VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojMelasa
LEGACY

Melasa

193 odgovora36,769 pregleda
Visok rastISTRAŽIVAČ

feb 2009.

zanima me da li netko koristi otopinu melase(secerni sirup, molasses) za zaljevanje nase omiljene biljcice? bogata kalijem,kalcijem i zeljezom te naravno carbsima neophodnim biljci koje dobiva FS...
SuperAngelPOZNAVALAC

feb 2009.

Ma gledal sam i ja to malo. Navodno je super stvar za koristiti tokom flushanja biljaka (zadnja 2-3tjedna) i kao poboljaava okus. Ima puno kalija i neat sitno fosfora i organski je pa kao poboljaa okus :) E sad treba biti posebna vrsta melase, ne one neke od gro~a iz konzuma nego aeerne trske. Tree prokuhavanje odnosno gusta crna blackstrap melasa. Neznam jel ima u trg centrima da budem iskren nisam niti rovjeraval.
mali.medoPOZNAVALAC

feb 2009.

:signs054:...i koji je zaklju ak apaneri!!??? dal koristit il jok i ako da kako!!??? bilo bi od koristi ako je ok pa makar i radi okusa...poz...!!!
dominoENTUZIJASTA

feb 2009.

ja sam trazio i nisam uspeo da nadjem... moguce je da nisam dovoljno dobro trazio... Neki groweri je koristi cak i tokom celog perioda cvetanja, a za mnoge je nezamljiva prilikom flushovanja... neki kazu da moze i maple syrup. Mada ni on nije dostupan na ovim prostorima... Sve u svemu, da mogu da dodjem do melase, sigurno bih je koristio, ovako, ispiram sa shecernom vodicom.... poz
mali.medoPOZNAVALAC

feb 2009.

...ispiram sa shecernom vodicom.... domino@???? turia ae er u vodu ili ??? beje me okus(mogo bi bit bla~i;) ve 2gruwa nakon curinga doduae cca mj. dana, il me boli grlo kroni no!!??!! curro sam i u vodi nea hedova al isti *****(ne gnojim puno a i uredno ispirem;) ako imaa-te neato pametno za re ,pomo bilo bi do jajc...!!!!...ZDRAVO
mali.medoPOZNAVALAC

feb 2009.

sad sam malo ito o toj melasi da je ima u svetlom i tamnom SMEEM ae eru(3,5% u s. i 6,5%u t.) od ae erne trske al ne i od ae .repe al brijem da je to malo..!! tog bi trebalo bit u BiH i SRB.jer oni papaju te slatke pizdarije uz kafu i i te igre al moglo bi se na i u HR. po placu tj.tr~nicama ili onim sranjina za zdravu prehranu... ako neko neat zna nek aepi.... VUTROGASCI I MODERI zborite neato pametno....!!!:sun2:i:sun2:

feb 2009.

ne ulazim u aeerne vodice ako te grlo boli sa im mijeaaa ? ako sa cigaretama nije ni udo nadji domaci duvan ato blazi
SuperAngelPOZNAVALAC

feb 2009.

Da da medo melasa je ono smee u smeem aeeru. Ostal sam paf kad sam videl sastav : http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrientprofile&dbid=85 Masa mikronutrijenata, nevjerovatno.. Saznal sam i kolko se razrjeuje za biljke: 15-30ml (2velke ~lice) na 5 lit. Vrjedi probati, ti bar uzgajaa unutra pa te netreba bit strah invazije mrava :icon_lol: Joa lua bi bila se erna vodica outdoors ose i mravi...
dominoENTUZIJASTA

feb 2009.

Sto se tiche "shecerne vodice", ja razmutim pola kafene kashichice u litar i po vode... Chini mi se da pomaze, ne toliko ukusu koliko daje enegiju biljci koja nema vishe nutrijenata u zemlji... Moguce da je zabluda, mada sam napravio mali experiment i pokazalo se da su biljchice koje su flushovane bez shecerra teze podnele flushovanje. Imale su po sebi manje kristala i chak su se ove druge josh malo udebljale tih zadnjih 10 dana... ...e, i nikako outdoor sa shecerom... ima da nema biljke o'ma... nadam se da sam malo pomogao... pozzdraw
Visok rastISTRAŽIVAČ

feb 2009.

cek, kakve su to fore bez secera ili sa secerom kad sam ja dobio odgovor da glukoza(ok, saharoza ili koj vec qrac) ne utjecu na biljku preko korjena? sorry ali sad sam malo zbunjola
ZOKIAMBASADOR

feb 2009.

ja tu nista nerazumem.. evo bas sad radim ispiranje biljke pa kontam da bi joj pomogao malo sa necim da mi bude lepsa :) mada furam ja samo vodu sem ako nema neko neki dobar predlog posto stvarno nisam razmisljao ovome cak ni pomislio da nesto moz poboljsati bio sam opusten al ako moz pomoci sto da ne !
dominoENTUZIJASTA

feb 2009.

Fore su shto je jako teshko (barem meni) naci melasu... A onda posto melase nema, neki koriste secer kao alternativu... OK? :vb_whip:
mali.medoPOZNAVALAC

feb 2009.

drago mi je ao smo razvili ovu temu al ini mi se da je ipak zaklju ak ko ao BALKAN-e zbori ; "vodica".. nebi se atel meaat, ko ~eli se igrat neka se igra...!!! ...je**a 2-3 ae era po 5g ja u ga turim pa ao bi bu:rofl::2flip::rofl: POOZZZDDDDRRRRRAAAAAAUUUUUUU:sun2::bis::sun2:
ZOKIAMBASADOR

feb 2009.

nisam skontao medo aj objasni onako seljacki kad da je koristim kad je biljka kolko dana pri kraju... na kolko litara.. vode i kolko da joj dam sa svakim zalivanjem ili jednom samo aj molim te ako ti nije frka... reci kako si ti to zamislio..??? evo ja am moju sad pre cetiri da pet dana polivati obicnom vodom planirao sam tako jedno dve nedelje stim da cu zemlju za sedam dana isprati sa jedno 2l vode... pa kako onda sa onim secerom ???:pat:
mali.medoPOZNAVALAC

feb 2009.

@ZOKI ...vjeruj nit ja ku~im al brijem zadnjih par tj.kad ispirea aianea tu i tamo malo te melise ili poato naja sme.ar era recimo 10-15g na 2l vode i ata ja znam ako malo i preae eria tako opet ispirea vodom pa ponovo, brijem da ujebat nemoa uvek ima vode da je isperea do jajc i ako ima efekta brodo ako ne opet dobro...neznam:ohno::watchplant::bis:bumo vidli ima do onda dobrih 6tj. pa e ena od 3:costumed-smiley-027 dobit "vodice" a onda:vb_whip: ili ili !!! POZ...!!!
ZOKIAMBASADOR

feb 2009.

aj probam i ja ja cu jedno 5dana zadnji odraditi tako pa sta bude... pozz
mali.medoPOZNAVALAC

feb 2009.

@ZOLLE al brijem da ako je radi ameka i taj dio zadnjih 5-9 dana ne igra igru jer fucking flushing bi trebo bit ajmo re joa prije al frend:icon_arrow::icon_arrow: bajpro pa prezentiraj rezu...!!! POZ-POST
kengueAMBASADOR

apr 2012.

joa nije razrjeaena istina o Melasi...................
CATFISHENTUZIJASTA

apr 2012.

Melasu mo~ete kupiti ve inom u svakoj malo bolje opremljenoj trgovini za ribi iju,ve inom je koriste zagri~eni aaranaai kao prirodno sladilo za boile,tj. one mirialjave kuglice na koje love ribe iako i ne moraju mirisati lijepo po vou,one sa aromom rakova,akoljki,hobotnice itd. smrde odvratno na kilometre. Melasu koriste zbog toga jer kao navodno aaran svojim receptorima brzo proku~i kemijski trag umjrtnih sladila s kojima se mo~e vrlo lako pretjerati pa s vremenom prestane uzimati ponueni mamac.Sad kako djeluje kod vutre i dali uope djeluju tj poma~e u pumpanju hedova i za bolji okus itd. ne mogu ni potvrditi ni porei jer nisam probao koristiti je.
milutinAMBASADOR

dec 2012.

Nevjerojatno je kako nitko ne koristi melasu, a na stranim forumima se samo o tome piae ... Ima li slu ajno netko da zna gdje u Zagrebu se mo~e kupiti?

dec 2012.

Sme ;)
milutinAMBASADOR

dec 2012.

Nije to to. Melasa je gusti, slatki tamnosmei ili tamnozeleni sok koji nastaje kao ostatak nakon kristalizacije u postupku proizvodnje aeera od aeerne repe ili aeerne trske. Smei aeer, za razliku od bijelog, je nerafiniran ili samo djelomi no rafiniran, uslijed ega na njegovim kristalima ostaje i melasa, koja mu daje specifi nu boju, okus i miris karamela (svjetliji ima oko 3,5%, a tamniji oko 6,5% melase).
CATFISHENTUZIJASTA

dec 2012.

napisao sam na prvoj stranici,kome je teako nabaviti melasu olakaati e si potragu ako ode do trgovine za ribolov. Milutine imaa u Zg-u nekoliko vrhunski opremljenih trgovina pa nebi ti trebalo biti tesko,akorpion DNC-01 2322 515,luna maris 01 3098 625 itd... modovi, ako spada ovo pod reklamu onda briaite
TropicoLEGENDA

dec 2012.

It's really SIMPLE: Preparation [*]1-2 tbsp. of unsulfured molasses per gallon of water. Brand does not matter, blackstrap or not doesn't matter. UNSULFURED matters. [*]Warm up the jar of molasses by sitting it in a big bowl of hot water for 10-15 minutes. [*]Before mixing up your nutes (if you're using them) pull a pint of the water per gallon aside and warm it up too. [*]Add one or two TABLESPOONS (15ml) of the warm molasses to the warm water. Mix until well dissolved. [*]Mix up your nutes, then add the molasses water. [*]Water as usual. [*]Mix up only enough solution for a single watering, as molasses water will grow bacteria and wild yeasts/fungi in short order -- if you really feel the urge to mix up a significant volume, keep it covered and refrigerated (under 40°F). Usage [*]Use full strength anytime during flower. [*]Use every watering, every other watering or twice, doesn't MATTER. [*]Use in seedling/vegetative stages at 1/2 or less strength, adjust upwards if the babies like it. [*]Molasses feeds bacteria and fungi in soil, therefore will foster bacterial and fungal grow in your delicate hydro setups. NOT RECOMMENDED, OKAY? kaže jedan stariji kolega da je ima kupiti u Plodinama....ja cu danas baciti đir pa će da vidimo!

dec 2012.

Kazu da melasu moze zamjeniti-med ali onaj neobradjeni,ispod cekica;)
weedoyeLEGENDA

dec 2012.

kakva melasa, med je zakon :D
Minka-pinkaAMBASADOR

dec 2012.

Evo ja sam koristila i med i melasu i nema tu neke razlike, ustvari nemam pojma u emu je uope razlika i da je recimo nema. Kad biljka dozrije i kad se nakon berbe tretira kako treba ona je fantasti na sama po sebi, ne vjerujem da netko u tom trenutku pomialja da li osjeti okus recimo melase ili meda.

dec 2012.

med i melasa..njih je dobro koristiti poslije peroksida kao hranu za dobre bakterije koje peroksid pomete nakon upotrebe...mislim da mu je upravo to i namjena e sada ovo za okus mi je manje poznato..pozz
TropicoLEGENDA

mar 2013.

U Plodinama melase nema koliko sma uspija vidjeti, ima je u bio&bio -300g-34 kn... Zna netko gdje je ima kupiti u veim pakiranjima i da je cjenovno isplativija?
bozgaLEGENDA

mar 2013.

Treba isprobati melasu definitivno, po onome ato sam itao svi se kunu da je melasa pravi pogodak za kraj cvjetanja! Med koristiti, to je malo blesavo. Onda u Bio&Bio! Hvala na info Trip =)
weedoyeLEGENDA

mar 2013.

med bas treba koristii i pred kraj cvetanja i u toku cvetanja :D

mar 2013.

a ti si baš zapeo za med, zašto bi se med "baš trebao" koristiti? Mislim svako ima svoje i svatko growa na svoj način, ako ti vjeruješ da ti to pomaže na neki način - samo daj, samo me je zasmetala ova tvrdnja da se baš treba koristiti, nikad nisam niti neću jer ne vidim svrhu, no možda me ti uvjeriš u suprotno. kaže stara poslovica, "Samo glupi i mrtvi ljudi nikad ne mijenjaju svoje mišljenje..." melasu s druge strane je teško nabaviti, najbliže što sam joj se osobno približio je u obliku biogrow od biobizza " is a liquid fertilizer that can be applied to most types of soil and substrate mixtures. Bio·Grow® is made from 100% Dutch organic sugar beet extract, commonly known as beet vinasse. Beet vinasse is a by-product of turning sugar beets or sugar cane into sugar. In a natural fermentation process, starches in the sugar are treated with enzymes to produce glucose. In addition to plant nutrients, molasses is a rich source of food for soil microbes, helping to boost populations to create active and productive soils." no naletit ću nekada i ja na tu vražju melasu, u najgorem slučaju skoknuti do Virovitice po karnistar - dva, čuh da tamo se kupaju u melasi :o :icon_question: :icon_lol:
weedoyeLEGENDA

apr 2013.

zasto med, prvo zato sto se dobija na prirodniji nacin za razliku od melase, koja se dobija iz secera,med pcele prave iz prirode ali i iz secera(od koga se dobjia melasa) ako zimiprehranjujemo pcele stoga sam zakljucio daje med kompleksijje i komletnije jedinjenje a i kad sam dao biljci med, ona je dobila dodatni mraz a za posledice nisam primetio, ne kazem da melasa ne valja, al moj izbor je med, jedino u cemu gresim je sto nisam i melasu upotrebio i onda video sta je bolje za biljku. Ljudima med u malim kolicinima veoma prija, u velikim se mozete otrovati. Inace secer ljudskom telu nanosi vise stete nego npr cista svinjska mast samo 7 gr secera je coveku dovoljno da bi telo pretvorilo secer u glukozu i tako nahranilo mozak. Sve preko toga ima veoma stetne posledice na ljudsko zdravlje a sto godi coveku bi trebalo da godi i biljkama mada ne uvek.

apr 2013.

melasom se hrane mikroorganizmi tj korisne bakterije u zemlji koje taj aeer pretvaraju u oblik dostupan korjenu biljke. Med s druge strane djeluje antibakterijski prvenstveno zbog svog niskog PH-a cca 4,0 i ini to podru je izrazito nepo~eljnim za bakterije, biljka nije u stanju tu hranu koju dobiva uzimati, "Acidity The pH of honey is commonly between 3.2 and 4.5.[72] This relatively acidic pH level prevents the growth of many bacteria."
TropicoLEGENDA

maj 2013.

Evo za sve one koji koriste melasu info da ne treba viae kupovati po bio&bio pizdarijicama vec sam ju naaa i preko neta. http://www.carpista.com/shop/index.php?id_product=902&controller=product Stiglo u roku 2 dana a cijena 30 kn za 1L :)
đoksonPOZNAVALAC

sep 2013.

a mo~da se i ph mijenja ovisno o vrsti meda. ja sam ga koristio i bilo je fanatstino ,ali sam napravio ispiranje i 4 dana prije skidanja na 6 litara vode dodao pola kile meda .

sep 2013.

Melasu ili med ali onaj bez secera i dodataka koristiti poslije flushinga i upotrebe Hidrogenperoksida samo u tom slucaju....da,da vrlo korisno :) jedna zlica na 1l vode edit: evo sada sam vidio da se ponavljam jbg to zaljepite mojim godinama hahah
đoksonPOZNAVALAC

sep 2013.

melasa se dobiva od repe koja se re~e u aeeranama pa onaj sok ato pada dolje je melasa.pa to je isti aeer,od nje se prave alkoholna pia kao konjak itd.i svaka prava melasa ima aeera koja se oituje u digestiji.

sep 2013.

mislio sam na industrijski secer(rafinirani)....cemu analiza groweri ce znati na sto sam mislio.Definiciju melase i secera manje vise svi znaju...a i google je tu za nepooznanice. Znaci obradeni industrijski (bijeli) secer na njega sam mislio, njega medari stavljaju u med a to nije med koji bi nama bio od koristi.to sto curi od repe haha da to je secer ali ....wtf

jul 2014.

....jednom davno sam se zaj....o s medom -stavio mrvicu previae i zemlja mi se (indoor) skrutnula-tvrda-kada je voda izhlapila zamlja je ostala tvrda ko kamen!!!-my bed melasa i med su veeelika razlika!!!! :read: :smoke18: :smoke18: :smoke18: PPP
đoksonPOZNAVALAC

avg 2014.

da med je bolji jedno 3 tisue puta od melase a ljudi koji nevejeruju neka probaju

jun 2016.

Pitanje, ~ena mi sebi naru uje melasu aeerne trske za neke njene pizdarije, pro itah malo detaljnije o njoj i sku~im da bi to upravo trebala biti ta melasa koja se koristi u growanju. Ka~e ovako: "Melasa je gusta i slatka tekuina dobivena iz trske organskim uzgojem. Sadr~i oko 50% aeera, i hranjive tvari, esencijalne aminokiseline, ~eljezo, kalcij, kalij, fosfor i magnezij." Kako mi se ini to bi trebala biti baa ta kvalitetna melasa koja se dodaje za finalni boost, a i cijena od 27 kuna nije neat straano. Jel mi mo~e netko samo potvrditi jel to to ;)

jun 2016.

jeste ,ja imam slicnu proizvodjac je austrija ja sam kupio u bio spajzu,inace ubacujem u zadnje flusanje i zalivanje zadnje,bar sam ja tako skontao da treba kako si ti mislio da koristis No joke.Mada cu ja sad probati u ovu turu med da ubacim livadski cisto da vidim razliku...

jun 2016.

Ja ti nebi preporu io med nikako. Nema od meda benefita nikakvog, ista zabluda. Tko god koristi med nezna zaato ga koristi, zato i nitko nikad nije opravdao koriatenje meda slikama i primjercima gdje je vidljiva neka razlika kojoj je med doprinjeo. Uz to med sadr~i samo flavonoide i fenole koje biljka nemo~e apsorbirati. Melasa je stvar koja hrani aktivne bakterije korijena i poptpoma~e bolji zavraetak dok spojevi iz meda te iste bakterije blokiraju ato je joa jedan veliki minus za med. Tu je joa i postotak nerafiniranog aeera koji hrani korijen i poti e ga, on je u medu na oko 29% dok u melasama bude i do 75%. Mo~ea probati ali neea uo it nikakvu razliku. Najbitnije od koriatenja melase jest to hranjenje korisnih bakterija i mikroorganizama, i onda te bakterije pretvaraju melasu u oblik dostupan korijenu u trenutcima kad je to biljci najbitnije, zadnjim danima cvijetanja, uz to sve korijen iz melase absorbira ~eljezo, kalcij, kalij, fosfor i magnezij, a svi znamo koliko je to dobro za biljku. Plan mi je krknuti sa zadnjim zaljevanjem 300 grama melase razmuene u 2 litre vode po biljci i poslje toga bi ih ostavio 7 do 10 dana na suho do same berbe ;) .
StepaTHCPOZNAVALAC

jul 2016.

Beograani, znete li gde ima crne melase da se kupi?
StepaTHCPOZNAVALAC

jul 2016.

YYhU9ek074c ;) Nemoa nai melasu, kao zlatnu ~ilu da tr~im.
nice&cleanAMBASADOR

avg 2016.

Ima li smisla za out koristiti melasu,ako ima, mislim da bih je nabavio i poceo da je koristim uskoro jer bi pocetak cvetanja bio pravi momenat za to,zar ne? Edit: ah !sad videh da je ovo u "unutrasnjem uzgajanju"...bem ti mob.
roki123LEGENDA

avg 2016.

Ja je koristim ovako neki vodi ali i na ispiranju idem 10-15 ml melase od jagode ili banane na 2l vode sa final solutionom pomesane i VOZI....

avg 2016.

Interesantna stvar .. Definitvno vrijedno ubaciti u feeding sch. No i nije uopce skupa dpapace s obzirom na doprinos..cijena je zanemariva:)

avg 2016.

Medari nestavljaju aeer u med, to rade korporacije, punione, u to no dozvoljenom omjeru jer su namjestili zakon tako....ina e imam p ela more, i aeer koristim za poga e u zimi, nije isti, kombinira se sa najhranjivijim medom kojeg u sezoni vrcam, i koristim ae erni sirup plus neke vitamine kroz hranilicu u toku bespaanog perioda u sezoni, razlog je da matica ne naredi otvaranja zatvorenih ahura meda, jer im u blizini ima sladora, p ele se hrane njime i nediraju sae i skladiata koja su netom punile. Da vam razbijem famu oko tog sirupa, najidealniji sirup bi bio voda i med, ali to nitko skoro ne daje, stoga se kuha sa aeerom, kad se ohladi oplemeni se vitaminima i daje npr. oko 1 litra sirupa na godinu svakoj koanici, nekoj viae nekoj manje, to je samo disteka da se ne dira poklopljeno sae i med. Znam da je med sigurno najbogatiji od gore navedenih pizdarija, najprirodniji, u principu on je koncentrat, ato guai to ja i, i tako u pokuaati s njim... Sad me samo zanima dali netko mo~e rei koliko je recimo davao jednoj veoj biljci, koji omjer meda i vode....ja sam jednom u indoru probao, nahranio malu 2-3 puta, extremna berba bila, no samo jedna biljka, nisam imao sastrane joa da usporedim bez meda... Ako i sagledamo da je kila meda nekog mijeaanog, koji je naraznovrsniji raznim elementima sigurno, 30-50 kn, to ispada i najbolje i najjeftinije... Budem vidio u jesen jel, pa javim rezultat :)
napalmLEGENDA

avg 2016.

Evo par dobrih linkova o melasi Melasa i mlijeko kao fungicid(aminokiseline), insekticid ARO3blXatoY Melasa kao (indirektno) gnojivo jMwrNu00gss Kako hraniti sa melasom naae bilj ice ;) QJhhpor6wN4
PiiAMBASADOR

avg 2016.

davno sam jos citao o tome da med nemam nikakva hranjljiva dejstva na biljku, da se jedino koristi par dana pred kraj da bi se skupili mravi iritirali biljku i da bi ona pustila jos vise THCa s kojim se prvobitno i brani od insekata.. dakle nema smisla koristiti med indoor... a melasu svako zivi koristi, ne samo za nama voljenu biljku vec kao organsko djubrivo u normalnim bastama.. ja imam pitanje samo, dal je vazno da je melasa od secerne trske ili ce posluziti i melasa od secerne repe? molim odgovor od nekoga ko je vec koristio, citao strane forume pa zna.. hvala drugari

avg 2016.

malo sam rezimirao sve, i skontao da ovo ato no joke pri a ima podlogu... p ele naime kad skupljaju nektar provode sav slador kroz svoj organizam, oplemenjuju ga hormonom invertaze pa je zaista mogue da imamo neato ato sad biljci viae neodgovara, to vam je ujedno i taj famozni proces kojeg nikako nemo~e da se skopira, zato je med speal valjda... ak mislim da u radije kupit melasu, probat u nai baa od trske.:ajnstajn:
GORFALJENTUZIJASTA

sep 2016.

Nije bgd ali znam gde ima...moze i za dz :)

sep 2016.

kulite bud candy ili carboload ako nemate melasu..
jadran-kushAMBASADOR

sep 2016.

ekipa evo danas prvi put cuo o ovoj melasi.,mozali pomoc neko ko koristi i ima iskustva? ...beren prvu biljku za nekih 2 tjedna zalio sam je ima par dana samo sa vodom ( 10L ,outdoor) ... e sad imali mi smisla zadnja ova zalivanja dodat i melasu i koliko-...hvala:watch:

sep 2016.

Samo citat treba. Malo iznad ti je NoJoke napiso o melasi a imas i u temi o organskom uzgoju. A dal ima smisla, ima.
hazeriZMAJ

sep 2016.

Ja radim indoor uvijek flush pa melasa 10,15 dana prije branja,a out cak jos tri puta tokom cijelog growa.Nemoze nista lose napraviti.Jedna cajna zlicica na litru vode,neka bude mlaka kako bi se lijepo rastopilo.;)
jadran-kushAMBASADOR

sep 2016.

hvala puno kolega hazeri :vutra:

okt 2016.

danas nabavio "melasu"...:ajnstajn: e sad, nabavio sam od ekipekoja peca i brije na bojile, pa su oni nabavili neznam gdje, ali ima u jednom gradu blizu aeerana... dali postoji joa koja melasa da mi nemo~e pasati, izgleda isto kao i ova kupovna, samo sam dobio u karnisteru 5 l da si uzmem koliko trebam, uzo pola, reko valjda bude dost dok nezatreba ponovno za koju godinu... eo fotke: :udarac::udarac:valjda e pomo da se napucaju topovi
hazeriZMAJ

okt 2016.

Jeli melasa secerne repe?

okt 2016.

nisu mi rekli od eg je, usput ostavili doma dok me nije bilo, znam da se u aeeranama prave i od trske aeeri, e sad dali je to to, dali postoji melasa od repe uope... znam da ribii neaparaju na ribolov, ako ima od trske i ako je bolja, garant su je uzeli... jel mo~e bit neato bed ako je od repe?:kafa::smoke:
hazeriZMAJ

okt 2016.

Imas melasu od secerne trske i secerne repe.Ja koristim od secerne repe i pokazalo se sasvim zadovoljavajuce pogotovo kao zadnji udarac poslje flusha.Vutra ima puno bolji okus.Nemoze biti bed niti od jedne.Vege jednom,pocetak cvijetanja i zadnji udarac.Odlicno napravi simbiozu kod bakterija korisnih za biljku.I ima 6,7 elemenata koji su potrebni biljci,;):thumb:

okt 2016.

nakrko sam se sad, ako me nepitaju moji ribi i za kanister, imam 5 litara onda... danas sam im prvi put dao melasu, na 35 l vode sam umutio malo manje 2 dl melase, na toplo pa na hladno...sliko hedove sve danas, i sutra u isto vrijeme idem baa u kontrolu:ajnstajn::ajnstajn::ajnstajn::udarac::udarac::rasta::rasta::rasta::vutra:
hazeriZMAJ

okt 2016.

Na koliko biljaka?Jedna cajna zlicica na litru vode za jednu biljku ide.

okt 2016.

6, ali nisu dje ica, prave kurabe, ne sekiraj se, nisam pretjero, a i zadnji su im trzaji, nek se bore, trgaju, upaju, zimu nee ostat vani:rasta:
hazeriZMAJ

okt 2016.

Brate...nisi pretjerao..he,he...mrcine;):thumb:

okt 2016.

nigdje nemogu nai usporedbu, baa hedovi prije i nakon jedan dan nakon prve ture melase...to sutra planiram uhvatit, ako bude o ito bubnem slike za primjer...
-BäR-ZMAJ

nov 2016.

Pozdrav ekipa :wave: Biljke su mi u zavranoj fazi,kupio sam melasu i stavio dvije ajne ~li ice na 2 litre vode i zalio. Da li se sa njom zalijeva kao sa gnojivom,svako drugo zalijevanje ili mogu svako zalijevanje do kraja...?

mar 2017.

Jel netko mo~da zna jel li Rapunzel melasa iz BIO&BIO unsulphured ?

jun 2017.

Poato nemam gdje nabavit ovaj melasa.. Jel mo~e dok se bude flush radio da se ubacuje Golubovog izmet (gnjoivo)? Ili neato sli no?

jun 2017.

Melasu mo~ea nabaviti u bio-bio trgovinama po svim veim gradovima u Hr, a imaa i njihov web shop gdje mo~ea naru iti i donese ti poatar. Flush se radi da bi se odstranilo prisustvo gnojiva, a ti bi sa flushom davao/la gnojivo :fuck:.
h0ndaZMAJ

jun 2017.

A i ako si se vec odlucio flushat koji je onda smisao ponovnog gnojenja biljke ako ju se spremas rezati uskoro, ako nemas melasu stavi na l vode zlicicu meda posluziti ce!
klada1115POZNAVALAC

jun 2017.

Ovaj @No Joke je totalni izvor informacija gdje ata kupit, kolko, ega, zaat ovo ne a ovo da. Zbog tebe mi sad na balkonu rastu biljke vegeta i ljub ac kojim radim insekticid. A i melasu odlazim u biobio pa da vidimo.
hazeriZMAJ

jun 2017.

Samo edukacija i ljubav prema uzgoju..;)
klada1115POZNAVALAC

jun 2017.

totalna, ato sam du~e ovdje vidim koliko malo znam i koliko stvari ima o kojima neam pojma i samo ~elim proairivati i stjecati iskustva razna ne samo vezano za canabis nego i cijelokupno sve biljke i drvea male vokice koje sam po eo saditi iz koapica ali mi je loaa klijavost, ovi experti na forumu sigurno znaju kak se to rijeaava kod treaanja, bresaka, mandarina, jabuka i tog, to klijanje da ne kupujem sadnica...nije vezeno za melasu mo~da moderi ne sku~e
hazeriZMAJ

jun 2017.

Vidi..na forumu ima tema o svemu krenuvsi od prirode,arheologije,umjetnosti,vrtova.Nije samo vutra glavna spika.Vutra nas je spojila;)A na nama je mastovitost otvaranja novih,edukativnih tema:idea:Ajd pomalo:thumb:
justgrowISTRAŽIVAČ

jul 2017.

MAKSIMUM je to 2 velike zlice,i to je mnogo,jedna zlica je pozelno,i to bez sulfura odnosno sulgur dioksid(unsulphured) u toku flowering,organska da bude odnosno BLACKSTRAP,moze i u veg ali po jednu malu lazicu 2-3 puta....i na kraju kad uradis final flush+jedno navodnjavanje,ali nikako zadnjih 5-6 dana pre berbe,zato sto ces unistiti ukus i miris cveta....I AKO KORISTITE HIDROGEN PEROKSID VI UNISTAVATE "DOBRE BAKTERIJE,MIKROBE,A MELASA KAD KORISTITE TOKOM CELOG GROWA USTVARI I HRANITE TE BAKTERIJE,KOJE KORISTE SECER IZ MELASE,ZATO IZBEGAVAJTE HIRDOGEN,...... isto kad imate deficit kalcija magnezijuma,zelezo,melasa je super zato sto ih sadrzi u velikim kolicina,isto vit B1.....koristite je u granicama,to sto zna da poremeti PH u zemlju.....OVO JE ZA GROW U SUPSTRAT,jer kao sto sam citao po forumima,u hidro growu moze da vam unisti pumpu ako je koristite kao za u soil,a za outdoor,melasa mozete iskoristiti 10 ak dana pre berbe,zato sto ne bi hyeli da privucete insekte...poz i sretan grow....i molim za kritike,pozitivne il negativne,svakako su dobrodosle :)
Chilliman420AMBASADOR

jul 2017.

http://www.carpista.com/shop/index.php?id_product=1148&controller=product#/aromastrawberry Jel dobra ova melasa, prilicno je povoljna...?
h0ndaZMAJ

jul 2017.

@Walter O'Brien izbjegni ribicke melase u koje su dodane razno razne arome i kojesta osim ako ne mozes doci do ciste ili odi kupi u bio bio ne treba ti toga puno na kraju samo!
Chilliman420AMBASADOR

jul 2017.

Treba mi 2 puta u vege, kroz cvjetanje i kraj... racunam litra taman za par growova, molio bih link ako ko zna di ima cista za kupit a da nije pre velika cjena...
waynejohnAMBASADOR

jul 2017.

Imaa u svakom city centru bio&bio 30tak kn
Chilliman420AMBASADOR

jul 2017.

Koja koli ina je 30kn?
hazeriZMAJ

jul 2017.

Dovoljna za tri growa od pet biljaka;) Nekih 250 gr...Budem ti slikao kad dodem kuci.Kao sto kolega kaze..kucaj Bio bio,melasa secerne trske.
Chilliman420AMBASADOR

jul 2017.

Okej, hvala...

okt 2017.

Ja sam ti uzeo u Plodinama,na policama sa bio proizvodima. Mislim da je manje od 15 kn
hazeriZMAJ

okt 2017.

A dali je to ta melasa?Daj sliku;)

nov 2017.

jesu ove 2 iste? na encianovoj nista nepise..
hazeriZMAJ

nov 2017.

Tebi treba.....bio bio trgovine;)

nov 2017.

Nema brate nema.. Samo imaju BIo BIo odjeljci u DM, Konzumu I Mulleru.. A tamo nema nista s melasom..Ko da U gornjoj moticini zivim btj a ne U .... Koristim ovu ENCIAN melasu za sada jos nema cal mag def...
VujsprerAMBASADOR

avg 2018.

Masa se talasa jer... stigla je melasa :-) Ve eras emo malo zasladiti situaciju... Dakle itao sam o doziranju i primjeni pa sam doaao do zaklju ka: Savjetuju 1-2 tbs po galonu vode Ja u krenuti sa 1 tbs za po etak: 1 Tablespoon (tbs) na 1 Galon vode... 1 tbs = 15 g Meni treba mjeaavina za 5 l vode 5 l = 1,32 Gal Dakle u 5 l vode bi ialo 20 g melase. Molim stru njake za kontrolu jednad~be kako nebi krivo navodio ostale kolege sa foruma! :respect::vutra:
waynejohnAMBASADOR

avg 2018.

Ma samo nagni malo iz teglice prvo u malo mlake vode da ti se lakae otopi i promijeaaj pa dodaj i zalij...cca 5ml po litri vode je ok, ako ganjaa cal-mag deficit mo~ea i oko 10ml
PerohrcakLEGENDA

avg 2018.

prosje ne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: Kalcij 250 mg,Magnezij 210 mg, }eljezo 13,0 mg, Kalij 1400 mg.

sep 2018.

da vas pozdravim, ovo je moj prvi post ovdje. koji secer uzeti? jednostavno se zapitajte koji su seceri dostupni u prirodi, vocni seceri, drveni seceri, itd. i to koristite ako nemate melasu. melasa je najbolja.koristim zadnja dva do tri tjedna prije branja. svako zalijevanje i uglavnom odokativno, nekad vise, nekad manje. uz to dodajem enzime i efektivne mikroorganizme. uvijek se zacudim koliko se badovi udebljaju i koliko pobijele. melasu koristim tokom citavog perioda zalijvanja. efektivni mikroorgaanizmi imaju slicnu funkciju kao i hygrozimi, ciste korijenje i pomazu biljkama. melasu nabavljam u jednoj trgovini konjske opreme, 5l kosta nekih 12€. malo je razredjena. sve se desava u austriji.
hazeriZMAJ

sep 2018.

Kod nas 250 ml kosta 5 eura:)
5ARPOZNAVALAC

sep 2018.

A jbg kad je kod nas bolji standard, mora bit skuplje :)
PablitoLEGENDA

sep 2018.

420ml 3.5e kod mene

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se