VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraTeoretsko pitanje u vezi dizajna ormara
LEGACY

Teoretsko pitanje u vezi dizajna ormara

48 odgovora2,383 pregleda
fat_trollAMBASADOR

jan 2014.

POzdrav svima u fazi sam projektoranja (a kad noisam lol) ormara, pa me zanima vaa savjet: Kuda da stavim trafo od HPS-a? Pri amo o ormariu, ali mo~e i za ormar: kamo sa tom super-grijalicom? Da napravim posebnu prostoriju? da je zaaarafim vani? Niata mi elegantno ne pada na pamet... hvala i pozz

jan 2014.

vazno da ormar proradi, a balast moz turiti di oces, na, pored, iza... u cemu je poenta, jer ne sme da se vidi ili samo zelja za estetikom
Z&NZMAJ

jan 2014.

Stavi ga van ako nije problem. Ako je nezgodno van, samo negdje na visoku poziciju, na strop boxa, po mogunosti nek ne dira stjenke boxa. Iako ne grije toliko da se drvo zapali, opet nikad dosta opreza. Meni osobno 250W ETI balast nije radio probleme po pitanju temperature unutar boxa, a nije ni 150W Elektrokovina grijao toliko da bih morao van stavljati. 400W ETI mi je takoer bio unutar boxa... mislim da se nepotrebno brinea. Samo nek ne mo~e voda do struje i to je to. E sad, nebi ja bio ja da ne kritiziram malo :P `ta ovo nije ve bezbroj puta pro~vakano po raznim temama na forumu?
fat_trollAMBASADOR

jan 2014.

A nije, dru~e, sorry Ako sam krenuo raditi, onda volikm napravit poateno, a ne da svaki tjedan moram meato mijenjati& Nije mi frka da ato prije napravim i zapo nem grow. Takoer, estetika (tj. stealth) su mi jako bitni, ne zbog estetike same nego zbog moje sigurnosti. Hvala na info I ne, nigdje nije specifi no re eno KUDA staviti tu vra~ju grijalicu... Trenutne ideje kojima se igram su: 1. objesiti/postaviti na vrh ormaria, uz ispuh 2. naaarafiti na stra~nju stranu ormara, izvana, ali napraviti neko udubljenje u stra~njoj stijenci, da ne viri van... (preferiram ovu opciju, da bude vani)
doc_docENTUZIJASTA

jan 2014.

dobra ti je i prva i druga ideja, sad zavisi koliko imas volje igrati se tim. ja bih ju stavio bilo di da nije direktno na podu tj blizu vode, mozda iza ormara ili nesto tako. iako ako je nasarafis izvan ormara pa napravis tako udubljenje opet ces imat grijucu kapsulu unutar ormara znaci bolje ju samo pusti da visi. poz
HuraganPOZNAVALAC

jan 2014.

vidio sam neke koji su je stavili u box i na nju mrvicu veci metalni lon i sa vodom da isparava i podigli si odma vlagu u boxu. Ja osobno imam upalaj i priguanicu na 1,5cm debeloj osb plo i priaarafljen uz desnu stranicu boxa (sve lijepo pofarbano u crnu boju jer mi taman na tom dijelu dolazi crno polje od afganistanske zastave, tako da se ni ne vidi)...u svakom slucaju metni je van boxa pri dnu
ljoVeENTUZIJASTA

jan 2014.

moja ima 15 kila, stoji iza boxa na laminatu, kuri oko 110 stupnjeva...problema nisam imao...moj osobni savjet ti je izvan uzgojnog prostora svakako... ako nista slucajno trknutu posudicu sa vodom mo~ea predvidjeti...a EMZ mo~e imati i negativan utjecaj na biljoze u vegetaciji...iako sigurno ne od 400W prigusnice...
fat_trollAMBASADOR

feb 2014.

par doatnih pitanja, ovaj put vjerujem malo banalnih, ali ne i laiku kao ato sam ja. Recimo da imam ormari neki, ali nema stra~nje strane. Odnosno ima stra~nji dio,ali taj je dio napravljen od onog LDF ili MDF materijala, uglavnom sranje debelo 2-3 mm, drvo koje se ponaaa ko karton. Ta stranica nije uope u vraena, nego se samo tek toliko dr~i. Od ega bi bilo dobro napraviti tu stranicu? Ja sam razmialjao neka aperplo a, ali one su skupe. Pa sam niaao na MDF plo e, koje su cijenom relativno pristupa ne (Osim ato moram kupit jebenu 2*2m plo u...). KOlika bi mi debljina bila dovoljna? Ja ramialjao neato ispod centimetra... Na kraju, a ovo je va~no, kako bih ja to pri vrstio za stra~nju stranu ormaria? Da lijepim pa avlima/aarafima? Ili da smislim one malecke L-profile, pa aarafima? Mo~ete mi odgovoriti i nekim linkom tipa 'stolarija 101'... Takoer, od istog bih materijala napravio i pregrade unutar ormara. Kako pospojiti njih? Hvala unaprijed!
M a n d o rAMBASADOR

feb 2014.

knauf,iverica tj stranica ormara,vitrine,komode,aperplo e raznih debljina imas u nekoj od stolarija,imaju i one osb i qsb plo e,dolje link, itd....kakve pregrade buraz...konkretno,mislis okomite pregrade za vege i cvjet da dobis prostor? odozgo dva serafa kroz ormar pa u,preporucam osb plo u,tu plo u tako moa i odozdo a i ne nego samo potkajlaa nekim klinovima drvenim i spljoatenim...eto onako na brzinu ;) http://www.drvo-trgovina.hr/kategorije.asp?c=212
fat_trollAMBASADOR

feb 2014.

eeeeee to,. hvala ti puno da, napravio bih vertikalnu pregradu, recimo 20-ak cm sa jedne strane, pa taj prostor joa pregradio horizontalno, dolje klonovi, gore ventilator...
fat_trollAMBASADOR

feb 2014.

i joa par pitanja: U planu je ormari sa unutraanjim dimenzijama 76cm * 41cm, i 72cm visine. U igri je i 250W HPS lampa sa CT-om. Plan mi je da ubacim pregradu 'po dubini', tako da bi korisnog prostora bilo 54cm *41cm. Ovih 20cm bi ostavio za kablove, vent i dio za klona ili vege ili neato tree. Uglavnom, bi li ta povraina bila kriti no pre malena za 250W HPS? Optimalno je 60cm*60cm, zna i 0.36m2, dok bih ja imao 0,22m2, odnosno 0,31m2 bez pregrade. Da odustanem od pregrade? Zadnje pitanje: da li je takav ormari dovoljno visok? Zna i, od originalnih 72cm visine oduzet u, od oka, 20cm za CT. Ostaje mi 50cm visine. Da li je to dovoljno visoko? Hoe li bilje imati mjesta? Hoe li im svjetlo biti pre jako? Da potra~im neki viai ormari? Hvala unaprijed i pozz

feb 2014.

visina moze da prodje sa treningom posto imas ct, siri ih u tih 76cm... naravno, ako mozes nabavi visi ormaric ;)
fat_trollAMBASADOR

feb 2014.

al ka~ea bolje je onda da niata ne pregraujem?

feb 2014.

kazem :"ako mozes nabavi visi ormaric" jel si prethodno to stavio kao opciju:"Da potra~im neki viai ormari?" ;) ako ne mozes nemoj pregradjivati nego iskoristi svu sirinu, tih 76cm
fat_trollAMBASADOR

feb 2014.

ajmo joa jedno, ako smijem: Recimo da sam i nabavio neki ormar/ormari. Bi li imalo smisla obui ga iznutra u neki tanji stiropor, pa tek preko toga reflektivni sloj? isto zbog izolacije?
fat_trollAMBASADOR

mar 2014.

Recimo da sam nabavio ormaric 60 x 80cm I 150cm visine Koliko da mjesta ostavim za rast niljke u visinu? Svjetlo je 250w hps, u cooltubeu Da racunam na nize? Hvala unaprijed Pozz

mar 2014.

pa jel jesi il nisi... ostavi joj onoliko koliko ostane
fat_trollAMBASADOR

mar 2014.

ma, da objasnim imam 1.5 metara visine, ali moram ostavit prostora gore za vent, cijevi, kablove, sranja... pa me zanima koliko da ra unam grow prostora... Mislio sam ostavit metar, metar dvadeset, a ostatak gore onda pregraditi za vent
BladeZMAJ

mar 2014.

Pa o tebi ovisi na koji nacin cea radit grow...s vege ili bez sa lst ili top ili scrog ili...ili...kontaa kamo to ide....
fat_trollAMBASADOR

mar 2014.

ma... ostavit u metar u zrak i bok Scrog e bit uvijek, nemam airine za full biljku hvala svima!
fat_trollAMBASADOR

mar 2014.

ok, zadnje pitanje. nadam se. Imam izbor izmeu 2 ormara dimenzija: 80cm * 60cm, 200cm visine, i 80cm * 50cm, 170cm visine. Ovaj ni~i mi je daleko zgodniji, al nisam siguran koliko realno tih 10cm zaista vrijedi? Da li mi se isplati zezati sa visokim ormarom zbog tih 10cm? Ponavljam, 250W hps u cooltubeu... hvala puno!

mar 2014.

kad vec imas ct i ako jos planiras neki trening odradice ti i nizi ormar posao, 170 je sasvim ok visina
fat_trollAMBASADOR

mar 2014.

hvala dru~e, tako sam i mislio, nezgodno mi je 2 metra ormara... al brine me dubina ormara: tih 10 dodatnih centimetara kod viaeg... Zna i, ka~ea da to nee puno utjecati na urod (koli inu)?

mar 2014.

ne, bitnije je koji ces trening raditi i kako ;)
fat_trollAMBASADOR

mar 2014.

jao hvala ti puno plan je, poato imam CT, napravit scrog i maksimalno spustit ~aruju... hvala ti joa jednom!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se