VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraFridge grow - pomoć
LEGACY

Fridge grow - pomoć

82 odgovora4,785 pregleda

nov 2013.

pozdrav ljudi odlu io se ja za svoj prvi grow razlozi: cijena, nema konstante u dobavlja a itd Nabavio sam fri~ider koji sam ogolio povadio sam sve ato se povaditi dalo, oprao ga i sad eka naru enu opremu 2x 120mm pc ventovi za upuh i ispuh (filteri za praainu spu~vasi i aluminijski) mjera temperature i vlage sa min/max memorijom ph metar digitalni 24 stani mehani ki timer hps 150w kit iz onog kutinskog duchana naaao sam joa neke stvari neutralizator mirisa i filter sa spu~vom koja sadr~i aktivni ugljen dimenzije su 44x42x98 sliku u ubaciti samo da to no razmjerim i nacrtam. e sad pitanje 1. jel to premali prostor za hps lampu od 150w ili bi bolje bilo da uzmem od 100w 2. stanu li mi 2 biljke na takav prostor? 3. pozicija ventilatora bi trebala biti dijagonalno tipa upuh u donju zonu desne bo nice ispuh u gornju zonu lijeve bo nice 4. jel moram raditi reflektor za lampu ili je bijela unutraanjost fri~idera sama po sebi dosta? 5. sjetit u se joa ne ega :)

nov 2013.

ne tesko da ne hoces

nov 2013.

4. Ne -nemoram raditi reflektor ili nije dosta bijela podloga?
rKj420ZMAJ

nov 2013.

bilo bi pozeljno da imas neki reflektorcic da se na rasipa svetlo,mogao bi 2 autosa unutra lagano,al regularke malo teze,mada izvodljivo uz dobar trening i kratku vegetaciju tj 12/12 odma.

nov 2013.

da, zaboravih napomenut automatic biljke zbog toga ato mi je prvi put ne ra unajui divljake koji su rasli posvuda i uniateni os strane pu~eva/srni endait

nov 2013.

pitanje je: "jel moram raditi reflektor za lampu" pa u tom skladu i odgovor, da su dimenzije preko 50x50 ne bi bilo na odmet, ovako mislim da ce biti i bez njega ok ako je sve belo unutra i ako je dobra refleksija, sto ne stavis neku fotku da steknemo bolji uvid, kako si napravio rupe u frizideru "za 2x 120mm pc ventovi za upuh i ispuh"
Z&NZMAJ

nov 2013.

Imao sam sli an box i mogu rei da je idealan za jednu biljku, ali nije nemogue ak do 4 komada ubacit na 12/12 od starta npr. Ja sam u svoj fri box znao stavit do 10 komada regularki na 12/12, pa onda selekcija kad poka~u spol. Ali nemoj mene sluaati, ja uvijek imam gu~vu u boxu :icon_lol: Reflektor si napravi, osim ako ti nee lampa biti fixna na vrhu, a biljku/e bi podizao odnosno spuatao. Ova opcija sa fixnom lampom je zeznuta po pitanju manevriranja sa biljkom gore dole, ali s druge strane, bila bi cijelo vrijeme blizu ispuha, pa bi se i lakae hladila. Tvoj izbor ;)

nov 2013.

evo fotki i skice sa dimenzijama (bokocrt) rupe u rezati tek kad dou ventovi (ove sve pc stvari sam sa ebay-a naru ivao) jel bad nabavka tog al lima za reflektore? treba li biti neki posebni? usis bi stavio u ovom donjem djelu prema vratima fria a ispuh u gornju zonu diagonalno (gore desno) malo me yebe ova stepenica ne znam da je ravnam sa ovim staklom pa da na nju stavljam teglu ili da idem na pod. takoer bi molio neku preporuku za teglu za zemlju. kao napajanje za ventilatore u koristiti pc napajanje. i police iz vrata fri~idera u odrezati flexericom, ne mogu demontirati jer ta plastika dr~i brtvu vrata fri~idera.

nov 2013.

sad ce zlocko da ti odgovori, on ima iskustva sa friziderima ;) :signs040:

nov 2013.

stavi fiksno lampu, a biljke mo~ea dizat i spuatat sa onom reaetkom kao policom..imaa i utore na friu

nov 2013.

vidim da su na ovom friu upuh/usis (nisam naviko na terminologiju) dolje na "leima" kao i ispuh koji je gore na "leima" jel to krivo ili je bolje diagonalno stavljati?

nov 2013.

totalno svejedno... pasivni upuh dolje..znaci dolje samo rupe, a gore bilo gdje na vrhu da vuce van...

nov 2013.

a ja cijelo vrijeme mislim kako treba biti ventilator dolje za upuh, kad ono pasivne rupe, akodi li ako je vent? ili je mo~da ak bolja cirkulacija? unaprijed se ispri avam zbog smaranja jerbo ne ~elim zajebati i to malo (za mene puno)para koje ula~em u ovo a sve u cilju smanjenja troakova.
SiDAMBASADOR

nov 2013.

nije loae da imaa dolje vent za upuh... taj vent ti ak mo~e raditi i na malim okretajima,,, tipa do 12v, poato je to ipak upuh, a dobar je i pasivni, tako da e ti i sa malim okretajima ipak vui puno viae nego isti pasivni... napravi test, kad stavia gore ventove za ispuh zraka, stavi ruku na rupu dolje koja slu~i za upuh, i vidit ea koji je protok samo sa gornjim ventovima, a kamoli kad tek stavia neki manji venti dolje za upuh... u svakom slu aju, nebua fulo sa niti jednom opcijom, napravit koja ti je lakaa, obe su ok i ispravne

nov 2013.

daklem u ekanju i is ekivanju malih ~utih da poaalju pakete bacio sam "misaoni fudbal" i doaao do nekih rjeaenja tipa da u ovu policu iz vrata tj cijelu plo u sa stalkom za jaja i policama u vratima zamjeniti tankom plo om mdf-a bijelog iliti leima ormara. u meuvremenu je stigao hps kit 150w iz onog duana iz Kutine (svaka pohvala -naru io u ponedjeljak, stiglo u srijedu) grlo sam namontirao na vinkl (kutnik) na kojem su se poklopile dve rupe na grlu :) e sad recite vi meni jel to preblizu "stropu" poato je plasti an da nebi doalo do slu ajne intervencije varogasaca. poato upuh mo~e biti pasivan razmialjam da na ovaj poklopac (plavi vidi se na slici/u visini lampe) stavim oba pc ventilatora, a da rupe za upuh ubuaim kao na slici fria koju je smak postavio(5. post iznad ovoga) svaki savjet dobrodoaao :) p.s. naletio sam neki dan dok sam po munchise iaao na K+ puslice(super dickmann's) pakirane su u kartonskoj kutiji koja sa unutarnje strane ima nekakvu alu foliju (debil nisam poslikao ) pa me zanima bili od toga mogao neki diy reflektor napravit a da ne izgori ili da ne fokusira negdje svjetlo pa da opet imam nenadanu situaciju sa vatrogascima :D

nov 2013.

ja sam mislio da vadis plastiku, kog ce ti ona, vidi fotku koju je okacio smak420, tako bi trebalo da bude, skroz ogoljeno... ovako mislim da nece valjati

nov 2013.

kajaznam izolacija :D da samo gore izre~em "strop" a bo ne ostavim?
Z&NZMAJ

nov 2013.

Ovako je to kod mene izgledalo prije nego sam maknuo ovaj zrakom hlaeni reflektor. Ne mogu iskopat slike funkcionalnog stanja, jer ovo nije valjalo :D Reflektor je halogeni od 1000W, preraen u ovo na slikama. Kasnije sam skinuo staklo, jer je pre debelo i stavio vent da vu e van, umjesto gore prikazanog, gdje gura zrak kroz ref. Vent je kupaonski 100 kubika na sat. edit: Ostavio sam svu plastiku jer je bijela :)

nov 2013.

zna i tebi se nije nia otopilo? hmmm al imao si taj reflektor i diy cooltube

nov 2013.

samo zaaarafi komad lima iznad lampe u fri~ider kao reflektor i rjeaio si sve...napravi da ti lampa bude fiksna gore, a biljke pomices sa ladicama gore dolje.. HPS nije otvoreni plamen jbg, samo malo ja a ~arulja, nece se nista desit... naravno ne treba dirat u plastiku, ali vjeruj mi niata straano...ja dr~im ruku na par cm i jedva osjetim neku toplinu...nista specijalno

nov 2013.

Meni je na cca 2 cm od plastike, nisam je joa montirao jer ekam ventilatore. Mogu nabaviti plo e za offset tisak pa budem nju iskrojio i menuo ko reflektor.

nov 2013.

topice ti plastiku bez reflektora sigurno, a mozda i sa njim, plastika ti ne treba u boxu, imas na prethodnoj strani fotku, primer da ne moze biti bolji
Z&NZMAJ

nov 2013.

Obavezno reflektor. Sam reflektor mora biti barem 1 cm udaljen od plastike da se ne prenosi toplina sa metala na plastiku, a lampa svakako treba biti udaljena od reflektirajue povraine barem 2 cm. To je minimum koliko moraa udaljiti lampu i reflektor od plastike da bi imao miran san :) Edit: E da, svakako treba namontirati jedan pc vent. kao ato se vidi na slici u postu na prethodnoj stranici :)
SiDAMBASADOR

nov 2013.

Vladek, plo e za offset tisak su savraena stvar... hvala ti za ideju.... super si se sjetio, samo da joa provjerim ako bacaju hot spot, samo mislim da s time nebi trebalo bit problema... imam pravi reflektor, ali ova ideja ti je odli na za ostale lanove koji rade DIY stvari

nov 2013.

Mi tiskari smo umjetnici -znao je govoriti moj prof iz prakse. :-D Bio bi zahvalan na provjeri, kad kona no sklopim box i istestiram budem neki tutorijal slo~io. ..... negooo dr~i i na jednom aerafu poateno, pa more i vea udaljenost od plastike ;)

nov 2013.

(ne znam zaato viae nema opcije edit, jel tato ato sam vech editirao ili koji bog al nea veze, ne volim pisati post za postom) daklem grlo che biti montirano na ovaj najvechi ili na prvi manji vinkl (L nosa kako sam primjetio da ga zovete) e sad ne mogu nigdje na forumu nachi kolika je temperatura 150w silvanije pri "punom opterechenju) iza nje che biti ventilator ili ak dva(ovisi o temperaturi i vlazi u boxu) za ispuh (pc 120mm) i jedan ispred koji che puhati po lampi 80 mm sa hladnjaka procesora. ekam joa SiD-ovo izvjeache o offset plo i pa se bacam u nabavku/izradu reflektora :) naime poato mi je box dosta "nizak" (sad che mise smijati ovi sa pcgrowboxima) a htjeo bi da biljke dou ato bli~e svjetlu i htjeo bi izbjechi cooltube jer mislim da nemam dovoljno materijala za diy (neda mi se rezbariti staklenke od krastavaca), a para za pravi ct neam, moram neato smisliti (tj vech jesam ali tream to skicirati), budem malo kasnije uplodao crte~ ak se ne predimim i zaboravim :)

nov 2013.

editovati post mozes prvih 24h

nov 2013.

Vladek..... isto logi no razmialjanje.....ak skinea plastiku mirnije spavaa ali imaa i viae mjesta ukupno pa ti vidi kaj bua

nov 2013.

mo~da je na kraju i skinem, al ovako mi izgleda sterilnije nekako i ini mi se da u bolje uvjete postii sa "izolacijom" tj konstantne bez obzira jel ljeto/zima... sa naveim kutnikom/vinklom/L nosa em (zaa ga nitko ne zove 7 nosa :D ) imam 5-6 cm do plastike, po lampi e puhat 8 cm vent a iza njih e biti ispuh tak da budem vidio, najlakae je poslje plastiku izvadit ak nebude kak se spada. bude test drive pokazao :D

nov 2013.

lampa spojena, ovo je nakon tipa minutu dve nakon ato sam je uatekao kupio danas neki kalup za kola e u konzumu 32kn :) -diy reflektor :)

dec 2013.

ovako izgleda grlo kad je montirana lampa u friu na najveem vinklu. sad jelte problem je u tome ato je lampa previae lijevo, a ja bi je stavio ato viae u centar :) i ovo je reflektor kojem treba odrezati viaak lima :) malo je malecni :D ovo je onaj karton od pusica (K+ super dickmann's)

dec 2013.

nadji drugi L profil, ili ga skrati
Z&NZMAJ

dec 2013.

Okreni taj vinkl na drugu stranu. Zapravo, okreni ga i pri vrsti za reflektor :)

dec 2013.

:D viia mogao bi taj L naopako okrenut da bude sedam :D http://youtu.be/ZG0ft_5YXsA?t=2m20s

sep 2014.

ata se dogodilo s ovim, dobro je po elo
slvkAMBASADOR

nov 2014.

Vidim da tema nije dugo aktivna,ali postavicu pitanje da ne otvaram drugu temu . Nabavio sam fridz 0,40x0,45x0,97 i zanima me da li bi bilo previse da u njega stavim hps 600w bez cooltuba vec samo vent usmeren ka lampi,ili bar 250w? pozdrav!
Z&NZMAJ

nov 2014.

150W, plafon 250W, a o 600W u tome mo~ea samo sanjati :icon_lol: Jedino ako ea kakve kola e pei unutra, jer odprilike bi ti tolika temperatura bila :ludaci_lol:
slvkAMBASADOR

nov 2014.

ok,hvala

dec 2014.

Niata od toga, sve e ti se to spr~iti ! Suviae mali prostor

maj 2015.

i'm back update nakon dugog razmisljanja i cekanja da raa doveze kombi sfinisirao sam box, nutra su neke izpiz alban kua ~eno menke. balkonuaa testira box do proklijavanja auto ww od p.s.-a po lampi puau tri venta kako nebi kurila plastiku.

maj 2015.

da update nakon 2,5 godine od zadnjeg posta, haha :D

maj 2015.

kriza :D a i neke se stvari bile zakomplicirale

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se