VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraBoks by Bizz
LEGACY

Boks by Bizz

99 odgovora10,213 pregleda
BizzzoZMAJ

sep 2012.

Sjednete, i nacrtate si odprilike ata ~elite. Ovo sam si ja za~elio. Odete i nabavite si nesto od cega cete to sto ste zazeljeli i napraviti. Ja sam kupio PVC profil 240 mm. Lagan, kompaktan i isto bijele boje. Izrezete rupe za ventilatore na stranicama kako Vam odgovara. Meni je ovako odgovaralo. Namjestite ventilatore radi provjera razno raznih. Ako ste dosli do ove faze znati cete o cemu pricam :) Lagano krenete sa sastavljanjem stranica. L kutnik sa rupama,aaraf 4 cm matica + podloaka Nazovete i naru ite si pleksiglas velicine koja Vam odgovara. Meni je odgovarao velicine 790 x 450 mm. Kutni spoj tri stranice. Cijelo vrijeme pazite na razne sitnice da ne morate ponavljati odredjene radnje vise puta. Ventilacija je jako bitan dio cijele price. Potenciometar za 4 ventilatora. Ispuh iz boksa. Upuh u boks Ispuh sa lampe Mjeaanje zraka unutar boksa Bacite se na spajanje. Malo proucite sve prije nego spojite i odlucite da je to to. Takodjer pazite kada montirate ventilatore na koju stranu ispuhuju a na koju upuhuju zrak. Ocekujte dosta nereda ili kreativnog reda, kako god Vam paae :) Potenciometar Close UP Nered koji sam spominjao :) Nakon sto ste spojili sve stranice i obljepili rubove sa Duck Tapeom bacite se na ljepljenje diamond folije. Ja sam ju rezao na mjeru sa minimalnim odstupanjem od 1 cm. Prije nego pocnete lijepiti napravite si plan ljepljenja i onda krenite. Na taj nacin mozete dobiti apoteku ako Vam je to cilj. Cisto usporedba velicina :) I na kraju kada ste to sve pospajali, zaljepili i obavili sve radnje, montirate reflektor i grlo, zaaarafite lampu i upalite svjetlo :) Close up Sav alat koji sam koristio + matice,aarafi podloake i ostala ekipa. Trenutno ga koristim kao boks za suaenje, a pocetkom desetog mjeseca ide ekipica unutra :) Tegle su 25 litara i stanu dvije. S tim da su kockastog oblika tako da mozete i mjenjati broj biljki koje zelite. 2,4,8 ili koliko vec ovisno o stilu koji planite koristiti kod growanja. Ja cu ici prvi puta sa dvije sve mi se cini! S poatovanjem Vutro i Vutroljupci :)

sep 2012.

I kolko je na kraju ispao ukupan trosak? Bez alata i rasvjete?
BizzzoZMAJ

sep 2012.

Pvc profil = 300 kn Ventilatori + potenciometar = 250 kn (15 % popusta sam dobio za kea) Folija = 120 kn s tim da je imam sigurno kvadrat viaka Reflektor + grlo = 125 kn Napajanje za ventilatore = 90 kn `arafi,matice,podloake oko 50 kn Timer za lampu = 90 kn Termo,hidro metar = 90 kn Posude 2x 25 litara = 90 kn Zemlja Teramagma 60 litara = 80 kn

sep 2012.

dobar tutorijal, svaka cast bizz

sep 2012.

Ove dvije posude sto su unutra u boksu...u njima je alat ,hoces u njima drzati biljke? Stane u njih 12l onako bez kosti....pozdrav
BizzzoZMAJ

sep 2012.

Te dvije u kojima je alat na slici crvene boje su tegle koje cu koristiti. U svaku stanu ravno 25 litara zemlje. Tako da imam sveukupno 50 litara. :)

sep 2012.

e to te ja pitam....:thumb:

sep 2012.

1285kn. Premalo muzika za tolko para.
BladeZMAJ

sep 2012.

Ajde objasni se sad malo?
$DoLaR$POZNAVALAC

sep 2012.

blade pa kako ne ku~ia vjevericu :) reko premali box za toliko puno para.....mogo je grow box kupit... ak bi i vei dobio....ali to nisu guati...hehe....fora bizz...pogotovo pozicija di je :D
BizzzoZMAJ

sep 2012.

Nisam postao ovu temu radi toga da pokazem kako sam jeftino prosao ili bilo sta drugo. Cisto edukativno da ljudi vide kako, sta i od cega se moze sloziti. S tim da u tih 1200 kn imas sve od A do } osim lampe. Tako da s obzirom da je sve onako kako sam ja htio taman toliko da ne bude ekstra preskupo :)

sep 2012.

Ja sam samo rekao... evo Dolar je jako lijepo objasnio. To nije za moj ukus, ja volim vise za manje a ne manje za vise. Sve to na stranu, rep sam dao jer mi se svida box, svida mi se lijepo prezentirana tema, svida mi se Bizov trud i sigurno ce nekome pomoc, odmoc ne moze sigurno. Kad sam saznao cijenu tog boxa, maknuo sam like jer mi nije like. Vjerojatno cemo vidjeti i dnevnik u tom boxu, sto je opet super stvar. Dajte malo pozitive... :ludak Nego imam pitanje, mozda nisam dobro shvatio. Kako si rijesio zatamnjenje boxa? Znaci, full mrak, kako?

sep 2012.

kolko je 1 kuna u evrima
Pablo EscobarENTUZIJASTA

sep 2012.

Ne znam el zaje***aa ili stvarno ali evo ti Dana?nji te?aj | pretvori KN - EUR | Exchance rate | convert EUR - Kn | vrijednost kune - eura | kurs | dolar | funta | franak I naravno Bizz svaka ast odli no osmialjeno,grow e biti u idealnim uvjetima :))
BizzzoZMAJ

sep 2012.

U cijeloj prici sam sa jednim grlom, odnosno sa jednom sijalicom dosao do toga da imam samo jedan kabal koji izlazi iz boksa, ali nece ni on smetati dok dodjem do kraja ovog upoznavanja Vas sa mojim boksom. Ovako je izgledao kabal nakon sto sam ga "instalirao" kroz stijenku boksa. Naime stjenka je PVC sa 2.4 cm izolacija tako da se moze s njom baratati kako god da Vam odgovara Nakon sto sam je konacno spojio obljepio sam jos jedan sloj Duck Tapea radi toga da u potpunosti popuni rupu i da ide teako unutra - van. Dodatno sam u vrstio na nacin koji vidite na slici Sljedi grlo iz 2 kuta. Mislim da je dodatna prica suvisna. Plava je faza. Provjera nakon ustekavanja u produzni kabal. Sve ispravno... Jos dvije slike da vidite kako izgleda sa teglama u boksu. Ono sto sam dodatno napravio iz razloga sto sijalica ide direktno u struju bez prekidaca je da sam si oznacio na utika u gdje se nalazi faza, te na produ~nom takodjer. Na taj nacin sam rijesio udar struje u bilo kojem obliku, oni koji znaju sa strujom znati ce o cemu pricam. Znaci uglavnom probiratiftom provjerite na utika u gdje svjetli, isto tako i na produ~nom gdje svijetli i onda tako i ustekate. Znaci utikac koji ima "struju" ide u rupu koja ima "struju" S postovanjem do slusanja
Z&NZMAJ

sep 2012.

E vidia, tu si napravio "greaku" :) Ne zato ato nisi dobro spojio, nego zato ato si sa ovim prekraio pravilo. Plava je nula, smea je faza, ~uta ili ~uto zelena je uzemljenje :) Al bitno da radi :)
BizzzoZMAJ

sep 2012.

Stigla je maainerija, ujedno i zadnji dio boksa. Sada sam spreman. Uzeo sam si jos jednu stvar u arsenal koju nisam imao do sada. Fali mi samo SuperVit ali ide i on kroz 10 dana cirka :)
BladeZMAJ

sep 2012.

S tim da se na rasvijetnim tijelima uzemljenje ne koristi pa daj si oduaka

sep 2012.

koliko te kostala ta lampa i koliko lumena ima?
BizzzoZMAJ

sep 2012.

612 kn; 13 000 lumena

sep 2012.

kaj za 500 kuna nije bolje uzet hps 250w od 2800 lumena
BizzzoZMAJ

sep 2012.

uz HPS mi treba drasticno jaca ventilacija koja podize cijenu i glasnocu. Osim toga CT plus sama monta~a unutar boksa, s obzirom da sam ogranicen visinom. Prigusnica, starter i ostatak ekipice koji dodaje kablove, toplinu? Kada ja sebi to sve sracunam, radije cu odraditi 2 growa i uzivati, nego imati HPS pa plakati ( pricam o ovom boksu i iskuljucivo o mojoj situaciji, svjestan sam jacine hps - a, odnosno slabosti CFL ) Imam jedan kabal iz boksa, koji cu obuci u tepih i staviti poklopce od membrana, tako da ide stealth na sve ovo. Sve to sam planirao predstaviti kako se bude pomicalo ali eto ovdje sam sada napisao. Mislis li da ima smisla ovo sto pisem? :)
nenashPOZNAVALAC

sep 2012.

A onaj pleksiglas iz prvog posta.Ne mogu skontati njegovu ulogu?Ispod lampe zbog regulacije temperature? I joa jedno pitanje.Po tvom mialjenu, da li bi se box sli nih dimenzija ali sa nekih 130,140 cm visine uz HPS 250 W mogao hladiti uz pomo jednog kupaonskog venta fi 125 ili 150 za ispuh i cooltube-a? Izvini ato spamam i hvala.

sep 2012.

ima smisla ali ja bi onda rade stavio neki hps 100/150 w koji daje isto toliko lumena 150 i vise isto otprilike grije a manje struje trosi...

sep 2012.

I rly like ur Potenciometar
usrnameAMBASADOR

sep 2012.

Moj prijedlog : Na upuh idu 2 PVC koljena za light trap (mo~ea ak i improvizirat sa kartonom), a ako ti prostor dozvoljava mo~ea i odzada na ispuhu (za 100% light trap) postavit PVC koljeno okrenuto prema gore (nek prati dizanje toplog zraka), ali mislim da i bez njega nebi trebao imat problema... Ovakav setup uz minimalne izmjene (trebaa samo dvije nove strane - dimenzije znaa, te izbuait nove otvore) bi ti trebao osigurati maksimalnu tiainu (samo 2 PC venta), najefikasnije strujanje zraka i , uz recimo 100W HPS kojeg poznam (ne vjerujem e tvoja lampa puno viae grijat), maksimalnu temperaturu u boxu 10 stupnjeva viau od sobne temperature. Sa eventualnim staklom vjerovatno i manje, ali mislim da za staklom nema potrebe. edit: vidim da si na knap sa prostorom na dnu, u tom slu aju, ako maknea ovaj vent dole desno, mo~ea maknit i posude do zadnje stranice, a na drugoj strani izbu~at samo pravokutni otvor na dnu umjesto dva kruga (samo kontaj povraina otvora 2*ispuh) a sama lijeva tegla e ti slu~it kao light trap, nema potrebe za PVC koljenima...takoer, folija ne slu~i apsolutno ni emu na dnu pa do pola visine boxa, jer e ih ionako tegle prekrit ;)
BizzzoZMAJ

sep 2012.

Rupe dole mozda i izvedive, ali sa teglama bi imao borbu onda. Dodati cu samo jedan ventilator unutra koji imam, odnosno koji sam i prije uplanirao ali ne stoji unutra. Kada njega monitoram takodjer sam mislio poslikati sve i pokazati jbg. U svakom slucaju mozda vec sutra vidjeti cemo kako ce se odvijati situacija :) Hvala na savjetima jos jednom!
MaracujaISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Veoma dobro odraeno, ali ja ina e koristim od PC napajanje za ventilatore, a sve ostalo isto ato ste vi predlo~ili u svom postu. Imaa lajk od mene, za tako divan tut.
BizzzoZMAJ

sep 2012.

Morao bih kupiti i jedno i drugo tako da sam izveo ovako da imam 2 A sto je dosta i za 8 ventilatora u ovoj kombinaciji, mogu regulirati voltazu i imam samo jedan kabal do potenciometra :) U svakom slucaju hvala za like drago mi da ti se svidja :)

sep 2012.

muchos gracias...:) detaljno...korak po korak...:thankyou:

okt 2012.

Ja sam odusevljen,kad vidim ovo pomislim da bih i ja mogao isto,hvala ti na tome,ali posto sam antitalenat za majstorluke,verovatno ce moj prvi indor biti lampa sobni ventilator i cosak sobe,nesto kao moj idol growanja power seed Lampu sam nabavio tajmer nabavio ventilator imam i onda vidim ovo..... Sve savrseno,taman koliko mi treba,u detalje opisan ceo postupak sa slikama komentarima...... Kad malo bolje razmislim u stvari sam se bas iznervirao..............lol sala mala.........stvarno svaka cast....sacu da skontam i gde je taj rep i kako se lepi moj prvi pozzzzzz

okt 2012.

kad me vec prozivas da napomenem, ja do sada nisam koristio ventilator ;) tako da ovim postupkom uzdizes moju tehniku na visi nivo :) salu na stranu, samo furaj, moze to sa ventom jos bolje da bude
BizzzoZMAJ

nov 2012.

Dobar dan. Prica ovako ide dalje. Imam potrebu podijeliti sa ljudima nacin pripreme tegle, zemlje i ostatka price pa sam i dokumentirao situaciju. Konacne tegle su od 25 litara tako da sam uzeo 2 boce od 2 litre i dvije proklijale sjemenke. Oprao sam boce i osusio te umotao u aluminijsku foliju. Korjen ne bi smio doci na svijetlo, tako kazu pametniji :). Izbusio sam na dnu vecu kolicinu rupa radi lakse manipulacije kod zaljevanja, odnosno situacije "kad curi dole nemoj vise zaljevati" :). U papirnatoj vrecici sam odvadio cirka 2 doze od 2 litre zemlje nabijene rukom te sam dodao cirka 25 % stiropora koji sam runio ko budala sigurno 3 sata. Teramagma FTW Sa tim miksom zemlje i stiropora sam napunio pripremljenje boce. Na dno sam stavio stiropora cirka 2 cm debljine. Menku stavio u rupicu. Zagrnio rupicu. Stavio pod sunce. Rijesio instalacije na boksu od do Ucvrstio lampu odnosno lim koju ju drzi da se ne savija. Dodao ventilator koji puse po lampi, slim 800 okretaja. Prije nego sam zalio izmjerio PH koji se preporuca na 6.5. I dobio novu prijateljicu, druga samo sto nije :)

nov 2012.

Probao sam takve tegle, nisu se pokazale dobrima. Zapravo, jako lose. Isto 2l, samo od piva (oprana naravano prije lol). Bile su domaje, ma ustvari imas slike u mom starom dnevniku. Mozda tebi bude bolje, meni se pokazalo uzasno lose.
ciroAMBASADOR

nov 2012.

Sve je to odlicno samo furaj,odlicno za vidjeti pa ko moze da sebi skrpi slicno ima da pogleda ovu temu pa da se orjentise kako napraviti dobar box za slicne potrebe. Razmisljam o naradnom boxu ovog tipa samo sa vise manjih cfl od 24 w koje vec imam 6 kom.
usrnameAMBASADOR

nov 2012.

I moje iskustvo govori da je uzgoj u tim dvolitrenim jako te~ak sa jako ograni enim rezultatima...ali Oprah e u njima samo krenit, finalni potovi su 25 litara, lijepo piae "Konacne tegle su od 25 litara tako da sam uzeo 2 boce od 2 litre i dvije proklijale sjemenke." Elegantno dokumentirano, sve uredno, klica je ba ena!...imam osjeaj da emo do kraja godine u~ivati u joa jednom super dnevniku sa hrpom dobrih slika. :) Sretno!
BizzzoZMAJ

dec 2012.

Nazalost nisam imao vremena startati dnevnik radio sam ko crnac 3 tjedna. Jos moram vidjeti sa zenom, ali mislim da nece biti dnevnika :(
BladeZMAJ

dec 2012.

.....:sad2:

dec 2012.

Ma brate ima dnevnika koliko hoces,meni je mnogo bitnije da znam da si tu i da ces uvek odgovoriti na pitanje pozzzz
BizzzoZMAJ

dec 2012.

Trudim se, sve dok ima dobre vibre biti ce i mene. Btw ipak sam i dnevnik pokrenio nisam mogao jednostavno a da ne podijelim sa ekipom :)
not smokeLEGENDA

dec 2012.

masinerija je pokrenuta lepo,lepo. pozz
GewindENTUZIJASTA

dec 2012.

Hvala }eno :PP :D Samo naprijed, puno sree :))
BizzzoZMAJ

feb 2013.

Evo ga. zavrsen je i prvi grow u ovom boksu. Uskoro zapocinje i drugi. Rezutat i detalji https://www.vutra.org/topic/9650-super-critical-auto-phytolite-250-w-cfl-scrog-by-oprah/
ocusaditENTUZIJASTA

mar 2013.

svaka ast na izradi. iskreno cijena mi se ini previsoka.. al ipak koristio si dobre materijale. reci dali si mogao korisiti aarafe za drvo, dal bi oni dr~ali u tom pvc-u? previae mi ubadaju u o i ovi aarafi,matica i podloaka
BizzzoZMAJ

mar 2013.

A uj, mo~da sam i mogao. Ali nisam htio ici probati pa da ne valja, odnosno da se rasklima ili raspadne. Aljkavost i nemar mi idu na zivce :) Stavio sam ove aarafe jer sam mogao kombinirati kako cu a i perfektno su mi sjedali u L profile. Pogledaj opet sta sve ulazi u cjenu, sam boks je kostao 400 kn :)
ocusaditENTUZIJASTA

mar 2013.

najdrazi dio. :) evo istrazio sam malo i u pvc se mogu stavljati oatri aarafi. tako je na pvc stolariji uaarafljena ona kutija sta dr~i taku od rolete :D
CreativeLEGENDA

mar 2013.

u pvc ti je najbolje stavljati sarafe koji vec imaju svrdlo na spicu sarafa ili busilicom izbusis prvo rupu u plastici pa onda uvrnes saraf ....ako ti je vijak recimo 3,5 mm debljine ides svrdlom od 3mm , itd. ;)
BizzzoZMAJ

dec 2014.

Pozdrav Vutro! Sve se neato zadnjih dana nekam ata da napravim. E eto mogu rei da je maainerija do~ivjela volume 2. Skinuti su svi ventilatori i preraspodijeljeni. Dimenzije ostaju identi ne samo raspored svijetla i ventilatora se mijenja. Okreem pri u u circular mode. Tegle smanjene na 18 litara. Lampa 250 W kao i u prikazanom growu par postova iznad. Skunk #1 Fem. Sve mi se nekako ini da e opet biti veselo u velja i. Do otvaranja dnevnika ovdje Vas pozdravljam. Updloadat u neke slike preraene maaine. U svakom sluaju biti e apricanja iz dupeta! :*
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Kako sam i eto obecao da ovdje dodam par stvari. Naime kako sam i "najavio" boks je preradjen na nesto sto bi trebalo biti vertical circular. Boks se nalazi na nogarima od stola kojeg sam demontirao. Temperatura u prostoriji gdje je boks je 2 stupnja a vlaga 95 %. To je ono protiv cega idem u ovom growu. Kako znam unaprijed sta ce biti problem otisao sam u obliznju trgovinu te nabavio dvije nove prinove za boks. Naime, kupio sam jos jedan timer, te alu flexi cijev od 3 metra. Fi 120. Ukratko, u vege ce biti 20/4, dok je mrak radi karolifer od 750 W. Upuh koji je trenutno dole je izveden da ide gore gdje e topliji zrak biti prisutan. Kemija, sta reci, medjutim jace je od mene i ne mogu da nesto ne gori.
RolipopLEGENDA

feb 2015.

Svaka ast na trudu i kreativnosti!!! Materijal za boks ima veliku prednost jer je lagan, demonta~a je takoer mogua ato npr. sa iveralom nije slu aj.
BizzzoZMAJ

mar 2015.

Pozdrav ekipa. Drugi slu~beni grow u tijeku. Izdr~ao bi konstrukcijski vjerovatno jos 5-6, meutim ovo je zadnji grow u istom. ~ Keep Growing and Smile ~
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Joa malo pa gotovo :)
skyxcc473ISTRAŽIVAČ

maj 2015.

vidim da sve pise u kunama pa me zanima di moogu nabavit zemlju?
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Nemoj kupovati pakiranje od 60 litara. Tada kad sam pisao cijene Magma od 60 l je jos uvijek bila ok. Preporuka je pakiranje od 16 ili 18 litara nisam ni sam siguran. Ako trebas vecu kolicinu zemlje POTGROUND H. Bauhaus, Bauwelt. Velike, odnosno vee trgovine sigurno. Tamo sam ih redovno vidjao.
skyxcc473ISTRAŽIVAČ

maj 2015.

Okej hvala

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se