VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostorapomoc oko spajanja ventilacije
LEGACY

pomoc oko spajanja ventilacije

84 odgovora8,568 pregleda
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

Evo napokon je box gotov sad me zanima sljedece: da li karbonski filter spajam na cool tube ( coll tube + vent + iso crijevo + filter + ventilator) ili kako? Mozda je glupo pitanje ali mi stvarno nije jasno a kratak sam s vremenom pa ako moze brzinsko objesnjenje. Hvala.
hazeboyENTUZIJASTA

avg 2011.

Mozes spojit filter pa CT pa vent.i da sve vuce van.ja npr imam vent posebno za CT a posebno za filter.
hazeboyENTUZIJASTA

avg 2011.

Ne radi mi edit.ispravio bi prvi post.prvo stavi filter pa ventilator da vuce zrak iz filtera i onda da ga tera u ct.jer ako ce ventilator vuci u sebe vruci zrak od ct moze ti se pregrijat i pregorit.sorry.brzopletost
miss.mrkvicaAMBASADOR

avg 2011.

evo slika govori viae od tisuu rije i;) nadam se da sam pomogla;)
hazeboyENTUZIJASTA

avg 2011.

Ja osobno nebi tako spojio zbog vruceg zraka koji prolazi kroz ventilator iz CT.ja bi na slici stavio ventilator izmedu filtera i ct.da iz filtera vuce zrak a u CT da ga tera.

avg 2011.

Ako imaa dobar vent slobodno spoji kao ata je mrkvica!Ako koristia neki mali ili WC vent onda napravi ko ata kolega hazeboy ka~e.ako je ventilator profi za ventilaciju ne brini zbok temoperature izdr~e oni sve to.
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

mrkvice koliko kosta taj vent na slici i kako se zove.Da ne pisem 2 pitanja evo jednog i za kolegu, ako stavim filter, vent, cool tube, crijevo nece li mi trebati onda jos jedan vent da izvacuje vruci zrak vani ili ce biti dovoljan ovaj jedan od wc-a
miss.mrkvicaAMBASADOR

avg 2011.

ovaj vent sa slike je model VK 125,snage 325m3/h i koata 600 kn,bilo bi dobro da napiaea ata imaa u planu za ubacit u box pa bi ti se moglo na kvalitetniji na in pomo koliki ti je box,lampa itd,pa prema tome odredia kakav vent ti treba;) pozz i sretno;)
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

evo ovako 1x1x1.7hps 2507 auto sorti
miss.mrkvicaAMBASADOR

avg 2011.

ovako na 1m2 je najidealnije 600w hps,ali mo~e i 400w,mislim da je 250 premalo,ali ipak se mo~e odraditi i stim grow samo e prinos biti manji;) ja osobno koristim 400w na 1m2 vent koji sam gore navela,ct,oscilirajui vent koji puae izmeu vrhova biljki i ct-a, a kada doe vrijeme moraa ubaciti i filter mislim da je za 250w dosta vent od nekih 200-250m3/h,eto to ti je to;) bilo bi dobro da malo pogledaa na zavraene dnevnike uzgoja tamo ea nai dosta korisnih informacija;)))) pozz;)
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

Cool Tube 125 mm Sylvania HPS 400 W Winflex UFO VK 125 mm Winflex HY Filter 125 mm 400 m3/h ISO Flexi Cijev 150 mm (da li se ovo crijevo moze nekako nabiti na 125 mm pa ga stegnuti ili da uzmem ono plasticno flexi alu od 125 -nije naruceno cekam misljena. ETI Ballast 400 W Je li ovo OK
derataurPOZNAVALAC

avg 2011.

jel mozes okvirno rec kak se krecu cijene tih flexi cijevi(neke najjeftinije?)
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

plasticna ti je 55 kn a ova alu sa zvucnom izolacijom ti je 150 kn/m

avg 2011.

imaa redukcije plasti ne ili aluminiske pa mo~ea i tu cjev od 150
derataurPOZNAVALAC

avg 2011.

bit ce dovoljna i ova od 55 posto mi nije bitan materijal,sluzit ce za dovod/odvod zraka ventilatorima da se nevidi svjetlo koje viri iz njih.hvala
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

mrkvice koliko se zapravo cuje taj ventilator, i da li postoji kakav nacin da se prigusi njegova buka ako se jako cuje?
leSpectreISTRAŽIVAČ

avg 2011.

Turbinski ventilatori su i inace dosta bucni, imam ga i ja. Ako mislis box drzati u prostoriji koja je blizu tvog zivotnog prostora, preporucujem bolje onda kombiniranje sa vise manjih ventilatora, nego uzimanje takve mrcine :D Postoje prigusivaci, no to je dosta skupo rjesenje, ako uzimas nesta efikasno poput onih za klime ;)
miss.mrkvicaAMBASADOR

avg 2011.

meni nije toliko bu an jer imam jednu praznu sobu samo za grow gdje mi se nalazi box,ispo etka sam ga ula,ali ovijek se navikne;) niata straano;)
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

Da li je tko imao problema sa bukom ventilatora i kako ste je rijesili (box mi je u sobi pa se ne bi smio previse cuti)
GreenRyderLEGENDA

avg 2011.

......postoji nacin da ga se utisa......sa prigusivac zvuka i zvucno izoliranim ISO cijevima......
tinitusENTUZIJASTA

avg 2011.

zvucno izolirana ISO cijev (VS. obicna flexi) ti nece nimalo smanjit buku samog venta, provjereno
mozak na pasuENTUZIJASTA

avg 2011.

ljudi zanima me da li postoji opasnost od pozara ako se spoaja ovim redosljedom filter-crijevo-wc vent-crijevo-cooltube-crijevo strah me da se ne bi zapalio ventilator od wc-a

avg 2011.

sa wc ventom uvjek postoji opasnost od po~ara ako se koristi CT

avg 2011.

Ako ces ga vec koristiti spoji ga ovako znaci da puse u ct ulaz-wc vent-crijevo-cooltube-crijevo-izlaz bez filtera jer takvi ventovi nisu napravljeni da rade pod teretom mislim na filter.Ako ga koristis s filterom nakon nekog vremena mogao bi izgorjeti lak na zavojnicama u ventu sto bi moglo dovest do zapaljenja,kratkog spoja i zapaljenje ostale el.instalacije. :ridinghorse:
Z&NZMAJ

avg 2011.

Ja sam naka io dva komada na CT i filter u proalom growu, ali nerado...za slijedei grow imam pripremljen in line ventilator http://www.ventilation-system.com/images/cat/62_sb.jpg
GreenRyderLEGENDA

sep 2011.

....zlo zasto nerado....ja sad slazem neki novi box i umjesto turbine sam se odlucio za 2 cijevna wc venta al mi jos nisu stigli i nije slozeno pa da mogu odustat na vrijeme....:-)
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

treba mi vase misljenje. Ovako kao sto sam rekao box je 1x1x180 sad kad bi stavio In Line Turbo Ventilator 325 m³/h unutar boksa spojio ga sa onim iso zvucno izoliranim crijevima i sve to zatvorio u kutiju i napuno staklenom vunom tako da mi je vent negdje na sredini boxa, bi li to imalo smanjilo buku ventilatora.
GreenRyderLEGENDA

sep 2011.

.....odlicno ce to bit........slazes profi box kao sa nekog film iz kolekcije dr.smok......:-)
NoTrippinAMBASADOR

sep 2011.

*Bi,dosta bi smanjilo buku al ra unaj da e se opet uti, ne straano al ea znat da je tamo jer ipak je to zvjer od venta. I ako ti opet smeta buka, uvijek mo~ea to sve stavit u joa veu kutiju ;)

sep 2011.

Ima i jako tihih ventilatora do 30db a to nije neato bu no. Najve u buku radi strujanje zraka kroz cjev a tu ISO cjev radi poso.
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

ljudi evo samo da vas obavijestim da je vent dosao kao i ostatak opreme, danas sam ga upalio i mogu reci da se full malo cuje (mozda sam nesto krivo spojio pa nevrti onako koliko bi trebalo :) ) uglavnom mislim da cek necu ni morati raditi kuciste za izolaciju (kad spojim cijeli sistem vidit cu. Zaboravio sam napomenuti ventilator je VENTS vk 125, 355m3/h i 2800 okr/min. Da ne postavljam posebno pitanje zanima me sljedece kad radim usis sa komp. ventovima da li oni moraju biti naslonjeni na rub boxa. Mislio sam napraviti tako da odostraga izbusim 3 rupe za 3 vent i napravim svakom light trap ali da ventove stavim na kraju (sredini boxa) kako bi ubio i njihovu buku i naravno sva 3 trapa proci jos sa silikonom da nigdje neprousta zrak. Sto mislite? ljudi imam problem sa ventilatorom kad ga upalim nakon pola sata se toliko zagrije da se sam ugasi i smrdi po zapaljenoj plastici, u cemu bi mogao biti problem?
SiDAMBASADOR

sep 2011.

neato si krivo spoji.. doi e zlo&naopako ili Sekach pa e ti odgovoriti.. daj samo napiai kako je spojeno, i neka slika nebi bila na odmet.. KORISTI EDIT nemoj pisat post za postom
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

ljudi imam problem sa ventilatorom spojio sam ga na strujni kabel i kad ga pustim da radi u roku pola sata mi se pregrije, iskljuci i smrdi po plastici. Zanima me da li sam mozda nesto krivo spojio. Kad sam odvidao kuciste tamo se nalaze 2 kabela bijeli i crveni. Iz bijelog kabela idu 2 zice (debele crna i crvena) a iz crvenog tri (crna plava i smeda).One su spojene na zabice ovim redom crna- i crni kabel iz crvene zice (bijeli kabel) crvena - i smedji kabel iz crvene zice (crveni kabel) plava (je sama spojena) Sad ovak ima oznaku na ventu da je crna N, tu sam spojio plavu zicu iz strujnog kabela na crvenoj nema nikakve oznake, tu sam spojio zeleno-zutu zicu iz str. kabela na plavoj mi je oznaka L, tu sam spojio smedju zicu iz strujnog kabela

sep 2011.

Dru~e nemoj da imaa uvjek mozak na paai ;) Ko ata ti kolega SiD ka~e ne piai post za postom nego se ljepo organiziraj i uslikaj taj vent. Kad budea postavio slike sa sklopkom di se spaja emo ti odgovorit.Ovako te mo~e neko i krivo naputiti poato nevidimo u emu se radi.A ovako po tvom objaanjenju se mo~e ovjek lako zeznut.Za tvoje dobro slika govori 1000 rje i dru~e!
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

evo spojio sam bio na ovaj nacin i nije valjalo tj, radilo je 15-stak minuta full se zagrijalo prestalo raditi Uploaded with ImageShack.usi smrdilo po zapaljenoj plastici. Ako netko moze pomoci !!!!

sep 2011.

A da stavia plavu na plavu?A ata ka~ea? Zar nebi bilo logi no?
hazeboyENTUZIJASTA

sep 2011.

Ovu u sredini zutu ne spajas.to je uzemljenje.al vent je plasticni i netreba.plava na plavu.N Ti je nula.zutu nigdje ne spajaj.hm poznat mi je taj vent.
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

Ma probao sam i okrenuti zice tj, zamjeniti smedju i plavu ali to nema nikakve veze, jednostavnije mi je okrenuti uticnicu i opet sam doio isto. Uglavnom vratio sam ga u ducan pa sam im rekao da mi posalju novi pa cemo viditi.
Z&NZMAJ

sep 2011.

Igrate se elektri ara i onda kad spalite opremu, br~e tr ite u du an i kao ne valja. Da si odmah uslikao i pitao kako treba, nebi ga spalio.Kako je spojeno smea/plava u ovom slu aju zaista nije bitno (kod lampi je druga pri a), ali ovo sa ~/z ~icom si shebo totalno.To ato ima 3 kleme ne znai da na sve 3 idu ~ice iz napojnog kabela. U srednjoj su spojeni kond. i motor (da sad ne kompliciramo-kondenzator slu~i za pokretanje el. motora) i na srednju klemu nemaa ata spajati, kako ti i piae na naljepnici. Ps. Kako si spojio na utika u? Ovako treba biti:
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

Ovako utikac (kabel sam kupio gotov) tako da neznam kako je spojeno tamo, uglavnom ventilator bi se zagrijao i sam iskljucio. Kad se ohladi opet normalno radi. Uglavnom zvao sam u ducan i jos ga nisu vratili tako da cu ici popodne do njih i probati ga spojiti bez zeleno-zute zice pa cu viditi da li se zagrijava i gasi. Sorry sto nisam prije postao slike jer nisam bio u mogucnosti. Nego reci mi ako on radi kad se ohladi onda onda znaci da je s njim sve OK osim te zeleno zute zice?
Z&NZMAJ

sep 2011.

Ok,kabel je onda u redu. Nego, jel se to vrtilo kako spada? Jel vukao jako kad radi? To je, ako se ne varam, turbina kao moja, odnosno 365m3/h, tako da znam dobro koliko to vu e i mogu ti rei da je moan. E sad...poato si uzemljenje spojio na srednju klemu koja ti ide na namotaj, mogue da nije izgorilo, ali nije iskljueno da i je...stvarno nije bitno kako utaknea utika , samo spoji kako piae. Plavu na N i smeu na L. }/z mo~ea slobodno odrezati, a ove dvije malo du~e ostavi, ima mjesta u priklju noj kutiji-lakae e ti bit spojiti. Nema problema, ku~im ja da nisi mogao slike stavit, samo jbga... mo~da si sad skurio komad opreme koji nije baa jeftin. To ne znai da je sad baa crko, nego da bi mogao u bilo kojem trenu stati, ali neu te sad plaaiti, jbga, na greakama se u i.
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

hvala na informacijama. Evo sam bio popodne u ducanu pa sam odspojio uzemljenje i radi kako lud tako da nije pregorilo, problem je u tome da se cuje puno vise nego sam mislio da ce biti. izgleda da cu morati sklepati neki prigusivac. Kako si ti rijesio problem buke?
Z&NZMAJ

sep 2011.

Nikako :icon_lol:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se