VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojUzgoj pod MH svjetiljkom + malo sunca + velika paznja = dobra zenka :)
LEGACY

Uzgoj pod MH svjetiljkom + malo sunca + velika paznja = dobra zenka :)

42 odgovora3,759 pregleda
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Pa da predstavim svoju vec odraslu bebu :D Sve je pocelo u petom mjesecu ove godine naravno i evo mozete vidjeti rezultat. Box je napravljen od stiropora, na vrhu je mh sijalica, nutrienti za pelargonije ali ne koristim ih puno jer imam odlicnu vodu iz baste, puna zeljeza, punoglavaca, voca, povrca i tako to :) Svidja se biljci mogu vam reci a ta voda nije puno skupa, uzmes staro celicno zahrdjalo bure i skupljas kisnicu u njeg ;) bacis koju jabuku, krusku, zabu, misa :D u nju i nek provri hh Da ne kakim previse evo slike :) Biljka koja je uspjela dobro ( hocu reci zenka je ) bice ova najvisocija u pozadini. Evo slike kako to trenutno izgleda. Bice predebela imam osjecaj, sta mislite hhh :lock:
SulundarAMBASADOR

avg 2010.

Mislim da ti fino ide :0 isto tako,mislim da stiropor upija svetlost,ne reflektuje,te da bi neki drugi materijal-npr alu folija,bolje odigrala ulogu...sta ti mislis o tome? welcome
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Pa s obzirom da je stiropor nekako mat boja, mislim da si u pravu drug. Neka varijanta sa alu folijom sigurno da ce dati bolje rezultate s obzirom da je sama sijalica slaba nekih 160w Hvala na dobrodoslici i moram reci od mnogo ljudi prvi si koji mi daje ovaj bitan savjet, stiropor nije efikasan kao neka silver varijanta reflektivne povrsine, previse pusim pa zato valjda ne mogu odmah da skontam hahaha
NimphaISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Pa tvoja djevoj ica je ve u pubertetu hehehehe :P Lijepo izgleda, samo nastavi. Moje pohvale :) Bie to masna biljka. Znaa li genetiku vrste? :sun2:
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Bash ti hvala na lijepim rijecima, i da, bice masna nadam se ima rizla da se topi od nje hhh A znaci vec je u pubertetu, ajd, vjerujem ti, zabrinut sam ba, ko ce sad onda s njom na kraj izac to su ludi periodi moram se vise ukljuciti :D Genetiku, hmm... ne znam bash, nisam siguran, znam samo da raste kao luda posebno kad joj pustim Jaguara ili sunglasses at night LOL salim se, sjemenku sam probrao iz onih naj naj brown vrhova :) a nisam iskreno bash siguran sta bi znacila ta genetika...

avg 2010.

Dobro to tebi ide pod takvim svijetlo. I taj stiropor oblozi bijelom samoljepljivom folijom koju imas kupiti u bilo kojem ducanu gdje se prodaju boje i lakovi.
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Hvala, vidi se da je pazim pravo :) Iako je samo pod MH svjetlom, ponekad joj dam malo sunca, kad zasluzi :D Evo par slika vrhova, nekoliko bijelih dlakica postaje brown, nadam se da nece prebrzo da sazrijevaju jer se nisu bash oformili najbolje... Na zadnjoj slici se vidi jedan brown shit sta vec, znaci ide dobro ili sam pretjerao sa nutrientima... Nadam se da je sve to normalno.
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Da li je pametno odrezati neke listove i grancice sa donjeg dijela biljke da bi brze isli ovi gornji, socniji dijelovi? I da li je pametno rezati od stabljike odmah. Odrezao bih i listove.
aost100ENTUZIJASTA

avg 2010.

nemoras rezati niata, ali i mozes. jesi li omotao folijom ? pazi da ti mat strana folije bude prema biljci ! inace, lijepa ***** !
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Necu imati vremena prije vikenda da nabavim foliju i prekrijem ove mat ploce, a kako mislis mat strana prema biljci, zar ne treba ona reflektujuca ili mislis biljku da odmah zamotam srolam pa na let lampu :)
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Nazalost, zbog nemilih dogadjaja, par ofiranja, svadje sa nekim ljudima kojim sam do danas i zivot smio povjeriti... Jbg, evo sta se desilo - biljka ima novo mjesto. Nadam se da ce uspjeti da se odrzi, ima sunca puno, mozda neko moze savjetovati sta da napravim da bi uspjela ovako ili samo da je pazim i da stoji kako stoji? Bog joj Pomogao :D
NimphaISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Na balkonu e joj svakako mo~da biti bolje :icon_smile: Lijepo napreduje. A ato se ti e rezanja listova, mo~da ne bi bilo loae to ato si smislio. Samo je pazi kao ato si i do sad :D
He-ManLEGENDA

avg 2010.

Ne tribas rezati nista, ... koliko ti sati direktnog sunca ima biljka ?
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Balkon mjera, vec joj je bolje, dobar joj je i pogled nije joj dosadno a to je bitno jbg, ako se dosadjuje onda ce umrijet od dosade :D Direktnog sunca nema vise od 5 sati a mozda nije ni toliko, ostatak dnevno svjetlo i noc. Ne upratim bash sve u detalje jer me zezaju obaveze al nazovem kuci kad sam negdje dalje i narucim zalijevanje, prskanje, pustanje muzike biljci i tako to hehehe Ok, vidjecemo kako se ponasa bez rezanja pa onda mozda opet ce biti razmotreno :D Kad cu ja ovo moci zapaliti otprilike moze li neko reci jer mi pluca ne mogu josh dugo cekati :)
zla zlaENTUZIJASTA

avg 2010.

prijatelju, verovatno trebas jos malo da se informises na forumu vezano za uzgoj. Nije pogodno za biljku da joj menjas klimu( to kombinovanje svetla). Verovatno ce ona da uspe samo ne u najboljov varianti. potrudise da radis kao sta je zapisano :) pozdrav
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Hvala tebi za komentar @zla zla ali zasto ne procitas ranije postove ba bi shvatio o cemu se radi i zasto moram ovo ovako da uradim. Mislis da me vec dovoljno ne boli srce, nemoj mi na muku stajat svega ti, cuj da se josh informisem naucio sam i rolitup i ovo napamet za ostalo mi samo mogu pomoci ljudi koji imaju iskustva, jer, to je jedino sto kupit i naucit ne mozes.
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

sep 2010.

Nego ba, sta ti sam htio rec ba Ona raste i zivo joj se yebe za lokaciju, uspjeva na stubistu hh Valjal ovo sta ima li nade... :icon_lol:
SulundarAMBASADOR

sep 2010.

veca slika nego biljka:))) Izgleda ogromno.Kakvi su joj sad uslovi...temp,svetlost lose slike samo
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

sep 2010.

e jbg, jest bezveze ispalo pravo sa slikama, a prije nekoliko su se automatski smanjivale... Nemam vremena da je pazim i stavio je na stubiste, ima svoj prozor i dobar mrak, hh, neam pojma, iznenadila me jer je procvjetala samo tako u losim uslovima u odnosu kako je bilo dok sam je drzao u boxu, cak bez nutrienata je zadnjih dana.
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

sep 2010.

Moze li neko reci kad da ja ovo kidam ba ocu da probam kakva je, bijela je samo tako, mozda 10% da je vec dobilo smedju boju... pliz tel mi

sep 2010.

80% pistila promjeni boju ti je orjentaciski!
MauieWoowieISTRAŽIVAČ

sep 2010.

Otprilike vremena josh, metar - dva...?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se