VUTRA
ForumUzgajanjeProjektiranje prostoraHomemade 2 box-a mini and medium
LEGACY

Homemade 2 box-a mini and medium

156 odgovora10,973 pregleda
L0oDZMAJ

okt 2015.

Poz ekipa:wave: kao sto sam naslov spika,tako cu i prezentovat... al pre nego sto pocnem,zelio bih pitat jel ok ovakva izrada ili moram prepravljat,da napomenem nemam nikakvog iskustva sa indore... hvala unapred na savetima :) Pa da krenem sa mini boxom... dimenzije 40×40×80... 2 ventilatora,gornji 120 da izbacuje vazduh i donji 80 da ubacuje,mislio sam samo rupu otvorit(dole),al ajde ovako. Svetlost cfl 8000lm (6400) i 5500lm (2700)... box je ceo beo,iznad sijalica sam ubacio growbox foliju,nznm kako se zove u hidroproniku kupljena. Mislio sam ceo box oblozit,al eto kao bela mat boja je ok... ako treba,ce oblozim? :) ovlazivac vazduha je tu,potenciometar tu,prekidac za gasenje (cfl 2700) odradjen,grla su keramicka,higrotermometar tu... sve je ovo homemade :) eto ako sam nesto smetnuo a nisam napisat,pitaj te :razvaljen:: a evo i kako izgleda dok radi,provera :) kad je ugasena 1 cfl (2700) a onda u pogonu... mozda primetite sa strana zidova i sredini od ploce su ubaceni mali serafcici,do pola da vire,koji ce sluziti za LST... i na kraju je dosao moj macak,da overi box i proveri jel sve spremno ;) to je to sto se tice ovog mini box-a... ceo dan sam trimao,pa nemam snage slikati 2 box(medium) slike od njega ubacim sutra,nemoj te mi sta zamerit... trenutno se opustam uz dim:joint2: kisovito vreme mi je pokvarilo vikend,trebao sam biti na kampovanju,al eto sta je tu je... ostalo mi je samo jos da sredim boju ma box-u i to je to... tako da pricaj te ako treba jos nesto dodati,zamenit,ubacit... :razvaljen:: glavni krivci sto sam poceo indore su @Stipe i @Pantagan tako da im se zahvaljujem na savetima i podrsci... peace

okt 2015.

stavi dole upuh a gore ispuh i 125w cflku i pr~i
rKj420ZMAJ

okt 2015.

Odlicno si napravio :thumb: eventualno da ga oblozis folijom(black&white ili mylar).Jel ovaj mini planiras za vege fazu ili za majke ili pak da vrtis u 2 boxa from seed to harwerst?
L0oDZMAJ

okt 2015.

A tako sam stavio,al pogresno napisao(ispravio sam)... cfl-ka je 100w a ove dve su od 30w(navodno 12000lm je dovoljno za ovaj prostor,a ja imam 13500) :whato:: ako treba nesto drugo,moze,imam ih za rezervu a i zamenu.... sa oba box-a se mislim igrat oko genetice(vutre imam dovoljno iz out-a)... a uzeo sam ovu growbox foliju,ona je po 1×1m-5e(kao vrh za grow)... ali sa razlogom je nisam ubacio uz konstatacije ekipe sa foruma... Venlo ako treba jos vise lumena odma ubacujem,to je bar lako :)
klada1115POZNAVALAC

okt 2015.

Mogu pitati kak si zadovoljan sa tim malim ovla~iva em i gdje ata tak mogu nabaviti... Imam hps 150w i nikak da dignem vlagu iznad 40, bez obzira na 3 ventilatora za ispuh I da dodam ok si ovo sklepo
L0oDZMAJ

okt 2015.

Kucaj na google mini ovlazivac vazduha usb... mslm da se zove Misty Air kosta oko 17-18e.. nisam ga jos probao(imas obrazlozenje o njemu gde kupujes) :) al moze neprekidno radit,na 2h se mora dopunjat voda :)
t@maraZMAJ

okt 2015.

Meni se ne svia :p `alim se naravno,super je napravljeno i volim taj home made :) Jedino bih ja to ipak oblo~ila u mylar jel ti ovo i nije baa mat bijela...viae traljavo bijela :D Veliki :respect: za u injeno :)
L0oDZMAJ

okt 2015.

Sareno je belo :D a hvala Maro... ako ne bude ok,grunem mu tu foliju... znas i sama zasta cu koristit ovo :D
t@maraZMAJ

okt 2015.

Znam...znam :D Ali evo ti ipak primjer mat bijelog boxa :D ....zanemari ovu siroticu u pozadini hehehe :D Malo se aalim ali reflexija je jako bitna...a mi te~imo savraenstvu :) Vidim ovdje jako puno ulo~enog truda i vremena pa mi joa taj detalj i bode o i hehehe :D
L0oDZMAJ

okt 2015.

Maro,sutra idem proveravat sta mi je cikica prodao :) mozda kod mene izgleda onako kako izgleda,zbog one drvene ploce... al svakako sredim ta detalj,ako nista drugo ubacimto sam i kupio :) a bijkica ti je za coku ;)

okt 2015.

Bravo LOda aj pa da i to krene,sretno!:thumb:

okt 2015.

Posle out-a, za tvoje apetite ovo je suviae minijaturno...:D Samo vozi, verujem da ea do prolea skovati bar joa dva boxa, barem duplo od ovoga. Ja do sada promenio 5 komada! :)
L0oDZMAJ

okt 2015.

Ma jock Brada i ovo ako ispratim dobro je,igracu se :D fali mi grow-anje zimi.. najveci razlog je to... a zimnica je uvek spremna :)
grafAMBASADOR

okt 2015.

Super izgleda ovaj mali, a volio bih vidjeti i vei. Mo~da samo joa koju rupu na dnu box-a i svakako ja i ventilator ili ventilatore obavezno na ispuh. Kad krene cvjetanje vlaga pizdi, a tada e ti (kad je biljkama mrak) isto trebati neki vent koji e puhati po biljkama i mjeaati zrak te istovremeno dok radi mjeaa mora raditi i onaj za ispuh jer druge kombinacije nemaju tako dobar u inak.
PalacZMAJ

okt 2015.

Srecno u indoru ludo :thumb:
funky weedLEGENDA

okt 2015.

hahah sretno i ja cu se okusat u indooru imamo slican box i moj je homemade samo sa hps 70 :respect:
1310ZMAJ

okt 2015.

bas si me razveselio s odlukom uzgoja u kutiji. bit ce zanimljiviji forum zimi. stolarija 5, maleraj tak, ova tapeta mi se vise dopada i svoju skatulju bi u nju obukao (kakva je pod prstima.cini mi se da je masivna i da se moze fino keljit po zidu) mislim da bi staklo ili plexi ispod lampi bolje rjesilo toplinu (naravno poseban vent,usis i ispuh) zima je duga i bit ce vremena za poboljsanja. kad je otvorenje i s cim?

okt 2015.

ne bi trebao imati problema sa temperaturom,pogotovo sada u zimsko doba ...mogu biljoze na par cm od lampi... sa dobrom ventilacijom edit;sada bi se trebale vidjeti ;)
L0oDZMAJ

okt 2015.

1310 jos nisam odlucio,ok je pod ruku :) a videcu sta cu pokrecat,dok zavrsim out potpuno,pa onda pokrece.. a do tad se ceka prvi sneg :) Ven ne vide se slije...

okt 2015.

Od LOoDog uvijek bude lOOdo :) Jeben winter box, joa deda mraza stavia unutra i bomba :) I ma or oko boxa :) Imam dva kod staraca i znali su popapati koji flanac..znas onako..gricnuti :) Nisam stekao dojam da im se zamjerilo :) Sada snima a kada ti krenes u akciju i one ce :) Macke su macke a kada gricnu gotovo je ,tesko da bus ih uvijerio u drukcije:)))
BladerZMAJ

okt 2015.

Osb ploe su odli an materijal, a nisu preskupe. Taman sam ja sebi pokrio pod 70 kvadrata i samo cu obojat i gotovo dok ne budem ima novaca za parket. Slozit cu i ja sebi za koji mjesec nesto slicno, mozda 60*60*120-140. Dobro si sredio senzore i policu za aparat za vlagu, pokupit cu od tebe ideje :thumb:
L0oDZMAJ

okt 2015.

Zelenko i ja imam dva :) Da Blader,nisu puno skupe a rade odlican posao,cekamo taj rad da vidimo :)
Rope73ZMAJ

okt 2015.

To legendo :) ,i ja sam izdvojio ormar. Mislio PC nesto ali to je za vrtic :) Svaka ti dala...cvjetove ;) zdrave
GrobnaJamaAMBASADOR

okt 2015.

Odlicno, odlicno! Najslae je napraviti svoj box :D Imao sam slican projekt koji vec traje 2mj, ja kad sam zavrsio mali box ovaj drugi jos je u konstrukcijama :D Vidim pazio si na detalje i sarafi su obojani u bijelu :p Maca je udarila pecat sada mogu i ja :respect:
L0oDZMAJ

okt 2015.

To je to,ovaj ci drzat u spavacoj sobi,sto otvorim oci da me ceka pored mene:banana_rasta: a ovaj drugi,videce te kad ga zavrsim... povezujem sve sad,jos malo i gotov :) ty all:joint:

okt 2015.

SAMO KROJI, lep box !!!
L0oDZMAJ

okt 2015.

Poz ekipa:wave: kao sto sam pisao juce,pa evo da ispostujem... evo drugog box-a koji je jos u izradi... 80×80×100-ako se pitate sto u ovom box-u samo ovakva visina... iz razloga sto cu radit samo 1 biljku(LST i SCROG ako bude potrebno)... mada to je najmanji problem :) aj malo slika,kako ide konstrukcija i sklapanje(nznm odakle da pocnem).. ovo je deo gde ce biti biljkainstalacija je cela odradjena,samo prikacinjanje uredjaja ostalo...ovde su povezani,potenciometar za jedan vent,da pojacavam duvanje ili smanjuje... prekidac za (2700)... prekidac za aparat koji pusta vlagu(kasnije adapter za vlagu) porucen je... i termostat STC 1000(termo davac) sve je to povezano i za cudo radi :) odradjeni ventilatori 3×100f/3 povezani... dva izduvna...a to je povezano sa alu cevima,da izbacuje vazduh...a to ce biti povezano na izlazu sa filterom,ceka se samo u utorak da stigne aktivni ugalj,filter sam pravioe sad deo,gde je napravljena,toplota,vlaga i vazduh... ovde ce ulaziti vazduh,gde su napravljeni lavirinti,kojim svez vazduh kruzii ne upada u box onako hladan,vec se greje,gde su odradjene dve keramicke sijalice od 60w za grijanje,one su smestene ovdea onda taj protok vazduha se spusta na deo,gde je aparat za vlagu i onda taj vazdu opet kruzi i ide do dela gde je ugradje ventilator (100f/3) i ubacuje tako vlazan,svez,optimalan vazduh u box gde je biljka. jedan ventilator je povezan sa termostatom i keramicka sijalica,isto... da se pali i gasi prema potrebi grijanja i hladjenja vazduha... i ovako izgleda deo gde je to povezano,tokom radasad zasad sve ide kako treba... ostalo je povezat osvetljenje,sklapanja,folija itd... objasnim i ubacim sve tokom radova u nastavku:joint2: peace
StipeZMAJ

okt 2015.

Ko neki vremeplov :) Super izgleda ;)
L0oDZMAJ

okt 2015.

Ty Stipe,a ima jos posla,al zavrsi se polako :) edit: hvala majstore ranca :D

okt 2015.

Space shutle by LOda ;) super ti to izgleda :thumb:

okt 2015.

:clap:::clap::
rKj420ZMAJ

okt 2015.

auu prijatelju, bas si ulozio truda vidi se :thumb: sad ostaje da ti bijoze uzvrate istom merom :)
funky weedLEGENDA

okt 2015.

Asti ovo je ludilo svaka cast
t@maraZMAJ

okt 2015.

Stvarno odli no i razraeno u detalje :) Kada e u pogon?
L0oDZMAJ

okt 2015.

Ima jos posla oko ovog box-a... mada sutra mozda zavrsim sve,al pre prvog snega necu ih palit :) i ty za pohvale celoj ekipi :)
GrobnaJamaAMBASADOR

okt 2015.

Bem ti lebac sad vidim zasto se zoves lood :D samo pazi ovako, ovaj ovlazivac ako je na hladnu paru (predpostavljam da je) hladi jako zrak, jedno 4-5 stupnjeva ako ne i vise, zavisno na koju jacinu stavis, pa namjesti termostat na malo visu temperaturu u startu sve u svemu, genijalno! :clap:::clap::

okt 2015.

@L0oD a govorio si neat da hoea gotov box koji samo uklju ia u struju i udri. Ahaa, vidia vidia, koliko god si tvrdio da neznaa ti to spajat i sklapat, ovdje si dokazao da se sve mo~e uz malo truda i volje ;) . Bude to bilo do jaja kad se finiaira, samo eraj :D.
L0oDZMAJ

okt 2015.

Grobnajama,razumemo se :) aaaaa Joke,nije imalo srazmernih mera da bi kupio... ti si kupio i sad mene zezas sto se mucim :D

okt 2015.

lijep je box, mogo si mozda stavit prekida trostruki pod~bukni ili dvostruki spojis u kutiji za knauf , a kutiju nad~buknu razvodnu, al bitno da funkcionira..obujmce joa lako zabijea ako ti budu kabli visili, s obzirom za nekog ko se neku~i u struju ovo je puno viae nego odli no napravjeno :D 5+ :thumb: ...~elim ti sretan grow :joint:

okt 2015.

Isss,ona kontrolna kutija je ZAKON :) Jbte, si razmisljao o nekoj serijskoj proizvodnji ? :P
1310ZMAJ

okt 2015.

predkomora za prilagodbu zraka, kontrolna kutija! nemoj zuriti, mozda se jos neceg sjetis. luudilo
L0oDZMAJ

okt 2015.

E hvala ekipa :) a ok je za sada sve,prvo sam detalje razradio na papiru... nacrt i sve ostalo .. mesec dana sam potrosio na skupljanje informacija :) a uglavno cu se igrati sa geneticom,pa cemo videti sta bude :) ostaje ono najtezel,potraznj savrsenog semena ili ti landrace... peace
banditZMAJ

okt 2015.

Aj pali to pa da vidimo znanje brale:rasta:i hedovine kao napolju.
mumerENTUZIJASTA

okt 2015.

Tebe sam ceko majstore ;D samo naprijed!

okt 2015.

ovako ja obicno prodjem kad se petljam u elektriku :D
L0oDZMAJ

okt 2015.

Poz ekipa:wave: polako se zavrsava medium... oblozen je stiroporom,lanci namesteni,napravljen neki reflektor gde ce ici cfl,mslm u toku dana cu privesti sklapanje kraju i sutra ostaje samo folija,oblozicu i manji box sa folijom jer me tamara kritikuje :cool23:povezao sam cfl-ke... ici ce 4 komada 85w 5500lm (6400) na 4 strane,a u sredini ce biti 2 od 40w 3300lm (2700) mada po potrebi ako bude trebalo ubacim jos... 22000lm (6400) i 6600lm (2700) mslm da ce to biti ok... ostaje samo jos finis rada da prikazem i to je to... peace:spliff:
baobabLEGENDA

okt 2015.

Odlicno svaka cast, bilo bi grijeh ne obloziti ga dobrom folijom. :)

okt 2015.

jednog dana kad upalia omjesto cfl-a ... hps,pa kad vidia razliku u rastu,ijaooooo ;) no,otom-potom :D
grafAMBASADOR

okt 2015.

Svaka ast meatre. Dobra priprema je pola posla, ti si to super odradio. Onako usput, a u vezi ovog drugog box-a. Mo~da da je mrvicu vialji bio, ali uz dobar lst i slamanje ako zatreba, odraditi e vrhunski posao.
L0oDZMAJ

okt 2015.

Venlo igracu se sa cfl malo,dok steknem rutinu... a led reflektor mi je na putu... a hps/mh sam uzeo... al me plasi jedino ako pukne,mala deca u blizini,tako da hps/mh necu koristit... ne osecam sigurnost :) a graf to je u planu :)

okt 2015.

Samo ti pazi da ti nepukne CFL, bo~e sa uvaj kakvih sve otrova nema u njima.

okt 2015.

Negdje sam ito kad pukne cfl u kui da nije dobro 15tak min ulaziti u tu prostoriju. Sad koliko je to istina,ne znam.
L0oDZMAJ

okt 2015.

Vidi vas dvojica,nabij te mi paranoju da batalim sve ovo:grrr::djede:

okt 2015.

Haha, pa piae ti na njima veinom da je potrebno dekontaminirati cijelu prostoriju u slu aju da pukne. Meni je frendu pukla u boxu iznad 4 biljoze u cvatu, samo je isklju io iz struje, ekao par sati da se prah kojeg rasprai slegne, mislim da ima i estica ~ive i onda s maskom laganini iznijeo biljke i u septi ku, a box je morao rastaviti i oprati. Pa i Rick Simpson je na jednom seminaru rekao da kad bi morao spavati u prostoriji osvijetljenoj sa CFL ~aruljama da bi se osjeao kao da mu netko dr~i piatolj prislonjen na glavu.
L0oDZMAJ

okt 2015.

Znaci moram neko staklo radit,da zastitim biljke,box i sve ostalo... pfff... hvala za info Joke :)

okt 2015.

U jbt..nemoj se cimaa od Hps-a...ono.. i bojler mo~e da ekspodira, pa se ne grejea vodu u loncu. :eek:
baobabLEGENDA

okt 2015.

Samo pici, nije ziva tolko opasna. Jedino ako se duze i u vecoj kolicini zadrzi u stanu. Meni se razbila kad sam slagao box, nista strasno.:thumb:
L0oDZMAJ

okt 2015.

Ma brada,bio sam prisutan kad je frendu pukla HPS... mislio sam svi izginusmo... pa me frka od njih zestoko... no,no,nikad... iz razloga sto imam malu decicu,pa ono ybg... a eto cfl i ako pukne,odradicu zastitu :)

okt 2015.

da, kompletnu abho (to za nas starije ko se seca :D
420_DUDEENTUZIJASTA

okt 2015.

ovo je show...kapa do poda za setupove.. a ova kuticija s termohigro- ma to je to! :D mora sve bit dobro, sretno do kraja! ;)
Rope73ZMAJ

okt 2015.

Legendo ziva :):clap:::respect:
Ig0rLEGENDA

okt 2015.

Bravo drug ljepo si napravio :)
L0oDZMAJ

nov 2015.

Mini box sredjen... ubacena dajamond folija i ofarbao ga :) ostaje samo stalaza da se odradi,da zatvorim utikace,sve u svemu gotov i bacen u pogon...
StipeZMAJ

nov 2015.

Super je to. Temp ok? Jos smisli nesto na cemu ce ti stajat biljke i na cemu ces ih spustat postepeno posto moraju bit blizu zarulja :)
L0oDZMAJ

nov 2015.

Ma tek proklijale Stipe.. ovo popalio da samo demonstriram :) temp 26° svetlo bez ventova,vlaga 56 sa ugasenim aparatom za vlagu... a unutra cu malu stolicu i lagano spustanje :) sve u svemu ok je :) zadovoljan sam :joint2:

nov 2015.

gasi temu, otvaraj dnevnik :)
L0oDZMAJ

nov 2015.

Cek,imam jos veliki box da prezentujem... ovih dana jos to... sta sam poceo da zavrsim Pow :)
Otto GrunfLEGENDA

nov 2015.

Jesu ti upuh i izduv na istoj stranici(ljeva)? Uzgred, estitke za ru ni rad.
L0oDZMAJ

nov 2015.

Da frend,hvala :)
Otto GrunfLEGENDA

nov 2015.

Mjeaat e vent vazduh unutra, ali bi pun pogodak bio da si to dijagonalno izveo, na dve razli ite stranice... Ali, kad pogledam kako je priljubljen uz ormar, ovakva je morala varijanta biti:thumb:
L0oDZMAJ

nov 2015.

A puno sam o tome razmisljao,zato sam i kasnio ovako,znao sam da ce tako biti ful,al prilepljen bi bio uz ormar,kako si i ti zapazio,onda sam morao ovako i to je razlog sto je uradjen dole mali vent... :)
L0oDZMAJ

nov 2015.

:wave: filter odradjen,pa aj i slikovito da prilozim :) danas se nadam da cu zavrsit i ovaj medium box :)

nov 2015.

male kune majstorije! :D Meni to u dimnjak pi i, a ostatak mirisa kao osve~iva prostorije- mada mo~da me i motiviaea da sklepam neki karbon za zimus! :) p.s. jel ti to od proteina crvena kantica? :D
L0oDZMAJ

nov 2015.

Da,obe su od proteina :) a eto ja te vec motivisao :P
smileeeeAMBASADOR

nov 2015.

Kakav vent ces da stavis na filter? Cini mi se da ce morati da bude sve samo ne PC VENT DVANAES :D
L0oDZMAJ

nov 2015.

Filter ide za veci box... za ovaj je dovoljan air vick,da osvezava sobu lavandom,na svakih 15 min :)
StipeZMAJ

nov 2015.

Na zahtjev autora
L0oDZMAJ

feb 2016.

Odradjen neki homemade cooltube... na medium box-u,ide toplije vreme,pa se moraju mere preduzeti... ipak 390w cepa... sve je slikovito odradjeno,a i krenulo u pogon... zadovoljan sam... peace

feb 2016.

:clap:::clap:: Bravo,brutalno slo~eno XD:respect:

🔒 Ova tema je zaključana