VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojnikako da procvjeta
LEGACY

nikako da procvjeta

18 odgovora2,018 pregleda

jul 2010.

Alo ljudi ja sam novi lan od danas pozdrav svima Probajte mi vi iskusniji odgovoriti ako se ku~ite ata na pitanje. Naime u 03 mjesecu sam posadio isto iz znati~elje biljkicu i kad sam vidio kako je izbila bio sam radoznao i tako ja nju zaljevam i dr~im na suncu na verandi i ona raste i raste.... Napokon biljka kad je ve fala bogu doala do valjda metar i pol (nemrea blivit):-)) mislio sam bit e featanja sljedeih pola godine. Ali problem je ato nikako da po ne bacati cvjetove. Ne znam ata da radim, sad sam ju stavio u mrak i zaljevam ju manje i viae ak ne miriai ko prije u fazi rasta. Da se razumijemo ona joa raste ali mi se ini nekako puno manje. Ja sam totalni amater tako da nemam ni posebnu zemlju ni svjetla ni niata, kao da sadim obi nu biljku, samo ato sam ju obilazio i gladio svako tolko :-)) Ali sad nikako da baci neato, da bude barem sjemenka da znam da je muaka pa da ju odfikarim. Nedo bog da zna itati jer je upravo iza mene :-))) Pomagajte ata bi mi bilo pametno u initi? ako ovo rodi bit e maaaasu opuatanja Fala unaprijed
trq7ENTUZIJASTA

jul 2010.

pa hajde baci koju sliku... tako ce ti bit puno lakae objasnit... trebala je barem spol dosada pokazat

jul 2010.

Nema se tu ata objaanjavat ...nije joj joa vrijeme i to je to ... Mo~ea ju forsirat da procvjeta tako da ju 12h dnevno dr~ia u ormaru u neprekidnoj tami ....pa ju stavia na balkon 12h i tako do kraja , ali to je svakodnevna jebadaa ----

jul 2010.

No sikiriki:) Samo polako.Kod mene 'u vrtu', do sada...2 mrtve,2 ~enske,1 muaka(odstranjena ve)....ostale e ovih dana pokazati.Napominjem da je sjeme nepoznato(viae vrsta),ovisno o tome ato se puailo u periodu 'neimaatine':) 5 i 6 mjesec...puno kiae,malo sunca...glavni razlog za 'kaoti no' stanje u fazi vegetacije kod moga outdoor-a.
mjesecarLEGENDA

jul 2010.

kao sto HS kaze nije joj vrijeme da cvjeta mozes je natjerati da je drzis u mraku 12h ili da ostavis da sama pocne cvjetati a to ce biti kada noci budu duze a dani kraci,kako hoces...a na kraju ce morati procvjetati akoje budes pazio i mazio ona ce ti to sve vratiti...

avg 2010.

vozdra kolege groweri..nisam bash takaw amater kao kolega koji je postavio pitanje na vrhu ali nisam ni pro grower... ...elem,krenuo sam sa rezimom svetlosti 12/12 nakon shto sam primetio bele vlasi na spoju granchica-shto ukazuje da je zenka,zar ne? ewo jedne slicice: http://img691.imageshack.us/i/biljkaa.jpg/ zanima me koliko traje faza cvetanja ... .. de li sad valja biljku tretirati technim djubrivom sa najvecim procentom fosfora na flashici pishe da je za cvetnu fazu shto govori i odnos N3%-P8%-K6% ako valja da li je bolje djubriti fertigaciono (zalivanjem) ili folijarno (preko lista) Hvala unapred
slobodanAMBASADOR

avg 2010.

ja sam bas takav amater ali volim da proveravam svoju teoriju koju sam stekao citajuci forum,da mi ne zamere pravi profesionalci... iz vegetacije prelazis kad oces na rezim cvetanja 12/12, i tek onda vidis kojeg je biljka pola. cvetanje ti traje u zavisnosti od same vrste ali mislim da je to oko 60,70 dana (neke vrste manje neke vise) biljka kada udje u fazu cvetanja gnojis je sa npk u razmeri 9/12/36 a kasnije 0/52/34. a to kako zalivati,bi prepustio da ti odgovore ipak pravi profi groveri,jer sam naisao na diskusije i za i protiv pa mi nije najjasnije.kontam da je jednostavnije zalivati a ipak ako gnojimo preko lisca mi ga kasnije i pusimo pa ... kao sto rekoh,ne znam,pa i mene interesuje odgovor lep pozdrav za sve aktivne clanove!

avg 2010.

Fina ~enkica,slabo svjetlaace:) Trebao bi o svjetlu da se brinea,krhka je ona za neko veliko hranjenje.Do pola doze mo~ea slobodno kad se odlu ia,pa da poka~e ata zna,ili nezna,hehe!Nemoj ranije od 30 dana jer bi se trebala joa malo udebljati ali opet se vra am na fucking svijetlo,jer nema kalorija da se udeblja,pa evo...da ne zaboravia:) `ta se ti e zalivanja folijarno ili "po zemlji" radije se dr~i klasi nog zalivanja zemlje,da sebi ne dajea problem i brigu viae.To je pri a za sebe o kojoj bi se dalo raspravljati. `ta se ti e N3%-P8%-K6% ne mogu ti pomoi jer slabo pamtim brojeve,ali radije se dr~i spomenutih gnjojiva sa "vutre" i nemo~ea faliti,osim ako se ne dr~ia nekih osnovnih propisa,da ne pretjeraa. I malo info.-a ako mo~e,kolika saksija,koliko tog bla~enog svjetla itd.Jedino ovakve brojeve pamtim:) Uglavnom pohvale,curica je ok je!

avg 2010.

znam...da je problem fucking ali bash fucking svetlo jer je to 150w ali MH lampa koja,koliko sam ja upucen,ima plavi spektar a za cvetanje mi treba crveni spektar pitam se da li mogu da je guram sa owom lampom dok ne nabavim HPS 400w ili da je izbacim na sunce,shta uraditi?
SvetilistPOZNAVALAC

avg 2010.

moja ti e preporuka da izbacia vanka na sunce i da tak bude dok lampu ne nabavia za cvetanje kad lampu rjeaia svjetlost uskladi da se pali kad i sunce izae pa 12 sati tak

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se