LEGACY
Grow Box za 150W - HELP please
30 odgovora3,017 pregleda
Big L
LEGENDA10.622 REP56%
→ Zmaj
Big LLEGENDA
sep 2012.
sep 2012.#1
Evo da prvo pozdravim sve kojima sam falio, a i one kojima nisam. :)
Ide jesen, ide zima, ide lijepi dio godine, i meni najdrazi, e pa trebalo bi ga napokon viae za
init jednim dobrim growom, nakon neuspjelog pokusaja PC boxa (mudonja), i odustajanja od istog odmah nakon gaaenja, pala je odluka, da sklopim box za sebe, da imam ato radit nadolazei semestar.
Jedino ato znam, za ato sam se
vrsto odlu
io, je snaga HPS-ice, a to je 150W ato se vidi i iz naslova.
Drugo, eh drugo, nema ga, neznam niata, mislim, znam puno, al neznam nia konkretno.
Zamislio sam to kao neki onako mini box, od aperplo
e ili nekog PVC panela, neznam ni ja, dimenzija nekih 50x50x150 dsv, i da se zna, samo nagaam u glavi, pa tako i dimenzije, ovdje sam da prvo sve isplaniram, pa onda krenem u kupovinu, da ato manje novaca bacim.
E pa evo kako sam ja to zamislio (klik na sliku za uveanje):
Zna
i, 3 PC venta od 12 cm:
- dva gore, lijevo zrak ulazi, desno izlazi, ovaj par je prvenstveno za hlaenje lampe ali i za izbacivanje zraka iz boxa, oba na 12V
- jedan dolje lijevo koji slu~i kao dovod friakog zraka, volta~a 8V, ni~a radi podtlaka
I jedan PC vent od vjerojatno 8 cm, kojeg mo~ete vidjet unutar boxa s desne strane, a slu~i kao mjeaalica zraka unutar boxa i da biljke imaju dojam vjetra :D
Dalje, posuda/posude.
Dvoumim se izmeu jedne velike posude kao ato je na slici, ali to onda zna
i kupovanje feminiziranih sjemenki, ili stavljanja dvije upola manje posude pa stavljanje Jet 47 (poklon od prijatelja, regular sjemenke) puta 2 za po
etak.
Box je zamialjen kao box za Skunk#1 za kojeg sam se odlu
io da e biti prvi strain koji u kupiti iz seed shopa, jer je provjeren, jer kratko cvjeta, jer je dobar za po
etnike i jer je to Skunk#1, mislim da se nema ata viae rei. :hehe:
Mislim da e nakon izvoenja svih radova, nekih 75cm (iako mo~da i viae) efektivnih za rast i cvjetanje biljke biti dovoljno.
Ove sitnice, presvla
enje auto folijom, terra magma, tajmeri, kablovi, priguanice, starteri, adapteri i ostale sitnarije i *****rije, pustite meni na brigu.
Tu sam samo da vidim ata mislite na zamialjeno, i dal bi to moglo aljakat.
Veliki pozdrav od Velikog :)
:wave:
EDIT:
Glavno pitanje (koje sam zaboravio pitati :hehe:) je:
S obzirom na watta~u lampe i s obzirom na volta~u ventova, i dimenzije boxa, dali mi je staklo potrebno ili ne?
I molim nek ne odgovaraju oni koji neznaju kako 150W grije, nego se samo prave pametni :)
Kenny Dalglish
LEGENDA8.184 REP32%
→ Zmaj
Kenny DalglishLEGENDA
sep 2012.
sep 2012.#2
Pozdrav BigL
Krenut u od kraja, staklo je uvijek po~eljno (manja udaljenost lampe od biljki daje viae lumena uz ni~u temperaturu) ali ne i nu~no potrebno za 150-ticu. Olakaat
ea si ~ivot sa staklom izmeu, pogotovo ako mora biti stealth box, no ide i bez, kao ato je u mene.
Predlo~io bih ti malo druga
ije mjere box-a npr 40X60, tako bi ti taman stale 2 kockaste posude od cca 10-tak litara. `to se ti
e menki reg ili fem, tvoj izbor no u ovim malim boxovima puno manji rizik je s fem sjemenkama, nek ti zaredaju mudonje, a nije nemogue - eto sranja. Ako
ea ipak regular, bar 4-5 menki pikni u 2-4 L posude pa kad poka~u spol - presauj
`to se ti
e visine boxa, u pravu si - efektivnih 70-tak cm s ovom lampom je
ist dovoljno, nije jaka lampa, dosta se lumena gubi na veoj udaljenosti tako da je neki trening po~eljan ako ~elia pristojan urod, ne ~elia velike biljke nego male i zbijene.
Raspored ventova je OK ako je lampa fiksna a biljke idu gore-dolje. Prakti
nije je da lampa putuje gore dolje a biljke su fiksne, tada gornji lijevi vent nebi trebao biti fiksan ve mobilan, vezan uz lampu da puae ispod nje i tjera topli zrak prema izlazu. Ulazni vent postavi na tu visinu da puae taman iznad posuda, dakle nekih 25-30 sm visine, izlazni vent je OK. Sli
an setup imam i ja kao ato znaa, ventovi mi nikad nisu radili na viae od 9V zbog buke, uglavnom su na 6 ili 7,5V ali zato dr~im vrata poluotakrinuta i sve aljaka i bez stakla. Ali uz toplije vrijeme vanka i totalno zatvoreni box - temperatura bi se popela i na 35
Eto nadam se da sam pomogao bar malo, sretno
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
sep 2012.
sep 2012.#3
Potpisujem Kenny-a...posto mene zadnje vrijeme pucaju vertikala growowi ja bi ti predlozio da razmsilis o jednoj vecoj posudi..4 biljcice fem i vertikala grow...al u svakom slucaju sretno
23 REP46%
→ Istraživač
Blade
ZMAJ23.847 REP
Big L
LEGENDA10.622 REP56%
→ Zmaj
Big LLEGENDA
sep 2012.
sep 2012.#7
@Kenny
Dra~e mi je da tu i tamo stavim neku kutiju od CD-a pod va~eve nego da radim pomi
nu lampu, i vent uz to, jbg, jednostavnije je plus manje truda i manje novaca.
Ovo za dimenzije prihvaam, jer sam i reko da neznam to
no dimenzije koje ce bit i da sam zato i doaao na ovu temu hehe :thumb:
@Blade i Zlo
Nekako mi ovo takoer smrdi na viae aarafanja, viae kemijanja, ovoga onoga, ne ~elim od malog prostora radit neato ovako, rae bi ovo sa
uvao za neku 600W jednog dana i puno vei prostor.... hehe
Ne treba mi 4 biljke, ako bi iaao sa fem Skunk#1 dvije bi bile sasvim dovoljne za mene i moje potrebe.... :)
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
sep 2012.
sep 2012.#8
150w ...slatkis......staklo ,obavezno i dva skankica u 25l terramame...trening od pelena i ima da svi slinimo:thumb:
weedoye
LEGENDA6.540 REP15%
→ Zmaj
weedoyeLEGENDA
jan 2013.
jan 2013.#9
jel bi mogo vertical grow al bez ovog CT, imam neki stari ormar 50x50 oa me zanima
dal moze bez CT, ne daje mi se 50 evra za staklo a da ga pravim ne znam?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2013.
jan 2013.#10
mislis li da je ct izmisljen onako, tek da se ljudima uzmu pare :) u situaciji/boxu kao sto je prikazano na fotki ne bi moglo
weedoye
LEGENDA6.540 REP15%
→ Zmaj
weedoyeLEGENDA
jan 2013.
jan 2013.#11
znam da nije izmisljeno tek onako al cuo sam 150W i ne greje mnogo pa rekoh mozda i moze,
onda cu standardno staviti lampu al bez CT samo da nagovorim caleta da mi oslobodi ormar :D
kad se to desi javljam ti se PS :D
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jan 2013.
jan 2013.#12
Pa i moglo bi :) Taj vertikal na slici je sa stranog foruma, ali evo ti linka pa pogledaj :) https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=190879
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
sep 2012.
1 / 16
sep 2012.
mar 2013.