LEGACY
Scrog ili full biljke?
14 odgovora2,635 pregleda
bushmaster
ISTRAŽIVAČ70 REP13%
→ Entuzijasta
bushmasterISTRAŽIVAČ
avg 2007.
avg 2007.#1
Pozdrav! Interesuju me saveti od ljudi koji su se bavili ovom metodom ili znaju nesto o tome koja je od ove dve varijante efektivnija? Pod slucajem br.1 su saksije od 20l, a slucaj br.2 su saksije izmedju 5-10 l. Nadam se da su slike dovoljno jasne. Slika 2 pokazuje scrog tehniku. Oznacio sam i dimenzije zbog celokupnog sagledavanja situacije. Svaki gram je bitan :) Hvala.
1.
2.
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
InqAMBASADOR
avg 2007.
avg 2007.#2
Scrog mozes da uradis i sa onom prvom slikom a ono na drugoj slici se zove Super Scrog jer ima vise biljki (pozeljno da budu klonovi zbog pola).
Efektivnije i vise grama ces dobiti sa 2. slikom ali ako uradis sve kako treba... mada je 40x55 dosta mali prostor.
bushmaster
ISTRAŽIVAČ70 REP13%
→ Entuzijasta
bushmasterISTRAŽIVAČ
avg 2007.
avg 2007.#4
hvala! uskoro cu krenuti sa tom varijantom, pa cemo videti sta ce biti. bice propraceno dnevnikom sve
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
sep 2007.
sep 2007.#7
super scrog dolazi do punog efekta uvek kad sam imao problema sa prostorom.Moram re
i,da sam sam uradijo svega 4 growa tom tehnikom. Za stvarno mali grow prostor je to optimalni iskorist prostora i ne treba toliko jako svetlo.
Ako ti je to prvi grow, onda bolje uradi to sto jednostavnije, kad steknea malo samopouzdanja onda se mo~ete igrati tehnikama
scrog po
inje ve
im biljka nikne.Tad probajte na
i primernu rasvetu koju
ete mo
sto vise pribli~it biljkama.Prve dane
e odradit neonke dobar posao ko nema MH 1450w ili 250w.
UVJET JE SVAKAKO DOBRO PREZRAIVANJE I STO JAI NEGATIVNI PRITISAK U PROSTORIJI UZGOJA- sto ja
i izpuh!
Biljka
e se sama dosta razgranati i ako je indica onda
e jedno obrezivanje ve
dosta napravit. U cvetanju gledati,da dopire svetlost do cvetova-poneke vrste su dosta zarasle pa je treba poneki list odstranit -kako bi dosla svetlost ....
Mora vam biti jasno,da je obrezivanje biljke samo oblikovanje koje omogu
ava biljki,da joj pruzimo sto vise svetlosti.... Samo obrezivanje ne zna
i, avtomatski i ve
i urod!
U koliko ~elite biljku koja
e dati stvarno velik urod,onda joj morate dati i dosta vise vege faze.
Ka~es 20l posuda-to je ve
stvarno dosta i dobro razrasla biljka
e uzeti naprimer najmanje 60x70cm prostora i vise
ovo je uradjeno sa nekih 10l i kao sto je razvidno -jednom rezano
avg 2007.
1 / 8
avg 2007.
sep 2007.