VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraPC box pitanja
LEGACY

PC box pitanja

88 odgovora5,774 pregleda

jul 2013.

Ovako nemam joa niti sjeme jer tek radim box, imam ku iate, te u njega mislim staviti najmanje 4 ventilatora (svi imaju 12 V te 0.17 A, 0.14 A, 0.11 A i 0.08 A ), e sad unutra bi oblo~io sa onom folijom protiv sunca ato koriste u autima ,kupio bi za vegetaciju 3 atedne ~arulje od 6500 K i 1 od 2700 K te za cvjetanje 4 atedne ~arulje od 2700 K, napravio bi adaptere od punjaca za mobitele, 2 bi trebala podnijeti sve ventove, kupio bi posudu dimenzija `xVxD 15x12x30, jer tolike otprilike dimenzije mi je i PC, stavio bi i pleksiglas ispod ~arulja, e sad je pitanje dali ce tih 4 ventova biti dovoljno te koji bi trebao staviti na upuh a koji na ispuh zraka, i dali sam dobro kombinirao ~arulje za vegetaciju i cvjetanje, koliko bi wata trebalo biti u boxu tih dimenzija ( `xVxD 16x32x32 ), i dali joa ato trebam u boxu osim zemlje naravno,ove hidro metre i termo metre necu kupovati to cu sam nekako iskombinirati, samo mi je ovo bitno ... :smoke18: :smoke18: :smoke18: :respect: :joint2: :joint2: :joint2: :joint2:
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

dva ja a venta da izvlae zrak ove slabije da upuhuju,dobro si iskombinirao ~arulje gledaj da su min. 20w pa nadalje i bit e dosta...

jul 2013.

Hvala puno..

jul 2013.

ne treba ti pleksiglas ispod cfl-a, biljke mozes drzati na 3cm i nece biti opekotina, ako moz da nadjes uzmi 4x25w, kombinacija lampi je ok, sretno

jul 2013.

Hvala, eo za nekih mjesec ili viae kad skupim para i strpljenja nadam se da u imati gotov box i krenuti u grow preko zime, kad zavraim box stavit u par fotki kako jet o ispalo na kraju, te u po et dnevnik na ovom forumu.. u vezi ventova i punja a, spojio bi 2 punja a serijski tako da dobijem 10 V,onda bi sve ventove paralelno spojio i onda sve to povezao sa punja ima, uglavnom ujemo se za par mjeseci kad sve bude gotovo :joint2: :joint2: :joint2: :joint2: :joint2: :joint2:
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

nemoj kemijat nego na jedan punja spoji dva venta ili nai staro napajanje kompjutora,ja e je uz mogunost spajanja ventova na razli itu volta~u 12v,7v,5v pa biraa....;)
thc bossAMBASADOR

jul 2013.

ak se radi o punja ima z amobitele (a i openito) su puaiona, neko vrijeme radi i pregori, to nije za konstantno napajanje danima, ali ako nemaa para kolko vidim mo~e poslu~it, pa dok ide.. Ina e po meni je bolje kupit jednu lampu hps 70w umjesto cijelu hrpu tih cfl-ovki koji slabo bacaju lumene, a isto pr~uckaju kad se stave na hrpu, mo~da viae i od hps-a, hps, ti se ini da via epr~i jer je jedna lampa, ali ove cfl-ovke pr~e joa viae kad se zbroji, pa nastane poprili na vruina u boxu, a da ne govorim da smrde jer se ona plastika zape e od vruine jer nisu predviene da rade jedna do druge i pr~e se. Oism toga treba ti viae od 20 vati po ~arulji, a i one slabo svijetle, idealna bi bila 30w ali je prevelika za pc i pr~i previae, tako da se mene pita ne bi s cfl-ovkamaimao posla jer rast na njima je augav, ali opet ak nemaa para bolje iata nego niata. Ja imam doma 20komada cfl-ovki (iz dana kad sam bio nadobudan ko i ti), sadf mi jedino e slu~it za osvjetljenje stana. i ovi ventovi mi neato imaju premalo ampera, sigruno rade na niskim okretajima..
BoRaiChoAMBASADOR

jul 2013.

Prijateljski savjet : skupi pare za HPS i dobru ventilaciju, isplatice se 5x vise nego CFL (a dobro ti kolega iznad kaze, 4-5 komada griju poprilicno, i govorim to iz iskustva)
rKj420ZMAJ

jul 2013.

Mozes slobodno da koristis punjace,ja sam koristio nokijine od 5.8v a ventovi 12v 80mm za komp,probao sam ih i na 12v nista jace ne duvaju...meni su radili 2meseca bez prekida i evo sad nova tura na njima,doduse ja ih koristim za vege...a sto se tice cfl-a poslusaj ekipu,batali cfl, mozes ga koristiti za vege,samo ces se namuciti u cvetanju bzvz(hedovi suplji,mali,zakrzljali etc) i na kraju ces preci na hps...raspitaj se ovde na forumu mozes nadji 70-100w veoma jeftino...Sretno!

jul 2013.

U redu onda necu kupovati CFLnego HPS, samo mi joa recite dal onda bolje da kupim 2 HPS ~arulje od 50-70 wata, ili da kupim jednu od 100-140 wata..
Z&NZMAJ

jul 2013.

Drug! Oe tu biti kakvog samostalnog pomaka, il' da ti mi konstruiramo? Si pro itao uputstvo? Zaka ena tema u ovom pod forumu. Nema boga da maaia. Malo da ti pomognem ipak :) [*]HPS uvijek prije CFL-a, a za pc box nemoj ni razmialjati o veoj od 150W (moj prijedlog je 70 ili 100W) [*]pc ventilatore na adapter sa promjenjivom volta~om stavi, tako ea biti u stanju podeaavati protok zraka prema potrebama [*]sa HPS-icom e mo~da biti potrebno neko staklo ili pleksi. Naglasak na mo~da :)

jul 2013.

pa dobro samo sam pitao dali je bolje 2 od 50 W, ili 1 od100 W, usput za HPS ~arulju/e moram kupiti i starter i priguanicu, dodatni troaak :ohno: :ohno: :ohno: :ohno: :ohno: :ohno:

jul 2013.

frend, 3 osramove cfl lampe od 30w su preko 30e, za te pare moze se naci hps komplet od 70w, a neuporedivo je bolji... al kreni ti sa cfl pa se uveri, i ja sam tako pa ti samo prenosim iskustvo, al mozda si jedan od onih koji vole sami da steknu iskustvo, dakle na tebi je odluka. u svakom slucaju gledaj da ti zbir cfl lampi bude bar 100w, il uzmi hps 70w, jos bolje 100w, lampa od 150w ide u big tower, to bas nije za midi.
pocetnickiLEGENDA

jul 2013.

e pa sad, ti bi growao, a nemas prebijene kinte, pa bolje onda nadji za iducu godinu outdoor lokaciju, ovako ces se slabo napusiti, jos ces vjerojatno ici sa sjemenom iz paketa... :)) nije da kudim, ali pc je goli q. bolje napravi manji box zbog stealtha, rokni 150w hps i vec ces imati ok za svoje potrebe... sta ocekujes vise od 30g? a cekat ces 2 i pol mjeseca za to, isplati li ti se to uopce? dobro razmisli. :) pusit ces max 3tjedna ako i toliko, i onda ces opet kupovati... a to ti nije u cilju... ;) al ok, ako ti pase trositi struju za 30g dima samo naprijed! :) ja osobno ni sa 2 ogromna towera, u jednom 70w hps a u drugom 150w hps nisam imao dovoljno za sebe... tako da sator ili box da imas i sirinu i visinu a tu dolazi i kolicina... financijski ti je isto, a i dobro zakamufliran ormaric je isto tako stealth, a unutra moze 150w hps s reflektorom bez cool-tube-a, ali uz puno PRAVILNO POSLOZENIH pc ventova...

jul 2013.

Kao prvo napiso sam gore da cu kupit HPS kad svi govore da su bolje a i to sam procito neznam cemu ponovno objaanjenja kako CFL ne valjaju ???? Kao drugo nisam neki ovisnik da moram svaki dan po 5 jointa popuait nego tek kreem sa growanjem i mogu sesuzdr~at a da ne popuaim i po cjeli mjesec joint, mislio sam jedan joint tjedno puaiti ali dobro to je ve ddruga stvar... Kao tre e o ekujem 700 kn od kojih trebam 200 na akolske ubenike potroait ( joa sa srednja akola), a ostatak mo~e na Box.. i to ato pazim kolko troaim nema nikakve veze sa time kolko imam oke? mada opet nisam dobio odgovor na moje zadnje pitanje ovdje uspio sam shvatiti da bi za moje uvjete bilo dovoljnu kupiti jednu HPS od 100 W , Hvala Puno svima daljni komentari i kritike su dobrodoale ja sam uvijek za razgovor bio on svaa ili ne..
CreativeLEGENDA

jul 2013.

Dobit ces odgovor kad napunis 18 god...pravila su jasna....do onda ostavi se boxa i uhvati se knjige :) 15. Maloljetnicima je zabranjeno u estvovanje u diskusijama na forumu. Svatko tko tvrdi ili se dozna da je maloljetan bit e upozoren i banovan s foruma.
rKj420ZMAJ

jul 2013.

ako je 4god ima 18 leta,mozda je i pao godinu,mozda ide i vandredno,nista ti lepo nama knjizicu na uvid hahaha :D

jul 2013.

ja kad sam zavrsio srednju nisam jos imao 18, sve zavisi od datuma... al posto tek treba da trosi za udzbenika, srednja skola, znaci da ce na jesen najranije biti 4 godina, tako da mislim da jeste maloletan, al ako nije i ako ima nacina da dokaze moze da mi se javi na mail [email protected] pa da probamo anulirati ban
CreativeLEGENDA

jul 2013.

rakija dobro priznam nisam razmisljo o padanju nego Powerovim nacinom i ja sam zavrsio 4god srednje s nepunih 18...ako je punoljetan ja se ispricavam .
thc bossAMBASADOR

jul 2013.

kakvo kuiate midi? ili serversko?

jul 2013.

@ thc boss, ovo nisu dimenzije servera, zar ne ;)
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

u HR u grow shopu CFL 40w 85,00 kn ili cca 11 eura.... Electro@ aj se ti navrati za mjesec i pol kako si napisao kad budea imo pare u epu...pa koliko para toliko i muzike...dosta masiranja ;) neznam zaato sad viae ne valjaju cfl lampe a ipak se uspije puait i od njih....
BoRaiChoAMBASADOR

jul 2013.

NIKO nije rekao da ne valjaju, vec da je bolji rezultat pod HPS-om. Ja prvi sam bio "skeptican" prema CFL sijalicama, ali nakon growa, vidim da su sasvim okej za grow....Ali da je HPS bolji...Ma ne treba ni reci, dovoljno je pogledati dnevnike sa CFL i HPS sijalicama pa uporedit.
thc bossAMBASADOR

jul 2013.

nisam obratio pa~nju, ina e su mi udne dimenzije za midi kuiate..trebala bi za midi bit duljina oko 44cm.

jul 2013.

ma cudno je i meni, ko zna kakva je kanta u pitanju ;) moj midi pc-box je veci svakako
pcuthcISTRAŽIVAČ

jul 2013.

evo ljudi nesto o pcgrowboxu blesavo frendu smo slozili pc grow box sa 150w hps sve tjra van zrak samo sa jednim ventilatorom i to onim za wc vruci zrak van i funkcionira mada nisam moga o vjerovati ali radi znaci defolt 150wata wc vent straga i pici

jul 2013.

ostavi frenda na miru i pisi u jednini, svi tako rade na forumu pa bi mogao i ti
BoltISTRAŽIVAČ

avg 2013.

ovako zanimaju me koje sorte su najbolje za pc midi/big tower box? ako stavim hps 150w dali mi je potrebno staklo ispod lampe?
M a n d o rAMBASADOR

avg 2013.

za pc big bi bilo dobro imat neki izolator topline ili ct pogotovo sa hps 150w,za midi po meni je to sauna sa 150w :D ....uz dobru ventilaciju naravno a za sortu bi i mogao neku fotoperiodnu al ju dr~ia na re~imu 12/12 od starta ili ju kratko vegetiraa pa 12/12 pa ak ako ti se da vegetiraa ju dok ne dobijea par dobrih klonova pa te klonove odmah 12/12 re~im....a ako ti je do autosa baa,onda ima tema kako naru it sjeme i gdje pa biraj ....mo~da neko zna koji je auto pogodan za big... :) :banana_rasta:
weedoyeLEGENDA

avg 2013.

ako oces da u pc boks stavis hps 150w, onda ce ti trebati ozbiljna ventilacija a i nekakv kul tjub, tj staklo koji bi napravilo 2 dela tog pc. ja imam hps 100 i imam vent na izduvu 12cm, uduv 8cm, 8cm duva po biljci + staklo kao neki kul tjub, temp leti na 10 cm od lampe je preko 30 stepeni pa ti vidi, zimi je manja temp. moj savet ti je da u pc stavis hps 70 ili 100w, to ti je dovoljno lumena za taj prostor a i kupi dobru ventilaciju.
BoltISTRAŽIVAČ

avg 2013.

thx ljudi...stavit cu onda stotku...jos samo da nadem dvije biljoze koje bi u boxu dale svaka cca 30ak gr i ja zadovoljan....
BoltISTRAŽIVAČ

avg 2013.

promjena plana,stigli danas automatici blue cheese,ak i ww...idu u box 130x100x80 (v,d,a) od pocetka do kraja 18/6 hps 400 piss
fat_trollAMBASADOR

avg 2013.

pitanje za znalce: da li se isplati slagati box sljedeih dimenzija: airina: 68cm, dubina 21cm, i visina 41cm? dakle, airoka i niska kutija...

avg 2013.

okreni kutiju da bude visoka 68cm, mada bi i sa 41cm viisine mogla da prodje u fazonu midi pc-boxa
fat_trollAMBASADOR

avg 2013.

ne mogu je okrenuti jer 1. gubi se stealth (a to mi je va~no za ovaj projekt) 2. gubim jednu stranu za upuh/ispuh radi se o velikom serverskom kuiatu, samo ato je, na ~alost, tak glupo okrenuto... Duljinaje ludnica, stane mi i air scrubber i sve, ali da je samo joa hebenih 10cm...

sep 2013.

Pozdrav ekipa. Nova sam lanica ovog foruma i potrebna mi je pomo oko nekih bazi nih stvari. Naime, ve dugo godina bavim se konzumacijom i ( kao i veina ovdije) u~ivam u tome. Budui da iz financijskih razloga nisam u mogunosti kupovati proizvod, odlu ila sam se sam poeti baviti proizvodnjom, za osobne potrebe naravno. Planiram si napravit manji box, za jednu do dvije biljke maksimalno, pa bih zamolila nekoga da mi detaljno napiae potrebne komponente koje su dostupne kod nas- Hrvatska. Molila bih da uzmete u obzir i cijenu tih komponenata i da sve na kraju dode na neku razumnu cifru. Box planiram napravi u pc ku iatu. Svjesna sam brojnih korisnih informacija i postova vezanih za ovaj problem, koji se nalaze na forumu, no ipak bih zamolila nekoga da mi direktno, na ovaj na in pomogne. Hvala unaprijed :)

sep 2013.

za pc-box bi moglo 1x100w hps ili npr. 4x25w cfl, ali ovo nije tema za takva pitanja, prebacujem u pc box pitanja

okt 2013.

Poz svima, imam problem sa uzgojem na re~ 12 /12 pc box. Imao sam vec uspjesan grow pod cfl isto na 12/12 u tom box-u Dakle biljka je stara 9 tjedana ali nikako da pocnu cvijetati, preflower je pokazala 3-4 tijedan kao i prosli grow koja je pocla cvijetat u 5-6 tijednu Nigdje ne propusta svijetlo,gnojiva nisam nikakva dodavao,vlaga u redu temp isto prakticki isto sve radim ko i prosli grow biljka je full zdrava.. i vise sam lud neznam sta da radim Malo sam guglo ali vecina sa tim problemom je na kraju bacila biljku (to mi je bed jer mi je ovo zadnje fem sjeme white rhino) pa me zanima jel neko ovdje imao isti problem i ako moze pomoc dat savjet UNAPRIJED HVALA 2x40w cfl 2700 1x20w 6700 Svejedno hvala
malimarkoPOZNAVALAC

mar 2014.

nisam znao di da pitam,a vidim da ovdje ima svakakvih pitanja pa da probam :) znai ako bi ja sam radio posudu za zemlju u pc boxu,znai po dimenzijama boxa da ato viae iskoristim prostor..kolika bi mogla biti minimalna dubina te nazovimo posude?dali je 7-8cm dovoljno duboko? zahvaljujem na vremenu ;)

mar 2014.

to je buraz plitko, prilicno
malimarkoPOZNAVALAC

mar 2014.

znao sam da ea ti power odgovorit ;) oke,po tvom nekom savjetu koliko najmanje?box je negdje midi kuiate,pa evo izjasni se :)

mar 2014.

bar 12~15cm, besmisleno je manje, a i ovo je plitko
malimarkoPOZNAVALAC

mar 2014.

15 mi je nekako puno,12 prihvatljivo :D hvala ti ;)
weedoyeLEGENDA

mar 2014.

ja u mom pc boksu imam 18 cm veliku posudu, 4-5 litra valjda, manja litraza manje hedova :)
malimarkoPOZNAVALAC

mar 2014.

znam to za litra~u...ali zato sam baa i mislio napravit baa po mjerama i tu dobit na litra~i,u pc boxu ni 2 dl nije malo...ii u na 15 najvjerovatnije :) nek smo i to pitanje rijeaili ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se