LEGACY
Homemade 2 box-a mini and medium
156 odgovora10,973 pregleda
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#1
Poz ekipa:wave: kao sto sam naslov spika,tako cu i prezentovat... al pre nego sto pocnem,zelio bih pitat jel ok ovakva izrada ili moram prepravljat,da napomenem nemam nikakvog iskustva sa indore... hvala unapred na savetima :)
Pa da krenem sa mini boxom... dimenzije 40×40×80... 2 ventilatora,gornji 120 da izbacuje vazduh i donji 80 da ubacuje,mislio sam samo rupu otvorit(dole),al ajde ovako. Svetlost cfl 8000lm (6400) i 5500lm (2700)... box je ceo beo,iznad sijalica sam ubacio growbox foliju,nznm kako se zove u hidroproniku kupljena. Mislio sam ceo box oblozit,al eto kao bela mat boja je ok... ako treba,ce oblozim? :) ovlazivac vazduha je tu,potenciometar tu,prekidac za gasenje (cfl 2700) odradjen,grla su keramicka,higrotermometar tu... sve je ovo homemade :) eto ako sam nesto smetnuo a nisam napisat,pitaj te :razvaljen:: a evo i kako izgleda dok radi,provera :) kad je ugasena 1 cfl (2700) a onda u pogonu... mozda primetite sa strana zidova i sredini od ploce su ubaceni mali serafcici,do pola da vire,koji ce sluziti za LST... i na kraju je dosao moj macak,da overi box i proveri jel sve spremno ;) to je to sto se tice ovog mini box-a... ceo dan sam trimao,pa nemam snage slikati 2 box(medium) slike od njega ubacim sutra,nemoj te mi sta zamerit... trenutno se opustam uz dim:joint2: kisovito vreme mi je pokvarilo vikend,trebao sam biti na kampovanju,al eto sta je tu je... ostalo mi je samo jos da sredim boju ma box-u i to je to... tako da pricaj te ako treba jos nesto dodati,zamenit,ubacit... :razvaljen:: glavni krivci sto sam poceo indore su @Stipe i @Pantagan tako da im se zahvaljujem na savetima i podrsci... peace
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#4
A tako sam stavio,al pogresno napisao(ispravio sam)... cfl-ka je 100w a ove dve su od 30w(navodno 12000lm je dovoljno za ovaj prostor,a ja imam 13500) :whato:: ako treba nesto drugo,moze,imam ih za rezervu a i zamenu.... sa oba box-a se mislim igrat oko genetice(vutre imam dovoljno iz out-a)... a uzeo sam ovu growbox foliju,ona je po 1×1m-5e(kao vrh za grow)... ali sa razlogom je nisam ubacio uz konstatacije ekipe sa foruma... Venlo ako treba jos vise lumena odma ubacujem,to je bar lako :)
Barbarossa
ZMAJ120.253 REP
BarbarossaZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#12
Posle out-a, za tvoje apetite ovo je suviae minijaturno...:D Samo vozi, verujem da ea do prolea skovati bar joa dva boxa, barem duplo od ovoga. Ja do sada promenio 5 komada! :)
graf
AMBASADOR3.542 REP58%
→ Legenda
grafAMBASADOR
okt 2015.
okt 2015.#14
Super izgleda ovaj mali, a volio bih vidjeti i vei. Mo~da samo joa koju rupu na dnu box-a i svakako ja
i ventilator ili ventilatore obavezno na ispuh.
Kad krene cvjetanje vlaga pizdi, a tada e ti (kad je biljkama mrak) isto trebati neki vent koji e puhati po biljkama i mjeaati zrak te istovremeno dok radi mjeaa
mora raditi i onaj za ispuh jer druge kombinacije nemaju tako dobar u
inak.
funky weed
LEGENDA8.174 REP32%
→ Zmaj
funky weedLEGENDA
okt 2015.
okt 2015.#16
hahah sretno i ja cu se okusat u indooru imamo slican box i moj je homemade samo sa hps 70
:respect:
1310
ZMAJ27.690 REP
1310ZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#17
bas si me razveselio s odlukom uzgoja u kutiji. bit ce zanimljiviji forum zimi. stolarija 5, maleraj tak, ova tapeta mi se vise dopada i svoju skatulju bi u nju obukao (kakva je pod prstima.cini mi se da je masivna i da se moze fino keljit po zidu) mislim da bi staklo ili plexi ispod lampi bolje rjesilo toplinu (naravno poseban vent,usis i ispuh) zima je duga i bit ce vremena za poboljsanja. kad je otvorenje i s cim?
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#18
Zelenko63
ZMAJ136.643 REP
Zelenko63ZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#20
Od LOoDog uvijek bude lOOdo :)
Jeben winter box, joa deda mraza stavia unutra i bomba :)
I ma
or oko boxa :) Imam dva kod staraca i znali su popapati koji flanac..znas onako..gricnuti :)
Nisam stekao dojam da im se zamjerilo :)
Sada snima a kada ti krenes u akciju i one ce :) Macke su macke a kada gricnu gotovo je ,tesko da bus ih uvijerio u drukcije:)))
Blader
ZMAJ27.296 REP
BladerZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#21
Osb ploe su odli
an materijal, a nisu preskupe. Taman sam ja sebi pokrio pod 70 kvadrata i samo cu obojat i gotovo dok ne budem ima novaca za parket. Slozit cu i ja sebi za koji mjesec nesto slicno, mozda 60*60*120-140. Dobro si sredio senzore i policu za aparat za vlagu, pokupit cu od tebe ideje :thumb:
GrobnaJama
AMBASADOR3.679 REP62%
→ Legenda
GrobnaJamaAMBASADOR
okt 2015.
okt 2015.#24
Odlicno, odlicno! Najslae je napraviti svoj box :D
Imao sam slican projekt koji vec traje 2mj, ja kad sam zavrsio mali box ovaj drugi jos je u konstrukcijama :D
Vidim pazio si na detalje i sarafi su obojani u bijelu :p
Maca je udarila pecat sada mogu i ja :respect:
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#27
Poz ekipa:wave: kao sto sam pisao juce,pa evo da ispostujem... evo drugog box-a koji je jos u izradi... 80×80×100-ako se pitate sto u ovom box-u samo ovakva visina... iz razloga sto cu radit samo 1 biljku(LST i SCROG ako bude potrebno)... mada to je najmanji problem :) aj malo slika,kako ide konstrukcija i sklapanje(nznm odakle da pocnem).. ovo je deo gde ce biti biljkainstalacija je cela odradjena,samo prikacinjanje uredjaja ostalo...ovde su povezani,potenciometar za jedan vent,da pojacavam duvanje ili smanjuje... prekidac za (2700)... prekidac za aparat koji pusta vlagu(kasnije adapter za vlagu) porucen je... i termostat STC 1000(termo davac) sve je to povezano i za cudo radi :) odradjeni ventilatori 3×100f/3 povezani... dva izduvna...a to je povezano sa alu cevima,da izbacuje vazduh...a to ce biti povezano na izlazu sa filterom,ceka se samo u utorak da stigne aktivni ugalj,filter sam pravioe sad deo,gde je napravljena,toplota,vlaga i vazduh... ovde ce ulaziti vazduh,gde su napravljeni lavirinti,kojim svez vazduh kruzii ne upada u box onako hladan,vec se greje,gde su odradjene dve keramicke sijalice od 60w za grijanje,one su smestene ovdea onda taj protok vazduha se spusta na deo,gde je aparat za vlagu i onda taj vazdu opet kruzi i ide do dela gde je ugradje ventilator (100f/3) i ubacuje tako vlazan,svez,optimalan vazduh u box gde je biljka. jedan ventilator je povezan sa termostatom i keramicka sijalica,isto... da se pali i gasi prema potrebi grijanja i hladjenja vazduha... i ovako izgleda deo gde je to povezano,tokom radasad zasad sve ide kako treba... ostalo je povezat osvetljenje,sklapanja,folija itd... objasnim i ubacim sve tokom radova u nastavku:joint2: peace
funky weed
LEGENDA8.174 REP32%
→ Zmaj
GrobnaJama
AMBASADOR3.679 REP62%
→ Legenda
GrobnaJamaAMBASADOR
okt 2015.
okt 2015.#36
Bem ti lebac sad vidim zasto se zoves lood :D
samo pazi ovako, ovaj ovlazivac ako je na hladnu paru (predpostavljam da je) hladi jako zrak, jedno 4-5 stupnjeva ako ne i vise, zavisno na koju jacinu stavis, pa namjesti termostat na malo visu temperaturu u startu
sve u svemu, genijalno! :clap:::clap::
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#37
@L0oD a govorio si neat da hoea gotov box koji samo uklju
ia u struju i udri. Ahaa, vidia vidia, koliko god si tvrdio da neznaa ti to spajat i sklapat, ovdje si dokazao da se sve mo~e uz malo truda i volje ;) . Bude to bilo do jaja kad se finiaira, samo eraj :D.
420...420...420
AMBASADOR3.484 REP57%
→ Legenda
420...420...420AMBASADOR
okt 2015.
okt 2015.#39
lijep je box, mogo si mozda stavit prekida
trostruki pod~bukni ili dvostruki spojis u kutiji za knauf , a kutiju nad~buknu razvodnu, al bitno da funkcionira..obujmce joa lako zabijea ako ti budu kabli visili, s obzirom za nekog ko se neku~i u struju ovo je puno viae nego odli
no napravjeno :D 5+ :thumb: ...~elim ti sretan grow :joint:
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#42
E hvala ekipa :) a ok je za sada sve,prvo sam detalje razradio na papiru... nacrt i sve ostalo
.. mesec dana sam potrosio na skupljanje informacija :) a uglavno cu se igrati sa geneticom,pa cemo videti sta bude :) ostaje ono najtezel,potraznj savrsenog semena ili ti landrace... peace
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#46
Poz ekipa:wave: polako se zavrsava medium... oblozen je stiroporom,lanci namesteni,napravljen neki reflektor gde ce ici cfl,mslm u toku dana cu privesti sklapanje kraju i sutra ostaje samo folija,oblozicu i manji box sa folijom jer me tamara kritikuje :cool23:povezao sam cfl-ke... ici ce 4 komada 85w 5500lm (6400) na 4 strane,a u sredini ce biti 2 od 40w 3300lm (2700) mada po potrebi ako bude trebalo ubacim jos... 22000lm (6400) i 6600lm (2700) mslm da ce to biti ok... ostaje samo jos finis rada da prikazem i to je to... peace:spliff:
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#48
jednog dana kad upalia omjesto cfl-a ... hps,pa kad vidia razliku u rastu,ijaooooo ;)
no,otom-potom :D
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#54
Haha, pa piae ti na njima veinom da je potrebno dekontaminirati cijelu prostoriju u slu
aju da pukne. Meni je frendu pukla u boxu iznad 4 biljoze u cvatu, samo je isklju
io iz struje,
ekao par sati da se prah kojeg rasprai slegne, mislim da ima i
estica ~ive i onda s maskom laganini iznijeo biljke i u septi
ku, a box je morao rastaviti i oprati. Pa i Rick Simpson je na jednom seminaru rekao da kad bi morao spavati u prostoriji osvijetljenoj sa CFL ~aruljama da bi se osjeao kao da mu netko dr~i piatolj prislonjen na glavu.
Barbarossa
ZMAJ120.253 REP
BarbarossaZMAJ
okt 2015.
okt 2015.#56
U jbt..nemoj se cimaa od Hps-a...ono.. i bojler mo~e da ekspodira, pa se ne grejea vodu u loncu. :eek:
Otto Grunf
LEGENDA7.374 REP24%
→ Zmaj
Otto GrunfLEGENDA
nov 2015.
nov 2015.#68
Jesu ti upuh i izduv na istoj stranici(ljeva)?
Uzgred,
estitke za ru
ni rad.
Otto Grunf
LEGENDA7.374 REP24%
→ Zmaj
Otto GrunfLEGENDA
nov 2015.
nov 2015.#70
Mjeaat e vent vazduh unutra, ali bi pun pogodak bio da si to dijagonalno izveo, na dve razli
ite stranice...
Ali, kad pogledam kako je priljubljen uz ormar, ovakva je morala varijanta biti:thumb:
Barbarossa
ZMAJ120.253 REP
BarbarossaZMAJ
nov 2015.
nov 2015.#73
male kune majstorije! :D Meni to u dimnjak pi
i, a ostatak mirisa kao osve~iva
prostorije- mada mo~da me i motiviaea da sklepam neki karbon za zimus! :)
p.s. jel ti to od proteina crvena kantica? :D
🔒 Ova tema je zaključana
okt 2015.
1 / 79
okt 2015.
feb 2016.