VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraDIY GrowBox unutar ugradbenog kutnog ormara (bez ijedne rupice u/na ormaru :)
LEGACY

DIY GrowBox unutar ugradbenog kutnog ormara (bez ijedne rupice u/na ormaru :)

68 odgovora5,799 pregleda

avg 2019.

Dragi Vutroljupci Isfrustriran na ne adekvatnoj, ne kontantnoj i rizi noj situaciji, odlu ih se po prvi puta nakon 10 godina igre za "svoje je svoje" . Kao ato se i velika veina vas upuatala u ovu igru gradei ovu stranicu sa svojim idejama, znanjem i informacijama, upravo u tako odlu iti putem ove objave i ja te usput zatra~iti bilo kakvu prijeko potrebnu pomo. Poato ~ivim sam u stanu i znaju mi nekad roditelji ili ve "netko" do, nemam opcije za externi box (aator) pa sam se odlu io napraviti box unutar ugradbenog kutnog ormara s tim da nesmijem nigdje buaiti niti rezati u ili na ormaru (nije moje). Uh, ato me eka . Srea da se volim zajebavati ovakvim stvarima i smatram da se puni viae nau i i cijeni kona an produkt nego kad se neato kupi gotovo. Naravno prije nego ato sam krenuo s projektom, proveo sam 40+ sati istra~ivanja o opremi pa na dalje (ajme kako su samo svjetla komplicirana do kad nesku~ia ata ti treba) Imao sam 275e na raspolaganju (nedovoljno :).Tako da 93% opreme je kupljeno ukljucujuci i sjeme ( sve automatici/fem - Blue cheese, Euphoria i Critical orange punch ) ( osobno iao u maribor, niata od navedenog nije narucivano poatom ni pla eno karticom... st ko suza hehe ), joa mo~da fali par sitnica, - napiaite ako sam zaboravio ata - te substrati i gnojiva. Tu trebam vaa savijet takodjer (razmialjo o Plantella ili Subtral proizvodima). No da se vratimo mi na box.. Evo kako stoje stvari.. Dimenzije: 40cm-80cm-75cm-40cm-50cm , V 175cm Osvijetljenje : Viparsprectra V450 (450w / 200w potroanje) + nosa i Ventilacija : 1x 12VDC 120x25mm 158m3/h 40dB (isis) 3x 12VDC 80x20mm 34m3/h 27dB (u boxu) 1m Aluflex cijev + odvodnik + reaetkica za pasivni upuh CAN karbonski filter (na sljedeoj plai) Transformator 12VDC/1A Mylar Diamond folija 4m2 Hygrometar digitalni PH metar analogni Tajmer analogni Produ~ni kabel sa osigura em Potenciometar za ventove + Drvo,stiropol, avli,aarafi,puuno trake i alat naravno ... Evo par slika pa vas updejtam dalje tokom tjedna ;) izolirali sve rubove i spojnice trakom te piatoljem na vru e ljepljenje montirali letvice... postavili 1cm debljine stiropol za izolaciju zaljepili i izpeglaly mylar diamond foliju gornji dio za ispuh dodatno izolirali duct tapeom

avg 2019.

pratim!
FatOneZMAJ

avg 2019.

Kako mislis dovest svijezi zrak i ventilaciju izvesti? Nije bas da mozes na vrata nekako ako hoces stealht. Ja bi ti proporucio kad vec nesmijes rezati orginal. skini neku od stranica koju mozes i iza koje ti je najlakse izvest ventilaciju. i kupi ivericu istih dimenzija i nju mozes rezat, a orginal vratis dok ce trebat ;)

avg 2019.

Odli no pitanje i savijet, hvala :) sutra baa zavraavam lice pa ea detaljnjije uvidjet situaciju kad objavim slike. Uglavnom gore je ispuh spojen na sve potrebno samim tim i u planu je 6m pvc flex crijevo sa izlazom na prozor spavace a za vrijeme spavanja u ga pustit u kupaonu :) usis je pasivni u doljnjem djelu boxa otvora 20x5cm oblo~en mre~icom tu je i izolacija deblja u pitanju pa sam ak mislio ubacit mali pc vent 30x10 za upuh generalno ce vrata od ormara bit uvijek otvorena a box ima svoja vrata.sve e bit tip top izolirano. u slu aju ak "neko" doe, pvc crjevo se sklopi ko harmonika i ide pod krevet, na potenciometru smanjim ventove na ne ujno i ostavim odakrinuta vrata od ormara koja se i tak ne e vidjet u spavaoj. mislim da bi to proalo..

avg 2019.

Nastavljamo dalje sa konstrukcijom okvira... instalacija ispuane ventilacije

avg 2019.

Majstorski..majstore :thumb:
FatOneZMAJ

avg 2019.

Svaka cast majstore, snalazljiv si i imas volje to je bitno. ispratit cu te do kraja i nadam se da ces i dnevnik otvorit da i to ispratim. Nemozes vjerovat ali nalazim se u potpuno istoj situaciji kao i ti (nesmijem dirat postojeci namjestaj, rupe radit na zidu itd. jbg podstanari.) Ja sam odlucio malo drugacije (kupio materijali i radim svoj ormar u kojem radim sta ocu.), ali ventilacija me je mucila i razbijam si glavu vec koji dan kuda cu sa cijevi jer mi je isto box u spavacoj sobi. ali evo dao si mi ideju takodjer iz spavace sobe mogu noci bacit u kupaonu a ljeti moze na prozor stalno. nesmeta meni 28°c u sobi a vise neide. Hvala sto si podjelio s nama ovo mene si pomogao ^^ I isto tu i tamo imam posjetu roditelja, sestre i tako to obitelj a ipak bolje da neznaju nista :D

avg 2019.

Hvala stari, kuzim te... Nadam se do srijede započet dnevnik. Box je na 90% ali slike postepeno ubacujem.. Pratimo se dalje.. :) pozz
.i.ZMAJ

avg 2019.

:respect: :clap::
PalacZMAJ

avg 2019.

Svaka cast na snalazljivosti.
jopezgZMAJ

avg 2019.

Jako ljepo ,svaka cast na trudu. Bit ce to tip top ,vidi se ...

avg 2019.

napravili smo vrata, i atokove s pragovima i postavili duplu izolacijsku gumu i spu~vicu i bacili fokus na lice boxa. tu jos prekrivam sve ostatkom folije ali bijela strana vrata danas dobila ru kicu a zatvaraju se na magnet. ma milina za otvararat :)

avg 2019.

Gornji poklopac se makne i prikva i se pvc flex crijevo..

avg 2019.

Danas smo postavili lajsnice od folije i pala je jebena improvizacija sa ventovima nakon dugo planiranja kak u ih stavit :) a gdje cemo sa ~icama ;) piatolj na vrue ljepljenje radi uda svaki vent u svom kutu, svaki na svojoj visini 50cm - 65cm - 80cm

avg 2019.

Kad se temeljito pristupi poslu to ovako izgleda.:) Ne sumnjam da ea tekue probleme tokom growa rijeaiti jednako uspjeano kao i sam box. :respect:

avg 2019.

Dragi moji, Box je Spreman. Rekao sam spreman jer box nije gotov. Naletio sam na neke tehni ke poteakoe koje imam u planu ukloniti narednih dana i tjedana. Naravno problem je sa ventilacijom i temperaturom. No o tome neato dolje ni~e. Krenimo opisom slikama... posljednji upgrade je bio elerktri ne naravi.. neato o usisu i ventovima i tako je sve bilo zamialjeno i planirano, uz pokoju impovizaciju.. zajebo sam se sa potenciometrom koji zuji, kasnije ito na forumu da bas taj model nevalja,jbg.vrato ga. temp nakon 2 sata je bila na 32c tako da moram pojacat isis sa 158 m3/h na 243m3/h a taj slabiji ce na biljozice pojatat ova 3 kutna venta za koje mislim da su ful slabi. Probat cu ih joa malo odmaknut od zida pa cemo vidjet.. u planu je modificirat vent boxu i napravit visei silencer i diy carbon filter. eto toliko o boxu zasad. pocinjem dnevnik za koji dan. u medju vremenu trazim mentora.kupujem zemlju i rjeaavam ventilaciju. }ivili..

avg 2019.

gmedAMBASADOR

avg 2019.

@jazilicious s cim si zalijepio stirpor na drvo te mylar na stiropor? I zanima me zasto oblazes rubove trakom (i stiropor mrezastim uzorkom trake) Hvala!

avg 2019.

imaa par na ina. moj je da si krep traku, selotep ili scotch/ duct tape narezes na manje djelove i savijea ga onako da lijepi na obje strane, znaa na ata mislim ili jednostavnije kupia traku koja lijepi s obje strane tipa za ogledala.. samo sto je malo skuplja. Manje djelove stiropora narezes uvijek za milimetar vise tako da se fino stisnu i sami drze. `ta se mylara ti e ja sam koristio piatolj na vrue ljepljenje i krep traku sam lijepio po stitopolu ko mjesta za ljepljenje jer vrua plastika topi stiropol :) a rubove zbog izolacije i vrstoe .

avg 2019.

box je poja an proklima fi 15/438cm3/h ventom koji poae pod koso ispod panela te smo time dodatno ohladili prostor. ju er sam presadio obje niknule menke s tim da je lijevi blue cheese (stariji 24h ) brutalno startao, klica je bila 1cm i odvojila se od menke,presadio je u mraku,gumenim rukavicama no o tome viae u dnevniku koji zapo injem ve eras. sutra poja avam ispuh za joa 85cm2/h.. odradio jucer 18/6 i temp boxa je bila 31c, vanjska 27c (fkt je vrue zadnjih 2 dana..
gmedAMBASADOR

avg 2019.

@jazilicious kako planiraa razmontirat sve to? isto me zanima :D

avg 2019.

Super pitanje. Pa u pravilu bi trebo skalperom zarezati sve spojeve/kuteve i prvo maknem foliju pa skinem stiropol pa onda drvenu konstrukciju. Na klju nim mjestima sa aarafio letvice na letvice, to se odaarafi i doslovno se sve is upa ako treba jer je ljepljeno za ormar piatoljem na vru e ljepljenje.. Uzet ce par sati vremena sigurno al u principu ak sam bio sposoban sastavit to sve, nebi trebalo bit problema nit sa rastavljanjem

avg 2019.

potpisujem ;)
1310ZMAJ

avg 2019.

Super to zgleda.

sep 2019.

Evo da i ovo privedemo kraju jer mo~emo rei da je box danas u full funkciji sa gotovo savraenim uvjetima s obzirom na karakteristike boxa i uvjete. Bilo je dosta po etnickih tehni kih greaaka meutim rjeaili smo sve. Ovim putem zahvaljujem mentoru Bigiju i @FatOne na savijetima. Prihe svega za ispuh sam morao promjenit po etni ventilator jer iako po brojkama od 153m3/h smo ustanovili da mu je protok zraka ato je bitno za ispuh samo na 30tak % od navedenog tako da smo upgreadali vent sa TT100 2.brzina 192m3/h. Kojeg smo ugradili u tavanski dio boxa i podlo~ili spu~vom. Spojili izolacijske alu flex cijevi i podlo~ili vent sa spu~vom. Buka minimalna. Nix gut Zer gut Takoer smo se poja ali vk100 carbonskim filterom (320m3/h) Hesi soil pack Cal Mag i ph down Pasivni upuh smo morali o istit od gluposti poput ove Te smo ostavili istih 20x5cm pasive ata je ekvivalentno fi100 u principu minimum potrebnog. Da sam znao u pocetku bi to pove ao.. Stari vent za ispuh smo iskoristili i stavili umjesto slabaanog pc venta da puae po biljozama. Sad smo manje viae u fullu a biljozice su stare ve 28 dana i sad su sretne sa danim uvjetima. Ovako danas izgledamo. Hvala svima na komentarima i savjetima i nadam se da ce nekome pomoci ovo moje iskustvo. }ivili

sep 2019.

Ljepo, ljepo, stvarno si to savraeno napravio! Vidi se, da si na sve mislio. Svaka ast!

dec 2019.

Dragi moji. Prvi grow je uspjeano zavraen a kako je stigao drugi grow tako su doale do djela i neke male ideje. Naime razmialjao sam kako da povecam produktivnost svjetla i prodornost radi punjenja cvjetova u ato manjem budzetu. Moram napomenut da mi jos dolaze e27 led lampe iz kine namjenjene za cvatnju, ato je bitna stavka za cjeloukupnu ideju ali o tome neato kasnije. `to radi estetike i ato radi refleksije smo na visini vrha pota dodali 5cm reflektivne folije zaljepljene za komad kartona, te smo na isti na in zaljepili u sve kuteve po 1m led grow trake 5x 60pcs SMD 5050 led 5:1 red:blue ratio 5x7w spojeno na tajmer sa glavnim svjetlom i zaseban prekida van boxa( faza cvatnje) . Drugi prekida van boxa slu~i za 2x 3led diode na dnu i vrhu kao ful lagano svjetlo kad spavaju za potrebe slikanja, zaljevanja, i sl. Na 2 vrlo efektivna 12cm12vdc 138m3h venta smo dodali prekida e pa ih palim po ~elji. A takoer za naglasit da sam ih oka io na vodilicu od police pa ih di~em i spuatam po ~elji i fora je ato se sami rotiraju za nekih 30 stupnjeva kad vise na apagi :) Uglavnom evo kako to sve sad izgleda.. Stay stuned. }ivili ::listomahanje:: :vutra:
.i.ZMAJ

dec 2019.

:clap::

dec 2019.

Odli no sklopljen box

jul 2020.

Pozdrav ekipo. Evo da ne otvaram novu temu, ovdje cu objavit svoj noviji box sklepan od starog ormara i većine viška dijelova, svijetla, folije, nosilice za police.. jedino je turbina kupljena na popustu za 11€ (100m3h) Svijetla ima 60tak Wata... U boxu je Auto Critical+ Živili ::listomahanje::

jul 2020.

Fino si to slozio. Koje su dimenzije? Mislis li dodavati jos wata ili je to to?

jul 2020.

E , hvala stari, zaboravih napisati.. 27x37x160cm

jul 2020.

Odlicna finta ovo za podizanje/spustanje svijetla. A ovaj dolje light trap jel samo estetski ili fercera..?

jul 2020.

Nestane mi vise svjetla al sam razmisljo sa strane dodat led trake da bar malo jos pomogne. Sekundarni je box a reko autosa na 2mj i beri sta uberes :)

jul 2020.

Hvala stari...pa uspio sam smanjit izlazno svijetlo i sad svijetli samo prema podu, sa tim sam ok :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se