VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraGrowBox v1.0.2. - LED
LEGACY

GrowBox v1.0.2. - LED

87 odgovora6,619 pregleda
lv_infENTUZIJASTA

feb 2020.

Pozdrav dragi vutroljupci, dugo Vas pratim, ali malo komentiram. recimo da sam strame~ljiv, prvi put sam probao napraviti growbox prije nekih 2 godine ali sve je propalo radi loaeg projektiranja. Tako da sam se ovaj put odlu io ii sporije, ve dugo vremena na ovom forumu prou avam druge i ~elio sam upiti neko osnovno znanje za projektiranje svog drugog GrowBoxa, nadam se i uspjeanijeg od prvog. Odlu io sam se dimenzijski na 500x1000x500 (DxVx`) Rasvjeta LED (imam doma zalihe od 2700(mislio koristiti za cvjetanje), 4000 i 6500k(mislio koristiti za vegetaciju) , E27 6W ~arulje, 500 lumena ) Ventilator jedan dobavni drugi odsisni, na odsisnom DIY ugljeni filter protok 90 m3/h smatram dovoljnim jedan odsisni ventilator poato planiram imati 1x25l pot Slika boxa u nastavku: e sad imam nekoliko pitanja za vas iskusnije. 1. materijal izrade, zanima me zaato nitko ne radi box od lima? radi jednostavnosti bi volio odraditi od lima ali nigdje ne nalazim zaato ljudi ne rade isti od lima, dali je problem u zagrijavanju lima od rasvjete? Poato svejedno iznutra planiram staviti mylar reflektirajuu foliju pa svijetlo nebi bilo u direktnom kontaktu s limom, a i LED rasvjeta ne zagrijava poput CFL ili HPS 2. raster LED grla, dali ih poslo~iti da budu paralelna jedna pored druge 5 u redu ili u X? takoer dali mi je potreban deflektor iznad LED ~arulja da reflektira svijetlost poato 1 ~arulja pokriva 275 stupnjeva Naravno svaki prijedlozi su dobrodoali, u izradu prvog dijela okvira kre em odmah dok mi netko da objaanjenje dali mo~e lim ili ne ::banjahanje::
h0ndaZMAJ

feb 2020.

Rjetko se radi od lima posto je sa drvetom i meksim materijalima puno lakse raditi a i na kraju bude laganije pa je prakticnije ako treba micati, mozes i od lima samo pazi na zice da bude sve ok uzemljeno da te nebi :whato::. Ma nema se sta limeni box zagrijavat puno od led rasvjete ne grije to tako. Neznma sto je i sta ce ti deflektor ali ne treba za ledice pise na njima koliko stupnjeva pokrivaju i to je to ne rasipaju svjetlost bzvz u svim smjerovima, ali kod slaganja obrati pozornost ako planiras ici sa jacim w da ih malo vise udaljis jednu od druge i od biljke, a ako ces ici sa ovim od 6w sto si naveo one onda mogu i blize! Mene vise zanima kako ti radi vent preko diy filtera, koji vent je na filteru el pc ili nesto jace i dal efektivno suzbija miris, vecinom oko tog djela growboxa nastaju najveci problemi!

feb 2020.

Jel ovo u metrima ili centimetrima :zvezda:: Salim se malo naravno, zao mi je da cujem da ti je prvi pokusaj propao. Verovatno zato sto je mnogo lakse raditi sa sperplocom(drvetom), plastikom, najlonom, stiroporom i ostalim materijalima razumes vec, lako se rukuje sa njima, ne treba ti neki poseban alat niti neko posebno znanje, lako se zamene itd jednom recju prakticnost, nije da ce od lima box biti los samo OBAVEZNO pazi da ti taj box od lima bude uzemljen, i da nemas kontakta lim-zica(lim, voda, vlazan vazduh i struja, zaebano moze biti). Nece se grejati nista vise nego bilo koj drugi box koj je dobro izolovan, a to da li je svetlost u direktnom kontaktu sa limom ili nije nema bas toliko veze, toplota je tu pa je tu a to regulises nekim izduvnim ventom i nema frke. Nikakav deflektor ti ne treba jer nije to sijalica koja ajmo reci sija na sve strane nego su to led diode okrenute prema dole(tacnije pise ti na kutiji neke sijalice imaju ugao <120* a neke od oko <300* ali i to mozes poboljsati skidanjem plasticne kape sa sijalica(pogledaj po led dnevnicima skapiraces) I jedno i drugo je po meni oke, ono na sta treba da obratis paznju je da ti razmak bude minimum 5 a dobro bi bilo i 8 cm od grla do grla u slucaju da posle pozelis da stavis neke jace sijalice(npr od 15W) kako bi izvukao vecu snagu panela sa istim brojem grla. Ja licno bih za panel oblika kvadrata isao na X varijantu dok na neki oblika pravougaonika bih redjao redom jednu do druge
h0ndaZMAJ

feb 2020.

@Dzankiii "razmak bude minimum 5 a dobro bi bilo i 8 cm od sijalice do sijalice u slucaju da posle pozelis da stavis neke jace sijalice(npr od 15W) kako bi izvukao vecu snagu panela sa istim brojem grla." od kud si ti nasao ovo 5-8cm? i sta da stavi razmak grla 5cm sa 6w zaruljama npr. i sad zeli preci na jace i zasarafi svaku drugu i dobije veci razmako_O.

feb 2020.

Ja kad sam racunao za svoj panel tako mi je najbolje ispalo, ne razumem konkretno sta je tvoje pitanje, sto bi srafio svaku drugu da dobije vecu snagu kad ce time samo izgubiti snagu? Ja pricam ako napravi panel od npr 10 grla, stavi 10 sijalica sa 6W to je 60W, izvadi tih 10 sijalica i stavi 10 sijalica od 15W, to je 150W, a isti panel, ne znam da li smo se razumeli.
h0ndaZMAJ

feb 2020.

Ti mislis da je dosta 5-8cm razmaka za zarulje od 15w sa kutom rasprisvanja svjetlosti od preko 200 stupnjeva? Ja sam rekao da ako vec ide sa takvim malim razmakom ko sto si predlozio i onda se odluci recimo sa 6w preci na jace od recimo 12w neka zasarafi zarulju u svako drugo grlo (znaci povecat ce razmak izmedu zaruljama a dobit ce isto w) i manju sansu od hot spotova koji nastanu preklapanjem snopova. Sumnjam da ce mu trebati tu nesto puno w s obirom na dimenzije +-70-100w ali sa dobrim razmakom svakako!

feb 2020.

Racunaj i da ce skinuti kapice one plasticne kapice i samim tim mu se ugao menja na nekih 120 stepeni, mislim da je to prelamanje na tako slabim ledicama apsolutno nebitno cak i da su sijalice jedna do druge.
lv_infENTUZIJASTA

feb 2020.

ato se tie mirisa nemam previae brige tj. ne mui me a sa samim ventilatorom sam mislio pokuaavati i vidjeti, imam 2 120x120 PC ventilatora, ali imam i u skladiatu par komada aksijalaca koji su puno ja i ali mislim da nemam potrebe za tim, barem ne za jednu biljku. Druga opcija je vertikalno postaviti ventilator, fleksibilku do filtera, i onda ispuh van ali dimenzijski ne znam ako se neu profersirat tako.. oprosti profesionalna deformacija, uvijek sve radim u mm :D mene isto privla i viae X i mislim da u ii tako, razmak u si onda ostaviti dobar pa u panel izraditi da imam lufta 25mm sa svake strane do bo nih stranica i maksimalno grla odmaknuti pa uvijek mogu kombinirati sa rasvjetom. i definitivno mislim skinuti kapicu jer ovako jako priguauje svijetlo. takoer imate kakvu ideju na koji na in da napravim LED panel pomi an po visini? razmialjao sam da ih apagom ve~em pa uvijek mogu regulirati visinu ali volio bi neko profesionalnije rjeaenje :D Sutra onda o ekujte DIY limeni growbox part 1. ku iate.

feb 2020.

Pa najbolje ti je da panel obesis, znaci 2 srafa, jedan nasuprot drugog, i dva na kraju panela isto tako, neki kanap dugacak preseces na 2 dela, vezes i to ti je to. Kad se upali svetlo slikam ti kako sam ja to uradio ako zelis mada mogu i nacrtati na brzinu u paintu, obavestavaj nas kako ide i ako zelis pocasti nas nekim slikama. Srecno! edit: evo skica na brzinu iz painta
h0ndaZMAJ

feb 2020.

@Dzankiii "Racunaj i da ce skinuti kapice one plasticne kapice i samim tim mu se ugao menja na nekih 120 stepeni, mislim da je to prelamanje na tako slabim ledicama apsolutno nebitno cak i da su sijalice jedna do druge. "hvala na objasnjenju:thumb: @lv_inf mozda ti bude najlakse panel napraviti fiksan a podizati i spustati teglu!
lv_infENTUZIJASTA

feb 2020.

Okvir je gotov radeno od pocincanog lima 0,8, falcani, rubovi svi pigani, panti tockasto zavareni, sutra radim proboje za ventilaciju, i preko tjedna dolazi igranje sa rasvjetom :)) eto da javim update

feb 2020.

Zanimljivo... ::lulamira::

feb 2020.

Odlicno to izgleda, vidi se da umes sa limom, ne bi bilo lose da pri vrhu imas rupu tj mesto za ventilator koj ce sluziti za izbacivanje vazduha iz boxa, a pri dnu rupu ili vise manjih rupica za pasivan(ili cak aktivan tj sa ventilatorom) ulaz vazuha. Sta god ti zatreba skokni na forum i pitaj bolje spreciti nego leciti :D edit: nisam procitao do kraja vidim da si vec mislio na to
lv_infENTUZIJASTA

feb 2020.

Jedino me sad zanima, razmisljam o sam o podeaavanju visine biljke pa dosao na ideju da mogu konstruirat nosae svakih 10cm i dizati policu po nosaima, e sad ako mi je polica od lima a ispod nje zraka aibam unutra onda mi taj zrak nema smisla, druga stvar koja me muci sa zrakom kojeg pusem unutra je dal svjetlost koja se propuata kroz otvore ima kakve veze? Dal bi trebao vani stavit ventilator pa kroz fleksibilnu ga unutra gurat? Odsisni e mi ii gore na vrhu boxa to nema problema..
PalacZMAJ

feb 2020.

Ulaz vazduha neka bude pasivan, nema potrebe za ventilatorom, a sto se tice podesavanja visine svetla lanac ili nesto slicno. Sta ako ti zatreba da dignes svetlo 5,6cm a ti napravio nosace na 10. I potrudi se da svetlo ne izlazi, odnosno ulazi u box. Lepo si ti to skockao :thumb:

feb 2020.

Sto da ne, ako vec ima mogucnosti? Sumnjam da bi skodilo. Za svetlo ti je mnogo prakticnije lanac ili neki kanap jaci i srafove usrafis na svakih 5 cm jedan ispod drugog i sa jedne i sa druge strane, i onda po potrebi samo spustas i povisujes ili jednostavnije samo 2 srafa jedan nasuprot drugog pa onda lanac/kanap skracujes vezujes kako god.
FatOneZMAJ

feb 2020.

Cannabis voli podtlak, barem tako vecina misli, ne znam o istrazivanjima nisam ih trazio ali vodim se po iskustvima ljudi s foruma. Ako stavi aktivan ulaz gubi se podtlak. A i cemu komplikacije ako jedna turbina moze rijesit stvar? tipa vents tt100 ako mu buka ne smeta, ako smeta neka istrazi ostale turbine i njihove karakteristike. Odsisni ventilator mora bit namjenjen za takvo nesto jer nemoj racunat da ce ti to radit neki ventilator tipa pc venta 50x50x100 i nije tako mali prostor, premali za turbinu a opet prevelik za neki pc ventic. Mozes naci neki za kupaonice ili tako nesto Edit: racunaj da sve kako ti je Palac gore rekao dobro izoliras da ne bjezi svjetlo unutra jer ti je to jedan od neprijatelja u cvatu bizoe. Takoer moras koristit svuda gumene podloske da se ublazi vibracija jer si izao na limenu izvedbu boxa, sve sto "aarafia" moras koristit matice sa gubicom jer ce ti se s vremenom odpustat, i dovodis u opsnost da ti nesto ne padne na biljku. Sto si sa svjetlom?

feb 2020.

U redu kolega onda ako je tako neka autor teme zanemari moj post, iskustvo je progovorilo :)
PalacZMAJ

feb 2020.

Svi imamo migucnosti ali ga niko nije stavio ,jednostavno nije potreban.
h0ndaZMAJ

feb 2020.

@FatOne cak i nije premali prostor za turbinu (dal uopce neki prostor moze biti premal za ubaciti turbinu i filter, jedino ako bas fizicki to dvoje ne stane unutar boxa), da se turbina unutra nagurati skupa sa filterom ali najveci problem takvih set up-ova je sto kad to sve uspijes nagurati unutra treba se izboriti sa bukom koja nastane na izlazu od brzine strujanja zraka pa to gadno huci i bude dosta velik problem za utisati pogotovo di je tisina bitna di nije tu nema frke neka puse kolko oce!
lv_infENTUZIJASTA

feb 2020.

Okej, na taj na in nisam razmialjao, s time da ja nebi dizao svijetlo nego bi dizao biljku po nosacima ali da ista stvar.. a sad pasivan ulaz zraka, ako ja izbuaim par rupa na bo noj strani boxa, recimo 5 komada po 1,5 cm isto da neato struji unutra, kako da onda rjeaim problem ulaska svijetla unutra? dali da s vanjske strane dodam fleksibilnu cijev pola metra da ona sama napravi svoju sijenu unutar boxa ili preko rupa stavim neku krpu kroz koju e zrak strujiti i dalje a ona nee propuatat svijetlost? Ovo mi je bila jedna od zabluda, i radi toga sam htio staviti aktivno tla enje jer sam msilio da mi se nesmije desiti podtlak, to sam o ito ja pobrkao sam u svojoj glavi lonce i poklopce pa..:zvezda:: odustao sam od PC ventilatora i naaao sam si u skladiatu jedan (neu pisati to an model ne znam ako je protiv pravila) ali karakteristike su mu sljedee 83 m3/h, 27 Pa, 8W, dobar mi je jer podr~ava stropnu ugradnju pa sam mislio samo ga montirat na vrh boxa, direktan izlaz van kroz fleksibilnu cijev izoliranu da smanjim joa buku i to je to.. P.S. imam doma jedan ugljeni filter od kuhinjske nape, nov nekoriaten, vrijedi njega stavljati ili ne? hvala svima na pomoi do sada i anga~mana oko ovoga moga projekta, nadam se da e mi posao dozvolit da se ovih dana posvetim projektu viae i da do kraja bude gotov, a onda da krene u funkciju :D
PalacZMAJ

feb 2020.

Dovoljan ti je jedan otvor od nekih 10cm na koji mozes staviti dve pvc cevi
KalpsizLEGENDA

feb 2020.

vozdra prijatelju evo ti jedne ideje kako sam ja napravio panelcic da su mi mjere odgovarale mogao je i ici gore dole ali meni to nije bilo tolilo ni bitno. jos jedna stvar ta biljcica je rasla pod 16w LED 2x 8w. jos jedna stvar sto se tice pasivnog upuha nisam prijatelj tog. u tom boxu sam imao aktivan upuh. znaci nije mi trebao ventilator unutar boxa da mjesa zrak jer je struja sama pravila turbulencije u boxu i tako ljuljala i biljku sama. sto se tice zujanja i buke od ventilatora. mozes napravit DIY prigusivac posto si spretan sa limom napravis tubu i unutra oblozis sa tom spuzvom. i montiras na ventilator sam protok kroz isti nece ti biti smanjen. eh sad posto su ti zidovi od lima jos jedan nacin da rjesis vibracije koje se prenose na lim jeste da ti vent ne bude uz lim nego jednu kratku flex cijev unutra a vent objesen na gumene nosace da fakticki visi u zraku. eto nadam se da sam sta pomogao. i ako ne moras da radis tako moze potaknuti tvoju mastu da sam svoje iskombinujes
FatOneZMAJ

feb 2020.

Takoer nebi ti bilo lose prije odluke o svijetlu, potu i tako tim sitnicama izaberes mentora i sa njim odaberes najbolje. Jer znaj da mi tako zvani "uletaci" ne djelimo isto misljenje oko nekih stvari, i svako ovdje ima neke svoje teorije o uzgoju. Ne kazem da sad na primjer od kolege iznad ne valja savjet sa aktivnim upuhom. (Bioza na slici je predivna i zdrava tako da sigurno radi i ta teorija :) ) Sve ima svoje prednosti i mane. A dok ti mi tako uljecemo sa svojim idejama zapravo ti kompliciramo zivot i nabacujemo neke svoje logike koje nikako nebi bilo dobro izmjesat u jedan grow ;) Imas 4 dostupna mentora, svaki od njih ce te rado provesti kroz probleme koji se nau na putu :)
lv_infENTUZIJASTA

feb 2020.

Razmisljao sam o mentoru ali poato sam joa relativno friaki po postovima na forumu nisam znao ako je ko voljan dati mi mentorstvo.. Ali budem malo proucio tu ideju, jer to ato velia 10 mialjenja me samo rade dodatno nesigurnim
FatOneZMAJ

feb 2020.

Siguran sam da ce te svaki uzet. Vjeruj mi samo ce te usmjeriti na pravi put, neki imaju vise strpljenja/vremena/volje neki manje, ali svi rade odlican posao. Najbolji ti je potez uzet jednog i ucis od njega, kako on radi tako i ti, i sigurno nece bit propali pokusaj ;) Takoer slusaj onda samo njega ne nas "uletace". Ovaj Bubba iz pecnice me dobro voza :D Svaki post 10 puta ispravljam :D
PalacZMAJ

feb 2020.

Nema tu sta da te zbunjuje oko same izrade boxa, prilicno je jednostavno. Osnova za svaki box je ista pasivno ubacivanje vazduha, vent za izbacivanje i jos jedan da mesa vazduh unutar boxa. Sitnije finese resavas u hodu tipa buka, curenje svetla itd. Imas dosta diy boxica na forumu malo prelistas zakljucis sta tebi odgovara i cepaj dalje. Mentor ti pomaze ogo uzgoja, a box je tvoja kreacija :thumb: Necu nikoga da potcenjujem ali da bi se delili saveti mora covek da ima malo iskustva, ljudi zasade jednu biljozu i misle da znaju sve. Aktivno sam na forumu 5godina i nisam se usudio deliti savete i sugestije jako dugo vremena ( poceo sam malo vise da pisem recimo pre 5-6 meseci) jednostavno sam sedo citao i ucio. I naravno ima jos gomila toga sto ne znam, a kad nesto ne znam ja cutim. Opet kako covek da se nezbuni, razmislja, projektuje u glavi sta i kako, koliko vati mu treba za box....i onda se pojavi tip sa savetom da to moze i sa dve sijalice, bez venta sa vetom, bez ovog i onog, a mi ostali blesavi sto bacamo pare na struju i sijalice....Ma ajte molim vas
PalacZMAJ

feb 2020.

@Kalpsiz nije mene nista rasdilo kao sto mi kazes u pp vec vi malo masite sustinu. Cilj ovog foruma jeste da kada dodje neko nov bez znanja i sa zeljom da nauci da growa omoguciti mu validne informacije bez neke prevelike folozofije. Kao sto kazes nije potrebno uzgojiti 1000 biljaka da bi imao tehnicko znanje, neko je dosta pre nas osmislio kako sve to funkcionise I sta je potrebno da bi se uzgajala biljka. Mi samo to kopiramo dodajemo neke finese I prenosimo znanje sa kolena na koleno, airimo ideju. Tako da nema potrebe za izmisljati nesto novo I zbunjivati ljude. Nije ovo zbog publike vec da bi buducm growerima olaksali put do sopstvenog dima. Nemoj se ljutiti I srditi nemam nikakvu losu nameru :rasta:
KalpsizLEGENDA

feb 2020.

Super je to i meni je zao ako sam kog zbunio svojim postom. ni u kom slucaju nisam htio davati savijete o samom uzgoju iskljucivo tehnicke prirode a znanje o nekim tehnickim stvarima kupim sa raznih strana i konkretno sam dolazim do saznanja. kao sto sam na kraju posta napisao ti ne moras nista tako da radis ali moze tvoju mastu podstaknuti da sam nesto iskombinujes. barem meni to pomogne kad vidim neki konkretan primjer i stvarno nisam htio ovdje o tom da pisem jer ne znam bezveze mi spamati covjeku temu sa nekim nasim razlicitim misljenjima tipa da li je bolji aktivan ili pasivan upuh to su sve finese a rezultat na kraju treba biti dobar. Sve u svemu svako dobro i masne budove ti zelim ::listomahanje:: :respect:
HercegovinaAMBASADOR

feb 2020.

Nema potrebe za potom od 25L na te dimenzije boksa 10 ili 15 e biti dovoljno a dobiea i nekoliko cm visine :)

mar 2020.

Trese li se lim? Citam pa mi prolete,izlepi svuda stirodur 20mm i , samo svuda stavi silikona i nema da trese. Kako napredujes sa panelom?
.i.ZMAJ

apr 2020.

di je ovaj projekt zapeo?
lv_infENTUZIJASTA

apr 2020.

Nije zapeo ali me panika sa Covidom malo sprije ila poato mi je radiona udaljenja od stana pa nisam mogao stalno raditi a spadam pod rizi nu skupinu radi kroni ne bolesti pa se nisam volio izlagati ali danas dovraen nosa za LED panel, panel i ventilacija su izradeni i box od utorka ide u funkciju kona no, ju er 4 sjemena stavio na nicanje pa kreemo s probom

apr 2020.

Kako si resio panel? Koliko planiras biljki? Izbaci neku sliku kad zavrsis. Srecno i uspesno :respect:
lv_infENTUZIJASTA

apr 2020.

Prvo da vam odgovorim na pitanja iznad: lim se ne trese, bitno ga je dobro od ispod u vrstiti i onda nema nikud, ispod sam stavio debeli iver 50x50 koji sad vrsto dr~i box, izlaz za ventilaciju van je napravljen od drugog komada atucne fi100 koji sam potom u vrstio u sami box tako da mi niti tu ne dolazi do vibracija, za svaki slu aj sam na spojeve stavio gumenu antivibracijsku traku koja u ovom slu aju dijeluje i kao brtva. Kao ato to obi no biva, u zavranici nam uvijek esto nejde sve po planu, tako i meni ju er sam iaao pod svu silu zavraiti box jer su se ve sjemenke namakale i tako ja montiram na box ventilator (koji je prethodno radio) i stavim rasvjetu, sve uklju im, svijetla gore, ventilator stoji :)) Hvala bogu pa su 2 nova ventilatora ve na putu i trebala bi ovaj tjedan biti tu, jedan za ovaj box drugi za jedan manji i efikasniji ali o tome nekom drugo prilikom. Uglavnom rasvjeta: 6x10w e27 4000K, 900lm Ovaj mali PC vent na navojnim aipkama isto tjera zrak gore prema odsisnom ventilatoru jer mi se na tom dijelu jako puno toplog zraka nakuplja pa ga preko toga izbacujem van. Nosa za vent priceless.. Dolje na boxu sam dodao ulaz za pasivni zrak zaatitio ga sa crnom rupi astom reaetkom da ne propuatam svijetlo ali to nisam fotkao.. Za sada sam to tako stavio u box, mylar folija ve mjesec dana ne sti~e, tako da sam se poslu~io za prvu silu dok ne stigne sa folijom za auto stakla. Iskreno nikako nisam zadovoljan sa boxom, lijepo krenuo u njega ali sam promaaio sa rasvjetom i taj ventilator mi je sad uzeo volju uope za njega.. probat u ato e biti iz njega poato sam u njega planirao samo staviti automata AK 49 2 kom.. Ako e se ~eni dati igrati sa dnevnikom budemo vodili dnevnik pa budete tamo vidjeli probleme i nedostatke, ne o ekujem puno od ovoga growa i boxa ali bi mi moglo dobro poslu~iti isto za mjerenje faktora za drugi box.. ALI ~ivot me esto puta do sad iznenadio pa zaato nebi opet.. Box v1.0.3. bude uskoro predstavljena gdje se mi em od tipi ne kocke i idem na valjak :) EDIT: joa samo sam htio rei da cilj ovog boxa je bila oklada sa prijateljem da mogu napraviti box ispod 200 kn, ovo sam sve imao u radioni tako da je ukupan troaak bio 109 kn + 20 kom piva daruvarskog sa Pevex karticom pa sam joa uvijek ispod 200 kn :))
.i.ZMAJ

apr 2020.

Samo skini plastike sa zarulja ako vec nisi, neka se vide diode, ta plastika ti samo krade lzxe
lv_infENTUZIJASTA

apr 2020.

Uraeno odmah bez brige :))) ovo je doslovno bilo slikano kako sam ih uzeo iz kutije i stavio u grla :D Upoznajte Silvanu, Silvana je autofem AK-49, ne o ekujem puno g od ove biljke. javim kakvo bude stanje u reportu nekome za 8-9 tjedana a do onda tu u javljati update oko boxa jer sam ve uvidio puno nedostataka..
RutavacISTRAŽIVAČ

apr 2020.

Kako si rijeaio ugljeni filter, imaa li slika? Pitam jer si planirao ugljeni filter od kuhinjske nape pa da se vidi kako proe :) BTW super realizacija

apr 2020.

de mi reci kolega.taj ak-49 on bese od vision seedsa.breder kaze za nju od semena do harvesta za 8 nedelja ako se ne varam.
lv_infENTUZIJASTA

apr 2020.

budem poslikao kada budem u radioni jer je joa tamo, sad za vrijeme vegetacije ga niti nemam u boxu jer nema potrebe... tako je bilo obe ano, a sad budemo vidjeli kako bude, mogu rei da lijepo raste bez neke muke, u etvrtak ju selim u vei pot meni se sad ve 6 dan izrasla vea nego kod prijatelja koji ju ima 12 dana, skoro isti uvjeti, u prosjeku sa ljudima sa kojima sam pri ao 10 tjedan joj je obi no harvest jer prije jednostavno nije spremna.. A sad mo~da meni jednostavno bolje raste nego frendu jer se lijepo razgovaram s njom i tepam joj viae nego ~eni, jedino ~ena je po ela lagano biti ljubomorna pa se bojim da ne ostanem ili bez Silvane ili bez ~ene.. :D ::listomahanje::
lv_infENTUZIJASTA

apr 2020.

isto da ti javim update, danas je 11 dan i lijepo se razvija
lv_infENTUZIJASTA

jun 2020.

Naime iz ovog projekta je sad izaala pria vjerovali ili ne, naime posadili smo bili 2 sjemenke u ksto vrijeme 1 automat i 1 od neke lokalne travice, i sad ja to dao ~eni da rjeai jer inzistirala da ona to napravi, posadi ona dvije, prve slike ste vidjeli "automat" se razvija bolje nego ocekivano, ovaj drugi u prvom tjednu sami problemi s njim niata ne valja, cijeli se osuaio, i veli ~ena to u si ja uzet za radni stol da imam cvijet bude ju ona oporavila, i ja zaboravim na tu biljku, pratim "automata" brinem se maksimalno, i ekam da po ne cvjetat, 4 tjedna niata, 5 tjedan niata, i sku~im ja sa je ~ena o ito zamjenila tegle, i sad pitam ja ~enu, di je ona sruga biljka (5 tjedana kasnije kako si ju ona uzela) veli ona:joj niat me ne pitaj, prvo se oporavila ali sad ko da je neka bolesna idu neke bijele dlake van s nje, odem ja pogledam kad ono u biljka u punom cvatu i tako sad imamo automata u maloj tegli visoku 10cm koja je po ela cvjetati, u meuvremenu posadio SAD JA joa jedan automat
Big LLEGENDA

jun 2020.

Bit ce za dobru pljugu od te gore :D
dzidzoLEGENDA

jun 2020.

@lv_inf kakvo je stanje, sta se desava :D

sep 2021.

.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se