VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPC Box
LEGACY

PC Box

230 odgovora12,427 pregleda
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Pozdrav! Novi sam u ovome pa mi treba pomoc! Hocu sebi da napravim pc box, mislio sam staviti 2 pc ventliatora od 12x12 cm za izlaz vazduha , i jedan 14x14 cm za ulaz vazduha. Koje osvjetljenje da stavim(najjeftinija varijanta) ??? Unutrasnjost racunara cu obloziti alu folijom za odbijanje svjetlosti. i koliko u pocetku mora biti svjetlo a koliko mrak???? p.s. ako je neko pravio pc box, nek mi posalje koju sliku da nesto iskombinujem...

sep 2009.

Ima sve ve na forumu ata pitaa (google vutra ...:)
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

znam stari, al ovo sa svjetlom me skroz zbunjuje... meni treba neka varijanta za vegetaciju, da nije skupa, i da moze da se ugura u prosjecno kuciste od racunara. ima li ko iskustvo i koje je svjetlo koristio?
DinsENTUZIJASTA

sep 2009.

sorry al tu ti je ekipa koja te salje na google, jedino sto ti preostaje da baa sam uzmea vremena i da krenea u veliko itanje,ja bi ti pomogao ali ni ja neznam jer sam takoder amater, sretno!
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

hehehe, ma kako bude bude, danas spravljam box :) danas cu kupit 4 cfl - 2 827 od 25w a 2 865 od isto vati, valjda ce da valja. jbg valjda je to plavi i crveni spektar za vegetaciju :) bacam se u potragu za sjemencicama.
caoooENTUZIJASTA

sep 2009.

plavi spektar je veg... crveni cvetanje...
Kushonja O.GAMBASADOR

sep 2009.

2x 865 i 2x 827 je super kombinacija za vegetaciju , a za cvijetanje dodaj jos jednu 827(crvenu) tj. zamjeni jednu od plavih s crvenom . Savijet pro itaj ...ovo i malo prelistaj ...TV
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

e ovako. nasao sam danas sijalice... http://img176.imageshack.us/img176/5417/slika001.jpg jedine sijalice koje sam nasao: Philips, economy, cdl 865. 1040 lumen, 6000. 20w Osram duluxstar, 24w, 827,lumix, 1500lm. za sad sam kupio po jednu, ako su ok, onda cu jos po jednu uzet. kupio sam i kuciste, i alu, i vent, pa pocinje sklapanje :) sutra cu uslikat sta sam uradio ako budem imao vremena. odgovorite samo jel valjaju ove sijalice.
TropicoLEGENDA

sep 2009.

evo ti jos 1 pc dnevnik https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/4982-pc-box-extended-cfl-zarulje.html

sep 2009.

ja iman jednu od ~arulja ovu daylight i nije loaa, a za ovu drugu na slici nisan siguran,. koliko ea stavit ~arulja sve ukupno?
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

stavit cu 3 od 865 za veg i 1 827 ovu osram, 2. 8x8 vent i jedan 10x10, tj onaj iz napajanja. a za cvjetanje obrnuto. samo nek mi neko kaze jel su uredu te da ih jos na kupujem jer sam nabavio 2 kucista od racunara pa cu pravit 2 box-a :)) @We_ComE_OnE Hvala ti starac, extra je dnevnik, uradit cu nesto poput ovog box-a tj extra je fazon sa napajanjem :)) sutra cu okacit nekih slika
Che*LEGENDA

sep 2009.

lol.... evo ti jedan savjet...pogledaj moj dnevnik u potpisu i imas dolje ovaj prvi...skroz detaljno objasnjeno sto napraviti od pocetka do kraja.... i osnovno... 2x 827 i 2x865 23w philips od pocetka do kraja...nista drugo! samo philips i 23w ,najkalitetnije a bogme koliko sam skuzio jeftinije od osrama...i pri kraju ak imas mjesta ubacis jos jednu 827,znaci crvenu... ali pogledaj moj dnevnik...detaljno objasnjeno..ima samo 7 stranica do klijanja :))))
Kushonja O.GAMBASADOR

sep 2009.

nevjerovatne su razlike u cijeni ... nemoj kupovat dok nevidis gdje sve ima . Ja sam znao naletit na istu ~arulju sa razlikom od 20kn u cijeni . Osramove su skuplje a dobijes isto , samo pazi da uzmes one sa 23-24w svaki lumen je bitan u micro growu .:pat:
Che*LEGENDA

sep 2009.

je je,jako su poskupjele i ne znam zasto...ja sam placao u pevecu philips 23w po 32 kn a sad su 50kn...
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

al propblem je kod mene sto nema mnogo prodavnica sa tim, pa ne mogu da nadjem philips sa 23w. inace ovo od 20w i osram od 23w su inace po 3.5 e, bas jeftine. mogu li 4x 20w il 2x20w i 2x23w ako ne nadjem sve od 23w.... cini mi se da se jako brzo zagrijavaju, pa se malo brinem za ventilaciju al i to cu nekako da rijesim. Che odo citati tvoj dnevnik :)
Che*LEGENDA

sep 2009.

ma mozes ti i 50 puta po 8w ..samo je bitno da iskoristis lumene,tj da ih kad zbrojis imas bar 10ak tisuca...i naravno da su ti bar 70posto lampi u crvenom spektru...sifra 827 ili ti 2700kelvina. pogledaj te osram 23w koliko lumena daju...trebale bi biti iznad 1300lumena po komadu pokusaj sto jace...ono tipa 4x 23.. a ventilacija..ma mislim da se ne trebas brinuti,ne zagrijavaju one jako...dapace naspram ostalih one su super :)
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

iskombinovat cu nest, a de mi reci kako si one jebene nitne skinuo, ja se polomih,... a kako si ti napravio refleksiju? jesi stavljao stiropor tipa 1 cm debljine ili si samo na onaj lim od racunara naljepio ono sto se stavlja na auto sajbu :)
Che*LEGENDA

sep 2009.

sa flekson...jednu stranu odrezes.druga ispadne..jako brzo sam ih sve izbacio..par minuta posla :) :) nikakav stiropol,samo sam stavio bijelu foliju na stranice kucista,a ti mozes i ono za auto..bitno da imas nesto sto ce reflektirati.
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

oki, evo bas sad pravim box, busilicom sam sredio nitne :)) . e sad ide ljepljenje folije i busenje rupa za ventilaciju. kako si sijalice ucvrstio ? ? ? da li da micem ovu pregradu (dole na slici) jer cini mi se da to najvise drzi kuciste cvrstim?! ovo su rupice za ulaz vazduha, nadam se da ih ima dosta :) i evo rasporeda ventilacije, cini mi se da su slicno svi radili vent u pc box-ovima

sep 2009.

ja san ih u vrstio s bakrenom ~icom, a grla san zalipio ljepljivom trakom
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ajd okaci neku sliku ako mozes :)

sep 2009.

http://img230.imageshack.us/img230/1248/dsc07967.jpg - dakle box mi je od aper-plo a - uzmi u obzir- da bi uslika ~arulje treba san is upat krov :) pa malo izgleda neuredno, al poslje u popravljat kad mi starci odu le :D i iza je joa jedno grlo - al to u stavit crveni spektar sviu- zna i za par dana imat u 4 svie ili ak 5 mogu produ~it joa jedno grlo
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

stari, ovo mi se cini zapaljivo :P salim se.. morat cu nesto tako iskombinovat dok ne napravim nosace.

sep 2009.

to je i meni "privremeno"- vidia da san na slici pokuaa napravit nosa e na onoj najveoj ~arulji ali bez uspjeha - ma nije zapaljivo - tjedan dana je na 18/6 i niata se nije dogodilo :D
Che*LEGENDA

sep 2009.

PCboxGrower... napajanje teraj van..stavi radje samo jedan ventilator iza,ali napajanje van... ovaj iza lim.njega mozes slobodno iuzrezati..nece se sve raspasti :) ove rupice za zrak s prednje strane...lijepo zamisljeno ali nedovoljno..stavi ventilator sa straznje strane i izrezi cijelu kocku...tak da ima kvalitetan dotok zraka ... a svjetla..daj masti na volju...ja sam sebi kvalitetno izradio..imas opisano.. Mr.Ja...tebi ce kuca izgoriti pa ces onda traziti privremeno rjesenje za prespavati...popravi to da ne citamo o tebi u crnoj kronici..
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

al imam 2 vent-a nazad za izbacivanje zdraka, dal ce sve radit kako treba, ako su svi na istoj strani, tj oce li strujiti zdrak? skontao sam nesto za nosace svjetla. da li bi pomoglo jos rupica? :D hehehe danas dovrsavam box :D
Che*LEGENDA

sep 2009.

a bit ce strujanja..u svakom slucaju puno bolje od rupica,i koliko god da ih izbusis ,bolje je iza kad je sve otvoreno...
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

axa, a cime si brate sjekao lim? mene nas nervira , jer imam samo busilicu pri ruci, da nema neki nastavak busilici za to? :) sjemencice dolase uskoro
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

au.. kad sam vidio kako je ovaj MR.JA povezao sijalice kad nisam upo sa stolice ...ljudi struja ubija.pali.itd stoga sa strujom nema zajebancije... evo vam za info,,, postoje grla za sijalice samonosiva znaci izgleda kao obicno grlo samo sto na sebi ima lim kojiu je izbuaen sa 2 rupice i to je idealno kod horizontalnog montiranja sijalice takvo grlo se koristi kod plafonjera pa skini staklo plafonere i vidi kako to izgleda eto toliko od mene i jos jednom posluaajte iskusnog elektricara ne zajebajite se sa 220v
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

MR. ja nebih ja to drzao u kuci nema sanse :) bez uvrede naravno. mene malo jebu nosaci za svjetlo jer nemam nesto mnogo alata. malo mi sporije napreduje pravljenje box-a od ocekivanog,al ajd, i to cu da rijesim nekako. sutra ja odo trazit grla, i nosace za svjetlo, moram to rijesiti sto pre.

sep 2009.

hehe popravio sam :) sad je malo bolje: http://img230.imageshack.us/img230/9499/dsc07969.jpg ... fala na brizi ... nadan se da e bit sad malo bolji komentari ;)
Teglica_UnkaAMBASADOR

sep 2009.

imas da kupis grla sa malim g profilom koji inace sluzi da se grlo spoji sa drvetom zidom ovako samo pozar mozes da napravis u najboljem slucajcaju osetices 220 pa se mozda i opametis

sep 2009.

ok neka zasad stoji ovako, istroaia san se treban par dana da skupin para... :D
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

mr ja.. nevalja ni ovo brate lepo ti kazem nemoj da se zajebavas sa strujom ovo sto si ti napravio je isto kao da maaea za zippo upaljacem upaljenim naravno kraj lika koji to i gorivo.. posluaaj me sinko odi i kupi 4 horizontalno-montazna grla koja kostaju 1.5 eura sva 4 kom i to lepo zaaarafi i daj izoluj ovu aperu nekom folijom ato zbog refleksije svetlosti to zbog lako paljivosti apere kad se ugrije od 4 sijalice koje ce da gore i po 18h..uradi kako treba ili nemoj nikako....
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

brate uzmi onu alu kao foliju sto se stavlja ispod sajbe na autima, ona tij e brate vrh, samo je zaljepis, 2 min posla, a za svjetla ja odo sutra pravit nosac, od L profila, jer drugi nacin ne vidim :)

sep 2009.

pa ka~em ou samo trebam skupit para- sutra, prekosutra
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

neradi mi sad digitalac nece da upali baterije su lose pa da ti slikam to grlo da vidis kako izgleda i da ti slikam svoj pc box da vidis kako treba da izgleda sa svim potrebnim eto potrudit cu se da sutra nabavim baterije za aparat pa da ti to uslikam pa da vidia kako treba i kako je sigurno da nista ne zapalis i jos manje da te struja udari, jer jebeno je kad ti se to desi zgrci ti miaie nemozes pustiti a 5 sec i gotov si... i zato vam govorim nema zajeb... sa 220v
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Bjela Travo :P ajd malo sutra islikaj svoj box, al detalje posebno (nosace svjetla, ventilaciju) mozda mi das neku dobru ideju za moj box, posto je jos u fazi izrade. jel moze? i naravno napisi koje si lampe stavio! :icon_lol:
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

pazi nista posebno od druga sam dobio pc kojem je kojem je vrisnula ploca ili MB da bi se on okanio popravke meni je ostavio taj pc za dijelove..e ja sam ga totalno rasklopio sve zivo povadio i iskoristio sto se da iskoristiti.. pa sam tako iz napojne izvadio ventilator koji je jako dobar za pc grow i sa hladnjaka procesora sam skinuo ventilator nesto manji od onog koji je u napojnoj ali ima isti br obrtaja,,znaci resio sam ventilaciju onako rasklapajuci pc,,, sve sto sam ulozio u ovaj box koji ces sutra da vidis jeste 4 grla e27 i 4 sijalice zuto-crveni spektar 2700k 23w (osram) tj za cvetanje. posto u svakoj sobi vec imam stedne sijalice 6400k 23w (osram) ili ti ga plavi spektar za vegetaciju pa sam ih samo zamijenio znaci sad u boxu imam 3 sa plavim spektrom i jednu sa zutim sve po 23 w =92w svetlosne snage za lumene neznam koliko to izae u lumenina al znam da su sa ovom kombinacijom svetla i drugi imali uspesan pc grow. to je sve dok biljka ne procveta e kad procveta mijenam sijalice stvavim 3 zute i jednu plavu...i tako ostavim do kraja grow-a sta hocu da ti kazem da me ovaj pc box izasao skoro 13 eura sve ostalo sam iskoristio ili vec imao kao npr ..kablovi.folija.lepak itd..sutra ces i da vidis kako to izglega

sep 2009.

white weed ma znan kako izgledaju .- iman takvo jedno grlo ali ih neman 4 ---... i treba ti crveni spektar ~arulja za cvjetanje a ne ~uti
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

znam druze, to sam i ja uradio, povadio ventilatore iz napajanja, extra su :) kuciste kupio za 7.5 evra i sijalice jedino sto sam platio i alu foliju :icon_lol: e sad, i ja imam 1 philips ali tebi druze treba 827 i 865 spektar od po 23 w , znaci 2x827 i 2x865 za vegetaciju. samo sam izabrao malo lose kuciste, jer treba se pravit dosta modifikacija, pa me to nervira. White Weed koji ti je ovo grow? ? ?
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

prvi u pc box a inace 4 po redu indor imao sam jedan box koji sam prodo za dobre pare pa sam si napravio sad ovaj pc...
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

mr ja ja kad gledam u tu sijalicu vidim zutu boju a ne crvenu nesto drugo je sto se one nazivaju crvenim spektrom kontas i sredi box.....

sep 2009.

neznan ja san vidim crveni spektar kao crvenu boju a ne kao ~utu... , ma sredit u box iman vrimena
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

mr ja daj mi link za upluad slika ...
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

http://imageshack.us/ ti je druze, za upload slika :) ja kontam, da boja nema veze koje svjetli, nego ova sifra tj 865 i 827, to ti je bitno da pise i da ima dosta lumena i 20 w minimalno jedna, a sto se boje svjetla tice, ako je dobar spektar, nek i ljubicasto svjetli, boli me q**ac necu ja u to gledat 18 h :)))

sep 2009.

evo malo slike "novog" nedovraenog boxa- jel valja iata ?? mislin nije niata napravljeno al bar znan di u smjestit 2 bilj ice: http://img225.imageshack.us/img225/8517/dsc08001s.jpg http://img97.imageshack.us/img97/6002/dsc08002.jpg i da van poka~en biljku staru 5 dana :) , drugo sjeme san sad stavio da klija: http://img233.imageshack.us/img233/4091/dsc08004a.jpg http://img225.imageshack.us/img225/2958/dsc08007k.jpg --- pogledajte kako je mal razmak izmeu 2 intervale (ja mislin da se to tako naziva- prvog i drugog para listova)- :D
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

pazi i jedan i drugi.. 865 je isto sto i 6700k a 827 je isto sto i 2700k prvi je plavi a drugo je crveni spektar i hvala za link...slike stizu uskoro.... mr ja..nije lose al skini ovu pregradu da bi dobio na visini i box ce da bude extra...a biljke ko biljke za sad su mlade i suviane svakog komentara o tome cemo za jedan mjesec kad narastu....

sep 2009.

pa ja iman jednu sijalicu od 6700K - plavi spektar
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

e jos 2 takve + jedna 2700k crvena za vegetaciju a kad procveta samo zamjenis da ti bude 3 crvene +1 plava ku~ia...

sep 2009.

ou, polako ... za sad iman jednu onu 6700K i 2 philipsove 800 lumen- 14 w zna i te 3 , to u u subotu kupit - dvi od 6700K - neka mi ovo sad bude kao zamjena dajte slike viae ... cccc :D
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

evo slike.. nisam sliko front side mislim da je u ovom slucaju nebitno znaci samo sa zadnje strane i unutarnjost boxa.. http://img62.imageshack.us/img62/7575/pict0135.jpg http://img28.imageshack.us/img28/9742/pict0136.jpg http://img84.imageshack.us/img84/7972/pict0137.jpg http://img180.imageshack.us/img180/3981/pict0138.jpg ovako po meni treba da izgleda jedan pc box na slici od pozadi se vidi i prekidac ako bi slucajno ko naletio a ne treba da vidi i ono malo svjetla koje ide iz boxa ..neka za svaki slucaj ...kako sto vidite nema nigje da se vidi zica i sve je izolovano kako treba eto toliko....2 dana po 2 satata sam odvojio za box i eto napravio da valja... posto sam i ja novi clan na forumu molim iskusne da daju ocjenu mom boxu......:pat:
Che*LEGENDA

sep 2009.

e jbg...ajmo mi ispocetka.... prvo...crveni spektar...nije zarulja crvena...vucew jakooo na zuto,ne na crveno...dakle..ona je zuckasta...pogotovo HPS od 70w ..to je nesto nevjerovatno kako vuce na zutu... Mr.Ja i tebi treba 827... u cemu je kvaka.ako nemas sad puno para stvar je jednostavna.ako vec imas plava je samo za vegetaciju a crvena moze posluziti i za vegetaciju,u kombinaciji sa tvojom plavom a i za cvijetanje.to ti je bespotrebni trosak kupovati sad ove pa za 2 tjedna one.osim toga ,jedna vazba stavka...pc box nema veliku fazu vegetacije nego se biljka nakon 10-15 dana prebacuje na 12/12 da bi pocela cvjetati...ne mozes ti no name domacicu koja je neki skunkic od 1.5 metra strpati nutra.... stoga kao sto vec rekoh u vise navrata... imas plavu,kupuj samo crvenu... za uzgoj ti je potrebno cirka...80% crvenog spektra,15ak% plavog...ima to i tocnije ali mi se ne da filozofirati i traziti gdje sam save-ao knjigu koja tocno govori i tome...ali nebitno... znaci...imas pc box...ako zelis urok slican mome,trebas 6000 lumena...od toga imas jednu 23w plavu,i sad zguraj jos 3x crvena i to je to.nema kemijanja...TO JE TO !!! za sve ostalo ,tu je moj dnevnik uzgoja koji tocno definira svaku sitnicu,nista nisam mijenjao i od pocetka do kraja iste zarulje ! white weed... ajmo reci da je fino uredno.. :) gore iza zarulja stavi ventilator da puse van,dolje jedan na sredini da puse nutra...ne nize od sredine,jer kad biljka malo naraste da dobiva zak po listovima a ne po zemlji dolje.. jedina stvar..i to je pravilo..rasvjeta...hoces urod...gore stavi minimalno 4x23w sve ispod toga ti je bezveze,neces dobiti na kraju ni 5 grama...treba ti 6000 lumena za kvalitetan grow... jedna philips 1500 lumena..cirka i svi koji ste poceli sa uzgojem u pc-evima... nutra se gura dwarf sorta.tj. primjera lowrider#2,taiga,thunda,i jos mnogo njih ako zelite ostvariti velike (pod navodnicima)rezultate u malom prostoru.
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

white, kako si brate ucvrstio grlo od sijalice? ? ? ne vidi se od izolacije! de mi samo objasni zastali su mi radovi zbog jebenog drzaca sijalice!!! Che* tvoj dnevnik je vrh, svaka cast, ja sam ga prelistao, da mi samo reci 827 je crveni a 865 je plavi spektar? znam da ima na forumu vec ali mi smor traziti a ti to znas :)
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ja sam probio busilicom 8 malih rupica na krovu kucista i stego sa sarafima koji se takoe nalaze u sklopu jednog pc-a i neverovatno je da odgovaraju navoju lima na grlu u jeb..milimetar... eto ako sam to ucvrstio. zumiraj na ovoj slici krov pa ces da vidis sarafe ofarbane u crno zbog maske..... http://img84.imageshack.us/img84/7972/pict0137.jpg
Teglica_UnkaAMBASADOR

sep 2009.

pa zar nisi video da ti je covek vec napisao???
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

axa :) nisam video ovo na kraju "ubacis jos jednu 827,znaci crvenu..." ukrast cu ti ideju white :) moram samo da kupim takvo grlo, jer pri kraju mi je box, a ovo grlo sto sam ja kupio be moze tako da se zasarafi :(odo sad kupiti nova grla.

sep 2009.

evo nije me bilo 2 i pol sata- za to sam vrjeme radio box- evo napokon nema po~ara, osmrtnica ni ni eka lol :D http://img230.imageshack.us/img230/9409/dsc08013k.jpg http://img85.imageshack.us/img85/9989/dsc08020.jpg - maloprije san doda joa jednu ~arulju al mi se neda sad ponovo slikat dakle nema viae zapaljivih povraina, jedino ako se aluminijska folija zapali- al to ofc. nemo~e ~arulje san samo naslonio na ~ice od bakra koje su ispletene po "stropu", dok ne kupin ona grla... pozz
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

MR. JA e to je vec bolje :) sto nisi brate izvadio onaj gornji dio, kod mene je sve al bash sve pocupano iznutra, da ima max prostora i da se max svjetlo reflektuje od foliju, ajd sutra cu ja vidjet da zavrsim sve pa kacim slike. @white nasao sam ona grla kao kod tebe :) samo se malo onaj lim gore zakrivi na grlu i probuse rupe na kucistu i sve je rijeseno...

sep 2009.

pcboxGrower neman pojma kako to izvadit- taj komp je star 15 godina !! mati na plo a je upola manja od danaanje :D aj da vidimo tvoje slike

sep 2009.

btw napokon prva pohvala :=) fala @ white box ti je savraen- estitan
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

sutra kacim, jer nisam jos stavio izolaciju, vec sam samo prednji kraj sredio, skorz izolovao, ima sutra jos 2h posla pa cu okacit. al imas neke slike od pre 3 dana na prethodnim stranicama. te pregrade su sponene za 'ram' sa top nitnama, i to mozes busilicom , (mala burgija) i izbursis samo glavu nitne. al vidim ti si se i ovako snasao :)
white weedISTRAŽIVAČ

sep 2009.

da tako je pcboxGrower negde sam satavio samo jedan safar da mogu zaokretati sijalicu po potrebi lijevo i desno al malo posto prostor vise ne dozvoljava....

sep 2009.

PC grower odlu io sam neu ono skidat jer sam naslonio ventilator na to ma i ovako valja ja zadovoljan :D
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ma ja, nemoj nista ni dirat, kad si sve ustimao. koje sjeme imas?

sep 2009.

unknow :( prijatelj koji mi je da sjeme ka~e da je havai gold - al san malo gleda vrste i nisan vidio tu vrstu :/

sep 2009.

evo malo san popravio box u ponediljak kupujen joa jedan ventilator pa i njega stavljan http://img87.imageshack.us/img87/4092/boxx.jpg
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ja sad odem u prodavnicu i jedna sijalica OSRAM 24W deluxstar mini 827 / 1650 lumena kosta 10 evra, predjem preko puta i nadjem za 3.5 e :))) uzeo sam po jednu OSRAM deluxstar mini 24w 827 i 865 zajedno daju oko 3350 lumena i imam jos 2 od po 23w one malo vece isto osram, mislim da ce za veg to biti dosta :)) meni samo zice fale i jedan vent koji cu sutra kupiti. Ne mogu da oblozim box dok sve sto se struje tice ne rijesim jer ocu da mi se zice ne vide uopste i da preko njih prelijepim ovo za auto sajbe.

sep 2009.

pa onda o ekujen slike tvoje sutra/prekosutra
TropicoLEGENDA

sep 2009.

https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/4982-pc-box-extended-cfl-zarulje-4.html R.I.P.:sun2:
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

??? vec sam citao dnevnik taj... i skorz je slican box mome.
Hoces li vise uploadovati te slike? Ja hocu da spravim sebi pc box ili ako ima neko da bi prodao...
MrJAISTRAŽIVAČ

sep 2009.

e ljudi ja san Mr.JA ponovo sam napravio acc (sad je Mr,JA) jer mi uvik kad sam god se zadnjih 2 dana log in-a pisalo server pre zauzet :(

sep 2009.

Na zalost veliku, moram da prekinem sve radove, nemam vremena ni za sta, fax me izmori... :( box sam skoro zavrsio ali cu da ga poklonim nekom, pa nek sadi paprike u njega :P
MrJAISTRAŽIVAČ

sep 2009.

a jbg ~a mi je... ma oka i 1-2 slike da vidim kakav je box p.s. mislin ata ti uzgajanje oduzima vrime-- 2 puuta na dan pogledaa, 1 polijea i to je to :)

sep 2009.

@Mr, Ja jeste ali razmisljao sam duze, i necu da pocinjem jer necu biti stalno doma, nece me biti po par dana, a ne zelim da pocinjem sa sadjenjem ako znam da necu uspjeti do kraja izgurati... evo ovom sam poslao ponudu pa ako hoce, nije daleko od mene... mislim da je 80e ok cijena, ulozio sam ipak dosta truda, a buduci da je ilegalno saditi marihuanu, nek sadi eng. travu u box :P hehe lol stavljam slike box-a kad se vratim doma, nemam slike kod sebe. inace, fino je ispao, bolje od ocekivanog :)
MrJAISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ajde baa da vidimo i to, ja san se popravio - nema viae zapaljivosti ni ni ega ;) .. ok ako neea nemoraa al ~a mi je ipak :( hehe sretno sa faxom

sep 2009.

ajd okaci slike box-a, da vidim kako sad izgleda.

sep 2009.

ajd okaci slike box-a, da vidim kako sad izgleda. ps. hvala nadam se da cu sto pre ocistiti godinu :)
MrJAISTRAŽIVAČ

sep 2009.

imaa pod dnevnici uzgoja moj dnevnik pa tamo pogledaj :)

sep 2009.

gledao sam sad, fino ovo izgleda, extra si ga sredio kakav je bio u pocetku :)) evo cini mi se da sam dogovorio sa ovim all caps are bastards za box, pa moze i on da okaci slike :) ajte pozz i srecno sa uzgajanjem!!!
gspn. RizlaISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Pozdrav momci! Imam par pitanja, ako mo~e ko pomoi... Zanima me kako ste izveli struju na zaruljama? Odnosno, kako ste spojili 4 grla na jedan kabel/uti nicu? Ili niste? Nadalje, jer koristite kakav regulator koji sam isklju uje ~arulje ili to radite ru no? Ovo mi je ful va~no jer me frka struje i htio bi to savraeno izvesti. Takoer, zanima me kako spojite te ventilatore na punja ? Nisam baa upuen u te stvari, ali kada bi mi netko dao smjernice, snaaao bih se. I joa neato za kraj, jel mogu ja u pc box strpati white widow ili mora biti baa taj neki niskorastui? Mislim, jel mogu ja unutra staviti bilo koji skunk i onda ga rezati odozgora. Mislim, koje specifikacije da tra~im kad kupujem sjeme? Hvala.
Kushonja O.GAMBASADOR

okt 2009.

http://vutra.org/unutrasnje-uzgajanje.php
mjesecarLEGENDA

okt 2009.

eee ti bas veze nemas,evo da te malo uputim svaka sijalica ide na jedno kablo a svjetla pali gasi timer,ti prvo nauci kako se pravi box pa ga napravi tek onda razmisljaj o sjemenu,sve sto te zanima recimo kako se spaja vent.na punjac ukucas na google vutra punjac i eto odg.google vutra unutarnje uzgajanje-prvo to procitaj i sve sto te zanima pitaj google ako google nezna odg.onda pitaj nas.ok.niko nema toliko vremena da ti pise osnove...pa sretno
gspn. RizlaISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Roo, ti se prvo opismeni pa tek onda davaj savjete u pisanom obliku. Uostalom, vjerujem da e Che ili netko ko je ve vodio dnevnik uzgoja, biti ljubazan da napiae kako je to izveo. Zanimaju me konkretne izvedbe konkretnih pc growera. Svejedno, hvala ti za timer. Njega sam nekako previdio.
mjesecarLEGENDA

okt 2009.

bas me zanima dal ce che tebi dati konkretne izvedbe kad ti to sve imas napisano google pc box i sve sto che ima da kaze vec pise a tebi je mrsko da citas pa davis ljude pitanjima jel vi gasite svjetla rucno-sad bi ti balkan s.rekao ne brate toljagama,a mozda ti je nostramdamus neki rod pa si previdio timer i opet pitas nisi siguran u svoje vizije....peace
gspn. RizlaISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Vidim da si neroeni aaljivd~ija, onaj sto mu je humor "izrastao" na krilima thc-a. :-) Ne znam ja koliko je sigurno spajati ovako amaterski 4 grla na jedan kabel i onda pustiti da to regulira timer ili ato ve. Ponajviae me interesira izvedba tj. sigurnost kod ovakvih "poduhvata". Hvala ti joa jednom, samo ovoga puta ato svojim trollanjem odr~avaa dinamiku foruma.
mjesecarLEGENDA

okt 2009.

4 grla na jedan kabel sto ne jedno grlo jedan kabel sve to na produzni kabel pa na timer zar to nije sigurnije a timer mozes opteretit do 3600w bar ti to nije problem ako nisi strucan oko struje nadji ekektricara i za pivo ti to sredi i to je to...sve sigurno samo pazis da nema vode u blizini e to vec nije sigurno.dim
gspn. RizlaISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Naravno da mo~e i tako. Hvala ti tebra.
mjesecarLEGENDA

okt 2009.

nema na cemu,peace
zla zlaENTUZIJASTA

okt 2009.

reci kako nabavljas seme? da li narucujes, gde i kako? HVALA

okt 2009.

grlo za sijalicu ( u ovom slucaju viae njih ) moze da se spaja serijski ili paralelno na utikac... znaci ovako utikac ima dvije zice spoji ih na prvo grlo, u tim rupicama na grlu gdje si spojio 2 ~ice dodaj joa dvije i one su ti za sledece grlo i sve tako ....znaci iz jednog grla vire 4 zice ako ide na drugo grlo to se naziva paralelnim spojem strujnog kola izvora el. energije i potroaaca... evo i neka shema na brzaka da vidia kako to izgleda shema....http://img522.imageshack.us/i/paralelnispoj.jpg/
gspn. RizlaISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Hvala shiva. Tako sam neato i pretpostavljao. Uglavnom, spojit u to tako pa u poslikati i postaviti ovdje da ka~ete jer to dobro spojeno. Hvala joa jednom.
Che*LEGENDA

okt 2009.

evo jednog ruznog nacrta.. :) iz njega je vidljvivo sljedece...ovo je jedan od nacina za spojiti,tebi osobno najlaksem. Znaci kabel od stuje ima 2 ili 3 zice,ovisno koji kabel koristis,ak ima 2 onda ok.ak ima 3,ne spajaz zicu zuto/zelenu,nju samo stavis sa strane i izoliras. ostale dvije zice spajas. na svako grlo prvo spojis po recimo 50cm kabla da mozes poslije manevrirati,u grlu su dvije rupe i nije bitno koji kabel u koju rupu,samo lijepo stavis i dobro stegnes da ostane unutra. nakon sto spojis tako sva 4 grla, imas sa jedne strane 8 kablova koji idu od grla i dva od struje,spojis 4 zice(od svakog grla po jedna)sa jednom od kabla koji ide u uticnicu. i tak i sa drugim... poslije dobro izloliraj taj spoj,a bilo bi super da na tom dijelu spojis sa onim ,ne znam mu ime,plastika sa dva vijka pa se stegne ono sto je nutra,uglavnom kak dog napravis ,dobro izloliraj ... i trebalo bi sljakati vrhunski,bez straha da ce ti nesto otici kvragu...
gspn. RizlaISTRAŽIVAČ

okt 2009.

E pa to, hvala ti Chegevara. Odmah ti dajem 1 rep power.
E da vam se javim, poato sam uzeo ja pc box od PCBoxGrowerr'a , a on je osnovao temu pa je preuzimam :)) pre 7 dana sam stavio sjemen ice da proklijaju, 1. je ve proklijala pa sam je presadio u posudu od 2dl. interesuje me da li odmah da polivam zemlju ili ??? ps. jos 2 sjemencice su 'nadule' pa samo cekam kad ce i one proklijati, proklijale se trebaju pincetom staviti u zemlju sa sjemenom prema dole? dubina 2 cm???
mjesecarLEGENDA

okt 2009.

ako se zemlja osusi gdje je sjemenka gotovo je,zemlja konstantno mora bit vlazna to zapamti i pazi dok su male jer su osjetljive..poz
OK, sinoc sam zalio i napravio rupice na dnu da izadje visak vode. Evo vec viri oko centimetar od zemlje :)) slikacu sve pa cu otvoriti dnevnik uzgoja.
Che*LEGENDA

okt 2009.

..sto ne znaci da zalijevas svakih par sati jer korijenu treba i zraka da bi biljka napredovala... samo za primjer...ja bih zalio na pocetku jednom u nekih 24 sata dok su lampe blizu da ne isuse.ako si ti lampe malo dalje,nakon nekog 5-7 dana starosti kad je korijen sigurno vec nekih 10cm u dubinu otisao,onda ona uvijek nadje sebi vode...meni se znalo dogoditi da ju zalijem nakon 2-3 dana ak me nema..i nista joj ne bude... to ti samo kazem da ju konstantim zalijevanjem ne unistis s druge strane...
ma ok, sad jos nije u box-u, nego mi je u sobi jer nesto sredjujem instalacije u box-u. inace sjemencica je neka unknow iz vutre izvadjena, pa nek stoji ovako jos 2 dana :)) u sobi je dosta suv vazduh pa se zemlja bas osusi, ali zalijevat cu je jednnom dnevno. Kad ode u box bit ce 5 dana na 24:0 pa onda na 18:6. dok ne naraste do zeljene velicine ili da pustim malo da naraste pa prebacim u 12:12 fazu cvjetanja samo da vidim jel kucka ??? jel dobar ovaj raspored ?
Che*LEGENDA

okt 2009.

stavi 18/6 od pocetka i nakon nekih 10-14dana prebaci na 12/12.procitaj dnevnike gdje su decki uzgajali unknown sorte u boxu. sjebano ti je ,sto ako imas neku sativu koja naraste 1.5-2 metra,moas racunati unaprijed kad ces ju prebaciti.stoga bi bilo najbolje da otvoris dnevnik i lagano..slikicu tu i tam..pa da cujes pokoji savjer. lp

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se