VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraKarbon filter izvan boxa u redu ili ne?
LEGACY

Karbon filter izvan boxa u redu ili ne?

36 odgovora3,053 pregleda
welserENTUZIJASTA

mar 2015.

Pozz... i izvinjavam se za novi topic mozda je tema vec negdje opisana ali nisam nasao nigdje slicno mome slucaju.... Imam box dimenzije 60x60x140...unutra imam 1 svijetlo cfl 250w+reflektor, 1 manji vent je unutra za mjesanje zraka po prostoru, 1 komp vent za upuh zraka(120x120) i jedan wc vent za izpuh zraka(100mm)... izvan boxa: karbonski filter (100x250)..e to je to sto se tice moga boxa ako kome treba kakav info...i jos sta je najvaznije, unutra su dvi biljke :D E sad sta mene muci je to, da sam sa growom poceo prije nedelju dana(sve ok biljke rastu super) i posto sam vidjo, da bi bilo malo tisno ako jos stavim karbon filter unutar boxa,sam odlucio da povezem ventilaciju tako da mi filter bude van boxa...znaci wc vent-alu cjev-karbon filter.... dali ce to imati kakav utjecaj na filtraciju mirisa ili je bolje da stavim filter u box? Ako je to obavezno onda cu nekako probati da ga zguram unutra, ali ako nije onda bi bilo to, to :D

mar 2015.

Najbolje bi bilo da je filter prvi u boxu,pa onda aluflex crijevo,pa vent i ispuh...probaj i sa filterom vani ako nemas mjesta unutra, pa vidi jel se osjeti sta...praksa je majka
welserENTUZIJASTA

mar 2015.

hmmm...jeste, praksa je majka a u ovom slucaju nebi volio da praksam posle kad je kasno....gledao sam puno videa kako i gdje se postavlja karbon filter,ali niko nije pokazo dali moze biti karbon filter vani...ako ko ima ovde da ima karbonski filter izvan boxa neka mi javi :)
welserENTUZIJASTA

mar 2015.

e Cili majstore drago mi je da od tebe cujem :D... Znaci miris je neutralizovan i ako je karbon filter vani. To je ono najvaznije...a kako to mislis, lakse radi turbina? Manja buka ili da vent lakse izpuhava...

mar 2015.

Ovo stoji sto cill kaze,ja sam jedan grow probo i stvarno se cuje da turbina teze radi.Plus sto je dosta zajebano izolirati filter da ne izlazi miris prije njega.

mar 2015.

WC ventovi su slabaani za filter.
welserENTUZIJASTA

mar 2015.

Sad sam zbunjen...znaci ako stoji karbon filter vani, onda treba filter extra izolirat? ok, u vezi turbine (predpostavljam ventilator) neznam kakva je razlika kad je unutra, posto nisam jos imo priliku da uradim to...ako turbina teze radi utjece li to na ista, osim glasnosti mozda? jbg...nije sad to poanta....nije sad da te ne slusam, ali za silu, proce valjda neakao...posto to sam dobio u setu pa sta da radim sad :) Ne quotati prethodni post ako se na njega odgovara! Mod A.

mar 2015.

Nije ali dobro je spomenuti jer gdje god da stavia filter ti ventovi su slabi. A i spomenulo se da se je te~e nagurati zrak u filter neko povu i zrak iz njega. U jednoj kombinaciji ti je srujanje zraka loae a u drugoj joa loaije. Pa vidi onako usput imali smisla ata sam spomenuo.
welserENTUZIJASTA

mar 2015.

hmm...malo cu da razmislim jos kako i sta...bas mi nije jos da uzmam drugi vent..treba jos kupiti ph metar pa jos jednu cfl lampu za cvatanje ohoh ima toga....napravio sam test sa mirisljivim stapicem ili kako se vec kaze(onaj sto gori pa mirisi :) ) nisam osjetio nista izvan boxa....kad sam ga otvorio,miris je bio jak...nemogu reci da ce to sad 100% djelovati i na miris od biljki....znaci ako ima sanse filter staviti u box...u najslabijom slucaju,ko sto si ti reko avantura mijenjati vent...

mar 2015.

Osobno u boxu imam wc vent 120mm(185 m3/h) i spojen je na ispuh.. Znaci prvi u liniji unutar boxa je filter,pa cooltube,pa crijevo,pa vent(koji je na ispuhu)..i funcionira bez greske..cak sam ga sa dimmerom smanjio na nekih 30-40% snage..u kontra slucaju ne znam...

mar 2015.

Ma ja sam se jednom igrao s WC ventom i kad bi puhnuo vjetar u njega vrtio bi u prazno jer nebi imao snage. Zato piaem.
welserENTUZIJASTA

mar 2015.

kod mene wc vent sa 100mm(110m3/h) za jednom sve uredu...posto imam mali box,pretok zraka odlican...samo neznam kako bi bilo ako bi kontra postavjo ventilaciju, znaci filter- cjev-vent- cjev vani... p.s. kod mene je cfl tako da nema potrbe za jacom ventilacijom sto se tice temperature...
trubabubaLEGENDA

mar 2015.

reko bi da je jos jedna negativna strana filtera vani, odnosno da vent puse kroz njega to sto nema predfilter, odnosno onu bjelu krpetinu koja ipak zaustavlja vece cestice prasine i sl, sto znaci da ce se filter prije "zacepit", zar ne?
nesalaLEGENDA

apr 2015.

ja baa gledam tu krpu i kontam ata e mi to. konto skinit to... hehehe
trubabubaLEGENDA

apr 2015.

pa i trebas skinut ak puse vent "u filter", al ako izvlaci iz filtera onda je nebih nikako skinuo. lp
nesalaLEGENDA

apr 2015.

mislio sam ga ostavit da izvlai. ne znam ni sam ata da radim. mo~da da stavim cijev do reflektora pa na vnet pa cijev do filtera. kontam bolje da je unutra ipak? nego vei mi je problem s im ga u vrstit da stoji u zraku?
njrnjavaAMBASADOR

apr 2015.

Odradih 1 grow sa filterom i krpom kroz koji vent vu e. i krpa je stvarno posivila (vjerojatno od cigareta i dimova raznih i praaine jbg. Al to je svejedno isti zrak iz boxa, tj ak puse u filter jednake su sanse da ce se zacepit ko i ak vuce kroz filter bez te krpe. Btw. pretpost da se filter teako u toku jednog growa mo~e za epiti, to se mo~e desit ak je filter u MeKdonalcu ili sli no? Al mislim da ta krpa dosta ometa protok zraka kroz filter.
trubabubaLEGENDA

apr 2015.

krpa koja se nalazi na origigi filterima se pere u masini nakon cega je ko nova.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se