LEGACY
Koliko biljaka ispod HPS400w
28 odgovora4,741 pregleda
26 REP52%
→ Istraživač
mar 2013.
mar 2013.#1
Pozdrav svima,
prvo da se predstavim, nisam skroz novi ovdje, stari nick mi je bio mala biljka ali sam zaboravio lozinku i od foruma i od e- maila s kojim sam se registrirao. Ako admini ~ele obrisat mala biljka profil mogu slobodno to uciniti.
Drugo, ~elim se zahvalit svima koji su postavljali pitanja i joa viae onima koji su strpljivo odgovarali na ista. Uspio sam za probu uzgojiti 2 biljke, za koji dan je harvest pa pravljenje ulja i majka ce konacno zapoceti terapiju. Da nije bilo ovog foruma ne bih tako lagano nalazio rjesenje problema s kojima sam se susretao. Isprike sto nisam vodio dnevnik uzgoja, jednostavno nemam vremena jer radim cijeli dan a kod kuce se brinem za majku i kucne poslove.
Imam grow tent 80x80x160 cm, HPS 400w, posude od 12 litara. Zanima me da li je 6 biljaka previae za taj prostor? Po ovome koliko su velike ove dvije - (white widow 50 cm - grmi, chemdog 70 cm, ni jedna nije aira od posude, nisam ih trenirao) -
mislim da je taman do knap, po povraini taman stane 6 kom 12 litarskih posuda. Ili je sigurnije stavit 5?
Hvala unaprijed na pomoci.
one <3 one <3
ISTRAŽIVAČ69 REP13%
→ Entuzijasta
one <3 one <3ISTRAŽIVAČ
mar 2013.
mar 2013.#2
pozdrav :D i podrska za tvoju majku i tebe..
box ti je dovoljno velik,ali mozda bolje da ih je u njemu manje od 6 da svaka ima dovoljno prostora za bolje razvijanje,ali samo moje misljenje..
calex3110
ISTRAŽIVAČ57 REP5%
→ Entuzijasta
calex3110ISTRAŽIVAČ
mar 2013.
mar 2013.#3
mislim da su ti 12 litarske posude viae nego prevelike.pogotovo za biljke od 60-70 cm previae mjesta za korjien e rezultirati usporenim rastom iznad zemlje,a to ea trebati i moma
ki hraniti da budu zadovoljne i narastu kako treba.moj savjet ti je da pokuaaa uzeti bar jednu manju posudu,u nju zasadi jednu biljicu i sam pogledaj razliku u rastu.~elim ti uspjeh u gowu i kvalitetnu smolu.ina
e,veli
ina boxa je ok,a i 400w je dovoljno i za 100 x 100
calex3110
ISTRAŽIVAČ57 REP5%
→ Entuzijasta
calex3110ISTRAŽIVAČ
mar 2013.
mar 2013.#6
zaato mislia da je nebuloza savjet da uz grow kakav radi pokuaa jednu biljku zasaditi u malo manju posudu i da vidi hoe li biti razlike u visini? a ato se ti
e komentara za sve posude,mo~da se malo nespretno izrazio,ali u taj box teako da e mu stati sve posude te veli
ine.to isto ne mora biti to
no,nisu sve posude iste dubine i airine,no ja sam mislio na smart pot koje i ja koristim.
joa bi dodao da sam to ta veli
inu posude i ja prvi put
uo prije kojih mjesec dana i nije mi bilo jasno kako onda raste u prirodi.meutim isprobao sam u svom boxu i pokazalo se da bilje u manjim posudama br~e raste,ako je potrebno ustanovit e mo i zaato je tako.
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
mar 2013.
mar 2013.#7
Velika kolicina zemlje moze samo rezultirati vecom i jacom biljkom to valjda svi znamo,kakvo usporavanje rasta!?.Druga stvar ako ima vise zemlje to znaci da ce imati manje potrebe za prehranjivanjem.12l.....8 tjedana.i treca stvar 400w je maximalno za 80x80 cak je i to previse ...ja imam 75x80 i fali lumena.1x1m 600w.........ajmo ustanovit zasto?
calex3110
ISTRAŽIVAČ57 REP5%
→ Entuzijasta
calex3110ISTRAŽIVAČ
mar 2013.
mar 2013.#8
tako i zdrava logika govori,biljke su u prirodi ogromne,a tamo nisu u posudama,ja sam takoer dijelio tvoje mialjenje dok se nisam uvjerio da bilje u manjim posudama br~e raste.mo~da je tu u pitanju i splet joa nekih okolnosti,ali to vrijedi iskuaati sam.a 400w ja imam na 100x100 i tu je presudna visina lampe.ako imaa cooltube mo~ea je spustiti 15-20 cm od biljaka,a vjeruj da je u snazi svjetlosti razlika izmeu 10 cm i 20 cm visine duplo slabije svjetlo
ato se ti
e prehranjivanja,potpuno si u pravu,ato je viae zemlje,manje dodataka je potrebno.ja biljke prehranjujem umjetno.
p.s. koliko ti je visoko ta lampa od 600w i koja je hps?
calex3110
ISTRAŽIVAČ57 REP5%
→ Entuzijasta
calex3110ISTRAŽIVAČ
mar 2013.
mar 2013.#10
stoji to ato ka~ea,sve zavisi ato imaa u boxu i ato
inia s time ato imaa.mo~da si u pravu.pokuaat u i ja raditi korekcije svjetla,ato da ne? baa u ti kroz tjedan dana javiti rezultate.suludo bi bilo da ustrajem u ne
emu za ato postoji mogunost da je pogreano nego,pitanje za momka koji je otvorio temu,kako mislia raditi ulje? kojim otapalom i jesi li ve to radio,mislim imaa li iskustva u izradi?sorry radi tih edita,ali nisam baa neki ekspert u koriatenju funkcija za tekst,pratio sm vaa rad,ali sam se aktivno uklju
io u rasprave nedavno
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
mar 2013.
mar 2013.#11
editiras postove pa ti odgovarm na rate editiranim postovima.nemam 600w nego 400w........ajmo ovako 400w-6 automatika bez treninga ili 4 automatika u treningu....ili 4 fotoperiode sa prosjecnom vege fazom od 4 tjedna bez ikakvog treninga ili dvije fotoperiode prosjecna vege faza od 4tjedan i trening bilo SCROG ,LST itd...ovo su situacije bez previse guzve i dovoljno svjetla za sve..
calex3110
ISTRAŽIVAČ57 REP5%
→ Entuzijasta
calex3110ISTRAŽIVAČ
mar 2013.
mar 2013.#12
ja trenutno u 100x100 imam 6 automatika bez treninga,mo~da dvije ostavim da idu u airinu.pod 400w ciklusi su 18/6,umjetno hranjene,sada slijedi i co2 i stvarno sam zadovoljan napretkom.u fazi cvjetanja ubacit u joa jednu lampu,ali u tada dr~ati na 12/12
olive oil pozdrav!
prije svega ti se ispri
avam ato smo od tvog pitanja skrenuli na razgovor o saksijama i rasvjeti.ispri
avam ti se u svoje ime i u ime momka s kojim sam razgovarao umjesto da tebi pomognemo u tako ozbiljnoj situaciji.nastojat u to ispraviti.uglavnom tih 6 bez beda! ali hajde napiai malo podrobnije ato sve koristia od nutrijenata,ak ti nije tlaka
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
mar 2013.
mar 2013.#14
box je 80x80x160 decki ;) a kad smo se vec tako raspricali ja bi 4 normalne u malo vece kaljeve :)
pogedaj mi potpis imas dnevnik sa istim boxom ,ista lampa ,samo mali ispravak kaljevi nisu 20l nego oko 17 l pa vidi jel ti se svida ta solucija ;)
Ako malo pregledas dnevnike uzgoja vidjet ces da imas odgovor na svoje pitanje ;)
26 REP52%
→ Istraživač
mar 2013.
mar 2013.#15
Hvala na odgovorima. Nema potrebe za ispri
avanjem za offtopic :)
kad posla~em tih 6 posuda u box sve taman lijepo stanu jedna do druge. No ipak sam odlucio stavit 5 da bude manja guzva a 4 mi je premalo jer ~elim ipak dobit ato je viae mogue ulja iz tog growa jer do jeseni ne namjeravam niata radit zbog nemogunosti kontroliranja visokih temperatura.
Ulje cu raditi s izopropanolom. Postupak mi je prilicno jasan iz Rickovog dokumentarca i s foruma kako su ljudi radili. Ne vjerujem da cu imat problema.
Od gnojiva koristim plantellu list i plantellu cvijet, pola propisane doze i nisam imao problema. Naravno, zadnja 2 tjedna dobivaju samo vodu.
Vjerujem da ce mi u growu koji pripremam biljke bit razvijenije jer sam u sadasnjem imao dosta problema sa pH. Ne mogu se sjetit zaato sam zemlju pomijeaao s pijeskom i vjerujem da mi je upravo to odvlacilo pH u kiselo. Kad sam (tek u drugom tjednu cvjetanja) skuzio u cem je kvaka i popravio kalcijevim karbonatom bilo je vec kasno da se stanje bitno popravi. Tako da u ovom growu ocekujem bolje razvijene biljke.
mar 2013.
1 / 15
mar 2013.
mar 2013.