VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojScrog ili full biljke?
LEGACY

Scrog ili full biljke?

14 odgovora2,635 pregleda
bushmasterISTRAŽIVAČ

avg 2007.

Pozdrav! Interesuju me saveti od ljudi koji su se bavili ovom metodom ili znaju nesto o tome koja je od ove dve varijante efektivnija? Pod slucajem br.1 su saksije od 20l, a slucaj br.2 su saksije izmedju 5-10 l. Nadam se da su slike dovoljno jasne. Slika 2 pokazuje scrog tehniku. Oznacio sam i dimenzije zbog celokupnog sagledavanja situacije. Svaki gram je bitan :) Hvala. 1. 2.
InqAMBASADOR

avg 2007.

Scrog mozes da uradis i sa onom prvom slikom a ono na drugoj slici se zove Super Scrog jer ima vise biljki (pozeljno da budu klonovi zbog pola). Efektivnije i vise grama ces dobiti sa 2. slikom ali ako uradis sve kako treba... mada je 40x55 dosta mali prostor.
SLO-EraLEGENDA

avg 2007.

pa ako ti se bas sve poklopi mo~ea nabiti +150g bez problema od dve biljke,malo du~a vegetacija........
bushmasterISTRAŽIVAČ

avg 2007.

hvala! uskoro cu krenuti sa tom varijantom, pa cemo videti sta ce biti. bice propraceno dnevnikom sve
richsmokeAMBASADOR

sep 2007.

Na koju visinu od zemlje preporucate montiranje mreze? Jel sa Scrogom pocinjemo nakon presadjivanja u "zadnju" kantu? Ne vidim alternative. Full mi je ovo zanimljiva tehnika.
Seed weedISTRAŽIVAČ

sep 2007.

Na ovom link mozete videti kako je lik posadio u kanti biljke i odradio scrog tehnicku napolju http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=61321&page=1&pp=15
SLO-EraLEGENDA

sep 2007.

super scrog dolazi do punog efekta uvek kad sam imao problema sa prostorom.Moram re i,da sam sam uradijo svega 4 growa tom tehnikom. Za stvarno mali grow prostor je to optimalni iskorist prostora i ne treba toliko jako svetlo. Ako ti je to prvi grow, onda bolje uradi to sto jednostavnije, kad steknea malo samopouzdanja onda se mo~ete igrati tehnikama scrog po inje ve im biljka nikne.Tad probajte na i primernu rasvetu koju ete mo sto vise pribli~it biljkama.Prve dane e odradit neonke dobar posao ko nema MH 1450w ili 250w. UVJET JE SVAKAKO DOBRO PREZRA IVANJE I STO JA I NEGATIVNI PRITISAK U PROSTORIJI UZGOJA- sto ja i izpuh! Biljka e se sama dosta razgranati i ako je indica onda e jedno obrezivanje ve dosta napravit. U cvetanju gledati,da dopire svetlost do cvetova-poneke vrste su dosta zarasle pa je treba poneki list odstranit -kako bi dosla svetlost .... Mora vam biti jasno,da je obrezivanje biljke samo oblikovanje koje omogu ava biljki,da joj pruzimo sto vise svetlosti.... Samo obrezivanje ne zna i, avtomatski i ve i urod! U koliko ~elite biljku koja e dati stvarno velik urod,onda joj morate dati i dosta vise vege faze. Ka~es 20l posuda-to je ve stvarno dosta i dobro razrasla biljka e uzeti naprimer najmanje 60x70cm prostora i vise ovo je uradjeno sa nekih 10l i kao sto je razvidno -jednom rezano
DoktorPOZNAVALAC

sep 2007.

Jeli problem da mrezu stavim na 30 40 cm iznad zemlje radi lakseg zalivanja i kontrole zemlje u saksijama? (pH,vlage itd)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se