polupustinjska. Carape, bazencice, venti i grincajg neki. I fotku iznutra, panel tlocrt,nacrt,bokocrt! Jel slazes shoping listu? U svakom slucaju navijam za brzi start a problemcice rjesavati u hodu. Nek si ti nama ziv i zdrav ,stigao doma na kulen i cvarke! Jel jedes one muzgavce, c4 lignje, skoljke i te stvari s omega 4 masnim kiselinama? Hehe::listomahanje:: meni pase srdela , plava riba u ulju jednom u dva tjedna, zdrave hrane radi.
Chilliman420AMBASADOR

okt 2019.

To je mali frizider al rupe od pasivnog upuha su trenutno bile zacepite, probam testirat s odcepitim... Razmislam ubacit ili auto tutana ili auto new york city od pyramida, a imam za opciju i foto mazara, ko zna sta ce ic unutra... Stigo na kuhani mocung u saftu i vecera bila kobaja, kulena moram kupit posto nemamo svinje, u gradu sam jbg, al volim i lignje, srdele, oslic, zubatac... Poslikam ovih dana sve, sve radi preko psu i boostera, ima vec slika tu u temi, jos samo sitnice sredit i boxic je ful lightproof i sve idealno u njemu, jedino treba dic vlagu i moze vegat fino, a panel se moze dimat kako mi pase, spojim instrument i ustimam amperazu laganini...
1310ZMAJ

okt 2019.

E vidis , tu je razlika, ti si naucio upotrebljavati multi u mladosti i zapamtio, hebga pokazali mi jednom adri na brzaka i stipe jednom nakon par mjeseci a nemam sto mjerkat u medjuvremenu i zaboravio sam kud koju pipalicu gurat, volte kontam a ampera se bojim. Fotka nikad previse, jednom je oblacno pa mjesecina nekad kisa pada. Di si one crvene smjestio ili namjeravas. Evo mi sin s oktobarfesta stigao, frend oso na par mjeseci D€ zaradit, pun k nasih mladih, zaradi 3000 D€, pola su rezije u malom stanu 45 km od Minkena, sve je skupo osim klope u ducanu, nije ustedio ni centa. Nema kulena, ni seke! Raseljavaju nas masoni i masonske kuje.
Chilliman420AMBASADOR

okt 2019.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com.au%2Fulk%2Fitm%2F401686341165 Prava stvar za tebe i anperazu do 10a...
Chilliman420AMBASADOR

okt 2019.

Crvene su na cvijetnom panelu, box se jos dovrsava, vrata, mogu doc do jednih od frizidera al su malo visa os boxa pa bi moro smislit neki prag ispod boxa...
1310ZMAJ

okt 2019.

Tnx za A metar i V metar, samo se treba odlucit analogni ili digitalni, cajgeri me vise privlace! Lani vrata nisam nigdje mogao naci, romi e sakupljace ganjao , reciklazna dvorista, d~anerske udruge ( ti su imali al im treba , haha vele da su u minusu ako mi prodaju vrata od poklonjenih frizidera) isplati se tragat, ne odustaj. Nije ni ovo losa ideja sa pragom.
Chilliman420AMBASADOR

okt 2019.

Analogni buraz, radi ko cager... Evo taman izmjerio vrata, dimenzije su 135,5cmx56.5, znaci moro bi smislit prag od 15.5cm, dost visoko, nezz kako bi to osmislio, neam ideju, a nezz jel se vrata od frizidera smiju rezat i kako naredit da sve sljaka ko original...
Chilliman420AMBASADOR

okt 2019.

Update za vege box (frizider), sve idalje isto, samo je dodan analogni ampermetar zbog toga sto panel dimmam aperazom, a neda mi se stalno spajat instrument (panel radi na 30V i 2A trenutno, a max mu je na 3.3A ako se nevaram) ...
1310ZMAJ

okt 2019.

Tek sad vidim postove, sto treba postiskat da mi signalizira novu objavu? Mrak vrata! Nemoj ih pilat nego novi boks skockaj, stok je jednostavno s limom u L spiganim ili samo flah obrati paznju na pante razlika je 1 mm pa moras podlozit plocicu ispod kraceg i bijelu gumu prekrit , zvucno dobro izolira a svjetlosno malo prilagodis, kod mene je zaljepljena gumena traka za rubove toplog poda. Mo~e cajger! Gledam na yutubu napajanja i zgodna ideja s prekidacem koji ima 6 pozicija. Adri je isto tako nesto spominjo, na svaku poziciju ( eh sad jel to otpornik ili sto vec ovom slicno, za to mi je rekao, dioda a kad sam trazio diodu u ducanu frajer izvadi dva tri kataloga, debela :cool::p uglavnom kuzia sto hocu reci , zadani parametri. Ne vidim hyperice :rasta: ( kineze sam napadao kad nisam bio u pravu i korektno su odgovarali, oko kelvinaze nesto a za prevare se mora moci nekom kontroloru javiti, maknuli su brdo trgovaca sa damping cjenama losih imitacija, lovu tesko da ce vratiti a fakat treba svako slovo citat, napisu negdje u tekstu drugu kolicinu nego nam se ini) Jel nikla?:gled:
Chilliman420AMBASADOR

nov 2019.

Finish Vege boxa (Frizider), stavio sam ga sad na timer 12 sati da testiram jel sve radi kako treba, a uskoro ce i neka kvalitetna sjemenkica na vegetaciju u njega... :spliff: :rasta:
1310ZMAJ

nov 2019.

Yeeeeee!!! :rasta: ::listomahanje:: Ampermetar, termometar na atoku, tajmer vodonepropusni, mo~e!:clap:: A struja i ~ice?:confused: Kako se ampermetar spaja? Hbg, ato nisi posliko prije monta~e, vidim na panelu je duaa. Vrata rade svoje, estitam! Jel postar krenuo?
Chilliman420AMBASADOR

nov 2019.

Struja i zice su u prethodnim postovima, anpermetar se spaja serijski na + vodic panela, panel je Adrijev 2x50w Osram radi na 60w trenutno i moze se dimmat, sva struja je vucena iz PSU, bijeli termometar je temp panela, crni temp i vlaga u boxu, box je testiran i ceka svoju ljubimicu...
Chilliman420AMBASADOR

dec 2020.

Jeste li spremni za jos jednu avanturu izrade boxa u fizideru, al ovaj put u muzejskom primjerku, dovuko ga s vikendice, jos radi al je vec isfucan iznutra pa ga pretvaram u box, svaki savjet je dobro doso posto bi ovaj put iso na opciju da moze i vege i cvjetanje izgurat... Dimenzije cca. 45x45x75
dzidzoLEGENDA

dec 2020.

Koliko je visok i koju rasvjetu si imao u planu???
Chilliman420AMBASADOR

dec 2020.

Visinu nisam mjerio, al javim sve dok krenem s projektom, ima tu posla, kontam ga rastavit u proste faktore, ocistit, sredit, preuredit, itd, ici ce led rasvjeta to bez govora, ventilacija pc ventovi s pwm regulatorima, itd al dok dodjem do toga trebam jednog pametnog bravara (metalca) da mi pomogne u idejom planu preuredjenja, jos neznam kako ce tocno izgledat box iznutra, al vec vidim da ce biti bomba ko i prosli, prolistaj malo unazad, iako na proslom je sve original unutra...
Chilliman420AMBASADOR

feb 2021.

Obodin 48x57x83 spreman za restauraciju i prenamjenu... In progress... Stay high...
Chilliman420AMBASADOR

jul 2021.

Update: Vanjski dio fri~idera je obruaen, nisam ga stigao slikati, ali jbg, uglavnom izvana e biti srebrne boje, a iznutra ide folija/tapeta sli na mylar foliji, evo i slika u prilogu, nakon toga postavljam elektro instalacije za rasvjetu (led panel) i ventilaciju, a potom sve to ugraujem, skupa sa dodatcima za praenje temperature i vlage i ostalim potrebnim dodatcima, te stavljam u pogon, slike uskoro...

jul 2021.

folija mi se pravo svida bas me zanima kako ce refletkovat svjetlo
Chilliman420AMBASADOR

jul 2021.

I mene to zanima, ali svaki novi dodatak u projektu je novi izazov, pa da vidimo oce bit smece ili top proizvod, iako bi se ja dao kladit da ce biti top...
Chilliman420AMBASADOR

jan 2022.

Stigle samo ljepljiv reflektirajuce folije za frizider #2, a uskoro ce i slike frizidera, do zavrsim farbanje i slozim folije...
Chilliman420AMBASADOR

feb 2022.

Naru eno za Flower fridge :rasta:
Chilliman420AMBASADOR

feb 2022.

[*]Today at 6:36 PM [*]Add bookmark [*]#4,209 Koliko je pametno pogoniti zeusa 308 compact preko psu-a 12v i step UP boosterom s gigantskih 1000w snage, kontam se u multi i konto sam stavit prvo amperazu na 0 pa namjestiti minimalne volite, zatim dic amperazu na 2a i 40v, stavio bi koji alu hladnjak gore ili tako nesto, i koristio bi ga u frizederu 58x 48 i cca 80 i nesto visine, samo cvjetanje 12/12, vent bi iso sunon24v, upuh pasivan, jedna biljka u cca 15l potu...
Chilliman420AMBASADOR

apr 2022.

Propagator Dx`xV 22x30x40 Projekt isklju ivo za seedling i klonove... PC vent spojen na adapter 5v 440mA }arulja 9w
MagnusISTRAŽIVAČ

sep 2022.

A di je nastavak izrade flowering fridge-a?
Chilliman420AMBASADOR

sep 2022.

Odgoen do daljnjeg, slu~i kao skladiate...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se