VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostorabox molim pomoccc :)
LEGACY

box molim pomoccc :)

22 odgovora2,274 pregleda

maj 2011.

napravio sam box u kompu i stavio 2 ventilatora da ulazi zrak i jedan da izlazi. led diode za svijetlo. biljke su male evo slike i molim savjete kako da svjetlost vremenski kontroliram npr(12 /12) savjeti i prijedlozi dobro dosli tnxx ;) http://yfrog.com/ntp1010001oj http://yfrog.com/5kp1010002udj http://yfrog.com/nep1010003bnj
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

kupi si timer kojeg uatekaa u uti nicu i u njega uatekaa kabel od svijetla, u hrvatskoj doe oko 35 kn (5 eura). vidim da su ti posude homemade, preporu am da ako mo~ea i imaa u ata ipak presadia te biljke u bolje posude, no ako nemaa i to e poslu~iti, i ovu posudu od flaae omotaj da korjenje ne dobije svijetlosti

maj 2011.

tnx na savjetu dal ventilatori moraju stalno raditi jer mi se pregrijavaju adapteri i kolko mora biti svjetlo/mrak ?
GanjalixISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Makni tu foliju pod hitno :) I prolistaj malo forum sve ces nac

maj 2011.

zasto da maknem foliju ? i daj mi odg kolko treba svjetlo/mrak za rast ... ajd pomognite ako zelite ak ne jbg...i ventilatori trebaju radit cjelo vrijeme ili ne?
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

pa itaj na forumu, sve ti piae i to po 35988654132154 put...!
SvetilistPOZNAVALAC

maj 2011.

tu alu foliju bi ja makno a i oboji u bjelu boju a zaato to ea sam skontaa :) ovu ata je u boci posaena obmotaj tu .... folijom da korijen nedobiva svjetlo kao ata ti rekao.... poato je to PC box ja nebi niata vegetirao jer ea imat gu~vu unutra i odmah stavljaj tajmer na 12/12, svjetlo/mrak PC ventilatori.. bilo bi po~eljno da ovi ata vu u zrak rade 0/24, to ata ka~ea da se adapter pregrijava pogledaj na njemu koliko miliampera daje pa iskalkuliraj, ako imaa slu ajno od nokie punja bi e dobar jer sam isti koristio i nije problema bilo ako je ikako mogu e da to svjetlo spustia bli~e biljkama bilo bi super ina e edu se izdu~e i da neznam koliko imaa W u tom boxu, tj mislim na svjetlo jer neku~i baa .... eto toliko za sada i po~eljno je da koristia pretragu foruma poato na sve ve imaa odgovor i malo stolicu zagrijea pa ak neato i nau ia :))
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

foliju makni jer mo~e doi do "hotspotova" pa ti se biljka mo~e spr~it, poato je pc box, malo je mjesta, preporu ljivo je odmah 12/12 re~im svjetla kao ato je ve re eno, ali nitko ti ne brani da dr~ia bar prvih tjedan dana na 18/6.. ventilatori moraju cjelo vrijeme radit jer zrak mora stalno cirkulirat, i meni se adapter pregrijava al ata je tu je, ne mogu niata, radi ve 40 dana bez prestanka i nije niata bilo.. biljke pribli~i ato viae svijetlu ali pazi da ih toplina ne spali i obvezno radi LST kad biljke malo porastu,.. :)

maj 2011.

maknut cu folije... kupit cu tajmer jedan tjedan nek budu na 18/6 ONDA IDU na 12/12 pa cu dalje pisat o problemima i svemu pa par ljudi pratite temu jer sam amater, i to kaj svi vele trazi po forumu, zasto bi trazio ako imam temu otvorenu sve pomoci dopro dosle :) sta sad s gnojenjem :) i adapteri mi smrde po skurenom :)
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

pa ka~emo ti da tra~ia po forumu jer je to ve na stotine takvih pitanja pitano, i glupo je stalno pitati i pisati jedno te isto, dovoljno je samo odvijiti mao vremenea i pro itati.. :) s gnojenjem niata bar prvih mjesec dana, jer toliko e hrane biljka imati u zemlji i nije joj potrebna dodatna prihrana,.. i meni smrdi kao da e se svaki tren zapalit koliko je vru, al o ito nee. ;)
Z&NZMAJ

maj 2011.

https://forums.vutra.org/content/220-Pravilnik-Vutra-Organizacije#2 2. Ne ponavljajte teme Pre nego ato postavite pitanje, proverite da li je o tome ve bilo re i na forumu! est je slu aj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije esto postavljano. Zbog toga im poruka biva obrisana, ili budu izlo~eni gnevu korisnika koji ne vole takvu vrstu poruka. Upotrebite sistem pretrage po klju nim terminima da biste proverili da li je neka tema ve obraena na Vutra.Org forumima. Proverite da li pretra~ujete ispravan forum, ili pretra~ite sve forume odjedanput. Sistem za pretra~ivanje je brz i lak za koriaenje! :icon_lol:
Bezze_SaAMBASADOR

maj 2011.

Vala baa, haveru, nemoj misliti da si mi mrzak ili neato, upravo sam ispuaio jedan fin, iii ovo ti ko prijatelj govorim, imaa gore pretragu, bukvalno SVE je mogue nai, nisi jedini koji uzgaja u PC kuiatu!!! Dosta je raje to odradilo sa EXTRA dobrim rezultatima, to ti svi govore, klik na pretragu, ukucaj pc kuiate tower, ispod dole sve i post i naslog, i sve podforume izbaeri i sve ea dobiti post ispod posta.. kao i teme kompletne. Ima dosta dnevnika - vjerujem - koji su upravo sve vodili uzgoj u kuiatu. Kad ti raja ka~e - pretra~i forum, ne misli ti niko da idea od teme do teme i da itaa svaki post (ako si na to mislio!!!), iii bukvalno SVE ostalo imaa, zna i i svijetlo i ovo i ono, i lampe, vrste - ja ine, ventovi (manji - vei) ama baa sve!!! Et' samo probaj, iznenadiea se koliko ea nai odgovora na pitanja na koja nisi ni mislio da ea postaviti (nekad...) pozz i sretno DODATAK: Evo upravo sam probao, samo gore ukucaj "PC KUI`TE" i ENTER, kamaru tema ima... da itaa itav dan i no skoro!!!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se