Mislim da je soba 99% ureena. Ostavljam ovih 1% jer se mo~da nae joa neato.
Glavni uzgojni prostor:
U suatini je to ograenio dio sobe.
Tri strane obljepljne sa mylarom na 15cm od poda a sama folija je visoka 125cm, dakle udaljenost od poda do kraja mylara je 140cm. Foliju sam na zid pri
vrstio krep trakom. Istina, ne izgleda niti zvui profesionalno a i sam sam mislio e se s vremenom odlijepiti ali to se na sreu nije dogodilo iako ve mjesecima tako stoji.
etvrta strana je u biti jedan zastor od mylara zaljepljen krep trakom na drvenu lajsnu. lajsna se dr~i na om
ama improviziranim od bakrene ~ice. Om
e se sr~e na kukama koje su sa tiplama u zidu.
Reflektor je postavljen na dvije ~ice za vea koje su zavezane za
etiri kuke u zidu.
Za ~ice se dr~i pomo
u jednostavnog kolotura sa kukama(mislim da se zovu pro hanger ili tako neato), kupljeno gotovo u du
anu. Jeftino i prakti
no, napravljeno baa za tu namjeru.
Shema ventilacije je sljedea:
Ulaz zraka je kroz prozor. Naravno on ne smije propuatati svijetlo a opet mora kroz njega ulatiti zrak tako da sam uzeo
etiri drvene lajsne, od njih napravio okvir tako su dvije lajsne "uzdignute"(tanja strana im dodiruje zid) a dvije polegnut i spojio ih aarafima. Na taj okvir plosnatim apenadlima na polegnute lajsne stavio mre~u protiv kukaca a na uzdignute svjetlo nepropusnu foliju. Dimenzije okvira su malo ve
e od okna prozora, konkretno metar sa metar. Sve to sam zabrtvio krep trakom i na gornju stranu okna popreko zaljepio prili
no kruti kabel i na njega gornju stranu svjetlo nepropusnog papira jer se savijao(poato je bio u kolutu). Opet improvizacija ali nisam viae imao dovoljno dugih lajsni doma a ovo je bilo najbolje ato sam mogao nai.
Vent za ispuh je montiran odmah blizu lampe, ko na cooltube ali bez cooltubea. Dr~i se opet kupljenim koloturom sa kukama za jednu apagu zavezanu izmeu dvaju aarafa koje sam uvrnuo u knauf. Dakle i ventilator i reflektor se mogu po potrebi spuatat/dizat. Ventilator je spojen na alu fleks cijev koja vodi do tavana, kao ato mo~ete na prijaanjim slikama vidjeti. Oprostite za ovu jednu rotiranu sliku.
Priguanica je objeaena za aarafe u zidu.
U sobi nema struje pa sam ju morao dovesti produ~nim iz hodnika.
To je glavni produ~ni na koji je spojena 9w ledica objeaena na plafon, nju koristim
isto kao radno svijetlo, i drugi produ~ni na drugoj strani sobe na koji je spojeno sve ostalo.
Osim glavne uzgojne povraine, preuredio sam jedan mali kabinet u box za sadnice.
Box je prilicno jednostavan, sve se viae manje vidi na slici. Unutra obojan mat bijelom, probuaene rupe za upuh zraka na prednjem djelu, sa strane i odozgo. etiri grla za ~arulje, na njih spojene 4x20w i 4x23w, sve 6500K. Par centimetara ispod ~arulja je 4mm stakleni panel. Time se box odvaja na dva prostora, jedan s lampama kojeg hladi 120mm 24v ventilator i onaj gdje ce biti biljke, tamo je 80mm 24v vent. U tome ih mislim dr~ati tjedan dva maks, sve dok biljke ne bude trebalo prvi put presadit a onda pot 400w hps.
Ispod tog malog boxa je moj bivai box, on je sad samo ormar za odlaganje alati, posuda i sli
nog ali imam i za njega planeove za budunost.
Sadnja poinje za 2 tjedna dok mi rokovi zavrae, tako da ako imate kakvih pitanja kako sam ato izveo ili prjedloge kako bih mogao neato mo~da bolje izvesti samo dajte :)