VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojVreme cvetanja
LEGACY

Vreme cvetanja

152 odgovora21,762 pregleda

dec 2012.

kad imamo jedno sjeme feminizirano od neke ozbiljne proizvodjacke kuce i kad oni kazu indor cvetanje 8-9 sedmice , to znaci od dana kad je posadjena ili od dana kad je prebacena na ciklus 12 / 12 svjetlost to jeste cvetanje?
BladeZMAJ

dec 2012.

Od dana kad je prebacena na 12/12..ako nije rijec o automatiku

dec 2012.

Ne rec je o a.m.s feminizirana pola indika pola sativa, nije automatika medjutim na omotu postoji jedina indikacija da cveta 8-9 sedmica a o vegetaziji nema nista
BladeZMAJ

dec 2012.

Da i ata sad?Vegetacija traje koliko ti ~elia da traje,znaci biljka je u vegetaciji kad ima viae od 12 sati svijetla na dan...kad ima 12 sati ili manje u cvijetanju je....znaci kad ti ~elia da biljka pocne proces cvijetanja stavia 12/12 i onda brojia tjedne... Neznam kako bi ti jednostavnije objasnio.

dec 2012.

ma ok to ,to sam savrseno razumeo medjutim pre sam imao iskustvo sa automaticima ,tako da je bilo dovoljno vremena onoliko koliko mi kazu na omotu tako da sam sada u konfuziji zbog toga
BladeZMAJ

dec 2012.

Nema nikakve konfizije ovo nije automatik i vrijeme cvijetanja se odnosi samo na vrijeme cvijetanja a cvijetanje je znamo ata..

dec 2012.

ok jasno mi je sada . Hvala na korisnim savjetima
SulundarAMBASADOR

dec 2012.

Vreme cvetanja se odbrojava po pocetku cvetanja,odnosno po izbacivanju pistlica.Jer prebacivanjem na 12h/12h ne pokazuje svaka biljka u isto vreme. Pa i 8-9sedmica od pokazivanja pola zna da bude malo. Ispostavilo se da je to vise okvirno..cisto da te nestrpljenje vise puca :0 Do pravog sazrevanja trihoma obicno prodje vecnost,dve... ;)

dec 2012.

ok vidjecemo na kraju probacu da nabavim neki mikroscop tako da mogu da pratim trihome

dec 2012.

slazem se s sulundarom evo primjer je moja biljcica okrenuta na 12 12 ima 7 dana jos nije spol pokazala

dec 2012.

evo sedam dana otkad sam je okrenia na 12/12 i nista nikakvi znakovi kakva su vasa iskustva nakon koliko su pocele davat prve znakove
lamp3rijaAMBASADOR

dec 2012.

Muska nakon 7 dana a 10ti dan ~enska to je pravilo muaka prije ~enska kasnije. U boxu mi je bilo hladnije i radi se o sativi (nepoznatoj).
BladeZMAJ

dec 2012.

mause daj slike da vidimo

dec 2012.

sutra cu stavit sliku sad je u mraku o pc boxu se radi

dec 2012.

kako sliku da okacim

dec 2012.

[bez sadržaja]

dec 2012.

[bez sadržaja]
loopAMBASADOR

dec 2012.

rano je za reci,ne vidim tu pistile nigde (ali vidim neka mala jajasca,tacno na nodu izmedju koncica...jbg...mozda gresim),daj joj jos koji dan da ti pokaze lepo...
Mr.VinjauPOZNAVALAC

dec 2012.

Mislim da je loop u pravu,90% je mudonja :)

dec 2012.

neznam nisam siguran ali mislim da su ta sto loop kaze mala jajasca mali pupoljci iz kojih dlake izlaze,cini mi se da su male dlacice iz toga pocele rast vidit cemo sutra sta ce bit to bi bio 10 dan od okretanja na 12 12
not smokeLEGENDA

dec 2012.

i ja mislim da je mudonja!!!! i nije bas pametno da je stezes tako tankim koncem usece se u nju pa ce je preseci stavi deblji pozz

dec 2012.

strucnjaci imao sam pravo zenka je,konac nije pretanak dovoljno je debel nije se urezao ni ostetio nista i listove s njim vezem a oni su dosta tanji od stabljike pozz
Bilka mi je u fazi cvetanja vec 2 nedelje, pa me zanima cime treba da je hranim za sto bolji urod...? hvala unapred

maj 2013.

Cheeseburger-ima i milkshake-ovima ;)
weedoyeLEGENDA

maj 2013.

Droga posto si me dodao za prijatelja odgovoricu ti kako treba mada ne bi trebalo, najjeftinije djubrivo u Srbiji je Plantela, posto tebi vec cveta tebi treba crvena bocica, da je u vege trebala bi ti zelena. Daj slike, posto postavljas ovakva pitanja moguce da biljka i ne cveta a moguce i da nemas biljku a moguce i da... svasta je moguce :D
2262.IPB Evo slike.... Cveta.... Samo mi daj neki koristan savet posto sam pocetnik i ovo mi je prvi grow.... A i listovi su nnesto smoreni pa mi reci zasto ako znas.... Hvala :bananica

maj 2013.

Ljepo ti izgleda bilj ica. Listovi ti znaju biti tako smoreni od previae zalivanja odnosno pre vla~ne zemlje, neznam jel to slu aj kod tebe, neko pametniji e ti bolje rei.
Jel valja da se hrani sa djubrivom 15-15-15, ako valja obijasnite kako...?
weedoyeLEGENDA

maj 2013.

kolko vidim biljka je ovde zedna i zato je spustila listove, mozda je i temp velika a djubrivo za cvetanje je otprilike ovako N-P-K 6-8-8 to ti je PLantela crvena ako ne nadjes nju nadji neko gde je PK ima veci udeo znaci 5-8-7 ili 10-14-16...
Hvala puno, potrazicu to djubrivo.... :D A dali bi moglo da posluzi 15-15-15...? :)

maj 2013.

a da li ti to neko savetuje
Ne savetuje....
M a n d o rAMBASADOR

maj 2013.

vjerovatno mislia na poljoprivredno gnojivo,i naravno to nevalja.....
Ok hvala na odgovoru.... A sta mislite o djubrivu bloom npk 3:8:6 tecno djubrivo, crvena bocica...? :D PS.ne pisi post za postom imas opciju EDIT
CreativeLEGENDA

maj 2013.

napisao ti je weed za cvjetane je bitno da prvi broj bude najmanji...prema tome to ti je gnojivo ok za cvjetanje ;)
Oke, hvala.... :D
reizor1990ENTUZIJASTA

maj 2013.

Treba mi pomoc. Da napomenem ovo mi je prvi grow. Pls neko nek kaze. Mudonja ili cura? Ovo je 13 dan na 12/12.. Uploaded with ImageShack.us

maj 2013.

ne vidi se joa najbolje ali mislim da e biti cura...
http://howtogrowmarijuana.com/wp-content/uploads/2012/12/pre-flower-sexing-female-marijuana.jpg Ako ima ove bele dlacice onda je cura, pogledaj je malo bolje.... :D

maj 2013.

postoji tema o tome https://www.vutra.org/topic/73-prepoznavanje-muske-i-zenske-biljke/
diablo123ISTRAŽIVAČ

jul 2013.

mene je posle 6 dana rezima 12/12 pokazala pol s tim sto mi je prvih 3 dana bila 16 u mrak a a 8 svijetlo
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

svako kemijanje,pogotovo sa re~imom svijetla je samo aok za biljku i ona onda samo uspori s rastom,ato nam naravno ne odgovara....;)
pikiSHAISTRAŽIVAČ

jul 2013.

dan drugari , imam par pitanja , 1 grow mije imam 6 biljaka 2 in4 out , 2 in su mi bile 2 meseca na 20h-4h, I jedna je pokazala da je zensko pre nedelju dana ... druga tek pre 2 dana kada sam ih prebaciona 12 12, nije lito raano pogotovo ova sto je pokazala jos pre nedelju 2 ? mozda zato sto sam joj radio LS,i odsekao obema vrh pre 3 nedelje ? znaci li to da je pocela da cveta ako je pokazala pol ili .... I sta dalje ?a napolju mi rastu u zbunu 4 komada , 1 ind 3 sat,kako napolju da resim sa polom daunesem unutra ili da pustim prirodu da radi posao? mada na jednoj 99 posto je zenskoa na 2 ja mislim kao jajasca dasu tj loptica I jos nije ispustila dlacice...ijos za xemiju , imamneki preparat zacvetanje ... da pocnem da prexranjujem ili ...? http://s14.postimg.org/jkhiwzjap/05072013956.jpg
BladeZMAJ

jul 2013.

Moram priznati da jedva shvacam ata ti ustvari pitaa. Ako si prebacio na 12/12 biljka ce bit iducih 2 tjedna +/- koji dan u prefloweru... Nema smisla da biljke vadia izvana i nosia unutra.
pikiSHAISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Sta ti nije jasno.... nista vidim ja ... znaci li to da je pocela da cveta ako je pokazala pol ili .... I sta dalje ? za prixranu u cvetanju....
pikiSHAISTRAŽIVAČ

jul 2013.

CITANJE JE IZ RAJA IZASLP>>>>> nema 2.ge
loopAMBASADOR

jul 2013.

ne piai post za postom,ne citiraj bez potrebe
diablo123ISTRAŽIVAČ

jul 2013.

valja li da se sasjecu klonovi kad pokaze pol ili mora za vrijeme vegetacije???????
M a n d o rAMBASADOR

jul 2013.

preporu a se za vrijeme vege no mo~e i kad je i koji dan u cvjetanju ;)
pikiSHAISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Ovo za klonove jeste sigurni da moze kada pokaze pol ? posto nameravam da uzmem 3 4 klona ali kao svuda napomilju da treba pre pokazivanja uzeti... da li je neko to radio posle pokazivanja klona naime pre 2 nedelje su pokazale da li bi bilo kasno sada da uzmeme klonove ?
CreativeLEGENDA

jul 2013.

ne ,malo ce duze trajati proces dok krene ponovo vegetirati ali primi ce se, ja sam skidao i pred kraj cvjetanja al onda biras one zakrzljale grane u tami no stres je svakako veci nego u vegi i puno je veca sansa da se pojavi herminizam. Slijedeci puta napravi kako profici..skines klona sa svake biljke i onda ih stavis na cvjetenje..kad se pokazu spolovi ,ostavis sto zelis od klonova a ostalo likvidiras i nemas ovakvih problema ;)
pikiSHAISTRAŽIVAČ

jul 2013.

stavlja se kalemarski vosak ?
loopAMBASADOR

jul 2013.

aman pikiSHA prijatelju...... 5. Ne citirajte bez potrebe Korisnici esto bespotrebno citiraju poruku i umno~avaju tekst koji se ve nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Briaite delove citata i ostavite samo ono ato je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaae, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na ata ta no odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na viae njih, koristite umerene tagove kako biste dali ostalima do znanja na koji deo teksta se vaa odgovor odnosi, ali NIKAKO nemojte dozvoliti da citat predstavlja vei deo poruke koju piaete. shvataa li me ?
CreativeLEGENDA

jul 2013.

da....stavis ga u nesto sto potice rast korjena ako to pitas.... biljku nemoras posebno tretirati nakon sto odrezes klona ako za to pitas ... :D Loop mozda mene shvati malo ozbiljnije ;)
diablo123ISTRAŽIVAČ

jul 2013.

loop ti si odje najpametni vidim fino oli mi rec zasto mi je jedna biljka posle 2 nedelje cvjetanja izbacila male kuglice i iz njih dlacice a sve ostale su samo dlacice izbacile pa mi objasni o cemu je tu rijer i hvala unaprijed
rKj420ZMAJ

jul 2013.

ne moze da ti izbaci samo pistile vrv su kaliksi mali, pa ih ne primecujes.a ovo drugo za sta mislis da su samo dlacice su vrv stripule.
diablo123ISTRAŽIVAČ

jul 2013.

aaa onda je sve oki od ovog calyx sam mislio da je mudo ali me pistils zbunio hvala

jul 2013.

jel pocelo?

jul 2013.

a ti kao ne znas kako izgleda kad pocne, sta sad, pa jel to ovi prvi grow mozda :)

jul 2013.

Svaki mi je kao prvi hahahah,hermici me sludili,a i malo da ostro mentorsko oko snimi situaciju,da ne bude posle.......sto nisam pitao.
weedoyeLEGENDA

jul 2013.

arso nije pocelo
aminicaENTUZIJASTA

avg 2015.

Jel mi moze neko reci dali moze 18 no i 6 dan u cvetanju,dali e biti bolje il loaije nego 12/12???hvl
TarzanZMAJ

avg 2015.

losije

apr 2018.

Pozdrav svima... Imam jedno pitanje za Vas ako bi mi mogli dati savjet,jer nisam nikako u trazilici mogao naci ili iz vaseg osobnog iskustva.... Znaci u cvijetanju sam vec 30 dana e sada zadnjih preostalih 30 dana bi pokusao nesto novo---- Kako to biva i u prirodi zadnjih mjesec dana cvjetanja jutra su hladnija i noci i u svitanje kad sunce izlazi treba mu dva sata posteno da se digne,ugrije i onda tokom dana je optimalno kako treba a onda predvecer je onaj sumrak sunce se odmice---- Zelim simulirati te uvjete u boxu,jer npr. neki kvalitetni LED proizvodi dolaze sa kontrolerom koji bas moze podesavati taj spektar i jacinu svijetla,tako da bi ja to sa svojim HPS pokusao.... Ujutro kad se svijetla upale jednostavno je dignem za 30 cm vise onda tokom 2-3 sata je stavim kako i treba biti i isti postupak ponovim tri sata prije nego se svijetla ugase i tako u krug do kraja istjerat,,,, I zadnjih dva tjedna bi smanjio temperaturu u boxu za tipa nekih 5-6 stupnjeva....
h0ndaZMAJ

apr 2018.

Mozes do komotno probati ako ti se da petljati pa ces sam vidjeti dal ima rezultata, ali ne zaboravi da growas indor i cjelo vr je biljka na istom rezimu a sad ces ici zadnjih mj dana simulirati sunce mislim da nece imat previse efekta posto je od pocetka naviknuta na druge uvjete! Ali nista te ne kosta probati pa podjeli iskustva na forumu ako vidis sta pozitivnog!

apr 2018.

Kakve sve gluposti nee ljudima past na pamet, nevjerovatno. `ta kao temperaturni drop paae boljkama u outu, mislim daj, nebuloze ~eae. Imitirat sun ev spektar:p, presmijeano i totalno neozbiljno. Ak je nekom do imitiranja vanjskih uvjeta u indoru, moj savjet je...lagano u kanticu nakupit pu~eva, istrest u box i da vidia izazova.
hazeriZMAJ

apr 2018.

He,he..moze i koji skakavac @No Joke :thumb::thumb:

apr 2018.

Pa nisu to gluposti i nije to neozbiljno. Nije npr. neozbiljno za California LightWorks pionire LED tehnologije koji su u tom biznisu vec 20. godina i sigurno su u top 3 proizvodaca,kompaniji koja ima multi-milijunske profite i prodajnu distribucijsku mrezu po cijelom svijetu,dobitnici raznih nagrada i priznanja itd itd. Tebi je tako nesto pametovanje i cista glupost mozda ti imas jos vecu i bolju kompaniju od gore spomenute :rofl:,ali u svakom slucaju nisi svojim odgovorm nista pomogao niti savjetovao,samo si napravio off topic,isfrustriran i egoistican a to su pojmovi koje ne mozes razumijeti,jer patis od istih simptoma pa ti treba adekvatna pomoc.
hazeriZMAJ

apr 2018.

Probaj..tako ces moci parirati ekipi koja se ne slaze sa tobom..jednostavnost je kljuc uspjeha..mozda se varam..Eto,probaj:thumb::thumb:podrzavam sve eksperimente..

maj 2018.

Pozdrav ekipa,imam problem koji ide ovako. Biljka mi je u sred faze cvijetanja,a u stanu cu imat radove zbog kojih cu nekih 40-ak sati biti bez struje a nemam mogucnost da ju izvadim van na sunce,hoce li joj nastetiti tih 40 sati mraka?jedino sto mogu je staviti je uz neki prozor pa da dobije bar nesto svjetla

maj 2018.

mos izvadit na suce tih 40 sati bez svjetla nebi trebala previse osjetit :D
zumbaAMBASADOR

maj 2018.

Ja sam bio sedam dana bez struje i pre~ivjele su, i to u hidru. Urod je bio cca 20% manji.

maj 2018.

U redu,hvala na brzom odgovoru
VolkodavISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Jedno pitanje za sve, ako mi mo~ete pomoi, da li i koliko uopate mo~e imati thc-a biljka koja je u prvoj nedelji cvetanja? O kom se procentu radi ukoliko uopate ima thc-a?
StipeZMAJ

jun 2018.

skoro pa nista.
VolkodavISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Pitam zbog vesta enja koje u imati na suenju, dali je taj procenat vei od onog dozvoljenog, jer su me nahvatali baa u prvoj nedelji.
StipeZMAJ

jun 2018.

javi rezultate svakako. sumnjam da je netko mjerio a i ovisi o sorti. pogledaj video growove od greenhouse seeds na yt. pocnu mjerti kanabinoide negdje od. 3. tjedna i mjerenja su od 1 do 10% cca. ovisno o sortama.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se