VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPocetnicki box
LEGACY

Pocetnicki box

38 odgovora1,911 pregleda

mar 2014.

Poz ljudi,resio sam uzgajati marijanu u boxu,do sad sam samo duvao i veoma brzo postao sam njen fan. Totalni sam amater sto se tice uzgajanja,pa bih vas zamolio ko je voljan da mi objasni za pocetak evo jedne ameterske seme koje sam napravio,da li zadovoljava uslove i za koliko saksija,koliko osvetljenje mi je potrebno,koliko ventilatora,izolacije,zemlje,semena,koje pesticide ? Hvala
rastarafaISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Meni je pocetnicki bio slican, samo sam imao 45cm sirine, koristio sam 6 CFL-ki od 23w, mislim da se izgurat ali LST je obvezan onda :)
FukmondoAMBASADOR

mar 2014.

a da recimo obrnes box da ti visina bude 80 cm.,rasvjeta bar 150w HPS,sjeme po volji recimo indica itd.itd....

mar 2014.

Da li ce odgovarati 80cm visina,zanima me koliko stabiljke moze stati,koliko vremena treba da poraste i rodi svoje "blago" i koliko grama ?
NullISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Koliko vidim oba ventilatora su okrenuta na istu stranu. Imaj na umu da jedan treba da uvla i drugi da izvla i vazduh. Takodje, vrlo su blizu osvetljenja. Tako da obrati pa~nju da ti sijalice ne srede ventilatore.
jointzISTRAŽIVAČ

mar 2014.

A da lepo pocnes polako da citas?

mar 2014.

Hvala puno na odgovorima,puno ste mi pomogli
rastarafaISTRAŽIVAČ

mar 2014.

sve zavisi o tebi, mozes ih odma stavit na 12/12 i rodit ce u kratkom vremenu s manje uroda, a mozes mjesec dana drzat lampe ukljucene 20-24h, i ako si zadovoljan razvitkom vegetacije prebacit na 12/12 tj cvjetanje i ako si je redovno dubrio imat ces dobar urod (zavisno i od sorte)

mar 2014.

gde mesec dana vege na 60cm il 80cm visinu, posle jedino da ih nosi van. uspravi box, stavi 150w i radi 12/12 od starta, tri biljke je puno za to svetla, jedino ako radis sa regular semenom pa kad sklonis muske ako ostane 2 bice guzva, optimalno je jedna biljka za te dimenzije + trening i mora biti ok
rastarafaISTRAŽIVAČ

mar 2014.

ups nisam uzeo u obzir njegov box :D
t@maraZMAJ

mar 2014.

Neka me netko ispravi ako misli da nisam u pravu,ali meni je puno jednostavnije i br~e do do ovakvih informacija itajui forum nego moljakat i ekat odgovore,tla it sebe i sve oko sebe i otvarat ovako glupe teme.Mislim.. pa forum je pun informacija i to puno slo~enijih tema je obraeno a ne ovako banalnih pitanja.!
jointzISTRAŽIVAČ

mar 2014.

upravo to

mar 2014.

znam da sam dosadan,ali sam nov u svetu vutre nisam imao iskustva sa uzgajanjem samo varim, vidim vucic jebo kevu lerdijima iz kraja pa je teze nabaviti,resio da budem sam svoj gazda :rasta1: U izradi je novi box Materijal koji ce biti upotrebljen je drvo spolja,metalna unutrasnja konstrukcija, izolacija:stiropor i preko alu folija,od opreme: 2 ventilatora SILENT-300,osvetljenje WOMAX 8U-150W-E40 sa 8 cevi,digitalni vremenski prekidac 3600W TD02,digitalni higrometar da li je potrebno jos nesto i koliko biljka moze stati?
anunnaki_LEGENDA

mar 2014.

Higrometar? Ja bih tu gurnuo 3 automatika... s obzirom da ti je visina manja... ali ja volim da je u boksu guzva :)

mar 2014.

Popravljeno,da li nesto hvali od opreme ? Sto se tice svetla mislim da ce odgovarati idem da sredjujem box,hvala svima na odgovorima. Poz

mar 2014.

ventilator za upuh vazduha ide u donji nivo boxa,a ispuh u gornji...
MarcoPoloLEGENDA

mar 2014.

ne kuzim bas ovu skicu...s jedne strane ti je visina 100 a s druge 110...jel to nekakav kosi krov? pise hps 250w...a spominjes 150 cfl uglavnom ako vec sklapas box od nule gledaj da imas kvadratni oblik, steta da kad vec slazes ne iskoristis svjetlo do maximuma

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se