VUTRA
LEGACY

PC Box

45 odgovora2,607 pregleda
GentelmanISTRAŽIVAČ

maj 2015.

Lijep pozdrav svima. Odlucio sam napraviti PC grow box. Za sad sam samo naso kantu dimenzija 61-39-19, mislim da mi je to dosta za pocetak. Planiram staviti LED rasvjetu unutra. Evo sa sad samo slika kante. Dalje cu stavljati slike kak budem napredovao. }iveli! :)
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Svidja mi se. Nego, reci mi gdje si uspio nabaviti taj big tower? Vidim da je prakti ki novi.
GentelmanISTRAŽIVAČ

maj 2015.

Star je bar 10 godina samo nikad nije koriaten. Naao sam ga zabacenog negdi u kutu skladiata firme. Mislim da ima joa 1, mo~da mogu i tog popalit ak treba ;) Imo sam ideju u to ku iate ugradit Raspberry PI da mogu imat u sobi , al odusto sam od toga... nije mi bas to 100% sigurno tako pa sam odlucio promjenit lokejan rae. Al nije mi to loaa ideja, imas komp i box u jendom a komp ti zauzima prostora kolko i mobitel :D editiraj prethodni post. nema potrebe za duplima...zzz
GentelmanISTRAŽIVAČ

maj 2015.

Imo sam ideju u to ku iate ugradit Raspberry PI da mogu imat u sobi , al odusto sam od toga... nije mi bas to 100% sigurno tako pa sam odlucio promjenit lokejan rae. Al nije mi to loaa ideja, imas komp i box u jendom a komp ti zauzima prostora kolko i mobitel :D
zlotvorAMBASADOR

jun 2015.

E to bi bio stealth! PC grow u funkcionalnom ra unalu ;) Joa mo~ea koristiti raspija za upravljanje rasvjetom i ventilacijom. A isto napajanje za LED, rPI i ventilaciju. Kako napreduje?
GentelmanISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Trenutno stagnira. Promijenio sam posao pa nemam bas vremena... jos ga nisam ni prekrojio i obljepio sa folijom. Al bude, prvom prilikom se bacam na posao :D islo bude to ko mala deca u skolu ;)
GentelmanISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Evo ogolio sam kantu za pol sata :D Ovi arafi su mi ru kice da lekae otvorim. A viaak limova spremam, mo~da mi dobro doe. Nastqvak slijedi uskoro... nadam se :) Sad vidim da sam prerano slikao, ima jos par sitnica kaj sam promijenio. To bu se vidlo kad bum opet sliko.

jul 2015.

Jel taj tvoj tower zazivio?? Ne vidimo nikakav update..??? :vozdra: :joint:
GentelmanISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Hehe bude :D radim ga inkognito pa moram pazit kad cu cackat po njem ;) Sa flexom sam napravio vece rupe za ventove i nabavio iste. Kad zmontiram to i stvim foliju bum malo posliko. :) a di su jos lampe filter tegla zemlja gnojivo ect ect ;)
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

Neki update ? :respect:
GentelmanISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Bit e baki ;) Samo bez ~urbe. :)
GentelmanISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Alo! ;) Folija je naljepljena i ventovi zmontirani. Pc ventovi 120mm vrte se na 2000 buka je 30-35 dB 3 komada i bice 1-2 mala da pusu po biljkama. To je to za sad :) Edit: nisam zadovoljan s vratima, tako da cu ponovo ljepiti foliju.
ZelenaGroznicaPOZNAVALAC

jul 2015.

Kako si izmerio buku?
baobabLEGENDA

jul 2015.

Vjerojatno mjeracem buke, imas ih na njuskalu vec od cca 130 kn.
GentelmanISTRAŽIVAČ

jul 2015.

App na mobu 'soundmeter', kazu da je dost precizan, a i na ventovima pise da je 35.4 dB
t@maraZMAJ

jul 2015.

Uzeo mi rije iz usta :D
FurdaAMBASADOR

jul 2015.

Odlicno :) Mozda si mogao belu mat farbu ili foliju da koristis :)
StipeZMAJ

jul 2015.

Nije ni ova losa :) kuhinjske i ukrasne su shit.
GentelmanISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Zaato? Pa kaj mi nije cilj da mi se ato viae svijetla odbije? I kaj nije da ova folija odbija cak 95%?
StipeZMAJ

jul 2015.

Furda je vjerojatno mislio da si koristio kuhinjsku alu foliju, u tom slucaju je mat bijela farba ili folija puno bolje rjesenje. Dobra je ta folija koju imas. Nije cilj samo reflektiranje nego hot-spotovi koje treba izbjec ;)
TarzanZMAJ

jul 2015.

odlicna je ova folija, bez brige :)
GentelmanISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Uh... onda dobro :D
GentelmanISTRAŽIVAČ

avg 2015.

Ima jedna stvar o kojoj nisam mislio kaj se tice buke... Ventovi kad nisu zmontirani su relativno tihi(35dB), ali... neki dan sam ih isao spojiti jer sam nabavuo drugo napajanje pa rekoh da vidim kak se ti ponasa kad je sve zmonirano i zatvoreno. Ugl long story short: buka se popne cak do 70dB... Znaci ceka me dodatan posao. Jel zna neko di mogu kupiti spuzve u zagrebu? :D
PalacZMAJ

avg 2015.

Probaj sa ovim Dihtung traka za prozore ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se