VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraGrow Closet [1st Time]
LEGACY

Grow Closet [1st Time]

40 odgovora3,599 pregleda
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Lijepi pozdrav Vutraai :) Znam da je ova tema ve pro~vakana a i ja sam je se vec na itao i na itao, ali danas je doaao taj dan kada sam kona no doaao u mogucnost raditi vlastiti Indoor uzgojo pa bi trebao par pametnih i sretnih savjeta... 1.) Sve ato trenuta no posjedujem je jedan veliki ormar; Visina: 2,00 m , Dubina: 50 cm, `irina: 80 cm, 1500 kn u nov aniku te jednogodianje znanje o grow-u ( itajui knjige, Vutra.org te jos neke ostale sajtove), iskustva na~alost joa nemam ali i to ce se ubrzo promijeniti... 2.) Ono ato mene zapravo mu i i zbog ega sam otvorio ovu temu je ato ~elim vidjeti ato ete vi Iskusni groweri rei na moj sljedei plan: 1.) Mislim naru iti sjeme sa GreenHouseSeeds stranice, to nije gledam neato tipa Moby Dick ili Ladyburn 1974 (Volio bih uti i vaau preporuku) to bi me izaalo cca 200 kn za 3 sjemenke 2.) Sljedei potez bi bio opremanje box-a, prvenstveno ciljam na IGrowShop u Zagrebu jer mi je blizu, zna i poato u boxu ne mislim dr~ati hrpu bilja (max 5 komada) odlu io sam se za sljedee 400W ~arulje: HPS - Philips Master Son-T pia plus 400W - 240 kn MH - SunMaster Cool Deluxe MH 400W - 290 kn Tu je naravno i priguanica, gledam sljedeu jer mi se ini da netreba niata previae spajat a i preporu a se za Almeco Son-T reflektor; Priguanica - Pro Gear 400W - 480 kn Reflektor - Almeco Son-T Hammered - 150 kn Tegle sam mislio uzeti neke ato vee, tipa 11L, zemlju cu probati naci onu TerraMagma a mozda cak odem i potraziti Canna zemlju ako je uspijem uopce naci gdje u europi to je troaak cca - 150 kn Digitalni termometar/ vlagometar - 70 kn Analogni timer - 65 kn Za cirkulaciju zraka sam mislio staviti 2X 140mm PC vetilatora za svje~ zrak i 1X 140 mm za izbacivanje tog istog, filter i te gluposti mi netrebaju jer nemam potrebu skirvati miris :) pH mjera u kupiti naknadno kada dou i prve potrebe za gnojivom (Dvoumim se izmeu Hesi-a i GHE gnojiva) 3.) Eto to bi zapravo bilo to, kao ato vidite napravio sam vei zalogaj jer ~elim da to bude kako spada, jer sam ve imao iskustva sa boxom koji nije slozen kako treba (}arulje sa ~arnom niti (i u vege stanju i u cvjetanju), manjak prozracnosti, muske sjemenke itd.) vi mi naravno recite misljenje i naravno ako bih uz neke izmjene mogao srezati sveukupni troaak... }ivili!
FukmondoAMBASADOR

maj 2014.

ihaaa samo eraj,velike urode volem-navijam :)

maj 2014.

Pozdrav,400w lampa je prejaka za taj prostor,osobno mislim da ce se to previse grijat,pogotovo u ljetno vrijeme.Bolje da uzmes HPS 250w sa balastom i reflektorom,HPS Sylwana ili philps su predobre 250w.Mh ti ni nije toliko potreban mozes vegetirati i bez njega ali opet je bolje kad ga imas. Za neki 250w hps ako bi uzeo da imas 5 biljaka,tegle od 15l bi bile idealne. Sve ostalo sto si nabrojao je osnovno da krenes kako treba posteno. A sto se tice ova 2 straina nisam nikad sadio to a ni duvo.Posto ti je prvi put kupis si Big bud to je za pocetnike dobra biljka a da ti masu heda.Sirok je pojam kad ides odabirat sortu koju ces sadit,ja sam nekad na to znao mjesece izgubit i onda uzmem nesto sasvim sto nisam htio.Odi na SeedFinder stranicu tamo imas sve sjemenke na svijetu pa si odaberi koja ti pase,imas detaljan opis sorti rada okusa svega.Imas slike i kolike je jacine biljke pa si biraj od koga god hoces ako jos nisi zagrizo za ove dvije. Moj kolega je imao od grennhousea Superbud,i ispala je neka deformirana biljka,tj.svih 5 koje je imao,Dale su heda al je bilo slabo.
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Hvala na savjetu, uzeti cu onda u obzir 250W HPS-ice, daj mi reci prigusnica od 250W je 400 kn a od 400W je 470 kn, da rae uzmem ja u pa da imam za ubuduce ili to nemoze tako? P.S. Ma zapravo trazim neku jeftiniju sortu koja puno rodi i dobra je za pocetnike a opet da se znatno razlikuje od neke domaje tj. da znam za sto sam trosio novce...
StipeZMAJ

maj 2014.

Sve je to super kaj si napisao i nebi smjelo bit problema.....i mozes 400w ballast sa 250w zaruljom :) ono kaj bi ti savjetovao je da zarulje i prigusnice kupis prek njuskala jer je puno puno jeftinije....a ovaj igrow dost nabija cijene. druga stvar.....max 5 komada kaj velis je dosta optimisticno razmisljanje :) mislim da u tvom slucaju igra "manje je vise" ;) puno srece i veselimo se nekom dnevniku :) a za strains....malo proguglaj shopove ..imas opise na vecini...ghs je i meni isto ok.~ e da...zaboravio si neku foliju za obuc ormar :) ak ces ic na to....il bus ga farbal u bijelo? :D
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Gledao sam na njuakalu nema neke ponude trenutacno, za menke cu vec nesto smisliti i da dnevnik ce biti od prvog dana tako da ne brinete :) P.S. Jedna strana ormara mi je vec bijela ostalo cu sa bijelom folijom obuc (Izbjegavat cu one alu i diamond folije jer sam cuo za onaj Hotspot pa me strah -.-)
StipeZMAJ

maj 2014.

da...i ja sad gledam...nema bas nesto vise....bilo je hrpa toga na njuski ak mos nac negdje probaj...cak i tu neki prodaju pa baci oko....mogo bi dost jeftinije proc....ak nema-nema...jbga :)
komsijin maliPOZNAVALAC

maj 2014.

Ja imam nesto slicno (70x60) i mogu ti reci da je knap za dve biljke u potovima od 11 litara. Drugim recima gotovo sam siguran da su ti u tom prostoru 5 biljki previse pogotovo zato sto ti je prvi put. Mozda ne bi bilo lose da ipak uradis jedan probni grow sa nekim semenkama iz paketa, cisto da vidis "sta na sta radi". Mali je to prostor, tako da bih ti savetovao da razmisljas u pravcu CT-a i vlage jer idu vreli dani.

maj 2014.

Bit e sad lijepog sunca ljeti...ne znam zaato indoor...
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

`ta nije sad malo prekasno za to? koliko me sjecanje drzi za outdoor pocetkom 4 mjeseca? P.S. Taj box ce se sluziti kroz cijelu godinu :)
StipeZMAJ

maj 2014.

nije nista prekasno....tek je sad sunce krenulo kak treba

maj 2014.

sto ti je tajmer u naslovu teme, sretan grow

maj 2014.

Ofarbaj ormar u bijelo za prvi grow, uzmi si HPS 400 (za po etak ti ne treba MH), uzmi si cool tube i neki dobar vent (ne PC) sa protokom min 240, 2 savitljive alu cijevi, ph metar zuti sa njuskala i dobru zemlju... kreni sa 2 biljke u potovima od 15l, pazi na ph (6.5) i nemoj gnojiti u fazi veg. Otvori dnevnik i garantiram da ces na kraju biti zadovoljan... e kad odradis prvi onda ces vec vidjeti za MH, za diamond foliju itd.... Sretno ;-)
TantorAMBASADOR

maj 2014.

Ima na njuskalu ljudi koji se samo lampama bave...probajte HPS u pretragu upisati...
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Sounds like a plan :) Ima tko kakvu outdoor sortu za preporuciti? po mogucnosti da je Indica, da dosta rodi i da je lagana za uzdrzavanje? unaprijed hvala! P.S. Imam odlican sajt koji je cijeli dan obasjan jakim svijetlom... Za par dana idem u shoping po opremu pa vam se jos prije javim kako ato i gdje...
TarzanZMAJ

maj 2014.

ako je tako onda radi out ;) ja da mogu birati sta jos posaditi vani birao bih izmedu Frisian Dew (dutch passion) i Jamaican Dream(eva seeds) nijedna nije cista indica, al zvuce obecavajuce u outdooru..
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Zapravo mi out nije neka primarna zanimacija ali kad vec imam priliku zasto ne, daj mi reci gledao sam OG Kush cini mi se ok pa cu je najvjerovatnije uzet, samo se nadam da ta sorta nije nesto extra zahtjevna i sklona oboljevanju prilikom outdoora... za indoor cu jos razmisliti, ali najvjerovatnije ce ici 3 komada iste sorte :)
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

To se odnosilo na mene kao amatera, prvi put to radim tako da ako se nekome neda slusati moje bedastoce odmah je upozoren u naslovu :D

maj 2014.

mislis first time, ajd da ispravimo jer ovako naslov samo privlaci te koje hoces da upozoris ;)
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Nema problema, malo sam se krivo izrazio :)
Žmukler87ISTRAŽIVAČ

jun 2014.

Bok Svima! Evo neki mali update i sa malo pitanja... Box sam komplet pripremio, ocistio, oblozio ga cijelog bijelom folijom (makar je i sam iznutra 70% bijele boje, napravio sam to u nadi da ce folija sprijecit vlagu da mi se iverica i ostalo drvo s vremenom ne napuhu od vlage), znaci sada mi samo ostaje kupovina ostalog, meutua vidim da neki govore uzmi 400W sa cooltubom a neki uzmi samo 250W bez cooltuba, malo sam a kao i shvatio da 400W i cooltube nije loaa opcija ali mi za to treba jos minimum 700 kn (Cooltube, Ventilator, cijevi) tako da idem na 250W + reflektor, bez cooltuba ali cu stavit jedan aksijalni od 190m3/h i jos jedan aksijalni za ispuh od 305m3/h, i jos jedna stvar me muci vezano uz prigusnice, shvatio sam da su one Nanolux digital ballast i Lucilu E-ballast high end prigusnice i da su najbolje ali su mi preskupe pa gledam nesto tipa Eti, SunMaster i Progear, cijene su im tu negdje ali me zanima koju bi vi preporucali tj, da li itko ima iskustva s kojom od navedenih i koje su bitne razlike? Unaprijed hvala, ovo gore su zapravo stvari koje me najvise muce ali kada i to ustvrdim sve ostalo ce biti ma ji kaaalj :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se