VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojNajcesca Pitanja kod Unutrasnjeg Uzgajanja
LEGACY

Najcesca Pitanja kod Unutrasnjeg Uzgajanja

156 odgovora9,676 pregleda

jan 2007.

Ja mislim da je jedno milion pitanja odgovoreno na ovom forumu medjutim previse su razbacana. Mislio sam da ih sve spojimo na jedno mjesto i ubacimo na sajt. Na primjer pitanja: 1. Kako da napravim rastvor od peroksida?. 2. Kad su biljke spremne za branje? 3. Kad i koliko da zalijevam? 4. Kako se sushe biljke? 5. Koliko daleko da stavim HPS svijetlo? 6. Koliko daleko da stavim neonke? 7. Kako da prepoznam muzjaka itd... Ja nisam expert uzgajach i pitanja sam izvukao uglavnom sa ovog foruma...ne znam dodajte neko pitanje ili odgovorite na neka pa ih mozda sve spojimo u jedne brze pitalice...
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

Daj boze da to uspe...jedva se i ovo pocelo postovati.... #cime da je djubrim #koliko da joj dajem djubriva i kada #zasto su mi zuti listovi (zato sto nas nisi slusao) E brate nije to tako lako...i mislim da se tako moze odgovoriti samo na neka uopstena pitanja,vecina stvari zavisi od slucaja do slucaja i opet se mora pisati sto i jeste fora foruma... Ali pozdravljam ideju da se otarasimo pitanja kada da je zalivam i slicno...
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

e da..zbog toga je i bila ideja da se uopstene stvari i tehnicke osobine odvoje od gajenja gde sve zavisi od slucaja do slucaja... znaci uopsteno u jedan deo a kada nabave i saznaju sve oko opreme prelaze u drugi deo....kao u skoli iz razreda u razred :P
BaphometENTUZIJASTA

jan 2007.

:wink:
SchlomoENTUZIJASTA

jan 2007.

3. Kad i koliko da zalijevam? Mislim da ne postoji odreðen odgovor na ovo pitanje jer je previše faktora koji utjeèu na to. npr. Velièina tegle Sastav zemlje Temperatura i vlažnost zraka itd. --- KAD? Mislim da ju je najbolje zaliti kada se svjetla upale, tako da dio vode stigne ispariti zbog topline, ali ako nemožeš tada, zalijevaj kad možeš ;) ----KOLIKO? Èekaj da ti biljka sama pokaže. ____dan 1 Zali biljku sa odreðenom kolièinom vode,toliko da malo iscuri na dnu tegle, zapamti ( izmjeri unaprijed ) koja je to kolièina vode. ____dan 2 Nemoj zalijevat ____ostali dani Èekaj da ti biljka pokaže znak da je žedna, a pokazat æe tako da spusti malo listove dolje,tj objesi se. Pažljivo ju promatraj tih dana i èekaj prvi znak na donjim listovima. E tada reagiraj i zali je sa malo veèom kolièinom vode. Sad imaš vremenski razmak od prvog dana i dana kada je ona ožednila i kolièinu vode koju je popila u tom razdoblju. ...nemože biti lakše :)) naravno što biljka postaje veæa, poveèavat kolièinu vode i svi sretni zadovoljni.
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2007.

Radimo isto s tim što ja zalivam neposredno prije gašenja svjetla. Evo zašto.Svako zalivanje mu doðe kao blagi trenutni šok za biljku i treba joj sat dva da ponovo doðe sebi,uspravi lišæe i nastavi rast. Jednostavno da bih uštedio tih 1-2 sata zalijem uveèe tako da èim se ujutro upali svjetlo ona veæ uspravna pièi."Odbolovala" je tih 1-2 sata mraku i ne gubi se vreme pod svjetlom.
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

Zanima me kada biljka vegetira i kada najvise apsorbuje u sebe hrane i vode...preko dana ili preko noci....i ako bi neko znao da mi odgovori zasto ?

jan 2007.

a valjda preko dana, biljka trosi energiju fotosintezom, i zato uzima hranu, a fotosinteze po mraku nema :D
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

aha...znaci ona se hrani dok ima svetla ako sam dobro razumeo. A zasto onda neki .groweri. pokusavaju da je hrane i zalivaju u toku mraka kada ona nije aktivna...jel ima tu nekakvog logicnog objasnjenja ?

jan 2007.

ovo bubam samo po logici: valjda zato da se to sve fino slegne preko noci i onda, biljka kad dobije svjetlo, odmah ima sve potrebno i moze "na posao", da ne gubi vrijeme... :roll:
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

Da ali sta ako koristimo Vermulit,stiropor (kao neki) pesak (sto je dobro ali ne mnogo zbog tezine) i napravi se jedna rastresita masa zemlje u posudi....zar nece sva ta tecnost oteci dok svane ? ili se upale svetla..
BossGrowENTUZIJASTA

jan 2007.

da se zakljucit da alien prica o smjesi sa malo ili bez stiropola, pijeska i perlita :wink: pa nekako mi logicno zvuci, navecer zalijes, zemlja se preko noci ravnomjerno "navlazi" i upije vodu, ukoliko nije previse porozna., biljcica podigne listove, a posto ne gore svjetla nema ni velikog isparavanja, a kad svane spremna je za pun gas! :banana_skok:
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

E svaka tebi cast kada si tako vidovit oko toga sta on koristi,divno. Tako mozes da radis mesec dana a onda ces doci ovde i pitati zasto mi je biljka klonula. Pa klonula ti je sto si sa redovnim zalivanjem napravio ARMIRANI BETON u posudi i onda koren pocinje da truli od prevelike vlaznosti jer voda ne moze da ode kroz zemlju koja je sabijena....primer gline,ilovace... Ako umes i znas sta trebas da stavis u zemlju onda ne moze da se nocu zaliva jer je zemlja rastresita i kroz nju voda veoma lako stigne do dna.E kada stigne do dna onda izlazi kroz rupu na saksiji. Tako da bi BossGrow mozda mogao i nesto da naucis i ovih postova pre nego zakljucis sta je ispravno i logicno ili ti se opet "javi" sta je ispravno raditi.
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2007.

Ja nisam neki biolog,a ne moram ni biti da zakljuèim slijedeæe. Biljka apsorbuje hranu,vodu (raste) i po mraku.Pogotovo kad vegetira.Koliko i zašto neznam (ne optereæujem se time) ,ali iz iskustva znam da je tako. Desi se da kada ih zalijem prije mraka slijedeæe jutro moram dizati lampe,jer su porasle èak i nekoliko cm. preko noæi. Prema tome se da zakljuèiti da je biljka aktivna i po mraku.
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

Momci radite kako najbolje umete. Probao sam da posavetujem ali ne ide...sve najbolje u gajenju zelim.
bongashLEGENDA

jan 2007.

Ja cu malo off topic ... moze se brisat kasnije. Anyway, vutra.org je jedini portal na kojem sam aktivan i na kojem zaista uzivam postati. Zasto ? Zato jer nema flameova na nacionalnoj osnovi, dnevno politièkih sranja ... Moram priznati da sam ovde "naucio" gotovo sve sto znam o uzgoju. Zasto pisem sve ovo ? Jbga, uvijek ce biti pocetnika (i onih koji misle da to jesu) i onih koji ne znaju cemu sluzi search ... Boodimo Cool i pruzimo svakome informaciju. Haug. 8) P.S. Gadno sam stoniran, mozda malo brijem ... :P
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

E volim ovaj sajt ...ulek imamo nekog ko ce da hladi situaciju..... O ljudi pa vas 3-4 kad bi se sakupilo u jednu sobu bilo bi toliko "cool" da bi biljke imale problem sa temperaturom :rofl:
Bezze_SaAMBASADOR

jan 2007.

Ja opet mislim da je najbolje biljku zaliti kad se ugase svijetla!!! Znaèi po mraku. Nikako ne zalijevati biljku pod svijetlom, može doæi do "prženja" listova (samim tim odmah poèinju da žute i na kraju kruti postanu.
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2007.

Bezze ~iv si :banana_skakutje:
Bezze_SaAMBASADOR

jan 2007.

Hehehhe, naravno drug... nisam imao baš puno vremena što se tièe kompa. Ako sam na kompu, to je ono brzinski radi poruka itd. Ali evo opet sam tu... :) LOL

jan 2007.

dje nam je Slo Era da kaze zavrsnu :--)
BossGrowENTUZIJASTA

jan 2007.

Tako da bi BossGrow mozda mogao i nesto da naucis i ovih postova pre nego zakljucis sta je ispravno i logicno ili ti se opet "javi" sta je ispravno raditi. nisam vutra expert niti pucam da to i budem, prehranjujem sebe i obitelj uzgajanje ukrasnog cvijeca u staklenicima, a mislim da mozemo nac koju zajednicku tocku s ovim ovdje evo nesto sto sam naucio sa cvijecem ako sadis u smjesi koja ima mali postotak zemlje, bubam 30,40,50% onda koristi malo veci postotak djubriva i zalijevaj kad svane sunce ako koristis smjesu sa vecim postotkom zemlje zaljevaj 3 do 4 sata prije sunca i koristi manji postotak djubriva osobno, sa travom, guram vegetaciju 24-0 pa ne mogu zalijevati po mraku, a zalijevam kad mi to biljka rece, kad se malo objesi nisam postao da pokusam dokazat da neznalica s pravom nosi svoje ime, iskreno citam postove i rasprave i vidim da imas znanje i mislim da imas visoko misljenje o svom znanju o uzgoju kad si das nick Neznalica, sto cijenim ovdje smo da iznosimo svoja iskustva i time pomognemo raji, ili ne?
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

Nije bas nick Neznalica zbog toga ali sam ga uzeo zbog slicne situacije.... Tacno,korisnije bi bilo da se na forumu iznose svoji dozivljaji u gajenju pa bili oni dobri ili losi ali moramo shvatiti da ono sto neki misle da je dobro ustvari nije jer postoji jos bolji i napredniji nacin ophodjenja i unapredjenja iste stvari.Iz ovog razloga bi se trebalo oslusnuti kada se prica o biljkama. Kanabis je samo jedna vrsta biljka i prvenstveno u gajenju se treba tako ophoditi prema njoj a ne kao prema neznam ni ja kako "svetoj" biljci. Mene u rastu ona iteresuje kao biljka i sama ta biljka u odnosu sa prirodom. Pokusavam da svako moje objasnjenje izgleda bas kao objasnjenje sa uzrokom i posledicom a ne da kazem coveku "uradi tako" a on ko ovca da radi neznajuci zasto.Mada ima i toga kad je bas bas noob u gajenju. Ako si mislio o prici sa zalivanjem nemoze se reci "treba nocu da se zaliva" ako neko pita zasto? A ja sam pitao. Ako se iznese tako nesto onda budi sprenam da to objasnis sa strane biologije ,sta se desava u biljci ako zalivas nocu a sta ako to radis danju. Kao sto sam se slozio sa tobom da prvenstveno treba da se pisu iskustva ne znaci da je to iskustvo dobro iako donekle funkcionise. nadam se da si me razumeo posle ovolikog texta ? :D
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2007.

Ovo bi se koliko vidim trebalo odnositi na mene,a stvarno nema razloga. Jer ja nisam rekao"treba noæu da se zaliva",veæ da ja zalivam noæu i objasnio zašto tako radim. Takoðe sam objasnio po èemu se da zakljuèiti da je biljka aktivna i po mraku. Vjerojatno da neko može objasniti i sa strane biologije malo struènijim izrazima,dali i koliko je aktivna,pa bi bilo uvjerljivije. Ja ne mogu jer ne želim da lupam bezveze. Ja samo iznosim èinjenice i zapažanja iz vlastitog iskustva i donosim neke svoje zakljuèke. A na ljudima je naravno da prosude šta i kako da rade. Meni ni iz džepa ni u džep kako æe ko da zaliva.Niti patim od toga da budem neki autoritet,kako ovdje tako i u životu.A kad nešto neznam onda radije kažem neznam,a ne lupam.
EddieENTUZIJASTA

jan 2007.

Biljka raste i razvija se i nocu samo sto nocu trosi zalihe secera koje je sintetizovala danju i pri tom dise kiseonik i ispusta CO2 kao i svi aerobni organizmi. I danju dise kiseonik ali je njegova produkcija usled fotosinteze veca nego potrosnja. Opste poznata stvar je da se zaliva kad svetlo nije previse jako znaci u periodu od sumraka do svitanja. Posto u indooru nema svitanja vec odjednom zenit pretpostavljam da je najbolje par sati pre paljenja svetla ali ne znam tacno i valjda zavisi od vrste biljke, zemlje i ko zna cega jos.
BossGrowENTUZIJASTA

jan 2007.

pa gje bi bila ova org da su svi clanovi biolozi. stvar je u tome da malo tko ovdje moze rec., e ja sam doktorirani biolog i to vam je ljudi zato i zato,drugog razloga nema vecina smo ovdje samo groweri koji su probali ovako i onako, vidili sta je bolje i podjelili to sa ostatkom opet se vracam, mozda je "mato" kad je poceo zaljevat navecer istovremeno promijenio gnojivo, zamijenio koju sijalicu, uzeo koji put kisnicu umjesto vode iz pipe itd i ono trava bolje raste! i kaze mato, ljudi trava bolje raste kad se zaljeva uvecer ja samo kazem ljudi probajte drugacije, ako ne valja i nije kasno, prekinite sigurno je netko promislio, aha hidrogen peroksid sadrzi kisik, idem probat zalit biljku da vidim hoce li sad sto kisika u zemlji pomoc rastu biljke... a ja mu sad zbog toga :bravo: skidam kapu pozdrav i ispricavam se zbog :offtopic_ljut:
EddieENTUZIJASTA

jan 2007.

Kad se vec ovako prepirete oko sitnica da vam ispricam nesto poucno. Uputstvo za odrzavanje na lewis farmerkama: Za idealne rezultate prati u mlakoj vodi bez deterdzenta susiti na promaji prevrnute natraske. Za ne tako idealne rezultate vezati za branik auta i vuci kroz bare susiti okacene na antenu.
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

OK ne zelim dalje jer ne ide a nemam snage svaki dan da se objasnjavam sa nekim ko je odgajio 2 biljke.... poceo pre godinu ili dve i iz toga zna nesto o gajenju.Skidam kapu clanovima koji stvarno znaju sta rade a verujte mi ima ih i manje vise nisu aktivni u pisanju. Svi koji su ucestvovali u ovoj temi i prici o zalivanju (jer sve ovo smatram dobronamerno izneto na ovaj ili onaj nacin). Dakle ,mozete li u jednoj jedinoj temi da pitate sta se misi o nekom postupku a ne da stajete u gard i barnite da je iznesen nacin extra ? Ajmo malo da ucimo, svi zajedno, pre nego pocemo da pisemo sta treba i kako treba ? Moze li tako?
BossGrowENTUZIJASTA

jan 2007.

:talas:
Bezze_SaAMBASADOR

jan 2007.

@Neznalica - U pravu si drug, ovaj forum i sve se promjenilo za 360 stepeni. Hoæu reæi da nije kao prije, vidim da sam mnooogo toga propustio u ovih mjesec - dva kako nisam na forumu bio. Ovo je (koliko znam) najbolji forum gdje se raja ne svadjaju, nego uèe jedni od drugih. Sad ispade svi sve znaju... (a evo poèelo je lagano i prepucavanje, kasnije æe poèeti i prièa na nacionalnoj osnovi pa æe se i biljke podijeliti kao YU)...
ClarenceENTUZIJASTA

jan 2007.

da se promijenilo za 360 onda bi bili na istom... :D
Bezze_SaAMBASADOR

jan 2007.

Hehehhee, jes' vala, vidi se da sam tipkao našiljen :lol:, onda 180 :) Evo recimo i ovakve poruke, imamo ljudi "CHAT", pa tamo da pricamo, i lupamo.... ovdje bi trebale ostajati poruke i raji kasnije koja dolaze, kako bi se informisali i nasli sve sto im treba... Ne kazam da sam ja prav, :), evo prvo od mene, i ja znam fakat (još kad se našiljim, roman napisati.) I siguran sam da èim neko vidi toliki tekst, nema šanse da ga èita ... itd itd Koliko vidim, malo raje koristi chat fakat. A to je extra mjesto za èavrljanje...
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

Ma Bezze_Sa znas da se pisalo kao se stiglo,sada je bolje ali moram se svi komplet potuditi da bude bolje i bolje i bolje.... Nema ovde niko da nas sluzi i da nam udovoljava ,sami sebi moramo red da napravimo i promenimo lose navike postovanja ma koliko god bilo tesko promeniti naviku. Neka poneka tema za zvrljanje jer je bolje na jednom mestu nego gde se stigne.A sto se tice promene nadam se da si mislio na pozitivne promene :D
unknowerAMBASADOR

jan 2007.

Opa sada sam procitao tvoj text sa strane #2... Nema nacionalne osnove i ne bi zeleo da je bude....kada bude pocelo o tome i tako da se delimo mene nece biti ovde tako da me i nece nesto previse zanimati sta se dogadja. Mislim da svako od nas ima obavezu ako zeli dobro ovom sajtu i samom sebi sto se tice znanja o kanabisu da odma poklopi onoga ko bude poceo na tu temu. Niko ovde nikoga ne tera da bude deo zajednice.Dobar dan i dovidjenja. :wink:
Bezze_SaAMBASADOR

jan 2007.

Eh, upravo to... u pravu si, naravno da sam mislio na promjene ka boljem... Al' što i ti reèe, neka jedna tema za èavrljanje (ali bojim se da u skoro svakoj temi ima ne samo OT-a, nego i prepucavanja koje-kakvih), što stvarno mislim da ovom sajtu to ne treba. Prije je mngo bolje bilo, bili smo kao mala cyber-family. Sad samo neko èeka da nešto kaže i da ga drugi bomb. svakakvim postovima.... Mislim ipak da prije nego bilo ko sjedne za komp sa namjerama pogledati forum, da prvo smota sebi jedan fin :joint: i manje bi bilo tenzija na forumu... :) Pozz Koki
bongashLEGENDA

jan 2007.

Potpisujem ! :bravo:
BossGrowENTUZIJASTA

jan 2007.

dali i ako da, cime prskate biljke? prihranjujete li ih preko lisca?
growzillaISTRAŽIVAČ

jan 2007.

Ja prskam sa LSDem jer uzgajam Skunk! (xexexexe sorry ali morao sam :ludaci_lol:) Salu na stranu, ja ih prskam folijarnim gnojivima jednom-dvaput u vegetaciji, jednom sa bloom boosterom na pocetku cvjetanja i jednom-dvaput na sredini cvjetanja.

jan 2008.

Konachno! Hvala chovek puno na objashnjenju,svaka chast! Bezze hvala i tebi za smirivanje rasplamsanih strasti! Ostali...samo ste me zbunili! Koliko sam shvatio bolje zalivati uveche tj par sati pre paljenja svetla...valjda sam dobro ukapirao,verujte bilo je prilichno teshko :vb_wave:
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

kako zalijevate par sati prije paljenja svijetla a da ne poj..... fotoperiod u cvjetanju?
DoktorPOZNAVALAC

feb 2008.

Druze ja zalivam pa svetlu nikad nisam svetla gasio prilikom zalivanja samo mi voda stoji u prostoru u kojem zalivam! Na taj nacin je temperatura vode slicna da kazem sobnoj i nema problema! Nikad tebi zemlja nije toliko suva da di biljci bilo sok to sto je zalivas po svetlu! A ako te zanima vidi u galeriji kakve zivotinje od 1,20 1.30m Imam na cvetanju! Znaci nikad mi nisu pokazale neki problem vezan za zalivanje! Mislim da je vazno da voda nije hledna ili pretopla u odnosu na supstrat a ti kako oces! Pozdrav!

feb 2008.

bolje je prije svijetla !!! mnogo bolje i nema to nikakve veze sa ~ivotinjama od 1,2 metra sa tvojom opremom i prostorom doktore mogao si mnogo bolje
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

moje su na 24/0 tako da se isto zalijevaju po danu. iako sam vec par puta naletio na to da je bolje po mraku. neznam zast. jedino po mraku mozes malo i lisce poprskat. nemam pojma. al mislim da vani kisa pada i po danu. a valjda se slazemo da je priroda najbolji grower.
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

feb 2008.

ako cemo logicno razmisljat....nije toliko bitno kada zeljavas vec u kojim kolicinama, cime i koliko cesto ! ! ako je netko napravio grow sa zaljevanjem po svijetlu...i grow sa zaljevanjem prije paljenja i da je pritom vidio da je harvest bolji sa zaljevanjem prije paljenja svijetla bolji onda se moze pricat o tome...ali cisto sumnjem to puno utjece na bilo sto i mislim da je nepotrebno zamarati se time , barem u pocetku...a kasnije kad se savladaju sve postojece tehnike i kad se postigne tako dobar grow da bolje ne moze...onda se obraca paznja na takve sitnice .
elephant0rAMBASADOR

feb 2008.

Ja zalijevam kad god me pukne sa vodom nepoznatog PH.. i nemam problema.. Priroda je nepredvidiva, a ja sam dio divljine. Biljke me vole. Nemaju izbora. Nakon sta sam oba palca prefarbo markerom u zeleno vidjele su da je vrag odnio salu pa samo rastu i debljaju se.

feb 2008.

nema tu nikakve logike i logi nog razmialjanja BITNO JE DA SE zaliva ili kada se ugasi svijetlo ili prije paljenja a ime ko zaliva ili koliko nema veze sa time kada se zaliva i nije to sitnica !!! ve elementarna stvar
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

jel sam ja to elementarnu stvar uhebo, jer sam zalijevo biljke, a nisam trebo jer je svjetlo upaljeno vec mjesec dana? neznam, moguce da je bolje po noci, ali mislim da nije bitna razlika jer bi vec bilo bold mnogo puta

feb 2008.

vidim da treba crtati a mrzi me stvarno ljudi jure neke trikove a osnove neznaju to je osnovno kada si 24/0 nemaa mrak jel ? :-) ima neki moder ove pa e lijepo objasniti
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

feb 2008.

@gargamel... pa sta imas sjebat kada nemas maraka uopce ?? :)) i ja biljke u vegu drzim na 24 svijetla ....tako da zalit mozes jedino pod svijetlom... balcan smoke bi reko elementarna stvar .... e pa nije ! i da drzis na 18 sati svjetla...greska uopce nije zalit dok svijetlo gori ! kad kazem greska mislim na to da neces imati apsolutno nikakvih posljedica i to je cinjenica ! mozda me netko krivo shvati...bit mojih rijeci je da => ako zaljevas dok je svijetlo upaljeno nista nisi sjebo i to nece utjecat na biljku....a ako vec tezis profesionalizmu ( totalnom ) onda ih zaljevaj kada je mrak .

feb 2008.

ne mo~ea ti legendice sa pola growa iskustva da ikom iata pri aa svi vide tvoj grow i svima je jasno da ti je prvi koliko god ga ti zvao experimentalnim smiri strasti pa kad nau ia pri aj mo~ea je ti zalijevat kad hoea ali je pravilno kao ato sam rekao i nisu to finese hego na in na koji se zaliva isto kao ato ti zemlja treba biti prozra na
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

cemu tenzije? pa rekoh da neznam, ali da mislim da nije velika razlika... i da prvi mi je grow. i ti si imo prvi put jel tako?
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

feb 2008.

@balcan....100% si u pravu...vec sam vidio da nema kruha pricati s tobom jer odgovaras sa vrjedanjem, a ako uzvratim istom mjeromm samo bodove mogu dobiti a ni kriv ni duzan za nista . hvala sta si mi pruzio mogucnost da mogu ucim od nekog poput tebe , puno growa sam tvojih vidio na ovom situ :) btw...da nije experimental sigurno se nebi trudio vratit biljku u veg nakon floweringa ! ali stavrno me zanima koliko ce joj trebati da se razvije do tog stupnja da se sa nje moze uzet klonove . hvala ti jos jednom . @gargamel... prouci jos malo sta se tice zaljevanja pa ce ti sve biti jasno .

feb 2008.

gargamel nisam tebi uputio,tebi su na 24/0 normalno je da pod svijetlom zalijevaa svi smo imali svoj prvi grow,ja sam ga imao dok nije bilo dostupnisti informacija kao sada i nemaa potrebe da itaa dalje ato se ti e zalijevanja ja ne psujem nikoga pobite sa svojim pravim znanjem a ne internet itanjem i googlanjem vjeruj mi da nas ima koji im vide list ili saksiju ili biljku znamo koliko znaa ja ne gajim viae! i da gajim nebi slike svog aeroponic growa stavljao na forum jer bi vazda bilo samoubistva likova koji imaju ~elju da budu profi preko reda i iskustva podavili bi se u vodi ka avetinje :-) samo polako radite osnovne stvari bez hokus pokus akcija i imaete dobru biljku I PAZITE IJI SAVJET SLU`ATE !!! VUTROGASCI I PLUA ORGANIZACIJE SU VAM SIGURNI ima i drugih koji dosta znaju,pogledajte im grow i vidite da znaju p.s.po injem da zvu im kao era,balcanski era :-) ipak je on bio finiji,mnogo finiji ali nije imao ovoliko gremlina i 4500 lanova weed_88 i nemoj samnom da se prepirea jer mo~ea itati godinama neea znati 10%ato znam ja radi sadi i nau iea brzo kapiraa ali hoea odma da se poka~ea kao ameker koji zna znanje jer je pro itao puno a uradio niata i naravno da mo~ea da popijea bodove ali kada psujea i lupaa gluposti i ato ti je toliki bed da priznaa da ti je prvi grow,ja se nisam rodio sa dva ljubi te ika balcan i valjda ove ima joa neki MODER da progovori li se samo qur e titulama :-) alo bre nemogu da crtam stalno PROGOVORITE egarice :------) zaboravih rei da nam se stalno vraaju banovani korisnici u sli nim oblicima pa smo navikli na ovakve gluposti
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

feb 2008.

ljubljeni moj ika blakane ... rado bi ti priznao ali ne volim lagati ! pa jebote da mi je prvi grow, nebi napravio update slika na taj nacin, nebi govorio sta radim nego bi zamolio za pomoc kao sto svi rade ! ne sumnjam u to da znas pun *****h , to ne trebas objasnjavati...:) da nesto ne znam, necu ici pricati...nisam takav... ali mozda mi je mana da volim istaknuti svoje misljenje ! ubrzo startam sa novim pravim growom pa slobodno prati i onda komentiraj koliko znam i koliko sam pouzdan . peace...pozz .

feb 2008.

e sad ve komuniciramo

feb 2008.

u~ivaj legendice
mr.skunkAMBASADOR

feb 2008.

ma nisu to nikakve tenzije sto kaze gargamel nego uobicajeno growersko prepucavanje na racun neke teme jer cesto se desi da netko radi drugom metodom i drzi da je ona ispravna jer ima dobre rezultate, a ustvari dobrano grijesi jer da pocne koristit preporucenu metodu imao bi jos bolje rezultate. Takav sam i ja! Nekad bas namjerno zelim nesto napraviti sto nije standardno tako sam zadnji put iako sam citao puno o tome jednu biljku drzao u prozirnoj posudi tako da je i korijen dobijao svjetlo ,biljka je izgledala savrseno i bas kad sam htio da obznanim svoje rezultate kako nema veze ako korijen dobija svjetlost. Kurcina! Ta najljepsa zenka postala hermi i jebiga. Zato savjetujem da se savjeti poslusaju.:vb_wave:
DoktorPOZNAVALAC

feb 2008.

E a kad da zalivam onda nocu ili danju???? :) Ja ih drzao na 24/0 pa su se navikle na zalivanje danju! balcan_smoke - Ja priznajem evo da mi je prvi grow i znam da je moglo bolje i bice za dva tri meseca ali upravo i ti i drugi iskusni groweri su mi govorili da prvi grov puno necackam da malo vidim sta i kako i to je to! Sada vec u drugoj turi sam odsekao vrhove jer sam skontao da mi visina od 120cm samo uteruje k....c jer su donje grane samo u senci i nece biti puno od njih! Tako da cu u buduce 2 puta seci u tako dobiti 4 vrha koja ce biti blizu svetla i biti jos bolje od ovog rada growa a kasnije prelazim na ScrOG! To me jako privlaci bas zbog tih Vrhova jednako udaljenih od svetla u sto vecem broju! Ako mi imas dati neki savet znas da cu te poslusati a za ovo zalivanje mi je nekako cudno da zalivam u mrklom mraku! A kontam da ih nevalja strecati sa nekim svetlom koje bi palio i olaksao sebi zalivanje! U sustini da mogu zalivao bi pre paljenja svetla ali sad nemam mogucnosti jer mi je takva konstrukcija growrum-a Ali nevidim da im trenutno smeta!!! Uglavnom eto ti i kod hidro sistema se vecito po svelu vrsi kvasenje korena pa se prinos povecava a vreme berbe smanjuje! Ali to je vec nesto skroz drugo znam! I neverujem da je iko kao ti na ovom forumu sa hidrom petljao i steta sto nisi neki dnevnik vodio ako si imao uspesnih hidro uzgoja! Pozdrav svima i samo opusteno! Kada vidim ko sve i uzgaja i prodaje WUWU po Srbiji a verujem i kod vas mi smo svi i sa ovim malim i skromnim znanjem za njih doktori nauka!
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

kod nas se opametile budale malo, sad isfuravaju dobru ganju, samo ju zovu skunk ili super gras i cepaju 300 kn peticu... srecom sad su ispiti pa trosim manje...

feb 2008.

ma ide doktore tebi super vjeruj za hydro dnevnik joa je rano bilo bi mnogih koji bi zbog ne neato vee kolicine i ne neato br~eg vremena htjeli odmah sa vodom umjesto zemljom a ako neznaa zemlju hydro neea nikada znati ali bie obeavam :-) ti znaa koliko ove ima iskustva i da ti mo~emo samo pomoi neko viae vjeruje logici ili onom ato pro ita,ali svako se svome mozgu klanja i svoju vutru bere :-)
Fools MushroomISTRAŽIVAČ

feb 2008.

Biljke se zaliju netom prije svjetla jer im po svjetlu treba voda za fotosintezu, ne koristi im ako su u mraku jer se nee niata dogoditi. Znam da moj nick govori druk ije, ali znam kako sam ja radio. 10min prije nego se upali HPS otvorim boks jer to biljkama i nije neki aok.. zatim sam ih u tih 10min malo pregledao, zalio i pri ekao svjetlo u boksu samo da vidim kako svjetlo dopire do koje biljke, ali to sam radio najviae 30sek - 1min jer ako niste primjetili natrijeva ~arulja baa i nije zdrava... I tada su me znale zaboljeti o i jer ipak spali ro~nicu, a da ne govorim o tome kada gledate pod tim svjetlom i onda pogledate u mrak :D Uglavnom, ako ve radite pod svjetlima, marka sun ane nao ale (ne neki arot od 50kn sa placa) i isto se kratko zadr~avajte u blizini... fools:sun2:

feb 2008.

obavezno nao are!!! mnogima je vid oslabio od hps-a ali kada gledate biljke gledajte dolje i malo sklonite nao are da vas boja ne iznenadi ako nisu vruine nakon svijetla ne mora (ako vidim da je zemlja suva uvjek malo zalijem) mo~da nema fotosinteze nou ali i nam treba hrana kada sjedimo a ne samo kada tr imo ali kada je nou po 30 stepeni ne da bi valjalo nego mora se zalit jer mu ia biljku,isuauje se nego jel ima neko iskustva sa zalijevanjem u hydro sistemu ?

feb 2008.

hej ljudi! znam da mi je prvi post i da niko ne voli nove,a pogotovo da im oni prigovaraju... nemojte mi uzeti za zlo ali prosao sam kroz ovih 4 strana teme i na pocetku su sva pitanja koja me muce (sve ostalo sam doznao zahvaljujuci vama)... i nakon 4 strane niko nije u jednom postu odgovorio na sva pitanja! bi mogao neko to da uradi,bilo bi mi od velike pomoci! :dunce:
bongashLEGENDA

feb 2008.

Stvarno ne znam ata bi to tebe zanimalo a da ve nije bilo govora o tome ? P.S. Ve imamo jednog weedmana ...
DoktorPOZNAVALAC

feb 2008.

Gremlini Ponovo!!!!!!!!!!!
gargamelPOZNAVALAC

feb 2008.

nemozes sve naucit u jednoj temi. ako mislis na ona pitanja sa prve stranice SVE ti je odgovoreno na forumu. prodji sve sticky teme pa ces vec nes skuzit i imat mozda konkretno pitanje..
FrulaENTUZIJASTA

feb 2008.

imam par pitanja : 1.) sta se radi s muskim biljkama? 2.) vrhovi od kojih majstor napravi hasis (nisam siguran jel on to radi od vrhova) u filmu stoned free - jesu li oni jos za upotrebu ? nisam iskusan u ovome pa bih molio da mi netko pojasni to :)
TarkiPOZNAVALAC

feb 2008.

ne citiraj bez potrebe Muske biljke :violent018: Hash ne radit od vrhova (steta vrhova) vec od onog smeca sto ti ostane (granje, lisce..) Mos i od muskih al one imaju malo trihoma i to nevalja onda EDIT: Isvinjavam se zbog quotea, niasm mogo zapamtit kaj je lik pito :sick:
FrulaENTUZIJASTA

feb 2008.

a da znam da je steta vrhova.. al u dokumentarcu mi se cini ko da on radi has od njih. pa pitam jesu li onda oni jos za upotrebu poslije svega tog?
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

feb 2008.

ovisno o tome koju metodu koristi....ali koliko ja znam poslije nemas vise sta s njima ! po meni.....kad napravis has, iz njih izvuces ono najboljeee ! i prema tome nebi trebalo ostati nis korisnog jer si sve izvuko.... da mozes to napraviti i jos ih popusiti na kraju...hehe..to bi bilo prejebeno ! ! :)) ako nije tako....molim nekog nek me ispravi pa da se i ja rjesim od istih vrhova dvaput ! :)))
TarkiPOZNAVALAC

feb 2008.

Ja sam radio hash dosta puta bubble metodom pa da za nju velim .. Naime, kada radis hash tom metodom (a i ostalima valjda), iz ganje izvuces trihome - one smedje kao kristalice, smolu u biti.. thc ostaje unutar biljke. Ali iako thc ostaje unutar biljke, ona vise nije toliko kvalitetna za popusit, ni priblizno. Stoga je najpametnije ostavit se radjenja hasha od djelova biljke koji su za popusit. Ono sto bi inace bacio, e to mozes da ne bacis iskoristit za hash. Velim, to je samo za tu metodu, za ostale nacine ne mogu 100% tvrditi da je tako, ali vjerojatno je ista spika Koju metodu je lik koristio u filmu, to ne znam jer nisam pogledo flm.

feb 2008.

jeste brus samo meni bude nekako plavo zelenije nego ~uto e grijeaim da mi je znati
TarkiPOZNAVALAC

feb 2008.

Ne kuzim, sta je tebi plavo-zeleno, a meni zuto? Jbt, ovo zvuci ko zagonetka neka :D Vjerojatno bacas neku ironiju al sam ja malo panglu u ovom trenutku.. bice bolje valda

feb 2008.

ma sve ok ja reko da se zezaa pa i ja malo nisi to pa~ljivo pogledao pa si krivo skapirao od ega pravia haa ako to uradia kako treba nema viae thc-ea u biljnoj masi mo~ea baciti sve

feb 2008.

evo menjam nick uskoro...nego hteo sam da kazem da sam naravno pregledao ja mislim svaku temu na forumu i nasao sve sto me je interesovalo! samo ovde su lepo sva pitanja u jednoj temi...samo sam mislio da je zgodno da ima 6 pitanja i 6 odogvora u jednoj temi nego 6 tema ili vishe...slazem se da to ne moze da se objasni u kratkim crtama ali za pocetnike su dosta samo neke smernice ! :D pozz.... p.s. sorry weed men-e menjam nick veceras :)

feb 2008.

Koja je to bubble metoda? Nije li 'bubble hash' naziv za haa koji baca mjehurie kad ga ugrijea? Zna i dobar haa. Opet su se po eli nazivi mjeaati, ve nam je sve skank, i sa time smo se pomirili... nemojte novu revoluciju ;)
TarkiPOZNAVALAC

feb 2008.

Je u pravu si brain, hash se zove bubble, a ne metoda.. al ugl metodom dobis bubble hash kriva terminologija, my bad
FrulaENTUZIJASTA

feb 2008.

fala na pomoci brus :D
TarkiPOZNAVALAC

feb 2008.

Ma ne znam jesm li ti pomogo.. sad kad se malo bolje udubim u to.. ovak ubijen.. brijem da ovo kaj sam prico s balcanom im smisla.. njegova prica.. Ugl da skratim nema nista u biljci nakon radjenja shita i to ti je to. Tj. nema gotovo nista.. ostane jaaako malo u zelenom. Radi hash od granja i lisaca to baci poslje i tojeto.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se