VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoragrow box 50×50×120
LEGACY

grow box 50×50×120

106 odgovora7,528 pregleda
tikiZMAJ

nov 2015.

Pozz ekipa:wave: Evo nakon pomnog istazivanja i ucenja doslo vrijeme da napravim projekt za drugi grow box PA KRENIMO S OPISOM -dimenzija 50x50x120 -rasvjeta 250w mh i 250w hps -ventilacija 1x kupaonski vent 120m3 1x handmade vent 260m3 sa regulacijom brzine - filteri hand made 125x250mm visine 150x 250mm visine -2x pc vent za mjesanje zraka jedan malo dolje jedan malo gore -folia mylar diamond OSTALA OPREMA -ovlazivac zraka - grija boxa za no handmade od starog fena za kosu(jos u planiranju izrade) -kontroler vlage i temperature -odvla~iva zraka ako ga uspijem smislit isto za no Evo za sada smo u projektiranju i nabavi materijala pa cemo sve prezentirati izradu Svaki savjet dobro dosao :) A sad par slikica
funky weedLEGENDA

nov 2015.

mislim da si malo previse usisa ostavio dovoljna ti je jedna rupa .sve je ostalo lijepo isplanirano i zamisljeno. svaka cast na rucnom radu - sretan ti grow
tikiZMAJ

nov 2015.

Hvala !!Dvoumio sam se oko tih usisa bit ce dva pasivna bocno i jedan straga za regulaciju vlage i ostalog zato sam ih i stavio da su 28 cm duzine i 5 cm visine posto imam sve skupa 380m3 ispuha

nov 2015.

dosta ti je 120mm vent ovaj drugi ti ne treba jer je to mali boksic. takoder jedan usis je dovoljan cca 10x10cm.
tikiZMAJ

nov 2015.

A mislim da mi taj jedan vent nece uspjet ohladit Box s 250w hps mh poato mi je sada u boxu Box a 67 d 30v 78 s cfl lampama od 25 do 27 stupnjeva zato sam stavio dva venta jedan na regulaciju jedan bez
tikiZMAJ

dec 2015.

Pozz evo doslo je do izmjene velicine boxa biti ce visok 120cm I reflektor odraen od aluminija dim 32x32cm nije profi al sluzit ce
funky weedLEGENDA

dec 2015.

svaka cast na trudu ! kako mislis stavit lampu u reflektor da stoji vodoravno ili okomito ?i oblozi reflektor iznutra s mylarom ili necim zbog bolje refleksije ;)
tikiZMAJ

dec 2015.

Vodoravno ce bit buai se rupa sastrane kroz koju ide grlo A alumini ima 95%reflekcije pa mislim da ce biti ok jos cu ga malo ispolirat izunutra:) postavit cu kad dodjem doma nacrt pa da se moze koristit kome se da radit;)
Don SensiPOZNAVALAC

dec 2015.

Super ti je ideja i ja imam box slicnih dimenzija. Zanima me da li si probao tu sijalicu unutra i uspiju li ti ventovi to izgurati vani? Kakve su ti temp unutra?
tikiZMAJ

dec 2015.

Nisam ga joa sastavio al po svim racunicama jedan od 300m3 150mm bi trebao bit dosta sa filterom
tikiZMAJ

dec 2015.

Ugradnja grla na reflektor za vodoravno sijalicu postavit i Nacrt za izradu

dec 2015.

Sve super , samo mi je overkill 250w za taj prostor . 150w idealka
tikiZMAJ

dec 2015.

Mislim da ce i biti 150w nasao sam hps super plant od 19000lumena to ce biti taman po svim racunicama
SquerlzLEGENDA

dec 2015.

Srecno dobar setup imamo slicne boxeve tako da cu popratiti dalju izradu,btw ide tu 250w bez problema imas dobru ventilaciju kako god odlucis :thumb:
tikiZMAJ

dec 2015.

Hvala nabavio sam jednu hps od 250w pa kad ga sastavim cu isprobat ako ne bude islo cu prebacit na 150w polako al sigurno
tikiZMAJ

dec 2015.

Sinoc box sastavljen od osb plo a visina 1.20 dubina 50 sirina 50 montirani i kora i i da se moze pomicati Sljedi obrada i farbanje i busenje rupa
tikiZMAJ

dec 2015.

Nabavljena oprema :: Vent aksialni 320m3 150mm Filter home made 240×160 otvor 150mm Regulator za vent Narucen controler za vlagu i temperaturu Fogmaker ovlazivac zraka Hps 250w son-t s prigusnicom i potpaljivacem Reflektor homemade Diamond mylar foliu Sastavljen box dim 50x50x120 I dobio sjeme kaze acapulco gold mmmmmm. :) Bas me zanima kako ce to ispast Ako ne bude temp odgovarajuca u boxu mjenjam rasvjetu na 150w hps Al nadam se da ce bit ok s ovom rasvjetom
funky weedLEGENDA

dec 2015.

Imas koju sliku bas me zanima kako si to sve sklopio ovo do sad je bilo vrhunski
tikiZMAJ

dec 2015.

Nije jos dovrsen sve slike sam postavio u prijasnjim postovima Sada bih izbusio rupe za vent i upuh pa bih testirao hps odnosno temperaturu I onda ide farbanje boxa izvana u bjelo i sastavljanje svega sve cu slike postavit tjekom izrade
BoRaiChoAMBASADOR

dec 2015.

super, pohvale ! testiraj to i javi rezultate, moze se to super skockati sa malo maste ;) btw kakav vent imas za filter ? moze li slika filtera ?
tikiZMAJ

dec 2015.

Evo slika od djela opreme
Ig0rLEGENDA

dec 2015.

Super , cestitke na trudu i rucnom radu :)
tikiZMAJ

dec 2015.

Hvala smialjam ata se da smislit sad je na redu grija na 12 v uzet grijac i ventilator od fena tako da puse unutra topal zrak i zagrijat box po noci sve cu prilozit kad se izradi
tikiZMAJ

dec 2015.

Priprema ventilatora Vent 150mm u ravnu pvc spojnicu zaljepio i u njega ce ici filter s jedne strane koji ce se ugurati u vent i onda sve skupa ce se utaknuti u prigusivac isto domace izrade
tikiZMAJ

dec 2015.

Mali update radova na boxu Izbusene rupe Upuh 3x 60mm Ispuh za vent 150 mm I malo sminke kitanje i priprema za farbanje
funky weedLEGENDA

dec 2015.

bravo odlican je !!:thumb:
laubaZMAJ

dec 2015.

Svaka ast na trudu:clap::,vidi se da e akapulko u~ivat!:let:
tikiZMAJ

dec 2015.

Hvala ;) Rekoh kad ga vec radim da ga napravim kako treba:joint:
tikiZMAJ

dec 2015.

Lagano sastavljanje vent ubacen i kablovi prigusnica i starter za hps

dec 2015.

Pohvale na trudu, definitivno dobra priprema :clap:::respect: Jedino ato mi se ne svia ovaj starter i priguanica na drvenoj pozadini boxa. To nije naj sretnije rjeaenje s obzirom da je bilo slu ajeva pregaranja, zapaljivanja parketa. Ne ka~em da e se dogoditi takvo ato ali bolje ne riskirati. Priguanica e ti se ovako grijati puno viae nego da ju dr~ia recimo na kerami koj plo ici, bilo ato provodi dobro toplinu...
tikiZMAJ

dec 2015.

Hvala Mislio sam i na to pa sam napravio nosa e tako da je sve odvojeno 2 cm od drva mislim da ce bit ok jer ce se konstantno zracno hladiti

dec 2015.

:clap:: :respect:
FurdaAMBASADOR

dec 2015.

srecno prijatelju :) ja se bash razmisljam da napravim slicnu velicinu boxa.pratim sa zanimanjem :respect:
tikiZMAJ

dec 2015.

Ubrzo ce testiranje pa prilozim ;)

dec 2015.

da li ce taj aluminij da pravi hotspot?
tikiZMAJ

dec 2015.

Pa po svemu sto sam ja citao i proucavao nebi trebao jer vecina reflektora je izraena od aluminija
tikiZMAJ

dec 2015.

I test je odraen i na 20 cm od reflektora mi daje 31 stupanj i 45% vlage bez filtera i bez unutarnjih ventova hm probat cemo stavit vent na reflektor gore da izvlaci toplinu
BoRaiChoAMBASADOR

dec 2015.

:clap:::clap:::clap:::clap:: daj sliku tog prigusivaca, kontam da je vent preglasan :D
tikiZMAJ

dec 2015.

Dobro jutro i sretan bozic svima:) Ptigusivac je jos u izradi to cu zadnje smislit al mislim da nece ni trebat jer se ne cuje tako jako al cu napravit prigusivac neki mali jednostavni
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

dec 2015.

Lepo odradjeno, je l si probao filter da li funkcionise kako treba ? Interesuje me da li da uzimam kupovni, posto nisam zadovoljan kako radi hand made..
tikiZMAJ

dec 2015.

Filter vec radi na prvom boxu i radi solidno Tako da on ide gore Al mislim da je kupovno puno bolje mozda s vremenom uzmem i ja kupovni
tikiZMAJ

dec 2015.

Evo nove preinake na boxu Stavljeno staklo na reflektor i pc vent 60mm na vrh da vuce toplinu i sad smo dobili na 15cm od reflektora 29.1c i 34rh Bez ventova za raspuhivanje unutra mislim da je to sasvim ok ?? E sada pitanje jeli ok drzati biljku na 15 cm od hps 250w?????
nerpZMAJ

dec 2015.

Lepo si to odradio, svaka cast. Stavis na nekih 30cm za pocetak pa prati, imas ovde graph za udaljenost u incima.. Taj pc vent od 60mm ce samo da ti bezveze pravi buku.. a ja bi i staklo skinuo, sta ce ti?
tikiZMAJ

dec 2015.

Pa jer mi temp pree na 20 cm od senzora 34c bez ventova a neda mi se mucit s temperaturom kad krenem grow a gledam da kad stavim ventove kad dodju bude temp na 27-28 c mozda ce bit ok i bez stakla i venta unutra Nemam pojma prvi put se s hps susrecem ovo ce mi biti drugi grow a ono ulozio sam lovice za sada pa gledam da je sve ono ok odraeno

dec 2015.

Odlicno slozeno,vrlo uredno i lijepo. Ja bi ti savjetovao da ides na vegu 150mh i u cvat na 12 tutnes 250 hps..hm to bi izuzetno prijalo bilju... Sretno. :joint:
tikiZMAJ

dec 2015.

Hvala rabbit ici ce za vege mh 250. I za cvatnju 250 hps jer mi se neda kupovat novu prigusnicu i lampu ovako cu samo lampu mh uzet a za ta 2 -3 tjedna vege mi ne igra sto se tice potrosnje struje ili mislis da je previse mh 250???
SquerlzLEGENDA

dec 2015.

Nije ja sad guram mh 250w na nizem boxu !Inace sve 5 sadi i otvaraj dnevnik :thumb:
tikiZMAJ

dec 2015.

:) Jos par sitnica da slozim i da mi dou ventovi za mjesanje zraka i krecemo dnevnik otvaram obavezno ;)
tikiZMAJ

dec 2015.

I vutrasi posljednji update za ovaj dnevnik box je gotov:) Prilozio sam jos slike izrade filtera I testni grow sa biljkom u cvatnji pa ako jos sta treba iskorigirat da se rjesi Pa da ponovimo karakteristike Dim 50x50x120 Vent 150mm 320m3 Filter fi150mm x 25 cm Folija diamond mylar Home made reflektor 250w hps mh s staklom Dva venta unutarnja za mjesanje zraka Regulator temperature i vlage Ovlazivac mist maker I mozda sam jos koju sitnicu zaboravio al to je to cca I temp je 25-27c i vlaga kontrolirana Eto decki curke hvala na podrsci i savjetima i zelim vam sve najbolje u nadolazecoj godini i puno kvalitetnih grow-ova i finog dima
tikiZMAJ

jan 2016.

I ventovi su stigli pa to sve skupa sada izgleda ovako
DELTA9TKICAENTUZIJASTA

jan 2016.

doooo jajaaaaa, al si napravio filter svaka ti cast !
PalacZMAJ

jan 2016.

Odlicno uradjen posao :thumb:
Harkan69ISTRAŽIVAČ

jan 2016.

Ako moze na PP gdje si nabavio ove ventilatore. Hvala
tikiZMAJ

jan 2016.

Hvala svima na pohvalama:thumb::)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se