LEGACY
Veseli led ormarić :)
83 odgovora8,281 pregleda
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#1
Pozdrav ekipa i sveukupno pu
anstvo ovog predimnog foruma!
Poato mi je nije neki gust dimit albanku a nisam u mogunosti napraviti grow u starom aatoru do daljnjeg, inspiriran kroni
nim nedostatkom home made vutre reko idem sklepat nabrzaka mali led boxic za nabrzaka sredit automata, bez puno komplikacija i petljanja, puno ljepljive trake i dobre volje ,pa i dosta imrpoviziranja sklepalo se neato. Pisem ovdje da neko od novih
lanova nebi lutao i razbijao glavu kako i ata pa neka ovo bude nekakva smjernica ili
isto ideja za projekat, jednostavno i izvedivo (naravno ako vam miris nije problem, hm :(valja ni meni nee biti el nemogu sad jos naguravati turbinu i filter trea biti kolko tolko stealth a miris ce se rjesiti nekom manje smrdljivom vrstom i razno raznim mirisnim pripravcima:djede:)
1. Za prvi korak naite nekakvu bazu od koje ce te sklepati rajski vrt za svoje biljke, naravno ako ne smeta dae uo
ljivo kupite sator i ne mucite se sa ovakvim kemijanjima!
Pronasao u trgovackom centru plasticni ormari dimenzija malo vecih od pc-a, koji je na prvu izgledao da bi mogao obaviti posao o kojem razmisljam.
Evo ga poluslozenog cisto okvirno da se vidi kak bi trebalo izgledati nakon sto sve pospajam, dimenzija 91x68x39 vajnskih unutra neato tjesnije al opet kudikamo komotnije od pca:D.
2. Odaberite led rasvjetu :) a mo~ete i neku drugu ako hocete, ja volim ovu i drage su mi te led zarulje pa ovog puta nek budu ipak malo kvalitetnije , na gore spomenut prostor u planu je 8 grla sve skupa 80w paralelno spojeno i napajano kablom od starog kompa (kojem se odreze onaj drugi kraj), i to 4x11w i 4x9 w (neam neki razlog zasto sam tako izabrao jednostavno sam ih uzeo). Kelvinaze 4000 K od pocetka do kraja, jedino u izvanrednim situacijama moguce izmjene i sarafanja razno raznih spektrova i wata! Skoro zaboravih treba i uzet grla za zarulje najbolje keramicka manje griju a i nisu skupa.
3. Poato ne bude puno w nit ledice strasno griju a i ide zima za ventilaciju sa stra~nje strane 2 pc venta artic cooling 120 mm nekakvih 90etak kubik aprotoka ali bez imalo moci za ikakav podtlak i provlacenje uvlacenje pa zato i nema sanse za ikakvim pomisljanjem za filterom. Ventici spojeni na adapter 12v i 1000mA te prije ventica ubacen pwm regulator tako da ako ce trebati mogu ih usporiti (jedina neobicna stvar kad ih smanjim ispod cca pola brzine pocnu proizvoditi nekakav zbuk ko da zuje cvile al ajd nije strasno pa il ih necu morat mozda tolko usporavat il cu jedan ugasiti iz price). Ispuh ubacen s donje desne strane potrebno samo mali light trap montirat da ne svjetli bas van puno a ventici postavljeni na vrhu ormarica u ravnini sa zaruljama.
4. Skemijajte nekakav panel ako imate vise ledica ili par profila pa na njih uzduzno postavite nosace grla, ja sam koristio komad drvene fosne , nije velik box malo je grla, 4 sa jedne strane 4 grla sa druge i taman!
5. E sada to sve treba koliko toliko uredno sloziti , dobro izolirati i poljepiti kako svjetlost nebi picila na sve strane. Posto sam ogranicen radnim materijalom, na plasticne stranice poljepil pojacanje od kartona (tanka plastika svjetlilo bi kroz nju) rubove pojacao srebrnom ljepljivom trakom isto tako i spojeve straznjih stranica ili gdje god di ima spoj da svjetlo moze curiti jednostavno treba dobro zaljepiti zadihtati zasarafiti tako da nista ne izlazi. Taman tokom tog koraka ostadoh bez ljepljive trake, da sve fino presvucem , ostalo jos pospajat zice od ventova poljepit foliju i zasarafiti zarulje u grla pa ide u testiranje.
Toooo be continued cim nabavim ljepljivu traku!::listomahanje::::banjahanje:::spliff:
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#3
Nije jos dovrseno moram malo usminkati, precjenio sam se oko upotrebe trake moram po jos jednu rolu da finisiram pospajam zice i testiram, ako sve bude po planu sljedci tjedan u pogonu!
Đorđe Logić
LEGENDA14.575 REP96%
→ Zmaj
Đorđe LogićLEGENDA
okt 2018.
okt 2018.#4
e to je skolska boksara. bas odlicno odradjeno :)
a koje sjeme ide unutra? :D
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#5
Ma toe sklepano nabrzaka, tek tolko da odgoji kakvu biljcicu, ostavit cu ga i za kasnije dusu dao za vege boxic! Nisam pametan jos al vjerujem nekakav auto indikasti :spliff:.
Vanzemljak27
LEGENDA7.299 REP23%
→ Zmaj
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#7
@Vanzemljak27 eto brzinski, cisto da podjelim sa forumom ideju, svacjoj masti na volju al eto dobro dode ko smjernica!
420Florist
ZMAJ34.960 REP
Sativa Diva
ZMAJ19.032 REP
Sativa DivaZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#9
veselo :D
izabra si pravo vrime, Sunce je u `korpionu ;)
sretno, pratim! :)
1310
ZMAJ27.690 REP
1310ZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#10
Bravo kompa, jednostavno , povoljno, super zgleda, prava dimenzija, sve kaj treba ima! Pwm nam je jos nepoznat al skuzit cemo koji za sto ide, regulirati obrtaje je ful dobro kao i jacinu svijetla, cestitke na uradku! :clap:::rasta:
Neku sexy cehinju za otvorenje boksa, haha, Praska jesen od dobzepanje seed :zvizd:
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#11
dobar tutorijal, jos da vidimo kako ce da zazeleni, srecno dalje
Palac
ZMAJ52.590 REP
PalacZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#16
Balkan groweri bogovi improvizacije. Bravo!!!
:clap:::clap:::clap::
Budfield
ZMAJ32.106 REP
BudfieldZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#17
Deri sused ! Nice job! Bum ti pomogao oko degustacije ploda, valja uvjek uzet par mialjenja :D
Super diy box :respect:
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
malimarko
POZNAVALAC1.323 REP80%
→ Ambasador
malimarkoPOZNAVALAC
okt 2018.
okt 2018.#21
super je ato se ormari mo~e rastavit.ko lego kockice.super ::banjahanje::
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#22
Ajmo kratki nastavak::listomahanje::.
6. Traka je nabavljena ljepljenje moze poceti uglavnom bitno posakrivati sve zice da ne smetaju oku growerovu, i dobro preci spojeve da svjetlo ne curi van, naravno na vama je cime ce te to raditi ja sam trakom el mi bila prakticna vi mozete svacime. Pwm regulator zbukso gore ljijevo prema ventu, spojio kablove sakrio ispod trake sve sljaka, rasvjeta isto. Nisam bas bio sa vremenom da dovrsim do kraja jos ostala folija i rjesiti nekakvim lajsnama da napred disu vrata ne svjetli nasve strane i to ce onda biti manje vise to. Do citanja ekipa:spliff:
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#25
Miris ne igra ulogu, ili mislia neki filter tu postavljati, ako budea u planu imao postavljati filter a usput ~elia da ga sakrijea, postavi ga na pod, i ovakav bi tu pasao od 105 m3/h (kompletan setup 52eur, 2 brzine), samo ga pokrijea daskom do pola, i biljka bude na dasci.. npr:
.. ali dobro ti to ide do sada, bit e fino za pratiti, ovako neato bi bilo dobro za natjecanje igrow igre.. "pimp my closet - produced by h0nda" :D
najbolja improvizacija i sami uzgoj u napravljenom pobjedi.. :thumb::lol:
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#26
Zasad ide bez filtera, nadam se da ce izgurati bez potrebe za njime.
Ma ima jacih improvizatora od mene a i ogranicen sam jako trenutno tako da se nemogu u potpunosti umjetnicki izraziti, al budem mozda jednog dana, bumo pratili bu i dnevnik skoro!
Stanaccc
ZMAJ27.368 REP
StanacccZMAJ
nov 2018.
nov 2018.#27
Guba box! Iako je u satoru lakse, ovakve boxove obozavam.
Nadam se, da ce biti dobrog dima!
:mario::
lu&k
ZMAJ48.035 REP
California Sunshinee
AMBASADOR4.051 REP73%
→ Legenda
California SunshineeAMBASADOR
nov 2018.
nov 2018.#30
Nek je sretno i da bude kako si zamislio! ::volimj::
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
nov 2018.
nov 2018.#31
Idemo pomalo prema kraju, sa vremenom nisam nikako na ti tako da su i radovi zbrda zdola ali idu ka zavrsetku. Sve poljepljeno, na vratima light trapovi da ne curi izmedu, pregibi takoder pojacani da ne svjetli van, kablovi pospajani sve to skoro bez ikakvog alata samo skalpel i traka:D i naravno puno dobre volje. Sada ako vidim jos koju sitnicu budem u hodu rjesio ali manje vise toe to, jedino jos upaliti na par sati da istestiram temperaturu ali to bude u hodu, sjemenka u vodi nema se sta cekati puno:D::listomahanje::::banjahanje::.
Prvi stanar veselog led ormarica:djede::D
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
nov 2018.
nov 2018.#33
Dobar izbor sorte, jedna od boljih od fast budsa, voli se granati, bit e tu finih hed
ina, keep it up
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
nov 2018.
nov 2018.#34
Nadam se da bude zanimljivo ko i inace a i nadam se da nece zezati ko prosle godine sto sam imo problema sa gorilom njihovom, al zivi bili pa vidjeli!
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
nov 2018.
nov 2018.#35
Da, njihov gorila je, osjetljiv na greake mogao bi rei iz svog iskustva, jer su mi 2 biljke za redom pljesan pokupile koje sam svaki put morao prije reda cutati da ne propadne sve, a u istom boxu npr dodatno po 3-4 razli
ita strejna isto bila, niata im osim gorili svaki put, usput je i vlaga svaki put u cvatnji na max 40-45%.. Al prije e biti da je do mojih greaaka, kaj znam.. Dat u mu joa jednu aansu, neki dan sam bacio menku, pa bom let see kakav e trei majmun biti :D
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
nov 2018.
nov 2018.#36
Ma sve je to igra pokusaja i pogresaka, ali mislim dae sa genetikom njihovom prije nesto u pitanju nego sa nasim growanjem, budemo vidjeli ovaj put!
Hammer 2 +5 bombi
LEGENDA7.920 REP29%
→ Zmaj
Hammer 2 +5 bombiLEGENDA
feb 2019.
feb 2019.#37
Mo~da nisi imao mogunost,mo~da se nisi sjetio ili mo~da moja ideja nebi tebi zbog ne
eg bila prihvatljiva(svejedno kasnim pa je manje bitno)da si te kablove mogao stavit recimo kroz bu~ir od struje,tako bi bili pomi
ni a nebi bili vidljivi niti bi smetali.U svakom slu
aju bravo za tvoju zamisao,izvedbu i ulo~eni trud...
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#38
Nez na koje kabove mislis ove s kojima sam grla povezivao ili, te od grla su krute zice tako da nece nikuda i izolirani su spojevi, a ostali kablovi su pod 3m trakom pa se ne vide nit smetaju!
Hammer 2 +5 bombi
LEGENDA7.920 REP29%
→ Zmaj
Hammer 2 +5 bombiLEGENDA
feb 2019.
feb 2019.#39
Ma super je to i tako ali sam mislio na dovod struje u box.Takvo ato (bu~ir tj.cijevi fleksibilne,plasti
ne)se stavlja po zidovima itd.a kroz njih se provla
e kablovi za struju...
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
feb 2019.
feb 2019.#40
A kuzim ima smisla nisam obracao iskreno pozornost nije mi taj dio toliko bitan i vidljiv, ali dobra ideja:thumb:
Stanaccc
ZMAJ27.368 REP
StanacccZMAJ
mar 2019.
mar 2019.#41
Ja Mylar foliju, preko rubova zaljepim, pa svjetlo ostaje unutra, a izvana niata ne prodire!
Znam, da si ograni
en materijalom, ali to se mo~e zaljepit bilo ata, samo da nije prozirno!
Odli
an box i bez toga:clap::
Slavol Žižek
LEGENDA13.831 REP88%
→ Zmaj
Slavol ŽižekLEGENDA
mar 2019.
mar 2019.#42
Kakva boksina <3 <3 <3
Jel bi se mogla dva ta ormaria nekako spojit, da se dobije visine?
h0nda
ZMAJ67.907 REP
h0ndaZMAJ
mar 2019.
mar 2019.#43
Ma mozes i tri spojiti, ovo je samo ogledni primjerak kako uklopiti kupovni ormaric u prostor sobu sta vec, tona je ideja i gotovih stvari a jos ih se i vise da napraviti a ako nemas volje i potrebe za ovako necime sator je jednostavniji puno, sve ovisi od potreba i mogucnosti!
okt 2018.
1 / 43
okt 2018.
mar 2019.