VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraHPS bez cooltube-a !?
LEGACY

HPS bez cooltube-a !?

18 odgovora2,408 pregleda
JohnnyStash1ISTRAŽIVAČ

sep 2015.

pozdrav svima, zanima me bi li mogao imat hps od npr 600w bez cooltube-a ili ventilacije? Grow bi napravio u posebnoj veoj prostoriji koja je 4 x 5m i ima prozor. Znaci bez grow tenta ili ormara. Bi li se mozda stvarala prevelika temp za biljke? A poslije kada bi bilje malo poraslo, uzo bi neki ventilator radi ja anja stabiljke.

sep 2015.

Treba ti box zbog rasipanja svjetla! 600w je za 2m2 a ti pri aa o 20m2. Za tu prostoriju trebaa 6kw! Mislim, mo~ea i bez boxa, vru ina zimi bez ventilacije u tolikoj prostoriji nebi bio problem al friaki zrak treba biljkama isto kao i ata tebi treba.

sep 2015.

ja sam stavio ventilator odma ispod sijalice nemam cool tube ali znatno manje grije ispod biljki(vjerujem da bi bolje bilo sa cool tube ali nemam ga)

sep 2015.

Prijatelju bez ventiliranog prostora nema ni dobrog growa.Ako niata drugo bar taj ventilator stavi pored prozora da puae svje~ zrak po njima.Samo pazi da ne bude prevelika razlika u temperaturi.Ni to nevalja.Priprema je pola posla.
JohnnyStash1ISTRAŽIVAČ

sep 2015.

Hvala na odgovorima. Nisam ja mislio svih 20m2 iskoristit za grow, nego s tih 600W pokrit povrisnu od 1.5 m2 za 2-3 biljke. U toj prostoriji nitko ne boravi nego sluzi za odlaganje stvari pa bih jedan dio prostora iskoristio za grow. A ventilator sam normalno mislio stavit kad bi biljke malo porasle radi svje~eg zraka i radi ja anja stabiljke. A sad da uzimam cooltube ili neku posebnu ventilaciju, to mi je preveliki troaak pa sam ovako mislio. Jedino me brine da hps ne bi razvijao preveliku temp za biljke, ali pazio bih i na udaljenost zarulje od biljaka. Logicno mi je da u grow tentu ili kakvom ormaru bude veca temp zbog toga sto zrak ne cirkulira (ako nema ventilacije)...Ali u ovako vecem prostoru i jos s prozorom, mozda temp ne bi stvarala problem? I znam da bi rasipanje svjetla bio problem ali kad nemogu drugacije slozit.

sep 2015.

fora je da se lampa mora koliko god velika soba priblizit veoma blizu biljke npr za 400W moras na 30cm za 600W se udalji malo vise ali nije neka drasticna razlika. e sad ako nemas nista okolo dosta svjetlosti se gubi tako da je najbolje napravit 4 zida sa folijom za refleksiju a ostavi gore suplje ako oces da se hladi.e sad ako imas cool tube umjesto 30 cm ti mozes blize da ti se ne zapale biljke,to je i jedina svrha cool tuba da iskoristis maksimalno svoje svjetlo

sep 2015.

Ja anje stabljike i friaki zrak nema puno jedno s drugim. Pogledaj ovdje box - cvijet https://www.vutra.org/threads/diy-vege-flower-box.14550/ e tako bi trebao voditi ra una da imaa po mogu nosti dolje dovod zraka a gore odvod tako da cijelim boxem proe friaki zrak. Zna i dovod friakog zraka ti svakako treba. Bar wc ventilator. Ako si nabavio lampu mo~ea i to. Ustajali zrak-velika vlaga=plijesanj. Ispuh. Nije problem sve "ispuhati" u podrum. `ta kad zamiriae? `ta kad zamiriae okolnim prostorijama i susedi sku~e da uzgajaa? Bolje da miriae vani, najbolje kroz filter.
jesamZMAJ

sep 2015.

kut sobe ti mogu biti dva zida koja oblo~ia folijom, s letvicama ili kako li ve, s folijom formiraa joa dva, izmeu lampe i biljke stavia sobni vent, ili najbolje onaj uspravni, pa ga stavia vodoravno, ostavia cm-dva sa svake strane folije i do poda, a zraka imaa i gore iznad reflektora jedino bi onda trebao neki vei reflektor ili nekako poveati onaj klasi ni ako si ve nabavio cool tube bez prave ventilacije nema smisla

sep 2015.

Koliko bi mi trebalo minimalno para da bih poceo sa uzgojom,

sep 2015.

Ma kakav ct a nisi u boxu !!! Spominje se nekakvih 30cm i da se mora tako haha:fuck: kojih 30cm radis sa hps-om i u nijednom slucaju nije potrebno drzati hps tako blizu. Tako da tebi treba samo dobar vent koji ce vuci van a podtlak ce odraditi ostatak ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se