LEGACY
složen box, nekoliko pitanja.
30 odgovora2,382 pregleda
Enolagay
ISTRAŽIVAČ160 REP73%
→ Entuzijasta
EnolagayISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#1
pozdrav ljudi
pratim ovaj sajt ve du~e vrijeme i manje viae sam pro
itao sve potrebno za uzgajanje.
moja situacija je ovakva. imam u sobi jednu udubinu u zidu na koju su postavljene popre
ne pregrade pa to meni slu~i kao neki ormar. e sad sam ja jednu tu pregradu maknu i zatvorio to aperplo
om i od toga stvorio box. po dimenzijama je to neato kao 50x100x150
od arsenala imam 2xpo 70w hps s tim da imam 3 ~arulje 2x son 70w i 1x hpn-l 125w.
za ventilaciju sam stavio na ovu aperplo
u 1x80mm (za ulaz) i 1x120mm (za izlaz).
i tako sam ja danas lagano prispojio jedan taj set s lampom, slo~io sam ventilaciju i uklju
io. te sam iaao mjerit temp i ispada da je temp na nekih 23 celzijusa nakon ato se sve lijepo zagrije.
eh sad. mene zanima dal je to u redu temp ili je preniska i dali bi sve to moglo tako funkcinirat? s tim da imam joa jedan taj set od 70w pa sam mislio i to spojit pa neka sve skupa radi sovj posao.
unutra nisam misliop gurat neato puno biljaka eventualno 2 pa ih mazit i radit na njima lst pa ata bude, da bude za prvi pokuaaj.
unaprijed hvala na pomoi.
pozz
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
nov 2009.
nov 2009.#2
Stavi sve koliko god mo~ea,zapravo te 2,gledaj da ti temp. ne prelazi 28-30 i sve5 :)
Spoji sve pa pusti po sata ili sat pa pogledaj dokle ide temperatura.
POZNAVALAC926 REP36%
→ Ambasador
#34POZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#3
Ne znam da je netko koristio high pressure nitrogen lampe za kompletan uzgoj biljaka.
Te 2 70w hps nisu baa dovoljne za tu povrainu.
Ak mo~ea nai joa dvije bit e super(da dobro rasporedia svjetlo po boksu) ili jednu 150w hps.
Sa dobrom ventilacijom mo~ea i 250w hps stavit al imat ea frke po ljetu. Ma kad sve slo~ia vidi kakva ti je razlika u temperaturi u sobi te u boksu.
Nije bitan dijametar venta nego koliko m3 zraka izbacuje za sat vremena.
Sretno i piai ato se deaava ;)
Enolagay
ISTRAŽIVAČ160 REP73%
→ Entuzijasta
EnolagayISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#4
mu
i me jedna stvar. da li je razlika od 10 stupnjeva prevelika za box? zna
i kad su upaljena svjetla temperatura je 28 stupnjeva a kad ih izgasim oko 18 je temperatura. pa me zanima da li je to previae
Enolagay
ISTRAŽIVAČ160 REP73%
→ Entuzijasta
EnolagayISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#6
ovako. pokuaavam malo dotjerat joa neke stvari u boxu pa smialjam da napravim neki reflektor. e sad me ne je zanimalo jer bi mogao mo~da slo~it neki reflektor od stranice od ku
iata. zna
i izvana je bjele boje, a u unutra je lim kakv je u unutraanjosti svakog ku
iata. jer bi to bilo emu ili da odem i kupim baa kak se spada?
POZNAVALAC926 REP36%
→ Ambasador
#34POZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#7
Video sam jednom ovakav reflektor o kom ti pri
aa :)) Samo se ne sjeam na kom forumu...
Samo je bio oblo~en milarom.
Ako nemaa odakle kupiti milar- idi do prve veleprodavnice pa kupi tzv. termo vreice- neke od njih imaju unutraanju stranu od
istog milara.
mjesecar
LEGENDA5.752 REP8%
→ Zmaj
mjesecarLEGENDA
nov 2009.
nov 2009.#8
najbolje ti je da kupis neki reflektor nije skup to ti je najbolje rjesenje to sto tem.pada za 10c nije problem uredu je ako padne 5-10c al nebi bilo dobro da ide preko 10c a na to ces morati misliti kad dodje zima nadam se da ima grijanje u sobi gdje je box,sretno ti s tim sto si naumio.....
Enolagay
ISTRAŽIVAČ160 REP73%
→ Entuzijasta
EnolagayISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#9
ovako vam to izgleda sad. uzeo sam stranicu od ku
iata svinuo sam ju i priaarafio gore dvije lampe. i sad to izgleda nekako, samo ne znam dal je refleksija dobra. mo~da bi je ipak trebao obli~iti ne
ime. pokuaat u nai milar. zna
i sad su unutra 2 hps 70w i sad se igram s visinom da slo~im da im ne bude prevru
e. javit u kako to ide.
danas prilikom slahanja boxa mi je pao reflektor na jednu od 3 koje su nikle iz zemlje i ubiae mi je. naravno kako to ide, to biujaae najbolja. ali ove druge 2 su oki idu lagano. samo se bojim da ne budu obadvije muake. ali biti u zadovoljan ako barem jedna bude ~enka :D
mjesecar
LEGENDA5.752 REP8%
→ Zmaj
mjesecarLEGENDA
nov 2009.
nov 2009.#10
gledaj da ti tem.ne prelazi 28c i da biljkama das sto manje stresa i imas vece sanse za zenske,ja sam od tri imao tri zenke al nije bilo stresa za biljke i tem nije isla preko 28c ako imas jos sjemena ubaci u box..
Tropico
LEGENDA12.891 REP79%
→ Zmaj
TropicoLEGENDA
nov 2009.
nov 2009.#11
A zasto bi se zajebava mylarom kad mozes kupiti bijeli mat sprej i prefarbati reflektor...a mozda bi mylar i progorija od blizine lampi
POZNAVALAC926 REP36%
→ Ambasador
#34POZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#12
Od 70w hps nee da progori milar ;)
Griju manje od 200w cfl ili od stare 125w cfl
Al svakako je farbanje dobra ideja:thumb:
Enolagay
ISTRAŽIVAČ160 REP73%
→ Entuzijasta
EnolagayISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#13
evo mene opet. reci te mi jer mogu
e da biljka nakon 2tjedna vegetativne faze poka~e spol? sutra bude 2 tjedna kako je na re~imu 18/6 i ini mi se ko da vidim male pistile. poslikat u kasnije pa vam poka~em.
ujemo se uskoro
mjesecar
LEGENDA5.752 REP8%
→ Zmaj
Enolagay
ISTRAŽIVAČ160 REP73%
→ Entuzijasta
nov 2009.
1 / 16
nov 2009.
nov 2009.