VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojTerra Magma - loše iskustvo
LEGACY

Terra Magma - loše iskustvo

140 odgovora18,188 pregleda
dedaZMAJ

nov 2013.

itav svoj growerski ~ivot sadio sam u raznorazne noname zemlje i bilke su normalno dolazile do kraja (uz plantelu cvet). itao sam hvalospjeve o TM i napokon je nabavio. I evo ve drugi grow, svaki po 5 biljaka, PROPAST!!!! Sve bude ok i onda odjednom biljke propadaju. Neko udno sasuaivanje je u pitanju, li i na nedostatak fosfora, ali nije to no to. Ja sumnjam da je u TM problem. Totalna me depresija sad pukla, zna i 6 manadala satorija i 4 mandale Far Out posljednja dva growa prdnule u rosu. Nikakvi flushevi nisu pomogli. Iskusan sam u svemu ovome, ne pretjerujem s gnojivom, vidim po biljci kad treba hrane. Sumnjam da su mo~da kakve beatije u zemlji koje joj pojedu korijen, mada niata nisam naaao kopajui. Ina e zemlja je kupljena s mjesta gdje je uskladiatena vani pod vedrim nebom. Poato sam na netu naletio na joa par ljudi koji su se u TM razo arali, stvarno mislim da je do nje. U zemlju nisam nikad dodavao perlita, stiropore i sli no. Uvijek je ialo bez problema. Proali grow je bio tokom ljeta pa sam se tjeaio da je mo~da od temperature, ali sad vidim da nije temperatura problem. Ph vode je uvijek uredan, koristim limun, imam pro ph metar. Kad sam primjetio to neko udno sasuaivanje odma sam flushao, ali nema pomoi, rapidno propadanje. Razo aran sam, ak ni ne tra~im savjet, ovo je moja jadikovka. Hvala ato ste sasluaali... Ako joa ko ima problema sa TM neka digne ruku.

nov 2013.

koliko su bile stare biljke (out i in)? neko je spominjao da lose skladistenje utice na kvalitet, izgleda da se nesto tu po*ebe
grow_man_ENTUZIJASTA

nov 2013.

druze ja sam imao Fruitylicious od Mandale u outu,TM je bila i takodjer se nije pokazala kao nekim dobrim pogotkom,cijeli grow mi je podbacio ali nikad nisam ni pomisljao da bi moglo biti do TM jer nakon mnogih procitanih hvalospjeva o njoj odlucio sam se za nju,sad si me malo natjerao na razmisljanje jer godinu prije sam koristio obicni Florahum i rezultati su bili mnogo bolji...
rKj420ZMAJ

nov 2013.

Sve vise ljudi se zali na magmu :/ ja bas uzeo dzak u tempu za novu turu (iako me zezala magma u seedling fazi) i planiram jos jedan dzak potground H 70l, .pa cemo vidimo ili su to predrasude ili se stvarno iskvarila.5 biljaka u magmu 5 u potground pa cemo videti razliku. p.s. sad kad nagrnu branitelji magme :D

nov 2013.

I meni havarija zadnji put, ~utilo i smrt. Ali nakotilo se i larvi od muha, kad ispirea vidia da su u vodi, jedva se vide ali lete vodom kao elektroni. Izgleda da je u HR tre erazredna poailjka.

nov 2013.

Ja sam isto probleme sa TM imao... Ko da je prejaka postala.... Ali moram reci da i "druga najbolja" Composana je promijenila nesto... Barem kod mene se vise ne moze kupiti ona koju smo svi voljeli i koja jedina pase nasem sportu. Sad je neka balkonska, ali isto ok. Samo bez perlita.

nov 2013.

Sadim u TM vec godinama i nikada nisam imao problem sa njom .TM :thumb:
dedaZMAJ

nov 2013.

Biljke su oba puta bile indoor u mom old boxu koji ve skoro 10 ak godina radi posao! bile su nekih 50 dana stare (30 vege + 20 cvjetanje) Moj box je stealth, nije velik pa ni biljke nisu u prevelikim posudama, ali imam iza sebe iz tog boxa iz tih posuda odli ne rezultate predhodnih godina. Skoro itav mandalin asortiman sam s tim boxom i opremom odradio (Speed Queen, Mandala1, Ganesh, Point of no return, Safari mix, Satori, Sadhu, 8 miles high) No name sjeme da ni ne spominjem. Prije sam naj eae koristio zemlju iz onih velikih kockastih bala koje koriste vlasnici plastenika za sadnju svog cvijea i izvla io sam iz uvjeta koje imam maximum. Sumnjao sam i na ph metar, resetirao, kalibrirao. Pa na spidermajtove ( s kojima sam se jednom sreo), ko debil oravio s kineskim mikroskopom tra~ei gamad, ja mo~da brijem al od kad sam nabavio TM gori sam od teakog amatera. Mo~da grijeaim duau, ali ~ivot u ovim krajevima me nau io da teorije zavjere uope nisu teorije nego esto prakse zavjere. Da je u pitanju samo jedna vrsta sjemena zabrijao bi ja da je neki bolesni satori, ali da se na isti na in syebu i satori i far out, i zaboravio sam ak i jedan Big Bang iz proalog growa. To ne mo~e biti slu ajno. Imao sam joa 4 sjemena fem Big Benga, sino sam ih stavio nanovo i idem s nekom drugom zemljom, pokuaat u opet do te kockaste bale doi ako mi budu htjeli prodati. I ako se poka~e da je grow ok, onda ato rei... Tko zna ato nam prodaju. Sve viae je smea u tim zemljama, frend me uvjerava da je on u svojoj TM naaao komade onih salonit plo a. Ne bi me udilo da se tako rjeaavaju problema s azbestom. Bacia pola litre tog otpada u 70ak litara zemlje i tako na par desetaka tona zemlje rjeaia se tone sranja. Neznam, Razo aran sam toliko da bi platio analizu zemlje :D Ne tvrdim 100 posto da je TM problem, masa ekipe je hvali, to ne mo~e biti slu ajno. Nekome valja, meni o ito ne. Tko zna ato se u nju zakopalo. Uglavnom razumijete moje razo arenje, znate onaj period kad se biljke krenu puniti? Pa ste sretni jer e biti dobrog dima za mjesec do dva nakon curinga. A umjesto da se nadebljaju one umru. Katastrofa!
sharpLEGENDA

nov 2013.

mozda su poceli stavljat veci postotak komposta koji se dobiva od reciklaze graskog smeca i prerade mulja koji ostane od filtracije velegradskih otpadnih voda. (citiram: www.agr.unizg.hr/cro/nastava/.../86040_gnojiva.pdf ): na tom substratu,pored ostalih stetnih tvari ,ostane visok postotak zive,olova i kadmija koji su.... veliki zajeb za uzgajanje bilo cega.

nov 2013.

sve je moguce mada sumnjam da bi se takva firma zaebavala sa takvim stvarima, sem ukoliko je ne prave posebno za balkansko trziste ;) meni su dve biljke trenutno mesec dana cvetanja u teramagmi koja je skladistena u zatvorenom, ne vidim rok trajanja, verovatno sam odsekao taj deo, ima samo neki kod: 3 105 A5 1558 (pakovanje od 18L), za sada bez problema, inace, koristim TM vec par godina i za sada nemam zamerki
Z&NZMAJ

nov 2013.

Probao TM jednom i nikad viae. Ista stvar, biljke sve jadne i polumrtve, ali odmah mi je bilo udno ato je smrdilo gadno kad sam otvorio vre u, pa mislim da je do skladiatenja, a ne do zemlje. Poruka svima, bez obzira koja je zemlja u pitanju. Ako smrdi, bacaj! Nikako sadt u to.
Otto GrunfLEGENDA

nov 2013.

Ja sam TM kupovao u raznim zapreminskim pakovanjima i najgora se pokazala ona od 60 litara, najlosije umiksana, puna nerazgradjenog smeca. Cak sam znao naci i plastike svakojake unutra... Moj savjet je, kupujte manja pakovanja i dobro pogledajte u kakvom je stanju vreca pri skladistenju. Takodje, uzimajte neku iz sredine apila. Bolje su zasticene od vanjskih faktora. :wave:
dedaZMAJ

nov 2013.

Kod mene su upravo problemi s tom od 60 litara!!!! A jednom sam kupio par onih malih, od mislim 4 litre i skroz druga ija zemlja je bila u pitanju!!!!Fina, bez ikakvih drugih 3.14zdrija u njoj, dok ove od 60l imaju u sebi svega! Zna i ipak nisam lud! Ja vjerujem da je TM dobra zemlja, kad je dobra ;) Baa gledam na mandala sajtu ato oni preporu uju iz Evrope: A selection of brands in Europe: Compo Sana Universal/Flower/Bio/Plantacion/Seedling Mix Klassman KT2 Potting Soil CANNA Professional FloraGard Vital Blumenerde & FloraGard general product range for potted/garden plants Mislim da je ovaj Klassman dobavljiv u mojim krajevima i mislim da sam to ak par puta koristio.
Z&NZMAJ

nov 2013.

Klassman potground H sam koristio. Prva liga, za malo novaca. Inae, imamo temu o zemlji, pa da ne idemo u off ;) https://www.vutra.org/topic/9972-zemlja/
rKj420ZMAJ

nov 2013.

slazem se sa zlocom Klassman potground H sam probao,bas je fine granulacije i nema nikakvih sranja u njoj.majke sam drzo u 10l 60dana bez deficita,zalivanje samo voda...sve preporuke za nju.
CreativeLEGENDA

nov 2013.

prituzbi ima na TM hmm.....ja sam u zadnje 2 godine isprobao 10 ak razlicitih zemlji i u svakoj turi je bila i TM ..osobno jos nikakvih neobicnih problema s njom. no moram natukniti da sam uzeo jos proljetos kad je bila dosla nova paleta ,par vreca iz sredine :D palete i jos uvijek imam to ....tako da mozda ako je ovogdisnja serija losa ,nisam kompetentan :)
doomerLEGENDA

nov 2013.

Da se mene pita Composana i AgroCS su top 2 zemlje kod nas, ima za nabaviti i plagrona ali o tom po tom. I istina ovo sto kaze Creative, bas si me na mene podsjetio. Ja razbacam pola palete prije nego dodjem do vrece koja mi se svidja : )
Z&NZMAJ

nov 2013.

Nije ni to garancija. Ja sam izvadio isto iz sredine palete, vre a kao da je sad izaala iz pogona za pakiranje. Izgleda da je klju ni problem skladiatenje.
BladeZMAJ

nov 2013.

Potpisujem loaa iskustva s Teramagmom..(ato se outdoora tice)...nikad viae sam sebi necu dozvoliti da da 10 eura za vrecu zemlje....u biti...praaine... I sad ce me mnogi ismijati ali nema veze....joa mi se najbolja pokazala ona kompovit zemlja ( zuta vreca sa zelenim i cvenim slovima)
dedaZMAJ

nov 2013.

Meni je trenutno mukica kad TM vidim kesu ili fotku na netu. Satori koji umire, bolno za moju duau... Ali o ito neki s njom rade sasvim ok. Mene samo zanimalo jesam li jedini baksuz, ali injenica je da nisam! Nabavio sam danas opet onu veliku balu od 255 litara, s njom sam nekad super radio. Ovi je proizvode http://www.jiffygroup.com/. Proizvode more toga. Plastenik je ne prodaje nego je oni masovno koriste za sve ato sade, ali ja sam bio uporan i dobio je za nula kuna. Vizualno je TM tamnija, masnija ali puna nekih kao grumena nekih vlakana, i svakojakog sranja, nije jednoli na. Ova treff je full jednoli na.

nov 2013.

jedino me buni, ako je zemlja losa, kako se to ranije nije primetilo na biljkama, koliko sam skontao tebi je problem nastao nakon 50 dana... racunam da kod lose zemlje to mora da bude vidljivo znatno ranije, a ne skoro pred kraj
crunkisiLEGENDA

nov 2013.

Kod mene isto bez ikakvih problema, vidjeli ste i sami. Moze li biti da su vrece previse izbusene pa se vanjski utjecaji (skladistenje) odraze dosta na kvalitetu. Bilo kako bilo, sljedeci put idem miksom composane, perlita i terramagme pa da vidimo. Napomena: Flushao sam svaka 2 tjedna (4-5x ukupno ako se dobro sjecam)
TarzanZMAJ

nov 2013.

to je neki pokuaaj sabota~e, pro ulo se da je najhvaljenija na forumu i da se koristi za uzgoj opojne droge marihuane pa su je namjerno pokvarili :D :D
crunkisiLEGENDA

nov 2013.

skuzili smo ih :D :D
dedaZMAJ

nov 2013.

to je detalj koji i mene yebe! jer vegetacija je iala odli no i onda odjednom iz vedra neba. i propadanje ide rapidno, ne kao kad neato fali pa danima pati. ovo je baa udno skroz. nisam se s ovim problemom joa sreo nikako.umialjam da je neka beatija polo~ila jaja u zemlju dok je bila u skladiatu na livadi pa se taman izleglo tad ili koji q. neznam, stvarno mi nije jasno.

nov 2013.

da nije neki overfeed, sta si menjao sa prelaskom na cvetanje jer ocito tada krece frka ako si sa vege bio zadovoljan
dedaZMAJ

nov 2013.

poato satori poznam jako dobro ve dugo ga growam i znam da ne pita hrane njega uope nisam hranio, far out jesam i obe vrste su se syebale na isti na in, identi no, u par dana razlike. s tim ato su satoriji prvi poumirali. a ina e kad hranim dajem jako slabe doze. ma neznam, nisam ih ak ni zalijevao zajedno. far out je bio ~ednica, njemu je stalno trebalo vode, satori je tra~io jako malo. ma neki mi se sjeb dogodio i gotovo. ali dva puta za redom, pre udno...
mar1oPOZNAVALAC

nov 2013.

Moze bit da su u zemlji spore gljive Fusarium koje uniste korijen biljke.Ova gljiva je kao koristena od americke vlade da unisti plantaze cannabisa u ratu protiv droge googlaje malo totalno devastacija uroda i kao nema lijeka ako se biljka zarazi samo prevancija fungicidima
SLO-EraLEGENDA

nov 2013.

Ja je nebih nikako izabarao za svoj grow
dedaZMAJ

nov 2013.

korijen je definitivno syeban i zato su umrle. Sad mi ~ena vidi da joj obi no cvijee (isto u TM) ima problema Naala je onog augavog kornjaaa u zemlji spod palme. Moja teorija je da se neato zakopalo u tu kesu i okotilo kod mene doma i sad to smee hara okolo.
jesamZMAJ

nov 2013.

...da se i ja pridru~im...u vrei od 60 l, doduae ne ove naae, nego neke zabunom kupljene Natural, pa tim joa i viae, bilo je pun kufer ostataka plasti nih crnih vrea za smee, granja i drvaca ko u pri i...a o vla~nosti uope da ne pri am... AgroCz ato ju spominje Doomer je odli na i ista zemlja...ovaj put nisam niata ni dodavala, jedino ato nema Mg pa treba voditi ra una o tome, a i konkurentna je cijenom.
Vu ing.POZNAVALAC

nov 2013.

Ja sam imao problema kod TM sa nekim sitnim musicama onako lice na vinske samo mrsavije. I jedna biljka je skroz pozutela, mislio sam da nece da prezivi. Musice sam resio tako sto sam u tacnu od solje za kafu sipao med i tu se nahvatalo pun k**ac tih musica - nisam brojao ali mislim da su stotine u pitanju i posle ih nije bilo. A biljku sam, cisto eksperimenta radi, nadjubrio plantellom i to zelenom (crvenu nisam imao) i ona se oporavila, delimicno. Listovi su ostali zuti samo su malo dobili zelenu boju oko zila a hedovi su dobili zelenu, zdravu boju. E sad nisam nikad dovodio u pitanje zemlju ni musice - mislio sam da sam ja zeaznuo stvar preranim zalivanjem. Al je cudno sto druga biljka pored nije imala nikakve vece probleme. Dzakovi su bili od 2 od 8 i 4 od 4l posto nisam mogo da nadjem onaj od 60 nego su samo ta 2 bila od 8 a ostalo od 4 i sad nesto razmisljam da nije stvarno do zemlje posto su razliciti dzakovi. A treba da pocnem sledeci grow i sad jbm li ga koju zemlju da kupim.
s0vaAMBASADOR

nov 2013.

mozda nije do zemlje vec do tovg box-a... da nisu mozda ovi djavoli? https://www.vutra.org/topic/6518-fungus-gnats-pljesnive-mu%C5%A1ice/ Meni su terorisale jedno vreme biljku.
ceebeedeebeedooISTRAŽIVAČ

nov 2013.

ista situacija tm nikad vise
Vu ing.POZNAVALAC

nov 2013.

Pa lice na ove musice. Samo je cudno sto sam imao 2 biljke u boxu i samo jedna je bila na samrti. Ne znam... A kako mislis da nije do mog box-a? Mislis na uslove da nisu dobri? Pa moguce ali odradio je vec 3 grow-a uspesno. I to sve sa TM. Ma idem ponovo sa TM pa videcu sta bude.

dec 2013.

Nazalost moram se i ja prikljuciti... Sve je bilo ok u pocetku,onda listovi pocese gubiti pigmentaciju(pojavile se svetlo zelene fleke na njima),jesam noob u indooru al recimo da imam iskustva i to mi bi sumnjivo.Onda se pojavise GNATOVI(super im je ime-odgovara),poceo sam sa tretmanom koji sam nasao na forumu(krompir itd),medjutim kada sam menjao krompir ne budem lenj i odnesem kod ortaka na vet. institut da pogledam pod mikroskopom.Covece uzas!!!Crv na crvu,da je leto pecao bih celo bez problema.Nije preostalo nista drugo do-rerna.Biljcicu sam presadio ok je sad oporavlja se,govana(ups!)gnatova vise nema.Nego da skratim TM je bila 18L kupljena u Mercatoru,znam da je do nje jer sam ostatak zemlje stavio blizu kotla i 2 dana kasnije imao muva za izvoz. Zakljucak-rerna pre sadjenja i ne bi trebalo da bude frke(ko uzima manje kolicine kao ja). Usput hvala opa cupa na podrsci kao i ostalim clanovima na cool i korisnim informacijama. :wave:
crunkisiLEGENDA

dec 2013.

Magma ima one "jastucice" za cuvanje vlage, vjerojatno samim time privlaci gnatove ili je pogodnija za njih. A mozda su i u sumi :D
zdepoISTRAŽIVAČ

maj 2014.

6 fem sjemenki 3 razli ita straina, 3 razli ita breedera, niti jedna biljka nije izaala iz zemlje. Nakon 20-ak dana ekanja iskopao sam sjemenke. Svaka je proklijala, pustila klicu nekih 3-4 milimetara, stala i odustala. PH vode u redu. temperatura od 20-25. Zemlja teramagma 60 litarska, kupljena nekoliko dana nakon dolaska u veliki trgova ki centar. Kupio sam veliku vreu jer sam mislio da e mi dobro doi za izmjeaati je sa obi nom zemljom na outdoor sajtu. Sumnja dakako pada na zemlju. Dakle ove godine niat od uzgoja, a vjerojatno ni od duvanja, jer od danaanjih klinaca lerdija ne bih kupio ni da je d~abe. Trudim se na to gledati pozitivno. Mo~da bih pao ove godine u outdooru pa je svemir odlu io da me spasi. Mo~da sam zapravo sretan! Hvala substral, hvala slovenci. Alenka Bratuaek, ljubim te tamo di te nitko nije. Je li netko uzimao friaku terra magmu i imao ovakva ili sli na iskustva?
StipeZMAJ

maj 2014.

meni se ista stvar desila. 10 regular freebies iz nirvane proklijale sve do jedne u jeftilen humusu. 5 fem. white widow isto iz nirvane u teramagmi nece niti jedna...vec tjedan dana nista...neznam dal sam ja nesto fulao ili je do zemlje. oba puta su pustele klicu u vaticama pa u zemlju.
StipeZMAJ

maj 2014.

ja te nis nisam razumio :D kaj tu Asef zemlju koristis za klijanje pa onda u teramagmu?
StipeZMAJ

maj 2014.

aha aha....sad sam se sjetio kad sam citao to tvoje....samo ne znam dal ima u hrv. te zemlje. al opet mi nije jasno....pa miljon ljudi ovdje je sadilo u terra magmu i sve je bilo ok... i ko za ku'ac meni nece...do sad su mi sve sjemenke izrasle i chili i vutra, prvi put kupim TM i banana :D
StipeZMAJ

maj 2014.

sad si mi dao razmisljat :D a nis...bum u breganu po zemlju....pa da testiramo :)
Otto GrunfLEGENDA

maj 2014.

Kupi manje pakovanje TerraMagme, od 8l recimo. U njoj odradis klijanje pa kad dodje vrijeme presadjivanja onda si uzmes tu od 60l i nebi trebalo da zasteka. To uraditi ako nemas drugih/boljih opcija, a i da se ne baca vec kupljena zemlja.
StipeZMAJ

maj 2014.

ma kupio sam ja 60L i sa klijanje i sa sadjenje outdoor. problem je u tome kaj mi nece proklijat u TM. To i je tema ovog foruma ;)
TantorAMBASADOR

maj 2014.

Meni sve niklo u TM... Isto velika vrea,razli ita sjemena, ja ak ni ne klijam vec natopim sjeme 24h i u zemlju... Vrea velika kupljena u baumaxu i to sa hrpe neke tko zna od kada... Nemam pojma o ovoj onoj zemlji ali tu je mogue milion faktora sto nije niklo...

maj 2014.

meni ove godine (kao i do sada) TM odlicna, kupio 2x po 18L u merkuru, stigla friska ;)
zdepoISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Isto tako i ja radim. Prije nikad problema, sad katastrofa.

maj 2014.

klijanje ne zavisi samo od zemlje :) ko garantuje da nije problem u semenu

maj 2014.

Sjemenke su ionako samo suveniri :punch:
zdepoISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Malo je vjerojatno da 6 sjemena od 3 razli ita breedera ne valja ni jedno, ali opet kad razmislim, meni mo~e i to da se desi :)

maj 2014.

mozda je seme bilo frisko pa mu trebalo vise vremena, sta te kostalo da si ostavio jos malo, meni su sveze menke znale krenuti tek posle dve sedmice
StipeZMAJ

maj 2014.

2 sedmice u zemlji??? znaci jos ima nade... daj mi reci samo kolko mokra zemlja mora bit dok su sjemenke tak dugo unutra? frka me da ne pocnu trulit

maj 2014.

Bolje da ti je zemlja malo samo vla~na, u biti polusuha nego baa baa mokra.

maj 2014.

ja obicno zalijem skroz pre nego stavim menku, onda malo "posolim" zemljom po povrsini i posle samo odrzavam vlaznom fajtalicom
sharpLEGENDA

maj 2014.

ma nece strulit ,bez brige. meni treci AK proklijao poslije mjesec dana. u 3 tjednu vec bio digao ruke i komplet zemlju istresao uposudi sa mandarinom. poslije tjedan dana se pojavio. samo strpljivo.
funky weedLEGENDA

nov 2015.

da li vam se ovo desavalo zbog terra magme sjeme je no name 27 . 10.izasla iz zemlje sve bilo dobro i onda je pocela zutit i smeit sve vise i vise ko da umire u boxu je hps 70 i cfl 36 w

nov 2015.

meni nikad
funky weedLEGENDA

nov 2015.

a znas li mozda sta bi ovo moglo bit? i jel se ikome ista slicno dogaalo ?

nov 2015.

Stavljao si hranu neku? Kakva je ventilacija, to je PC box? PH je kakav?
funky weedLEGENDA

nov 2015.

nisam nista gnjojio nije pc box al su pc 2 venta jedan ispuh drugi puse po boxu i pasivni usis,ph nisam mjerio jer ph metar sam posudio priki
SecerkoENTUZIJASTA

jan 2016.

Terra magma mi je jedna od najboljih zemlji ikad sto sam koristio.Po meni jedino joj konkurira potground i composana.Medutim!!! Zadnju terru sam kupio prije nove godine,rokno neki growic i sve super sve 5.Biljke pice nema nikakvih burnova.Dodavao sam mikorizu slavol,hessiev root,hessiev supervit,m aktiv bakterije i ph down.Prvi tjedan i pol dana biljke su bile u malim posudama,kad sam nabio root prebacio sam ih u 20l,znaci opet novu zemlju su dobile.Biljke su zdrave nema nikakvih problema ali su malene jako malen rats,prije mi je 2 tjednu vege list znao bit ko saka,sad nije ni kao pola,bez obzira sto sam posijo auto sorte.U 18 danu mi je izaso preflower a biljke nemaju ni 10 centi,nijedan jedni burn i nije mi jasno zasto su malene,nema sance da je genetika u pitanju.Teraju grane sve teraju ali sve je nekako minijaturno. I uzmem ja EC metar i izmjerim ec a ono 3.0!!! Bezi ikavih nutijenata,samo sam davao bakterije,enzime,spore i vitamine. Dosad nikakvih problema sa terrom,ali ec 3.0 je stvarno previsoko.ZNaci veliki udio soli se pojavio u terra magmi.Iduce sto cu napravit je uzet cjelu zemlju od 60l kupit cu novu.Ubacit cu je cjelu u posudu i proterat sa vodom,ako je ec vislji 0d 1.8 a i to je prilicno visoko onda su zecse shebali zemlju.

jan 2020.

pozz forume, koristim terramagmu vec 3 growa za redom i nikad problema nisam imao...raslo je kao blesavo u njoj, mjesao sam ju sa obicnom crnicom i perlitom :) kupovana je u bauhausu i pevecu, i to 60 litarna...favorit za sada :) malo je po-skupa ali se isplati na kraju :D

jan 2020.

Odlicna je TM,ali ako si u prilici ..bolja je Potground H

jan 2020.

@opa cupa uvijek mi se pokazala dobra..vjerojatno jer u bauhausu dobro skladiste, kao puding je kako bi ja to rekao :D potground h ne mogu naci nigdje u blizini sebe nazalost.. cak sam i razmisljao da za autose ove godine uzmem biobizz light mix, samo nisam siguran jel se moze odraditi do kraja grow s istom..dok je allmix 50 litara 113 kn sto je malo skupo...:)

jan 2020.

Autosi i light mix...vec tu mi ne zvuci dobro .To su prozdrljivi hibridi!! prije horse shit hahah Ali nemam iskustva sa tim zemljama tako da...
JurioLEGENDA

feb 2020.

Zapo eo sam sa ~utom Florabelom koju koristim i sada. U meuvremenu sam koristio TM koja mi se najviae dopada, ali mi nije pri ruci. Skuplja je pa je dobavlja i u manjim centrima izbjegavaju. Potground H je po~eljno pomjeaati (perlit, kokos), ina e se stvrdne. Proizvoa florabele i PH je isti.Kod florabele imam problem sa fungus gnatovima (zbog toga sam i isprobavao druge vrste), ali to rjeaavam sa ljepljivim trakama, u par tjedana nestanu.

apr 2020.

Do sada radio samo sa Terra magmom.....ima i dnevnik ...zadnje 3 vrece 70l nevaljaju ....puna drvlja i kamenja i svakakvih sranja....ubija mi biljke...sigurno je zemlja jer sam izbacio sve ostale faktore....presadio male biljke koje su vec pocele odlaziti u Compo Sanu....pa cemo vidjeti ....a mozda nemam sree 3 puta...hmmm
JurioLEGENDA

apr 2020.

A ja razbijam glavu kako da je nabavim

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se