LEGACY
Box i CFL rasvjeta
32 odgovora3,709 pregleda
hiddenrussianbear
ENTUZIJASTA293 REP23%
→ Poznavalac
hiddenrussianbearENTUZIJASTA
feb 2016.
feb 2016.#1
Pozdrav ljudi.
Ovo mi je prvi post na forumu. Ne znam da li sam stavio u dobru sekciju ali se nadam da jesam. Napravio sam box dimenzija 1,5x0,5*0,7 m (v * d * a) i po nekom prora
unu stavio u njega ispuh 100 m3 / sat. TAkoer sam u donji dio stavio pasivni upuh promjera 10cm. itav ormar sam obljepio mylar folijom.
Rasvjeta je 11x CFL 23w + jedna ona e27 LED lampa koja ima plave i roze led diode 43w ato je znai prema nekom mom prora
unu 15950 lumena + ta led lampa za koju neznam koliko emitira. Biljke su postavljene na nekih 10-15 cm od lampi.
Zanima me da li sam sa ovim prora
unom u pravu i da li taj offest mo~e izgurat grow 2 bilje jedna je cbd kush a druga autoflower autoultimate obje od dutch passiona. Prvi put radim neato ovakvo pa ne bi htio pogrijeaiti sa ventilacijom ili rasvjetom. Kupio sam i 50 * 3w LED full spectrum ali za sada mi stoje u ladici jer kinezi su zaj**** sa isporukom drivera a i nemam pojma kako bi to i pospajao da radi pa u prvi grow odraditi sa CFL-ovkama.
Unaprijed hvala na svakom odgovoru i savjetu
Felt
LEGENDA12.860 REP79%
→ Zmaj
FeltLEGENDA
feb 2016.
feb 2016.#2
Mozes sa tim setupom izgurati 2 biljke bez problema,ali razvlaci ih od samog pocetka da ti ne prerastu box.Cfl-e nemoj drzat na tako velikom razmaku,priblizi ih na nekih 5 cm od biljaka i ne brini,to im nece smetati vec naprotiv.Imas dosta dnevnika radenih sa Cfl i pogledaj da stoje tik do biljaka.Dakle,priblizi na 5 cm i stavi ruku izmedu,ako tebe ne pece nece ni njih.
hiddenrussianbear
ENTUZIJASTA293 REP23%
→ Poznavalac
feb 2016.
feb 2016.#3
Evo ovak box sad izgleda danas idu ove lampe koje fale joa.
baobab
LEGENDA14.229 REP92%
→ Zmaj
baobabLEGENDA
feb 2016.
feb 2016.#4
Dobro si se potrudio, dobar ti je box. Ja bi da sam na tvom mjestu sa ovim zaruljama napravio reflektor, pogledaj si dnevnike sa CFL, ima svasta..improviziranih reflektora itd. Kad si se vec dobro opremio nabavi jos termometar/vlagomjer da vidis kakvo ti je stanje, ako vec nemas.
GrobnaJama
AMBASADOR3.679 REP62%
→ Legenda
GrobnaJamaAMBASADOR
feb 2016.
feb 2016.#5
slazem se sa kolegama, odlican je box!
samo lampe ato blize to bolje, samo pazi na temp, a kasnije na divljanje biljoza koje se preko noi znaju izdu~it 3-5cm
reflektor bi ti super pomogao u veem iskoriatenju svjetlosti, pogledaj dnevnike ima ih baa puno sa CFL + ima youtube, icmag, groowweedeasy.... materijala na bacanje :)
hiddenrussianbear
ENTUZIJASTA293 REP23%
→ Poznavalac
feb 2016.
feb 2016.#6
Imam sonda je unutra a on je na magnet i vani. Vlaga je oko 50% jedino me zeza temperatura kad upalim ventilator pada na 17-19 stupnjeva. Kad ugasim penje se do 26. S obzirom da je 2 mjesec i da je box u negrijanoj prostoriji mislim da su to i realne vrijednosti za 2 mjesec ali za koji dan kad malo zatopli mislim da e ventilator itekako odigrati svoju ulogu.
U planu je kod idueg growa staviti ovih 50 ledica po 3w ato su sada joa neiskoriatenepa bi to davalo 150w ful spektra. Nedostatak svjetla u eventualno popraviti sa ovim CFL lampama i mislim da bi to mogla biti ok kombinacija. itao sam jako dugo forum prije nego sam se odlu
io krenuti ali uz sve to ipak sam po
etnik pa se br~im one ko pita ne skita :)
Ina
e naiaao sam na ovaj kupaonski ventilator u pevecu u zagrebu i iznenadio se da koata samo 87 kuna. Misim da bolje nisam mogao proi a da ne patljam sa prevelikim spajanjem jer ovaj radi na 220v. Joa u mu vjerojatno ugraditi i onaj aalter za slabije okretanje i to bi moglo biti to ato se ventilacija tie
GrobnaJama
AMBASADOR3.679 REP62%
→ Legenda
GrobnaJamaAMBASADOR
feb 2016.
feb 2016.#7
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
feb 2016.
feb 2016.#8
@meki obavezno neki reflektor napravi, to je bar jednostavno. Ina
e gubia ogromnu koli
inu svjetlosti i lumena. Dovoljno ve gubia sa krivim polo~ajem ~arulja. Sumnjam da ea uspjet cvijetanje odradit kak spada ak nea ne sklepaa. Fakti
ki rasipaa svjetlost na nepotrebnih 3/4 boxa dok koristia mo~da jednu
etvrtinu, i onda kad se zamislia i sra
unaa, to su ogromni gubitci svjetlosti.
hiddenrussianbear
ENTUZIJASTA293 REP23%
→ Poznavalac
feb 2016.
feb 2016.#9
Znaci mogao bi na gornji dio iznad ventilatora staviti neki polukruzni lim i donju stranu obloziti folijom?
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
feb 2016.
feb 2016.#10
Odea u neku ~eljezaru ili kod nekog limara i kupia od pol metra cijev za dimnjak ili cijev za oluk (rinu,~ljeb), prere~ea po du~ini, rastvoria i montiraa nekak iznad lampi. Ako imaa volje moa i neat preciznije slo~it. Baci oko na ovaj video, bit e ti jasnije;
ublsS9Fpm7M
hiddenrussianbear
ENTUZIJASTA293 REP23%
→ Poznavalac
feb 2016.
feb 2016.#11
Narucio sam led driver 150w danas pa kad dodje staviti cu update da vidite kako izgleda. Sad moram jos aluminij nabaviti negdje na koji cu ufiksirati ledice. Neznam tocno da li ce tih 150w ledica u kombinaciji sa cflom dati dovoljno lumena za kvalitetan rast biljaka.
hiddenrussianbear
ENTUZIJASTA293 REP23%
→ Poznavalac
feb 2016.
feb 2016.#12
nije mi se dalo zezati pa sam se isprsio i kupio 250W HPS sa sylvania ~aruljom. Ovako to sad izgleda. I foliju sam stavio kvalitetniju i sad sam miran
fulldedarak
LEGENDA7.154 REP22%
→ Zmaj
kuvarpera
AMBASADOR3.134 REP47%
→ Legenda
JohnnyStash1
ISTRAŽIVAČ58 REP5%
→ Entuzijasta
feb 2016.
1 / 17
feb 2016.