LEGACY
PC 70w HPS
46 odgovora4,286 pregleda
S m a k
ZMAJ41.760 REP
S m a kZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#1
Pozdrav Vutro
Poato me ormari viae ne zadovoljava po pitanju stealtha, moram napraviti neato neprimjetno za male bilj
ice
Dimenzije boxa
V 47 cm
` 43 cm
D 21 cm
Rasvjeta
70w HPS
23w cool white philips 6400k
Ventilacija
2x 80mm
2x 120 mm
Diy filter od aktivnog ugljena
regulator vrtnje ventova
Potrebno je nabaviti joa crni silikon, staklo ili plexiglas, napraviti filter.
Plan je koristiti ku
iate kao seedlings box za outdoor, znaci 2-3 tjedna vegetacije, a ako se poka~e ok, mozda i zavraiti kakvu micro biljku u njemu. Box nesmije imati nikakve light leakove ili neprirodne zvukove
Svaki savjet i kritika pri izradi boxa je dobrodoala
S m a k
ZMAJ41.760 REP
S m a kZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#3
nema boxia, nije mi se dalo sad slikat posebno lampe pa stavio staru sliku od kako je prije bilo. HPS 70w je izuzetno lako hladiti pa su u skladu tome i temp, 3-4 C viae od sobne
nego najviae me zanima izrada carbon filtera koji bi se nalazio iznutra, tj u sendvi
u od 2 120mm venta. Ujedino bi bio i light trap
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
mar 2016.
mar 2016.#4
70W HPS ne grije puno tak da neea imati problema. Ako mislia uzgajat flance onda ti ni ne treba filter od ugljena jer za tak male biljke ne bi se trebalo nia osjetit... Za ugljeni filter bi ti trebao neki ja
i vent i jako dobra izolacija boxa
S m a k
ZMAJ41.760 REP
S m a kZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#5
Takoer imam jedan Blauberg ventilator 125 sa regulacijom vrtnje koji se na pola "gasa" ne
uje nikako. Razmialjao sam njega stavit izvan ku
iata sa filterom, al stvarno nezgrapno djeluje i bit ce sumljivo. Bozga je u pravu, biljke nebi trebale smrditi prvih 3-4 tjedna vegetacije, lako cemo kasnije razmialjati kad dojde vrijeme za indoor :D
S m a k
ZMAJ41.760 REP
S m a kZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#7
2 ventilatora bi pove
ali stati
ki pritisak dok bi protok ostao isti, a ako is stavim paralelno onda bi povecao protok ;)
Mislim da cu to bataliti i jednostavno napraviti kvalitetan light trap, kao sto je bozga rekao, za flance se nemoram brinuti, jer biljke nakon 3 kata i topiranja idu u out
al back on topic:
sutra detaljne slike izrade boxa
funky weed
LEGENDA8.174 REP32%
→ Zmaj
funky weedLEGENDA
mar 2016.
mar 2016.#10
pratim imam i ja hps 70,priznaj da si ga skinuo sa javne rasvjete :)
S m a k
ZMAJ41.760 REP
S m a kZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#11
:) nebi poniatavali vec bi se udvostru
io stati
ki pritisak. Probaj uzet 2 pc venta pa ih stavi u push/pull tj jedan na drugi. Ponistavali bi se ukoliko bi puhali u suprotnu stranu jedan od drugoga. Ventilatori su identi
ni i nisu cheap PC ventovi vec kvalitetni optimizirani za stati
ki pritisak ( orginal Corsair H110 ventovi od vodenog hlaenja, zamjenjeni sa Noctuama u kompu)
Meni upravo to treba, stati
ki pritisak, jer mali carbon filter koji je upravo u izradi (ipak ide) makar slu~io viae kao light trap i sound muffler
http://www.greenheck.com/library/articles/42
-Funky weed, nisam ga skinuo sa javne rasvjete vec sam ga kupio, kosta kao 3g loae vutre na cesti, 3 osram atedne ~arulje ili omanja pijanka u birtiji :D
i prije sam koristio ovu 70w hps i lampa niti malo ne grije, kao 2-3 atedne. Va~no je jedino dobro konstruirati ventilaciju te staviti tanko staklo ispod nje.
Svi se boje tih HPSova nesto, a uz malo truda moze se i 250w hladit u pc boxu (dokazano na forumu)
Degustator
LEGENDA7.029 REP20%
→ Zmaj
DegustatorLEGENDA
mar 2016.
mar 2016.#12
Ne videh da je pomenuto... sijalica blizu plafona od zapaljivog materijala bez odgovarajuceg reflektora/stitnika ne bi smela da radi.
Dodatno,maleni kuler 25mm da rashladjuje i usmerava do izduvnog venta.
npr
Degustator
LEGENDA7.029 REP20%
→ Zmaj
DegustatorLEGENDA
mar 2016.
mar 2016.#14
Karbon filter za PC
nisam ga picanio za slikanje,ali moze da posluzi.
Napravljeno od starog bataljenog kucista od PCnapajanja. Ostavljen kuleriz napajanja 12V;8ica i u rupicastu mrezu jastucastog oblika koja zauzima malo manje od polovine napajanja dobro sabijen karbon u mrezicu i oblozen izolacijom protiv curenja vazuha po rubovima spojeva sa napajanjem. Filter dodatno potkocen preckicom. Selotejpom zatvorio sve ostale otvore na napajanju.
NA ulasku vazduha sa zadnje strane napravljen otvor za plasticni klik konektor od creva za usisivac na cijem kraju je bio instaliran pomocni kuler. Lako se instalira u kuciste na predvidjeno mesto za napajanje. Mislim da bi vrsio posao ako bi snaga kulera bila dovoljna za hladjenje sijalice/ca.
Napravljen je pre 5-6god za vreme vegetacije,nazalost nikada nije bio testiran na miris ganje.
Tarzan
ZMAJ29.879 REP
TarzanZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#17
mene takoder zanimaju pc boxevi, najvise me zanima ucinkoviti karbon filter, ostalo je prelako za napravit, treba ova tema zazivjeti i stavit tu sve od a do ~ od pc grow boxevima, nadam se da ce neko uletit s nekom pametnom idejom ili savjetom kako se rijesiti mirisa :) poz
S m a k
ZMAJ41.760 REP
S m a kZMAJ
mar 2016.
mar 2016.#18
Teako mozemo prkositi zakonima fizike :)
VUbpb23yTK8
uglavnom vec isprobano u viae situacija, stati
ki pritisak se povecava, cak matemati
ki precizno i objaanjeno te znanstveno argumentirano, Neda mi se googlat detalje, fizi
ari sa foruma nek objasne :D
sa dva paralelno (jedan pored drugoga) udvostru
ava se protok. A mi pri
amo o stati
kom pritisku.
D&M
AMBASADOR3.467 REP56%
→ Legenda
D&MAMBASADOR
mar 2016.
mar 2016.#20
kao sto kolega @mtran kaze, jedan pored drugoga i jedan na drugome je razliciti par postola
ona gel je meni odlicno rijesija sve mirise, nakon par dana i naviknes na njega i osjecas druge mirise normalno, a neko novi ko dode samo to osjeca, barem po mom iskustvu
mar 2016.
1 / 24
mar 2016.
mar 2016.