VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraGrow box stealth nacrt
LEGACY

Grow box stealth nacrt

40 odgovora6,944 pregleda
Pop ArtENTUZIJASTA

maj 2012.

GROW ROOM 30 x 60 x 120 cm Stealth grow - 250w hps - 2 x 120 mm pc ventilatori - In Line Ventilator 100 mm Cyclon - cool tube + reflector ( napraviti sam) - filter ( plan je napraviti ga od T spoja za kanalizaciju) - potenciometar za ventilator in line - potenciometar za pc ventilatore - priguaiva za ventilaciju ( napraviti sam) - Pitari su 20 x 20 cm, a screen je na 30 cm od vrha pitara MOTHER/CLONE ROOM 30 x 50 x 60 cm - 2 x 120 pc ventilatora - potenciometar za ventilatore - ??? U slikama je kako bi to sve slo~ija. Volija bi da mi ka~ete da li e sve funkcionirati i ata bi bilo dobro promijeniti. planiran ga napraviti kroz ovo lito i stavit u pogon kada proe vru ina. A sada nekoliko pitanja: - Je li flat white najobi nija bila ili neka posebna (to nikako sku~it) - da li cijevi za odvod zraka iz box-a mogu biti od 75 mm jer od 100 teako da sve stane - o e li filter u obliku T radit i o e li zo biti dosta za miomirise =) - koliko san ita hps 250w ima domet svitla 50 cm tako da bi ja njega montira fiksno jel nema mista za fleksibilne cijevi, a dr~a podignutu scrog konstrukciju dok biljke ne dou na svoje - da li bi bilo mogue u ovakvon setup-u staviti 3 biljke i radit v- scrog i ima li koristi od toga - koliko e se sve ovo uti - box bi zvu no izolira tako da mineralnu vunu od 5 cm stavin izmedu 2 daske koje bi pomou matica i vijaka pribli~ija i onda bi debljina vune iznosila 2 cm ili bi je razreza na 2 cm ( viae manje) Eto mislin da san pokrija sve. Sve prijedloge prihvaan i unaprijed zahvaljujen =) 760.IPB
Z&NZMAJ

maj 2012.

Ispuh mi se ini malo blizu upuhu zraka. Da okrenea gore to? :signs046:

maj 2012.

podigni ispuh jos gore jer je topli zrak laksi od hladnog i ide gore onda ako hoces stealth stavi pasivni ulaz zraka i sad nesto nevezano za ovo jesi ovo radio u sketch up-u ?
Pop ArtENTUZIJASTA

maj 2012.

Ovaj ispuh mi daje najviae glavobolje jer je najvea stvar u boxu, a u vrhu ormara su joa 2 fiksne police koje nebi tija rizat. A jel mo~e da otvor bude u vrhu box-a pa da priguaiva le~i vodoravno na boxu, a zrak bi opet izlazija kroz stra~nju rupu. Mislia da bi pasivni ulaz bija dovoljan + joa jedan oscilirajui vent za iluziju vitra? Nije sketch up... 3ds Max. Koje svitlo bi moga staviti za mini box, ono bi radilo 24 h dnevno koliko san ita pa nebi tija staviti nekog guta a struje, ve samo minimum da majku odr~ava na ~ivotu.
Z&NZMAJ

maj 2012.

Nepotrebno je 24h, 18h svjetla je za vegetaciju dovoljno. Mo~ea CFL koristit za vege.
Pop ArtENTUZIJASTA

maj 2012.

Zna i cfl. A koliko majci i klonovima triba lumena... puno razli itih podataka. itan majci dovoljno oko 1000 l a na drugin mistima govori se da je 5000 min za vege po square footu (stvarno ne ku~in) Tija san joa pitat za ovaj hps 250w. ita san da su sponzori pa ih smin reklamirat... nadan se =) 250W SHP-TS kit - Paketi - Zaato je grlo u nekakvoj tubi, propaljiva je druga ri za starter?

maj 2012.

ne mozes za 1.000Lm nista (vise od 1.000Lm ti ima 1 cfl od 20w, bilo bi sjajno kada bi sa 1 cfl mogao da odradis grow;) propaljivac = starter, a grlo je verovatno u cool-tube, mada se ct na stranici ne spominje koliko vidim, stoji da komplet uklju uje ~arulju 250W Shp-TS + priguanicu + propaljiva + grlo.
crobiggENTUZIJASTA

maj 2012.

Pokuaat u se dr~at teme i pomo oko svijetla. Ne znam koliko vas je probalo sa jednom atednom od 35W od nekih 2300Lm 6400K raditi grow... ali evo kolega je imao jedan mali "bezvezni" grow dimenzija 50x50x50 upravo sa jednom CFL ali od 2300L.. vegetacija je iala stvarno brzo. Stavit u slike usporedbe po etka i kraja vegetacije. 25 dana je razmak izmeu slika. stare kojih 5 dana stare 30 dana, znai 25 dana razlike u slikama joa je kolega bio makivao listove, tako da je ogromno to bilo, vegetacija je ak i mogua u malim boxovima s malo svijetla, ali naravno ato viae bolje.. (rezultat berbe odli an)

maj 2012.

cfl lampe koje sam ja razgledao do sada od 35w imale su izmedju 3900Lm i 4200Lm, ne znam za lampu od 35w da ima samo 2300Lm al' ajd, mozda je to neka kineska... u svakom slucaju super ako je zadovoljan

maj 2012.

Sa samo jednom jedinom zaruljom??? Kojeg su datuma te slike, da li je to gotov grow ili su to friske slike? Ak je gotov, kakvi su bili vrhovi, kako je isla faza cvijetanja?
crobiggENTUZIJASTA

maj 2012.

Iskreno, pisalo je 35w 2300 i neat lumena, ali cijena joj je bila 30kn (ebay) tako da je sve jasno! :D Nije bilo para kao ato se i po boxu vidi :) no kak bi kolega rekao: less is more. Grow je gotov davnih dana na~alost. Datum prve 28.11. druge 23.12. Znai ta jedna cfl za vegetaciju, i onda 3 takve ali 2700k ( 3x35w, cca 6900Lm), no jedna je ispala muaka.. ostale su dvije curice, ove u velikim teglama, prinos je bio 50g suhog, samo budovi naravno. 7 tjedana 12/12. A vutra je bila hmm.. od 0-10 rekao bi 7, udari nakon 4 dima i ne puata 2 sata. S obzirom na box i setup dao bi i 10! Sorta je bila inae Northern Lights, sad ne znam dal obi na ili koja, to je neat kolega iskemijao. Trenutno imamo klonove.

maj 2012.

pa druze 3x35w cfl je sasvim druga prica, to nije jedna lampa i to je sasvim izvodljivo a ne kako si napisao "kolega je imao jedan mali "bezvezni" grow dimenzija 50x50x50 upravo sa jednom CFL ali od 2300L", ja sam imao odlican grow sa 3x30w i to nije uopste bezbezni grow na povrsini 0.5x0.5, kada nesto pises gledaj da das potpune informacije a ne da zbunjujes narod

maj 2012.

Dobro da sam pitao inace bi sve stedne zarulje iz svih ducana u exYu bile pokupovane :D :P No dobro... kolko je na kraju ispalo suhih grama tog growa?
GreenRyderLEGENDA

maj 2012.

....pa jel ti pise gore 50g........
mali_1.3AMBASADOR

maj 2012.

moje misljenje je da je 250 pretesko ohladit u ovom boxu i da bi ti 150 bija i vise neg dovoljno, s ovim ventovim ne vjerujem da ces uspjeti puno srece
crobiggENTUZIJASTA

maj 2012.

dru~e, govorio sam o vegetaciji, natukno sam boju ~arulja i razliku u danima vegetacije ;) to mi je bila poanta, da vegetaciju mo~ea sa malo svijetla filat i da vutra raste, ali za plod, eh tu treba ato viae svijetla naravno, ispri avam se na nesporazumu, growajmo dalje :D
Pop ArtENTUZIJASTA

maj 2012.

ak ni sa cool tubom? ita san razli ite box setupe neki su u ovakav box stavljali istu ventilaciju bez cooltuba uvik mogu uzet i ja i vent, zato ovo i je nacrt a ne pravljenje. Pravljenje dolazi, jer sve triba i nabavit, a i ne ~uri mi se previae, em puno posla em lito. zima je za grovanje, a lito za u~ivanje =) `ta se ti e cfl-a ja ne tra~in mrtvi minimum za majku niti neki uber setup sa mh svitlon, ~elin joj omogu it ugodne uvijete pa da ona meni omogu i lipe klonove i mene to zanima, odr~avanje majke na ugodnom ~ivotu, a to bi bilo koliko... 5k lumena, 7k, 10?
Pop ArtENTUZIJASTA

maj 2012.

Naru ija hps 250w, potenciometre, temp/humidity/ph metre ( jeftino smee s e-baya, valjda e raditi), naaa neku vazu u konzuma za ct ( neato kinesko, za staklo san prvo pomislija da je plastika, al fi je 10 cm du~ina 25, a i cijena joj je oko 30 kn pa i ako ne bude slu~ila ko ga .ebe... ako koga zanima ima i fi 12 du~ina 28... 40 kn). I najva~nije naaa san neku debelu aluminijsku foliju, bi li od nje moga napravit reflektor jer moga bi napravit ak i one krugie ata imaju pravi reflektori... slike; smee mob pa smee i slike =( 793.IPB.jpg]
BoRaiChoAMBASADOR

maj 2012.

Ebay mama :)) Ajde javi kakva je oprema i jel sve proslo oke (sto se tice carine i sranja). Peace !

maj 2012.

Nema problema sa carinom... Do 160kn je nebitna roba, a on to nije vise platio... Ova alu ne valja po mojem jer ce ti se na temperaturi pigati.. I ode reflektor. 5000 cist dosta za majku!
tinoooo19ISTRAŽIVAČ

apr 2015.

jeli ti uspio ovaj box mene zanima isto ovakvo

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se