VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojIspusni Sustav (ventilacija)
LEGACY

Ispusni Sustav (ventilacija)

43 odgovora3,248 pregleda
F12ISTRAŽIVAČ

jul 2019.

Pozdrav, je li apsolutno nuzno da cijev od karbonskog filtra ide izvan objekta ili u drugu sobu ili je moguce imati je u istoj sobi u kojoj je biljka ? Naravno biljka bi se nalazila u satoru pod pravom temperaturom i vlagom. Hvala.
ledeni6AMBASADOR

jul 2019.

Ma moze u istu prostoriju,nemas beda
F12ISTRAŽIVAČ

jul 2019.

Hvala na odgovoru. Ma vidim da svi provlace to negdje, bilo kroz tavan, zid, prozor itd. Nisam vidio nikog da ima u istoj prostoriji pa eto moram pitat.

jul 2019.

I s razlogom nemaju.Samo ea navui vlagu ako ti je ispuh u prostor.
F12ISTRAŽIVAČ

jul 2019.

Moze li se taj problem rijesit ako imas u prostoru apsorber vlage ?

jul 2019.

Kakvu rasvjetu imaa?
F12ISTRAŽIVAČ

jul 2019.

Nemam jos, sad planiram si napravit novi setup. Sad gledam trenutno tentove, ventilatore, filtere. Ali u ovom prostoru cijev od karbonskog filtera jedino mogu stavit u samoj prostoriji pa gledam jel to moguce.
d@niZMAJ

jul 2019.

Moguce je, samo uzmi odvlazivac ako ne zelis plijesan po sobi
oazaISTRAŽIVAČ

avg 2019.

Pozdrav, Cini mi se ova tema kao adekvatna za ovo pitanje, tice se ventilacije. Da li je moguce koristiti neki filter za upuh zraka, namjena bi mu bila da spreci ulaz stetocina i ostalih stvari 'stetnih' za biozu ? Mozda paglu pitance, ali opet s druge strane... bolje sprijeciti nego lijeciti Hvala
1310ZMAJ

avg 2019.

Nije panglu pitanje i svakako je bolje s nekim filterom nego bez , uvjet je dovoljno jak vent jer atopa usis. Koristim uobicajeni cana filter i mjenjam filc svake sezone( od nape) jer potpuno je crn od prasine. E sad, cana filter ima povrsinu cca 50x50cm a nama je upuh 100-200 cm2, filter za upuh morao bi biti ful tanak i propusan i cesto ga mjenjati. Sad kad razmisljam mozda bi diy neki od ugljena bio bolji, debljine 1-2 cm, tolika je debljina u ispusnom filteru. Dosta bi bilo 1 cm. Tenx @oaza upravo si mi dao posla, boks mi je u rekonstrukciji a usis filter je ono sto nedostaje.
FatOneZMAJ

avg 2019.

Ja sam sebi izrezao od scotch brite brusnih mrezica. Nema opterecenja zrak prolazi nesmetano a struktura mrezice je gusta i nepusta nista drugo. Vidio sam nekakog amera juce da slicnu stvar koristi na svom roomu. 290524 Velicina je 28*14 meni je bilo dovljno da imam rezervu u pripravnosti, s vremena na vrijeme samo oprati i ispuhati kompresorom od prasine.
oazaISTRAŽIVAČ

avg 2019.

jJ nesto razmisljam, uraditi filer na obje strane. `to je sigurno, sigurno je. Samo sada ne znam, a do sada nisam ni procitao.. vezano za ciscenje filtera, koliko cesto bi to islo. S filterom na obje strane, to bi dupli posao/trosak bio. Znamo li mozda ovu inf ??

dec 2020.

Pozz, mene zanima jel bi funkcioniralo da izbuaim rupu iznad prozora, tamo di se roleta rola. Radi se o drvenoj stolariji. I u to onda usmjerim ispuh. Dakle nije direkt van ali prolazi kroz onaj prolaz di roleta izlazi. Zna li netko je li to dobro rjesenje?
COM5LEGENDA

dec 2020.

Gle mo~ea to napravit ALI moras pazit da cijev ispuha ide direktno van, a ne u prostor di se roleta zatvara jer ce ti mirisat cijela kuca.
sphinx033ISTRAŽIVAČ

dec 2020.

na ovo sam naletio par tema iza, pa pogledaj mozda ovu opciju prije nego krenes busiti? https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=Air+Lock+Window+Seal+Living+Room+400+cm+Mobile+Portable+Air+Conditioner+Home+New+Window+Lock+Seal+Cloth+Sealing+Baffle+for+Portable+Air+Conditioner+Tumble+Dryer&_sacat=0

dec 2020.

Imat cu filter u boxu, tako da ne bi trebalo toliko smrdit. Vidim da pokuaavaa biti duhovit svojim odgovorom, ili si ozbiljan (ali onda ne itaa s razumjevanjem). Ako ne znaa molim te da ne spamaa. Da mogu izbuait otvor vani, izbuaio bi ga. Ponovit u pitanje za one koji mo~da mogu udijeliti savjet: hou li imati problema ako izbuaim rupu iznad prozora, tamo di se roleta rola i usmjerim ispuh prema tamo? Dakle nije direkt van, ali ima prostora di zrak mo~e van. Ko je ikada otvarao to znati e. Mu i me ato je to drvo, a ne znam zapravo je li taj prolaz di ide roleta dovoljan za pravilnu cirkulaciju zraka. Koliko bi se vlage tu moglo kondenzirati... AKo je netko mo~da probao ili zna neato viae, molio bi da napiae.379208 Edit: Sphinx nisam sku~io da se tvoj post odnosi na mene. Hvala na prijedlogu, ne izgleda loae ni tvoja ideja, ali onda bi temperatura bila problem.
Z&NZMAJ

dec 2020.

Ti stari prozori imaju dosta mjesta za prolaz zraka,ali hoe li biti dovoljno? Joa jedan potencijalni problem je aum koji e definitivno biti primjetan jer e zrak strujati kroz uske otvore. Naravno,ako prozor nije direkt na ulici,mo~da nee biti problem. Ako je,onda to nikako nee biti dobro. Osim zvuka,imat ea i direktno dolje usmjeren zrak,dakle osjetit e se da piri.

dec 2020.

`um i buka ne igraju ulogu, kao ni osjeaj "pirenja". Vlaga i dostatan ispuh su upitni.
Z&NZMAJ

dec 2020.

Onda ti je naj bolje otvoriti i pogledati koliko ima prostora unutra i koliko je airok otvor za rolete. Tuda e izlaziti zrak. Vjerujem da to mo~e biti dobro rjeaenje.

dec 2020.

Pa gledao sam i ima lufta, ali svejedno... budem slikao sutra.
TravanLEGENDA

feb 2022.

Zanima me samo da li bi bilo uredu da izlazni ventilator u boksu stavim na 'krov', odnosno, da ga postavim u sredinu stropne stranice i okrenem okomito, tj. da puae u strop vanka. Dakle ne horizontalno kako ina e budu postavljeni, nego okomito. Upuh bi bio pasivan s 2 nasuprotne ulazne rupe na 2 nasuprotne stranice, u dnu boksa s tim ventom kao ispuanim koji bi bio izmeu njih u sredini, na krovu. Vrlo mi je bitno pa ako imate volje i ne ije mialjenje bih volio uti ili informaciju. Do tada :rasta:
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Pozicija u kojoj stoji utjece jedino na duzinu trajanja turbine. Okomito ili horizontalno pise cesto uputsvima turbine sta se preporuca. Iz nekog iskustva, nema razlike ovako ili onako sto se tice kapaciteta i jacine ispuha same turbine. Doduse, koliko ce trajati to ti jos nemogu reci. Za sada imam 2 growa gdje je bila horizontalno. 16 mjeseci radi kao "sisa".
TravanLEGENDA

feb 2022.

Pogodio si sr~ moga pitanja. Testirat u ga pa ato ka~e.. Hvala Bizzzo :D

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.