VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPrvi grow
LEGACY

Prvi grow

90 odgovora5,750 pregleda

dec 2010.

Zdravo! Newcomer here :) Dakle, biljke su stare 6 dana. U posudama su od 6l, imam 2 ~arulje specifi ne za biljke (neke plave) i jedna obi na radi CO2. Zanima me koliko esto i u kojim koli inama bi ih trebao zalijevat. Takoer, interesira me i samo gnojenje. Koliko esto ih trebam gnojiti? Zalijevam ih destiliranom vodom iz Bauhausa i ne piae ph. Za gnojenje koristim COMPO za zelene biljke. Biljke su se malo objesile, ali rastu prema svijetlu. Zna i, stabiljka je preslaba. Da li je to zbog previae vode ili zbog preudaljenog svijetla. Svjetlo je udaljeno 40cm. Svaka ova plava lampa ima 60w, isto kao i ova obi na. Rastu pod re~imom 20/4. Koristim AGRO zemlju za cvatue biljke. `to se tie temperature, dnevna temperatura kree se od 28-30 stupnjeva, a nona 21-24 stupnjeva CCA! Fala :):costumed-smiley-027
stardustAMBASADOR

dec 2010.

moze bit i jedno i drugo..zaliejavs kad su bilkje zapravo vec suhe..po tezini osjetis dali i koloko ima vode.. mlade biljke jos podnose velike kolicine vlage ali starijene...a niti njihiv korijen..treba im i zraka i vode, i nutrijenata a i svjetlo mi se cini nekako perslabo..kolko je to wata sveukupno?gal su flourescentne ili compaktne fllourescentne? dosta toga vec imas na portalu odgovoreno jedna od najvecih pogresaka je kad ljudi prezaljevaju biljke i zatvore im dovod kisika i co2 u korijen

dec 2010.

Evo boxia za vegu ^^ Na kutiji od lampi piae Lamp for Plants i plave su boje, evo i fotka: Sve tri lampe zajedno su 180w. Danas sam stavila tekue gnojivo prvi put a biljke su stare 6 dana, jel to bed?

dec 2010.

Jedno je sigurno,ti uop e nemaa svijetlo,moglo bi se re i.Hranu takoer zaboravi prvih 20-30 dana.Malo na itanje,vrlo loaa priprema.Voda iz esme je ok kad reguliraa PH.Kako?-ima dovoljno o tome. To ata imaa 180w rekao bi ugrubo da imaa efektivnih 20w a pod tim niata pravo ne raste,joa na tu daljinu.Nemo~ea na i ~arulje "neke plave" ve moraa na i svijetlo koje se preporu a.Po~uri ispraviti pogreake.
bobach79LEGENDA

dec 2010.

Uuuuuu, pa ti stvarno moraa joa dosta itati. Nemoj odma da se uvredia, ali ata jest jest. Najbolje od toga svega je da si krenuo, volja je tu a sad e sve dolazit samo od sebe, no dobro i malo viae ITANJA:icon_lol: Pozdrav i sretno p.s kad malo to rjeaia, zapo nea dnevnik uzgoja i mi ti poma~emo:icon_lol:, al moraa neato i sam, search opcija, dnevnici, neke osnovne upute, google itd.... GROW:sun2:
stardustAMBASADOR

dec 2010.

daj bash pro itaj kakve su to to no ~arulje...jesu halogene ili flourescentne?jel ima ~arnu nit ili plin? daj napiai ime proizvodaca i specifikacije svjetla pa ako je jeno 60W i daje dobro svjetlo a nije ti steta struje akopise da su bas za rast mozda bi i raslo..bas me zanima kakve su to zarulje? ali trebalo bi ti minimalno 5-10 takvih zarulja...tj. izmedu 250W-600w "dobrog" svjetla i da daje dostatno lumena..probaj nac kolko ti ~arulja ima lumena al najbitnije kakva je? takoder te saksije koje imas su ti dovoljne za prvih par tjedana.. gledaj da ti saksije za svjetanje pokrivaaju cijelu donju povrsinu tj, da budu te velicine kad ih stavis jednu uz drugu bilo ih 6 manjih ili 4 vece..svejedno , iako sumnjam da ces u tom ormaru moc vise od 4 odrasle hranit do kraja cvjetanja

dec 2010.

Hm, hm. Pod tzim svijetlom bilj ice su jako zelene i velike (cca 10-15cm). ve im raste drugi kat nakon 7 dana. HPS mislim grunut za 2 tjedna. na kutiji je pisalo samo lamps for plants. Kupljeno u Bauhausu. Pro ito sam sve threadove na ovom forumu zato i jesam tak oprezan kaj se ti e svega.
lešENTUZIJASTA

dec 2010.

sretno sa growom ,ps,kakve su ti to smijesne lampe,pukni odma hps ,ili spusti te lampe kako drugovi gore ka~u. box ti je ok super si ga sklepo SRETNO

dec 2010.

sto se tice boxa ovo je za pocetak dok se slaze pravi.a sto se tice citanja dosta sam citala,samo nas je vise pa se nemozemo dogovorit:) uglavnom, sad sam spustila svijetlo na 30 cm kroz par dana idem po hps, zanima me kad stavim hps u ovaj pocetni box dali su za pocetak dovoljni pc ventrici od 12v? nazalost sam bacila kutiju od zarulja pa neznam proizvodaca.. hvala na savijetima :))

dec 2010.

itala ili itao pitanje je sad.Dogovorite se tko je lady D pod prvo,da neka~em da je suludo da dvoje ili viae ljudi stoji iza jednog nicka,ili se bar potrudi/te da vjeato prikrijete to jer to nije baa pametno,i logi no je da se nemo~ete dogovoriti kad svatko radi po svom,mo~da.Svaata:)

dec 2010.

ja sam zensko,profil je moj.dok mene nema drugi imaju pitanja pa pisu... nekuzim kaj bi trebali napravit svi po jedan profil pa isto pisat?! evo nece se ponavljat odsad samo u zenskom rodu :)

dec 2010.

Upravo si rekla da je profil sva iji.Savjetujem ti da promjenia lozinku i da si samo ti pod tim nickom,nedaj nikom da ti petlja po nalogu,jer ga riskiraa.}eni sam dao samo jednom prilikom chat,i tipkala je s nekim kog smo osobno upoznali.Al da mi ~ena piae postove,jok,mo~da surovo ali istinito:) I mjenjaj ~arulje dok nije kasno.

dec 2010.

ma sta je najgore nisam ni dala da oni pisu al eto... nece se ponovit :) kao sto sam rekla gore hps kroz par dana :))
bobach79LEGENDA

dec 2010.

ajde, ajde samo teraj i prebaci to pod hps ato prije jer su ti gubici i troakovi preveliki. nikom ne daj da ti pr ka po ovom zbog sebe same. da, ja i ~ena smo u ovom i ne mislimo isto svaki imat svoj profil, jer mi tu i tamo super doe da malo piae, a i ima smisla!! dobro, nije to isto, al ku~ia ata ti ~elimo rei!? slo~i to kako treba i naravno svaki novi grower izmami nam osmjeh na lice:icon_lol:
He-ManLEGENDA

dec 2010.

hmm .... a kako da mi sada vjerujemo tko sto i kada pise :ohno: Za dokaz recimo s rukom ono pokazes rogove, znas ko sta na rock/metal koncertima pokazuju, pa onda slikas slikicu i okacis :notnice: E ali ustvari heh ... mozda si ti decko s zenskastim rucicama pa nas samo varas ? Ili da se slikas s ledja recimo u tangama i s rukom pokazes vulkanski pozdrav ? Like this, ali okrenuta u drugu stranu da se lice nevidi, zastite identititeta radi 152.IPB Onda bi valjda mogli sa sigurnoscu zakljuciti da si stvarno cura :costumed-smiley-027 Ovako gradimo buducnost koja pociva na lazima i obmani :ohno:
TarkiPOZNAVALAC

dec 2010.

Tako je, bravo heman, nek se lice ne vidi, al tange obavezno :icon_lol:
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

Ja sam da se vide i stikle!..duge gole noge naravno:)(ma moze i neke mrezaste capare i haltere:))...Ok,dosta zahebancije..ipak je ovo ozbiljan poso....a kaj da sad kazem nego opet...daj da vidimo i stikle i tange:D..ne.ne ovako...sve su ti decki rekli,sto se tice lampi.(HPS je daleeekoo bolji od ovog sta imas sad,makar ak velis da rast..za vege za pocetak neko krace vrijeme mozda bi i bile ok)...boxa itd...a u viselicnosti u jednom nicku,ne ulazim:)...sretno i malo citanja,evo ovakvog informiranja kao sto si dobila od njih gore(u vezi growa)..i sve ce doci na svoje..pozz;)
He-ManLEGENDA

dec 2010.

disi lady ... hoe biti kakav update :sun2: Nisi se valjda mene prepala ? :icon_lol: taj dan sam bio udimljen ko praut :bong7bp: nhf za malo zajebancije :punch:
FalconENTUZIJASTA

dec 2010.

Lejdi ceka maskare...i doletit ce preobucena u skeletora...a onda pa-pa hi-men:D P.S.vrati se lejdi...daj malo updejta,nadam se da ni moju zafrkanciju nisi preozbiljno shvatila..ako je tako,ispricavam se:)
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

.....pozdrav ekipa, novi sam pa pisem tu da ne otvaram novu temu posto znam da ne volite zatrpavanje foruma glupim pocetnickim pitanjima...... .....ovako......posadio sjemenke od neke domacice koju sam pusio i kroz par dana niknula biljcica i dala mi povoda za daljnje informiranje i izradu boxa.....biljke su sad stare 7 dana, rastu u boxu 30x30x50 pod 3 philips stedne spiralne zarulje 865(sto mislim da je duplo manje od svjetlosti koju bi za taj prostor trebale ima, cca 12000-15000 lumena a ja imam 4500), 2 ventilatora od komp. napajanja na 12V, jedan ispod lampi upuhuje zrak i jedan pri dnu s kontra strane koji izbacuje topli zrak, biljke su presadene iz case od jogurta u vecu teglicu tad kad sam ih presadivao kupio sam terramagmu za zeleno bilje tako da sad rastu u toj zemlji, naravno pomijesanoj sa stiroporom zbog bolje drenaze, imam i digitalni tajmer tako da ih drzim na 18/6 svjetlosti..... .....problem je sto ce taj box za max 2 tjedna bit premali tako da se bacam na izradu veceg boxa.....e pa kad je u pitanju veci box mislim da bi koji savjet bio dobrodosao........ .....box ce bit 50x50x100 i to ce bit max jer veci prostor od tog si nemogu priustit.....u ponedjeljak idem po HPS 250W pa ce glavni izvor svjetlosti bit taj HPS iako uz njega namjeravam stavit u svaki kut po jednu neonku 36W 865, smatram da bi ta kombinacija svjetla bila dobra za vegu a i jacina jer za taj prostor mi treba oko 25000 lumena a po mojim izracunima HPS 250W+4 neonke 36W=cca 30000 lumena, drzim do onog da lumena nikad dosta a i treba mi nesto plavog spektra u vegi uz taj HPS, MH u startu ne mislim uzimat najvise radi temperature.....u cvjetanju bi samo od te 4 neonke 2 zamijenio sa 827 a dvije ostavio 865..... .....e sad trazim savjet u vezi ventilaciije......sta, kako i po kojoj cijeni i na koji nacin.....mislim da zbog HPS-a komp ventilatori ne igraju ulogu a sve vise od komp ventilatora me zabrinjava zbog tog kolko ce bit glasni, potrosnja struje a i financije su u pitanju, cooltube sam izostavio zato sto sam pocetnik i mislim da je to sad trenutno previse za mene.... .....nadam se da vas nisam previse zagnjavio i postavio glupa pitanja......samo me zanima neka ideja za ventilaciju i dal ovo sto zasad imam u planu je ok ili treba nesto izmjenit..... .....unaprijed hvala.....respect forumu i ekipi.....najjaci forum za informacije i uzgoj drage nam biljke na balkanu....pozz=)
FalconENTUZIJASTA

jan 2011.

Pozdrav i dobrodoso:) moci ces sa 12V PC-ventovima organizirat hladenje te 250w hps-ke i boxa..s tim da ce ti trebat par komada ventova,dobro rasporedenih..definitivno se ne mozes provuc sa samo jednim...recimo da stavis na ulaz-izlaz zraka po jedan,jedan da puse u lampu i jedan u visini vrhova biljkida ih hladi(i mjesa zrak u boxu)..a ima i tu dosta slicnih dnevnika pa malo pogledaj kako su drugi to rijesili..nesto ces naci za sebe,sigurno...i na izradu boxova baci oko da vidis kako rasporediti ventove..sretno:)
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

......niti ne mislim ic sa samo jednim ventom.....sad u boxu 30x30 imam dva venta, jedan gore kod lampi i jedan dole tako da za ovaj veci box namjeravam stavit takva 4 venta....mislio sam stavit 2 gore za upuhivanje i hladenje zbog lampi a dva dole al sad kad si mi pojasnio situaciju bacit cu oko malo na tude boxove da vidim kako su rasporedili ventove.....najveca stvar koja me mucila bila je dal ce ti ventovi bit dovoljno jaki za HPS al posto kazes da hoce nema brige...samo ih moram kvalitetno rasporedit... ....kad stigne HPS i kad slozim taj veci box otvorit cu svoj dnevnik i stavit slike pa cemo onda mozda bolje moc komentirat..... ....hvala na odgovoru, pozz......
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

Ako ne planiras CT trebace ti i jak(veliki ne pc)ventilator izmedju lampe i vrhova a biljke oblikovati na 30-35cm visinu. Ja ti preporucujem neku CT opcija,dobijo bi na visini (60-70cm)ujedno i kolicini(ako bi popunio box).
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

.....da znam da me visina ogranicuje, od 100cm koje imam HPS mi oduzima min 30cm i tegle 20cm i s tim mi ostaje pola visine odnosno 50cm......znaci u startu se ide na LST i biljke u vegi idu do nekih 25cm i onda ih bacam na 12/12.....sad za prvi grow neplaniram stavljat CT jer jos nisam dobro upucen u sve to, probat cu prvi grow odradit bez CT jer znami da ce bit pogresaka i svega......sad na tom prvom cu se ucit a poslje je u planu CT..... ...za pocetak idu komp vent pa ako nebudu dosta imam jos jedan onaj kupaonski vent, nadam se da ce to bit dovoljno, ako ne vec cemo rijesit nesto.....nemam ni pravo sjemenje a nit neznam kakve uvjete mogu pruzit biljkama.....ovaj prvi grow ce bit onaj na kojem se covjek uci pa kad skupimo vise iskustva idemo u nove pobjebe.....=) ....od nekud se treba pocet.....
FalconENTUZIJASTA

jan 2011.

Da...Vanzemaljac je dobro reko za CT...ali posto si ti odma napomenuo da nebi ovaj prvi grow uzimo CT...ja sam ga iskljucio...ali sa CT-om bi definitivno profitiro sto se tice visine....al dobro,kad se malo ispraxiras i vidis kako to sve funkcionira u zbilji,onda ces i sam znati povuc poteze za sto bolju organizaciju u boxu..uglavnom sretno i ako gdje zapne..samo pitaj...ima nas tu dosta pa ce netko odg.:)
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

......hvala ekipa na pomoci.....stvarno respect za susretljivost i pomoc oko growinga..... .....nego jos jedno pitanje u vezi rasvjete.....mislio sam stavit neonke posto su dugacke i pokrile bi veliki dio prostora sa svojim plavim spektrom.....al za neonke trebam neonke, nosace, sve to pospajat u sto sam malo skeptican pa ne zanima dal ima neke velike razlike izmedu njih i stednih, znam da stedne daju vise lumena, al najveca je fora sto njih vec imam i grla i instalaciju i sve samo treba prebacit i fiksirat, pa ono ako nema neke velike razlike izmedu neonki i stednih rade bi stavio stedne i zbog financija i zbog same instalacije....
Z&NZMAJ

jan 2011.

Cfl,ili atedne ~arulje uope i nisu "~arulje" nego su fluo cijevi koje ti zovea neonke,samo u kompaktnom obliku.Mo~ea njih staviti,ali nee baa doi do izra~aja pored hps-a,pogotovo u tako malom boxu.Bolje bi bilo da je malo barem airi. Inae 250w pokriva 80x80,pa mislim da ti u tom boxu dodatnih 100-tinjak W ne treba. Sa pc ventovima bi mo~da mogao ohladit to,ali mislim da e ih trebati barem 6 (mo~da sam u krivu,ali ja 150W nisam uspio sa pc ventovima ohladit u boxu 36x46).
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

Bez dvojbe ti ne treba(samo bi imo dodatnih problema i manje mjesta)nista vise od 250w:sun2: A sta bi sa lady i lampicama??:costumed-smiley-027:ohno::icon_lol:
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

2vanzemaljac-sorry al ne kuzim ovo zadnje pitanje, preformuliraj molim te ako ti nije problem=) 2zlo-posto kazes da HPS 250W pokriva 80x80 po tom smatram da mi je onda 250W previse za taj prostor najvise zbog temperature a fluo sam mislio dodat zbog plavog spektra da im pomognem u vegi.....sta kazete onda na HPS 150W+par komada fluo plavog spektra....dal bi mi bilo dosta za taj prostor, a i puno jednostavnije bi mi ih bilo hladit.... ....problem mi je ta ventilacija najvise zbog buke a htio bi biljkama osigurat najbolje uvjete za taj box.......
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

Pitanje je upuceno vlasnici dnevnika u vezi njenih lampica:icon_rolleyes: A ovo tebi Ivach:Sve je u redu covjece,uzmi taj 250w razlika je mala u potrosnji grije vise a ogromna(duplo) u lumenima .Moja 250w daje(ako ne lazu)33000L a 150w oko 15000L.Ja danas ni u ludilu nebi isao sa 150w(imam jedan)na 50x50.Ako kombinujes sa stednima isto ce se grijat kao da je 250w a puuno manje lumena.Ako je do spektra onda radje uzeti 250w lampu za uzgoj poboljsanog spektra(ujedno extra lumens).Puno lumena omogucuje turbo grow(brzina cvjetanja kolicina potencija) .A ako se zainatis 250w ces ohladit unutra sigurno i da nebude pretjerano bucno. Neznam situaciju kod tebe ali ja bi radije imao 250w unutra i malo otvorena vrata boxa po danu ili rupu na krovu sa mogucnosti zatvaranja(manje buke od jakih ventova)ako je neophodno nego 150w i da sve bude stealth.:ohno:
FalconENTUZIJASTA

jan 2011.

Slazem se s vanzemaljcem ....u svakom slucaju ti je bolje uzet 250w bez daljnjeg...a ohladit ces ga sa PC-ventovima 120mm (s ovakvima- http://www.kronos.hr/ventilator-12v-120x120x38mm-p-2621.html) ili ako bi naso jos jace..bilo bi odlicno...samo ce ih trebat vise kom.kao sto je receno u postovima prije
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

dobar ali skup vjerujem da bi se naslo mozda malo slabije a jeftinije recimo 1 takav na izduv te 2 u nizu izmedju lampe i biljaka.Za dovod i mjesanje fino sluze i kinezi sa ebay-a.Kad ih se uzme vise cjena za 1 je oko 10kn.... na sebi imaju i plave ledice po zelji pa se istovremeno popuni i spektar:assshaking: Trebao bi prvo probati ali moj predlog je dva dovoda,jedan pri dnu a drugi pri vrhu10-15cm ispod lampe.Taj drug bi bio jako koristan jer bi direktno sibao svjez zrak tamo gdje najvise fali a ujedno hladio,pomagao postojecim ventilatorima za hladjenje lampe(koji bi bili par cm iznad).Na suprotnom kraju krova boxa jak ventilator na izduv. Donji dovod ne treba da bude jak a ventilatori za mjesanj u donjem djelu postaviti tako da tjeraju zrak prema gore. Mislim da bi 6-7 kineza i 1-2(sto vise bolje ali skupo)poput linkovanog odradili posao.Ali kao sto rekoh treba probati mozda i nebi a mozda i netreba toliko.Ovis to i o drugim faktorima(vanjska temp.vrsta reflektora,od cega je i cime je box oblozen isl.):pat:
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

......kakva je ta lampa poboljsanog spektra, muci me to kako ce izgledat vega pod crvenim spektrom....neznam lud sam vise, cini se da cu ipak uzet 250W....pa cu morat kemijat taj fucking CT..... .....iako mi se neda za pocetak slagat CT cini se da cu morat jer mi je 8-10 ventova toomuch..... ....e sad kad ocito idem na CT jedno pitanje....za CT su potrebna 2 venta, 1 za upuhivanje i 1 za ispuh.....e sad kolko ce mi jos ventova bit potrebno za sam box?......
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

To su hps lampe koje navodno imaju unapredjen spektar,pogodniji za uzgoj jer su istom namjenjene.Ne znam za kelvine ali ljudskom oku djeluju svjetlije(manje crvene)od standarnih hps lampi(barem moja meni) Ima razlicitih vrsta od razlicitih proizvodjaca,po meni philips je najbolji(lampe i balast,omjer cjena-kvalitet). Moja lampa je "GIB-lighting"(neko je pitao na drugoj temi o tim lampama)i ja sam prezadovoljan istom. Iskreno mi je djelovala sumnjivo(pre jeftino oko 150kn kod austrijanaca na ebay)kad sam kupovao,ali rekoh da probam pa u slucaju banane:ohno:uzecu bilo koju philipsovu u lokalnoj radnji.Kad je sjevnula :sun2:pomislih da nesto nije u redu(krivo spojio,il sam nekom greskom dobio balast od 400w na kojem pise 250w:icon_lol:) Za CT samo nabavi cjev(kazi ako ne znas sta gdje kako??)igrlo.Ostalo imas ,imas i alat(mozda trebas par sitnica,alu ljepljiva traka,2 selne,kablovi isl )Usmeno ga ovdje sklepamo ako hoces a ti sprovedes to u djelo:costumed-smiley-027
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

.....kazes cijev za CT, mislis ona od vatrostalnog stakla?......citao sam malo o CT-ima i nasao sam ko radi te staklene cijevi al sam sad zaboravio, moram pogledat ponovo=).....grlo?....mislis grlo za HPS ili?..... .....mozemo mi to tu usmeno, naprotiv, mislim da ce mi tako bit puno jednostavnije...... .....respect ekipi......kraljevi ste svi do jednog.....bez vutre.org nebi ni poceo sa indoorom a i sad kad sam poceo bilo gdje da zapne znam tko ce pomoc.....SVAKA VAM DALA....sto vise masnih bagova=)))))).........
FalconENTUZIJASTA

jan 2011.

Pa zasto sluzi vutra?...imas tu par DIY CT-a:)..pa pogledaj kako su to ljudi slagali,mozda ti padne nesto na pamet..kad pogledas,onda odluci jel bi i na koji nacin radio...pa pitaj sta te interesira..inace,nemoj kupovat cijev,zato jer je jako skupa..za ct se kupi vaza kojoj se odreze dno..ili se naruci bake-a-round staklena tuba sa neta..al kako sam reko,pogledaj par DIY ct-a pa ces dobiti ideju kako bi slozio..a od nas dobis ostale upute..
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

.....pretrazio ja malo vutru al nakon sto sam procitao tvoj DIY za CT vise nije bilo potrebno ista trazit, odgovori na sva pitanja kako i zasto=).......stvarno svaka cast, vrhunski si odradio posao...... .....dns popodne imao viska vremena pa krenuo trazit ono najbitnije-vazu.......prosao sam cijelu skorpikovu i nista, takvih vaza nemaju, samo neke dekorativne a od klasicnih vaza nista..... .....nasao sam jednu duzine cca 50 cm promjera 10 cm (jbg nisam imao metar) al ima jako debelo staklo, cca 1 cm, jel bi ona bila ok ili treba tanje staklo...... .....i di jos potrazit tih klasicnih vaza?........
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

Mozda je lakse naci veliku petrolejsku lampu,mislim(pretpostavljam)da imaju vatrostalnu cjev,u slucaju(malo vjerojatno)da otkaze ventilacija.Pyrex bake-a-round je zakon,a zgleda da je porasla potraznja,pa im je i cjena skocila..To se prije nalazilo dosta jeftinije. Kad nadjes cjev i grlo za jednostavan CT treba Nedostaje ventilatr, jedna zlica(kasika)sluze kao drzaci CT-a)kabal i sarafi a od alata samo fali busilica. Konzerva odgovarajuceg promjera se lako nadje(obicno sa vocem:bonappetit:)a sipka sa slike-u profil(drzac ladice od stola:icon_lol: je drzac grla. Za pola sata(kad se ugasi)vadim radi ciscenja pa slikam(ako ne tebi mozda nekom posluze jer je so simpl):sun2:
FalconENTUZIJASTA

jan 2011.

Sto se tice DIY-a imas i kolekciju pa baci tamo oko,mozda nades jos nesto interesantno,a sto se tice vaze,da to je ta,takvu sam i ja kupio(u skorpikovoj-baumax)..ako ces uzimati tu,preporucio bi ti da ju das staklaru da ti ju odreze(nekih 30kn to kosta)zato sto je ona debela na pocetku pa nekih daljnjih 10-12cm(na tu stranu taman grlo ide,jaca je),poslje toga se stanjuje..pa da ti ne krhne,eto dao je i vanzemaljac koju ideju..pa si odluci...ali jos nesto,dobro si izracunaj sve kolko ce te kostat,ako te ne ispadne dosta jeftinije od kupovnih...onda se nemoj ni gnjaviti(ima ih za kojih 350kn+dostava..tu kod nas u hrv.).Hvala na komplimentu za DIY:)
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

......budem jos vidio, vaza je cca 100 kn, za pocetak bi uzeo komp ventove al jace, cca 70 kuna, jos mi trebaju sitnice +reflektor i sve to poslozit pa treba vidjet...... .....ima kakav link za te koji se daju narucit i gdje? Falcon-oces ti prodat svoj? kad sam vidio tak mi se svida da pi prije taj tvoj od bilo kojeg koji mogu kupit negdje=)
VanzemaljacAMBASADOR

jan 2011.

@Falcon to je jeftino(pogotovo ako je i vent u kompletu?),ali ako nabavi cjev i grlo jeftino,ne kosta ga vise nista,a krilca i p****rije za njegov box nisu neophodne(samo otezavaju hladjenje ). @Ivach meni (a i tebi bi )je odgovaralo da sam napravim reflektor po mjerama boxa.Ako se CT dobro hladi moze i od papira:pat:..cak po meni pozeljno da nije od metala jer se metal vise grije,tj.ujedno grije i sam box.Ako financije nisu problem najlakse kupit gotovo,sto ne znaci da je uvjek i najbolje,najefikasnije(u konkretnom slucaju ne) rjesenje.Mogao bi takodjer obloziti ili ofarbati plafon boxa..pa bez reflektora(ujedno lakse ventilirati box,manje buke) a biljke pustis da rastu do plafona. Jednostavan CT za napraviti, reflektor mu je u boxu(ujedno i krov)sutra sljedi ranije ustajanje pa ciscenje a sad:spliff:
GreenRyderLEGENDA

jan 2011.

.....pa zato sam pitao jel ima kakav link, znam da kupljeno nije uvijek najefikasnije, mislim cak da tu vazu koji sam vidio da cu nju i kupit pa cemo onda krenut dalje.......... ....a reflektor dolazi zadnji i najmanji i najjeftini je dio CT.....a vidio sam na netu reflektor u gornjoj polovici cijevi a samo krilca izvana......pa mi to djeluje kao jako dobra ideja....
FalconENTUZIJASTA

jan 2011.

Na zalost nemam sad vremena da majstorisem drugi na brzinu...a ovaj je u pogonu,pa ga ne mogu prodat...dat cu ti link,pa vidi jel ti se isplati ,kad izracunas sve,kupovat ili slagat(lim za ref.=50-tak kn,vaza=100kn,staklar=30-tak kn...a cuj..i isplatilo bi ti se da ga slozis..al si sam jos provjeri)
sensimanISTRAŽIVAČ

jan 2011.

pozz ubacio sam se ovde da ne bi otvarao novu temu. zanima me koliku temperaturu mogu da dozvolim u boxu kada lampa ne radi? tj koliko niska sme da bude? i kako niska temperatura utice na biljke?
SekachAMBASADOR

jan 2011.

Ja osobno ne bi drzao svoje biljke na temp ispod 16 kad je mrak...to mi je neka donja granica... Niska temp utjece na canabis isto kao i na sve druge biljke...usporava rast, smanjuje velicinu listova/ploda, a u ekstremnijim slucajevima dolazi do degradacije biljke i odumiranja...

feb 2011.

Pozdrav svima, hou da napravim grow-box pa mi treba neki savet. Imam jedan drveni ormari pa sam na velikoj muci koju rasvetu da upotrebim. Dimenzije su 80x40 u osnovi i 80 visina, nisam odbio debljinu zidova 1,8 cm. Razmialjam o 250w HPS, ali mi deluje mnogo-treba to ohladiti. Imam 10 obi nih grla za atedne sijalice pa dok joa nisam pukao lovu za njih, pomagajte, ata da radim? Naj viae bih voleo neku od 150w HPS ali naj manje ato sam naaao je 250w. E da, box u oblo~iti belo-crnom folijom za gajenje biljaka.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se