LEGACY
Malo Veci
26 odgovora1,412 pregleda
vager
AMBASADOR2.906 REP40%
→ Legenda
vagerAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#1
pozz svima evo mene opet vamo, na redu je da si napravim finalni box ... ali ovi puta bi htio cuti i vase savjete i misljenja sta kako zasto ...
prostorija je prostor znaci supa vanjska 2.20 x 3.20 m otprilike ali je visina ogranicena ... na najnizem djelu 1.75 a najvisi dio 2 m ... u to bi uglavio finalni box nekih dimenzija nemam pojma ni sam ...
visina me svakako koci al nema veze .. mislio sam napraviti u toj prostoriji manju prostoriju i u njoj box ...
na slici crno unutarnji gabariti prostorije, zeleno di bi pregradio prostor a crveno di bi mi box bio ... stime da bi unutra bio i ovi vega box ali s ljeve strane prostora ...
e sada dali ici 120x120x190 ili 150x150x190 ili neka kombinacija da ne idem u duzinu zbog visine
pa mozda 150x120x190 ... sta vi mislite ????
unutra bi bilo finalno svjeto 600w HPS + prigusnica a brijem max 6 kom fotoperiodnih ili nesto vise autosa ... za sada bi kombiniro nesta da stavim ova dva kompleta sto imam od 250w i 400 w pa bi to ispalo nekih 650w... svakako bi prostor bio malo veci nego potreban... nisam siguran dal bi bio problem imati 600w u prostoru 150x150 ili mozda tipa 150-180 cm duzine a 120-150cm sirine ... visina u prosjeku na tom djelu bi bila 190cm ...
sad bi volio cuti vasa misljenja oko toga ... hvala i :respect: :vutra:
Greenland
LEGENDA5.378 REP4%
→ Zmaj
GreenlandLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#2
Nema smisla stavljati 600w na vise od 120x120. Iskreno na tu kvadraturu bi trebalo 1000w
vager
AMBASADOR2.906 REP40%
→ Legenda
vagerAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#3
znam da bi islo 1000w, ali meni ne treba... dosta mi je 4-6 biljki ovisi kolko g izvucem iz njih da prezivim od berbe do berbe... brijem da nebi bilo neke stete ako bi imale vise vrostora a da bez beda mogu unutra ugurat i grijanje i ventilator stolni, ovlazivac i ostalo ... jel neki problem ako bi bilo malo vise prostora nego sto treba za 600w ???
baobab
LEGENDA14.229 REP92%
→ Zmaj
baobabLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#4
Mozes u 150x150 ici sa 600W, samo nemoj vise od toga. I nesto si spominjao lampu 250 + 400, ako se ne varam jedna pd 600w daje vise lumena nego te dve.
Greenland
LEGENDA5.378 REP4%
→ Zmaj
GreenlandLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#5
Ako su ti biljoze u krugu u kome sijalica baca najja
u svetlost, ne bi trebalo biti problema. Ti hedovi sto su dalji od sijalice mogu samo da se malo izdu~e i da ne budu toliko napumpani.
Ali ako ides sa 150x120 onda imas taman mesta za vent, ovla~iva
, i neku vrstu grejanja po potrebi. Ipak aupa kad sijalica ne radi bie hladno
vager
AMBASADOR2.906 REP40%
→ Legenda
vagerAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#6
@baobab spajam tako ne zbog lumena nego nemam ideju sta da radim s 250w i 400w kompletima viska kada jednog dana skupim za komplet 600w ... za sada mi 250 tera vegu box a na cjetanje sam mislio ubaciti tih 250 + 400 sta imam pa bi imo 650w na 4 biljoze trenutno a kad rjesim 600w ide to za ovi box a 250 vege + ovih 400 bi ostavi za neki midi box di bi eventualno tero klonove ili tako nesta ...
@Greenland supa - sve znam zato bi i pregradio prostoriju da smanjim prostor i napravim buff izmedju zime i boxa ...
Dim92
ENTUZIJASTA515 REP79%
→ Poznavalac
Dim92ENTUZIJASTA
okt 2016.
okt 2016.#8
Ja sam u takvoj prostoriji napravio (pregradu) zavesu, od folije za podno grijanje. Kao kabina za tusiranje. Pomeram ih svaki dan i neostecuju se.
vager
AMBASADOR2.906 REP40%
→ Legenda
vagerAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#9
@CilI najvise me plasi racun za struju kad to sve popalim ... zrak iz filtera i ispuhe iz boxova bi izveu u pred prostoriju da griju cisti vanjski zrak sad preko zime koji bi kroz pasivni otvor na vratima ulazio u prostor di mi 2 boksa i tu piknem grijalicu ... tako nesta ... a sad si kombiniram da ne moram na veci prostor , zaboravio sam na to da cu imati 2 boxa samim time brze cu imati berbu i treba mi manje biljaka... brijem ovi box sto ga imam ostaviti za vege a napraviti mozda 120x120x180 za finalni i u njega ubaciti 400w dok ne skupim za 600w... vidjet cu jos imam vremena dok mi ove ne dodju u fazu cvjetanja ... danas sam krenio tek u krcenje drnde u supi i vec sam se predomislio sto puta ... gledam dnevnik od Barbarosse kako on pici s autosima i pada mi idea ono svakih 30 dana piknem po jedan auto i kad krenu stizati tako ih i berem ... ili da idem na majku pa picim klonove ... volio bi sve oprobati cisto iz uzivancije .... sta sam izbrijo i slike stize sljedeci up ...
Greenland
LEGENDA5.378 REP4%
→ Zmaj
GreenlandLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#11
Cill, nije da nije potrosnja velika. Njemu ce da radi vege box 18h, bloom box 12h i grejalica sigurno 12h dnevno. Vege 400w bloom 600w grejalica 600w
Uz ovakvu organizaaciju mora da zna da ce i racuni biti veci. Ja govorim zbog finansijske situacije. Meni da dolaze racuni 60e za struju ne ide u korist. Ne znam njega..
vager
AMBASADOR2.906 REP40%
→ Legenda
vagerAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#12
@CilI gledam ovaj svoj kalorifer pa on je od 2000w i bas snimam jucer kako radi, pali se svakih recimo 10-15 min otprilike odradi 30 sec i ugasi se... u tih 6h mraka u boxu...
tako da brijem uzet nesta jace a ekonomicnije obavezno... gledam te tvoje preporuke i uzmem si jedan od 600 taman ... kad zavrsim buksu brijem da ce imati oko 6m2 grijac izmedju i pasivni otvori prema grijanom prostoru... sve nadam blagoj zimi i da nece temp u minus jos dosta dugo... bar tako kazu na neki prognozama za balkan...
@Greenland kad tako sve zbrojim izgleda mi gadno ... 60e je previse 20-30e max je sto si mogu priustiti za hobi mjesecno... sad gura vege 250 hps + bloom 400hps + balast 2, ventovi i ostale radosti a trenutna grijalica 2000w ... nekako mi jeftije zvuci skandinavko rjesenje za grijanje... vjerovatno uzmem sljedeci mjesec kad bolje zazimi jel imam malu platu a ljutu zenu ... budemo vidjeli za sada vivax fen ... oba boxa mogu i manji biti mislim sa slabijom rasvjetlom a brijem ako uspijem sretno uzgojiti 4 komada da ce mi to biti i vise nego dovoljno do sljedece berbe i znaci mogo bi ostavit zimi 400w bloom, vege lupam cfl 125w i grijalica 600w ... sto mi vec izgleda privlacnije, ljeti bez grijalice... nadam se mjesecno 20-30 e ne znam vidjet cemo kolko me ovi deru sa strujom jos seru da ce poskupiti...pa nemaju svi direktori nova kola ejjj ...
Greenland
LEGENDA5.378 REP4%
→ Zmaj
GreenlandLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#13
Moraa da znaa ovi radijatori, njima treba 5 min da se greja
ugreje pa tek onda po
inje sa cirkulacijom toplog vazduha. E sad da te ne sla~em, u SRB, komlet od 250w sa dodatnom opremom u vege trosi 20e struje mese
no. Ne znam da li ti radi 8h u jeftinoj i to. Sve to treba da se lepo izra
una. Tebi je bitno da ti sva svetla ka
e jeftinu. Joa ako se kui grejea na struju, uletecea u crvenu zonu za dve nedelje. Onda kwh nije jeftin ni malo.
`to se ti
e koli
ine, ako es da radia da na svaka dva meseca imaa novu turu, iskreno mislim da ti viae od 400w hps ne treba. U boxu 80x80 ima sigurno da izvu
ea min 250g sa lst-om. Joa ako samo ti puaia a ~ena ne, neea ti popuaiti to ni do tree ture ;)
vager
AMBASADOR2.906 REP40%
→ Legenda
vagerAMBASADOR
okt 2016.
okt 2016.#14
@Greenland da zans da si u pravu i ja sam to danas skonto ... bio sam na sajtu bacio koju sliku za dnevnik ... palim pljugu i kombiniram ... zakljucak je da meni ne treba veci prostor nego kvalitetniji uzgoj ... kako sam krenio s 0.5m2 na 1m2 pa bi sad 1.2 ili jos bolje 1.5m2 ... na kraju mi nebi bilo dosta ni cjela soba 3x4m a i jedna privatna mini elektrana onako usput ... ja moram bolje growat a ne na kolicinu ici masom ... da na sadasnjem prostoru dobijem vecu kolicinu ... i sasvim ce mi biti dovoljno biti ako uspijem i ove 4 izgurat do kraja ... a nagodinu svedno planiram izlet u outdoor ... tako da ostajem na sadasnjih 250 pa 400w na ovih 95x115x160 ... znam da sam visinom ogranicen ali ko ga sljivi bice mi to izazov + ... uzimat cu nize vrste i borba lst pa sta bude ... svima svako dobro :wave::wave::wave::wave:
🔒 Ova tema je zaključana
okt 2016.
1 / 14
okt 2016.
okt 2016.