LEGACY
Drugi grow ali sad indoor :)
62 odgovora4,002 pregleda
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#1
Pozdrav gorweri imam jedan otvoren dnevnik ali to je outdoor i vec je u fazi cvjetanja,ali to je druga prica....
Odmah da kazem nemam sa cega ubaciti slike tako da ce paint posluzit
Shot at 2012-08-04
Ova prostorija se nalazi ispod kuce za koju i ja nisam znao do sad idealno i skriveno mjesto za indoor grow
Na slici je obajsnjena sirina duzina i visina prostorije i gdje namjeravam postaviti stedne zarulje i gdje namjeravam postaviti HPS lampe
Prostorija je velika negdje oko 4.5 m2
Sve je jos u pripremi nemam sjeme nikakvo,ali zelim naruciti sjeme feminizirano da znam da ce niknuti zenske biljeke
..
Zelim neku mrkiranu robu nesto poput blueberry yum yum ili white widow znaci nesto zesce sa velikom kolicinom THC-a
Sad je pitanje gdje bi mogao nabaviti feminizirano sjeme tih vrsta
I moze li objasnjenje koliko lumena trebam za ovaj gore navedeni prostot ali samo iskusni ljudi neka odgovaraju i daju savjete nezelim odgovore koji su pola pola ...
I ako netko zna siguran nacin nabavke sjemena neka mi se javi PM ja sam iz bosne i hercegovine grad necu spominjati :)
KorisnikVutre
LEGENDA8.961 REP40%
→ Zmaj
KorisnikVutreLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#2
Nisam iskusan ali ti ovo mogu reci sa sigurnoscu:
Prostor ti je prevelik osim ako ne zelis staviti 2 lampe od 1000w svaku. Radije suzi prostor ako mozes stavi 9 biljaka da napravis formaciju kvadrata i na taj nacin smanjis radijus prostora do nekih 1,5m2, a i posto radis prvi grow 15 biljaka ti je mozda i previse...
(treba ti vjerojatno i bolja i jaca ventilacija za 15).
Tako mozes i smanjiti sebi muke, i umjesto pustih stednjih zarulja sto bi postavljao (ukljucijuci kabele i sva ostala njasra) i 3 hpsice, kupis jednu od 600w koja bi ti bila taman za 1,5m2. Ako si slab sa parama uzmes za prvu ruku npr kao ja, hps sa dual spektorm za vegetaciju i cvjetanje zajedno..
Sto se tice sjemena, opet kazem ako imalo citas forum sve ti pise :)) kako naruciti i koje hoces naruciti.
https://forums.vutra.org/uzgoj-faq/4712-detaljan-vodic-kako-naruciti-seme-iz-aliena-dummies-%5Bsa-slikama%5D.html
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#3
@KorisnikVutre razmisljao sam staviti 3 HPS lampe a ostalo stedne zarulje jer mislim da mi 3HPS lampe nemogu cijeli prostor obasjat ,stednezarulje bi bile za donje listove...
Citao sam ja po forumu sve od a do z i citao sam i tu temu kako naruciti ali meni je bitno feminizirano sjeme blueberry yum yum ili white widow ili nesto sa jacinom THC-a preko 20% a kod aliena to nemogu naci ni blueberry ni widow...
A sto se tice novca to nije problem,zelim da sredim jedan dobar grow room...
E da citao sam da biljke trebaju crveni i plavi spektar jedan za rast jedan za cvjetanje, sad j epitanje kako da ja znam koja zarulja ima koji spektar
Ja sam razmisljao negdje oko 10 biljki staviti u tu prostoriju
weedoye
LEGENDA6.540 REP15%
→ Zmaj
weedoyeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#4
tebi je povrsina tu oko 5m2, treba ti bar 2000-2500W HPS, sto je mnogo je utrosene struje...
MH ti je lampa za vegetaciju a HPS za cvetanje mada HPS moze odraditi i vegetaciju bez problema,
naravno MH ce dati bolje rezultate ali i HPS je dobar. Sto se tice stednih, to je za mene cista glupost,
zar mislis da ce pored tolko W HPS da se one osete, a uvek mozes neki trenig da primenis tako da svi
vrhovi dobijaju dovoljno svetlosti.
Seme bluberija i wajt widova mozes naci u dach pashnu, imaju obe sorte.
PS. da si sve procitao od A do S ne bi imao ova pitanja ali zato smo mi tu :)
poz i srecno!
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#5
Pa znaci izbacim sve ove stednezarulje i kupim 3 HPS od 1000W i to je to,zamene je to super onda..
A da uzmem kombinaciju MH i HPS lampi bi li moglo 3 MH i 3 HPS ali dasu upaljene u isto vrije znaci da tih 6 lampi svijetli zajedno
weedoye
LEGENDA6.540 REP15%
→ Zmaj
weedoyeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#6
Ne moze zajedno, MH lampe koristis kad je vegetacija(svetlosni rezim18/6) a kad prebacis na cvetanje(12/12) tad ubacis
HPS mada kao sto rekoh HPS mogu zavrsiti sve same. A lampe bi najbolje bilo postaviti jednu na ulaz u prostoriju jednu u
sredinu i jednu na kraju prostorije.
P.S. pazi da ti admini, moderatori ne procene grow kao komercijalan pa da ne popijes ban ipak se
tu radi o miminum 5kg suve hedovine :)
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#7
Mo~e, mo~e :dada
Potpis na ovo! Za ovakve koli
ine se mora dati obrazlo~enje.
https://forums.vutra.org/content/220-pravilnik-vutra-organizacije.html#16
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#8
Razlog zbog kojeg sijem ove kolicine je zbog toga ja ,moja zena i 4 frenda sijemo za sebe da se rijesimo ovih danasnjih dilera to je razlog zbog kolicine i zasto zelim markiranu robu....
to je nesto kao kolektivni uzgoj ,jer kad bi svatko od nas posijao po dvije biljke to je kilo hedova isto ispadne :)
A sadjel moze HPS i MH zajedno ili ne ... za gnojiva znam stacu uzeti plantella list i plantela cvijet posto svi hvale tu plantelinu...
za zemlju neznamda li ima ovu koju vi preporucujete jer ja sam u bosni ..
I ako je problem zbog ove teme i ako ce forum patiti da odmah izbrisem temu jer nezelim nikoga uvaliti u probleme:_(
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#9
Svejedno je previse ..sasvim ti je dovoljan prostor od 1x1m za osobne potrebe i neka frendovi rade svoje a ti svoje...odmah u startu radis gresku..a da nespominjemo racune za struju i samu odgovornost ako ti se guli za njih ako padnes samo naprijed(ako te uhvate s time to nikako nemoze proci pod osobnu konzumaciju a sigurno niko do njih nece dotrcati i reci plavicima e dvije biljke su moje vodite i mene u zatvor...mh i hps mogu ici zajdeno..zemlju imas u svakom vecem centru.
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#10
Nista onda smanjujem na 4-5 biljki nista vise necu sebi probleme : ) hvala na odgovorima i savjetima
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
not smokeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#11
tu ti treba 1500e za opremu oko 300e ti je lampa od kilovat i trebaju ti takve 2 turbine po 200e komad da to sve rashlade ako dasad nisi radio indore nemoj se bakcati to je veliki zahvat i za profesionalca
sacekaj sledeci outdor na ovakvom prostori i opremom se moze izvuci 3kg, a to nije za sopstvenu upotrebu batali to smajni povrsinu duplo
pozz
weedoye
LEGENDA6.540 REP15%
→ Zmaj
weedoyeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#12
kupi si sator 1,2x1,2 i 600w HPS, 6-8 biljki i imaces veliku kolicinu i za sebe i za drugare :)
P.S. 1000wHPS trosi 1 KW na sat x 12 sati(ili u pocetku 18) = 12Kw dnevno x 30 dana = 360Kw
a zamisli 3 HPS od 1000 :)
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
not smokeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#13
biljkama treba 3x manje svetlosti u fazi vege neces valjda raditi vege sa 1kw
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#14
Zbogtoga sam ja htjeo ubaciti stedne zarulje a HPS samo za dodatne lumene i pomoc stednim trosio bi upola manje energije a hps sam mislio uzeti 2X400 W a 1X600 W
ewo slikesa cijenama
Shot at 2012-08-05
254 eura me izadje 2X400 w i jedna od 600 W idodatne stedne zaruljeto mi nije problem za nabavit
Jesul reflektori sa senzorima sto se koriste za vanjsku rasvjetu HPS sijalice ili ne???
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#15
Ne! Obine halogene=niat koristi.
Moj savjet je da se okanea cfl-ki. Uzmi si fino jednu HPS za cvjetanje, 400 ili 600W i jednu MH za vege od 250W. Napravia u tome prostoru dva boxa, jedan manji za 250W MH i jedan vei za npr. 600W HPS. Bolja iskoristivost prostora i energije, a od koli
ine koja se mo~e dobiti u takvom setupu se mo~ea napuaavati zajedno sa ~enom i frendovima (ato naravno ne preporu
am-radije samo sa ~enom) svakodnevno i opet neea sve potroaiti.
Sretno i pamet u glavu ;) Frendovi nek sami sade, ko ih hebe ;) Ne ka~em da nije lijepo dijeliti sa drugima veselje, ali je pre opasno.
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#16
@ zlo&naopako mislis da bi mi bilo dovoljno 400 W HPS za cvjetanje i jedna MH od 250 wati za vegetaciju...
posijao bih jedno 5 biljkica... nasao sam white widow i blueberry njih bi dvije sijaohoce li biti dovoljno svjetlosti za te vrste ...
not smoke
LEGENDA8.836 REP38%
→ Zmaj
not smokeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#17
brate sto vise svetla u cvetanju to veci prinos nema tu za te sorte kad nema svetla nista ti nece roditi ako imas mogucnosti stavi 1kw za cvetanje , a za vege ti netreba vise od 250
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#18
Da ponovimo ...pricamo o boxu 1x1m i za njega je 250 mh i 400 hps, za osobnu konzumaciju .......
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#19
Ja ne znam ato toliko kompliciramo ovdje. Jel ovo dnevnik ili ata? Otvoreno je u pdf-u dnevnik uzgoja, a od uzgoja joa nema ni U !
Stavi koliko hoea i kakve hoea ~arulje, ja sam poateno predlo~io. Ako ea kupovat masu atednih da bi uatedio... samo naprijed, nokautiraj se. Ako ea stavljat kilovate, ma stavljaj. Ja znam da ja, koji troaim svakodnevno u medicinske svrhe imam dosta 400W, pa ti sad vidi... ne ka~em da je preko 400w previae, samo iz svoje perspektive na ovo tvoje gledam kao na puste ~elje, niata drugo.
Ovo viae nema smisla...kad skupia opremu i slo~ia neato otvori dnevnik, al ova tema nema ato ovdje raditi.
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#20
Ovdje nema svrhe nekoga pitati za pomoc ,svi govore drugacije ,koga sad poslusati....Kao sto sam rekao vec planiram posijati tek kad poberem outdoor ,tek onda planiram indoor posijat,zato sam otvorio temu da prije dobijem vise savjeta koji ce mi pomoci odluciti se za najbolju kombinaciju..a ovako samo ste me jos vise zbunili,nemam pojma sad sta bi uzeo i koju bi rasvjetu uzeo....
Hvala vam na super savjetima
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#21
Pa ljepo ti je zlo predlo~io koju rasvijetu da uzmea...neznam sta te zbunjuje+postoji tona inormacija na forumu kako i ata,dovoljno ti je da pogledaa zavraene indoor dnevnike pa cea dobiti predobu kako to izgleda a onda i vjerojatno znati sta tocno ti ~elia odnosno kako da izgleda tvoj indoor.
Sto se tice toga da nema svrhe ovdje pitati za pomoc....frend ti si otvorio dnevnik uzgoja (bez uzgoja) u kojem ~elia postavljati pitanje po pitanje da ti preciziramo kako i sta do jeseni ili kad vec planiraa raditi indoor....nejde to tako.....nejde zato sto na sva tvoja pitanja postoje odgovori na forumu...i prije nego sto se napizdia na mene reci cu ti joa samo ovo....kako bi izgledao ovaj forum kad bi svaki clan tako otvorio svoju temu i ocekivao da mu svi detaljno objaanjavamo po 1000-ti put kako i sta....moraa shvatiti i nas....svaki dan jedno te isto....napravi kako sam ti rekoa idi u zavraene dnevnike uzgoja i vidi kako su ti ljudi radili indoor....
Svu srecu ti ~elim....
Zanima te rasvijeta?...idea na temu o rasvijeti i citaa....tamo pitaa sta te zbunilo...isto vrijedi i za ventove i za box i za strejn i za sve
MarcoPolo
LEGENDA9.777 REP48%
→ Zmaj
MarcoPoloLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#22
kak bi rekli profesori u skolama...oni koji nisu stigli zapisati nek posude biljeznice od onih koji jesu, pa nek prepishu ;-)
opet jedna usporedba sa skolom...posvecuju li profe u skolama svakom individualno? tesko, osim ako je u pitanju neka privatna i skupa skola...uglavnom ne...piche svoje a na nama je da ih pohvatamo...koga zanima taj ce i naucit
jbt pa ja se nisam usudio 5 mjeseci od registracije nista zucnuti da ne ispadnem glup nego sam radije citao..materijala ima...uhvatite se lijepo proucavanja...posebno dnevnika uzgoja...naucite osnovne stvari...poslije lako upotpunite finese...kroz growanje definitivno evoluiras...stalno nekaj novo isprobavas...ma predivan hobby...nije bitan samo nusproizvod...lijepo se o nekome brinuti
sorry ak sam zaspamao...prebacite me negdje ak jesam ;-)
KorisnikVutre
LEGENDA8.961 REP40%
→ Zmaj
KorisnikVutreLEGENDA
avg 2012.
avg 2012.#23
Sam si sebi kriv kad si se opteretio pustim kilovatima i kombinacijama... stavio bi 3 od 1kw i to ne na cijeli prostor nego 2 u sredini i jedna na kraju tog prostora.. puno bi ostalo neiskoristeno (bar kako vidim na skici)
A i napisao si u onom postu nakon sto su te upozorili za kolicinu i da to radis sam, da ces staviti za sebe 4-5 biljaka i to je to... tu nemas onda sto puno kombinirati...
$DoLaR$
POZNAVALAC1.344 REP83%
→ Ambasador
$DoLaR$POZNAVALAC
avg 2012.
avg 2012.#24
frende ajde prestani sanjarit i napravi si boksek....za tu kombinaciju koju pri
aa ne treba ti kako ovi pri
aju hiljadu i pol eura nego 4, 5 hiljada eura....govorim iz iskustva....a na kraju ea dobit ni 300 grama jer nemaa pojma o unutarnjem uzgoju.....zato skulirat se...napravit box 1X1X2 i u
i se lagano...a onda nakon tri
etiri pet godina...fino to sve izrealiziraa ali na aero;)
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#25
Ma hvala vama svimasto pokusajete pomoci ,ali mislim dacu ja raditi po svome kako sam i zamislio,5 biljki 2X400 W hps i 1X600 W hps ostalo nadopunjavat stednim zaruljamaa nasao sam na jednoj stranici u bosni po 10 KM 100 W stedne zarulje za mene to nije skupo kako sam ja sebi izracunao samo za rasvjetu netreba mi vise od 500 eura da razvedem i pokacam sve kako treba samo mi posude trebaju i sjeme da bi poceo uzgajat i HPS lampe koje trenutno zbog financija nemogu naruciti za mjesec dana dobijam neku lovu za HPSice a ovih stednih po 100 W imam na pretek i do toga mi je lako doci samo sto su HPS ice teseke za kupiti ali gledo sam u alienu postavio sam sliku prije ispadne me 254 eura 3 lampe samo ukljuci u struju i gotovo i sta mi sad treba 1500 eura i 2000 euraza to kad necu potrositi ni 700 eura za to a kako sam ja sebi to zamislio bit ce perfektan grow room u koji ce moci stati i 20 komada biljki ali meni netreba toliko sad samo hocu zasebe 4-5 biljcica i gotovo...od sad samo ako zapne negdje postam u dnevniku,a sto se tice foruma citao sam dosta po forumu i jasno mi je sve od klijanja do berbe i imam malo iskustva sa ovim growom prvim sto radim ... ja sto sam pitao KOLIKO LUMENA MI TREBA ZA PROSTOR OVE VELICINE GORE NA SLICI mozetel to odgovoriti a ne ovako razglabat iskreno nisam dobar matematicar i zato sam to pitao znaci ZAPELO mi je tu neznam sam sebi izracunat....i ja nemogu izvuci nikakve informacije od tudjih indoor growa zbog toga sto su to sve boxewi koji su mali dimenzija i tu su sve pc ventilatori i a ja zelim profesionalno to uradit ne neki micro grow hocu da imam prostora za pravit sa biljkama sta god mi zelja da imam prostora za trening da vidim koliko moze i sta moze odredjena biljka a ne strpat je u box hranit i dati ventilaciju i svjetlo i da raste i da popusim,zbog toga mi je muka sijat u tako male prostore sad ste me prakticki natjerali da vam slikam jednu biljku u outdooru sto je pocela cvjetat visoka 180 cm a samo sto sam radio neki lst vezo grane i topiro bez ikakve opreme samo ruke i kanap i kakva jeljepotica ispala da se divim sam sebi zbog toga je bit ovog dnevnika i tolikih pitanja jer nitko nije napisao dnevnik ili temu kako je od pocetka stavio svoju ljepoticu na klijanje svi pisu u tezama u dnevnicima isto sam i ja to uradio u prvom dnevniku i nesvidja mi se ni malo taj nacin i kad pokusam opsirno obuhvatiti svoj grow i svoje probleme oko growajedino sto mi kazete jest da citam i dase sam informisem o rasvjeti i ventilaciji bocu vrsti ...a to nije to to su opet teze i crtice od datuma do datuma...
a to nije ono sto ja zelim...
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#26
za vege fazu 25000~30000 a za cvetanje 30000~45000, ako mislis na ona 4.5m2
rayden
ISTRAŽIVAČ133 REP55%
→ Entuzijasta
raydenISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#27
Etojel tobilo tako tesko sad znam kako cu uzimat osvjetljenje,Hvala
shtef25
ISTRAŽIVAČ188 REP92%
→ Entuzijasta
shtef25ISTRAŽIVAČ
avg 2012.
avg 2012.#28
pozz
Ljudi iskusniji u ovome su ti samo htjeli pomoi,kao i uvijek u ~ivotu da bi napisao knjigu
ovjek treba nau
iti slova pa rije
i i tako po redu isto je sa ovime,tvoj plan je dosta velik i ambiciozan projekt za po
etnika nije samo do lampi i lumena, sience fiction nije ali za 5m2 sobe pune biljaka treba ipak imati iskustva i odraenih uspjeanih ali i manje uspjeanih growova da se sve to iskontrolira na pravi na
in zbog toga box a ne growroom za prvi indoor grow,imaa ka~ea mjesec dana dok ti ne stignu novci i viae nego dovoljno vremena da se odlu
ia, ovo ti govori po
etnik kao i ti,sretno
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#29
Power, mislim da ti fali tu pokoja nula :)
1m2 = 50 000 lm
4,5m2 = 225 000 lm
@rayden
Ponavljam, radi kako hoea, al to je po meni razbacivanje jer na takvom prostoru sa malo iskusva mo~ea slo~iti pravu tvornicu hedova, a za osobne potrebe je ipak 2 much...iskustvo je klju
na rije
tu...
Ja sam growo i sa atednima i sa obinim fluo i sa 150W hps i sa 400W hps...atedne su fail ~eai i da ih nisam po lusterima poaarafio rekao bih da je ba
en novac. Fluo su ok za po
etni period vege, a 150W hps je ipak pre malo za moje potrebe.
400W mi osigurava koli
inu dostatnu za svakodnevno konzumiranje i
ak si mogu priuatiti i periode bez growanja. Ti bi tu par kilovata upogonio, a koliko vidim nisi spomenuo med. upotrebu, pa ponovo dolazimo do pitanja: `ta e ti to? Iskreno, zabole me, samo ti ~elim uaparati koju marku, a ako si komercijala ipak, ovaj forum i njegove korisnike neea ugro~avati. Nema viae rasprave o pustim kilovatima.
:lock:
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
avg 2012.
avg 2012.#31
Tek sad vidjeh ovo ispod slike! 110cm visine!! Tu sa HPS-om od 600W mo~ea samo u CT-u sa vrlo jakim ventilatorom growat.
To ti je poprilino nezgodan prostor, a svi smo odma zapeli za airinu i duljinu, dok na visinu nitko nije gledao. Teako ea ga cijelog iskoristiti upravo zbog visine.
@Power
Ok, nije loa taj kalkulator. Samo, recimo za 2x600W piae 39474lux. 600W hps daje 90000lm x 2 ispada 180000lm. Lux nije isto ato i lumen. Negdje sam pro
itao, vjerojatno u temi o hps lampama kako prera
unati lm-lux, ali nisam zapamtio, nije mi bitna informacija bila :)
Google vjerojatno ima odgovor, al neda mi se pitat :D joa uvijek mi je nebitna info :icon_lol:
avg 2012.
1 / 32
avg 2012.
avg 2012.