LEGACY
Grow Box leti... iskustvo i misljenje
46 odgovora4,133 pregleda
lagani
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
laganiISTRAŽIVAČ
jun 2015.
jun 2015.#1
Neko iskustvo sa letnjim grow`om i da li pokretnu klimu drzati u boxu(moze li to predstvljati problem za biljke)??
Hvala vam!!!
Pohani šnicel
POZNAVALAC1.091 REP55%
→ Ambasador
Pohani šnicelPOZNAVALAC
jun 2015.
jun 2015.#2
dobro ti palo napamet..jer i u mene su u konobi ogromne temperature vec sad a kako ce tek biti kad bude 42 vani...ufff..pa i mene zanima dali to ikako klapa i sta da radim..
baobab
LEGENDA14.229 REP92%
→ Zmaj
baobabLEGENDA
jun 2015.
jun 2015.#3
Sve ovisi gdje ti se nalazi box, ako je recimo u podrumu, bit e idealna temp. iako je vani jako vrue. Sad ovih dana dok je vani cca 30c meni je u boxu idealna temp. (oko 22 kad je lampa ugaaena, 26,27 kad je upaljena). I ako imaa dobru ventilaciju ne bi trebao imati nikakvih problema gdje god se box nalazi. A ata se ti
e pokretne klime, ne bi trebala radit probleme, nisam nikad koristio, ali nema razloga da ateti biljkama ako dr~i idealnu temperaturu.
lagani
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
laganiISTRAŽIVAČ
jun 2015.
jun 2015.#4
box ce mi biti da u prizemlju, koji je jedno 1.5m pod zemljom. sto znaci da je tu uvek najhladniji deo kuce. naravno ct , klima , + turbina bi bila pod obavezom. ali pitam zato sto nikad nisam radio grow i muka me sada naterala da radim medikal strejn...pa ne bih nesto da uprskam iako znam da je zajebanano raditi po vrucini jer je i logicno...pa pitam cisto za iskustvo... Hvala na savetima !!!
baobab
LEGENDA14.229 REP92%
→ Zmaj
lagani
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
Gandzo
POZNAVALAC740 REP16%
→ Ambasador
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#11
Ko ima love za klimu, to je odlicno rjesenje. Jos ako ima odvlazivanje....
nerp
ZMAJ29.234 REP
nerpZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#12
Neko moje iskustvo sa drying funkcijom klime je da radi posao dok klima radi, ali cim se klima ugasi sa tempraturom se i vlaga opet brzo penje, zahvaljujuci sposobnosti toplijeg vazduha da bolje zadrzi vlagu. Palim je bas kada temperatura u prostoriji se popne iznad 24-25c za vreme day rezima..
I evo u cvetanju mi vlaga u boxu ne pada ispod 50-60%, i pored toliko ventilatora, klime i pracenja rh napolju..
Ali da pomaze, pomaze klima svakako.
Inace bi bilo 70% bez problema.. :)
Stipe
ZMAJ157.066 REP
StipeZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#15
Nadam se da imas neki ispuh vent koji mijenja zrak u boxu. Pretpostavljam da si razmisljao o tome, cisto da nebi bilo :)
Hazer
AMBASADOR2.569 REP31%
→ Legenda
HazerAMBASADOR
jun 2015.
jun 2015.#16
2 i po mjeseca ne bi trebalo biti niata za klimu u 24/7
ak ni za kinesku domestikus (
itaj jeftinjaru).
Jedini problem mo~da e ti biti stvaranje plijesni (u klimi) poato cijelo vrijeme hladi, skuplji ureaji imaju de-mould funkciju koja radi automatski a ti mo~ea jednom mjese
no recimo prebaciti na grijanje (ako ima grijanje jelte) na pol sata/sat maksimum temperature i to bi bilo isti efekat.
the Dreamer
LEGENDA5.861 REP9%
→ Zmaj
the DreamerLEGENDA
jun 2015.
jun 2015.#17
Mobilne klime su inace jako energetski neefikasne. Kazu da je ucinkovitost jednaka kao da koristis otvoreni frizider. To znaci da potrosnja struje sigurno nije mala... nadam se da mislis i na to ;)
zlotvor
AMBASADOR4.075 REP74%
→ Legenda
zlotvorAMBASADOR
jun 2015.
jun 2015.#18
"Auspuh" mobilne klime mora biti dodatno izoliran. Ja sam prije par godina imao vivaxa spojenog direktno na dimnjak. Dobro je radio tek nakon ato sam tvorni
ki auspuh izolirao sa debelim slojem armaflexa. To je ovo crno na slici.
Ina
e grije viae nego ato hladi.
@nerp
Veliki komercijalni sustavi odvla~uju tako da topli vla~ni zrak ohlade na 8-10C (ili manje ako je u pitanju kompresor) i tako iz njega "odvade" veinu vlage. Nakon hlaenja taj zrak se grije na potrebnu temperaturu (uglavnom 18-24C) i ubacuje u prostor. Normalno je ato nema odvla~ivanja ako klima ne radi, pogotovo kod jeftinih klima ureaja.
Pod komercijalno mislim na sustave koje mo~ea vidjeti po krovovima shopping centara i poslovnih zgrada.
zlotvor
AMBASADOR4.075 REP74%
→ Legenda
zlotvorAMBASADOR
jun 2015.
jun 2015.#20
Trebaju ti velike koli
ine leda ili onih paketia za hlaenje, a za par sati je sve potroaeno.
Moj tank prosje
no ima 10 litara u sebi i izoliran je sa 40mm stiropora. Na 30C vanjske temperature tank je na 27C. Kad stavim dva zamrznuta paketa od pola litre (oni plavi za pla~u) temperatura se spuata prva dva sata i dr~i joa oko sat vremena na 21C. Nakon tri sata od stavljanja paketa temperatura po
inje opet rasti.
Isti taj paketi od pola litre ostavljen na stolu, za pola sata se ugrije na sobnu temperaturu.
Ako imaa vremena svakih 3-4 sata stavljati novi led ili paketie za hlaenje onda je ovo iz videa ok, ali ako nemaa vremena onda nabavi klimu, ili planiraj grow van ljetnjih mjeseci.
zlotvor
AMBASADOR4.075 REP74%
→ Legenda
zlotvorAMBASADOR
jun 2015.
jun 2015.#22
Mali prilog uz moj prethodni post. Graf prikazuje kretanje temperature unutar izoliranog tanka sa 10 litara vode u odnosu na temperaturu boxa. Oko 12h su uba
eni spremnici leda, oko 14h temp. se viae nije spuatala a od 15h polako raste.
I to u izoliranom spremniku. Ako na taj na
in pokuaavate ohladiti cijeli box, nee trajati viae od pola sata ;)
Ovo mo~e biti samo privremeno rjeaenje osim ako grower ima vremena cijeli dan i no mijenjati ledene paketie ;) Ne pokuaavajte to kod kue.
@ozric
Tvoja klima nije u istom prostoru gdje ubacujea hladan zrak? Usporedba sa otvorenim fri~iderom je 100% ispravna ako se pokretna klima nalazi u istom prostoru u koji izbacuje vrui otpadni zrak.
jun 2015.
1 / 24
jun 2015.
jun 2015.