LEGACY
vlaga i temperatura
20 odgovora4,149 pregleda
30 REP60%
→ Istraživač
feb 2010.
feb 2010.#1
Pozdrav.
Napravio sam box 1.20x2.00x2.80 m. Ubacio HPS 600w. Oblo~io sve stiroporom od 5cm i bjelom folijom. Problem mi je kakvu bi ventilaciju stavio. Sad sam neato improvizira od grijalice samo ono puvanje za izlaz. Ubacio sam i grijalicu (puvalicu-jel mi to greaka) i spojio na termostat. Temp je OK, oko 25 a vlaga mi mala, oko 30 kad je sijalica upaljena. Sve je puno lonaca i krpa. Jel mi ova grijalica osuai. `ta da radim.
upitnik???
LEGENDA5.189 REP2%
→ Zmaj
upitnik???LEGENDA
feb 2010.
feb 2010.#2
Brale izbaci grijalicu ako ti je BOX okovan kako treba taj HPS mo~e da dr~i temp... kad je upaljen.
Jedino grijalica kad bude 12/12 da dr~i temp.. ok kad je HPS ugaaen.
Ventilaciju sredi obavezno kako znaa i umjea a mo~ea na dosta na
ina zavisi u kakvoj si situaciji....
Ventilator za simulaciju vjetra mali ubaci unutra da gonja zrak po BOX-u a ako mo~ea kupi vent... koji se koristi za NAPE od kuhinja ili WC vetilacije one kune ako znaa na ato mislim...
Za bolju i kvalitetniji zrak koji ulazi u BOX je idealno ako mo~ea sa izvana da dovu
ea nekako i da mo~ea to zatvoriti kad ide HPS na gaaenje ovako zimi jer ode temp onda u kur... u tim terminima.
Sa tim zrakom izvana bar kod mene je vlaga uvjek OK ili ja imam sree a vent.. koji izvodi zrak iz BOX-a van mo~e da ide gdje ti paae sam neka je van BOX-a .
Nadam se da ea uspjet u realizicji bar si se potrudio za dobru rasvjetu i mjera
vlage pa nadam se dobar BOX po ovom ato si opisao...
Sretno !!!!
0 REP0%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#3
Naime ~elim se prvo ispri
ati i re
i da box od plexia ne
e biti uskoro gotov jer je meni pukla stranica nakon buaenja i sklapanja...zato kada
u biti u mogu
nosti
u ga napraviti i staviti fotke..naime imam problem sa vlagom dimenzije su boxa 44x59x165....imam hps 400 w(i znam da je to premli prostor)ali j.. ata da radim sada.. ali vlaga mi se kre
e uvijek oko 20-25..neznam u
emu grijeaim a stalna relativna temp mi je izmeu 24.5-26.5 stupnjeva,a po no
i 20.1-45-50 posto valge...
isprobavao sam sve mogu
e na
ime i j--.... se sa time ve
tj.dana..zato molim vas bilo kakav savjet kako da to rijeaim..jer me ve
hvata ~iv
ana..od toga..
Hvala..
tinitus
ENTUZIJASTA445 REP61%
→ Poznavalac
tinitusENTUZIJASTA
sep 2011.
sep 2011.#5
jednostavno, tesko ili nikako ces dignit vlagu,
razmisli o ulaganju u ovlazivac,
samo je pitanje gdje ces ga ugurat u tom prostoru,
a mozes izgurat grow i sa tolikom vlagom,
uz cesce zalijevanje naravno
0 REP0%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#6
boks ima 2 nove prinove...proklijale 28.08....grow prije toga mi je bio u ormaru...180x70x180..ali j....nema ga vianon stop provjetravam ,imam vent..ali abe..samo mi nije jasno ata nebi treealo biti ato manja temperatura ve
a vlaga?? jer kada je ve
a temp...vlaga pada...
ma kakav ovla~iva
imam ga i to je abe...
moram rijeaiti ovo,jer ne~elim da im bude suho i da mi nedo bog umru..
jer gledajte 4 ventilatora imam 120 cmm..155..ispuh i 4 usis..ali na koju j...foru mi je onda 20 %
MORA POSTOJATI SOLUCIJA..
hvala..
$DoLaR$
POZNAVALAC1.344 REP83%
→ Ambasador
$DoLaR$POZNAVALAC
sep 2011.
sep 2011.#7
nemoj kupovat ovla~iva
jeftiniji od 800 kuna ako se odlu
ia na njega i nikako ne parni.....jer neea dat 800 nego ko ja 1600...dva od 400 i jedan od 800 koji radi ko urica....ovo dvoje pregorilo nakon 2 tjedna...
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
sep 2011.
sep 2011.#8
Dolazi zima, bit
e vlage, koja panika. Kad bilje naraste i "zavla~i" box otvorit
ea temu kako spustiti vlagu...a onda zabrana otvaranja tema jer pretragu kao da nikad ne koristia!
Blade
ZMAJ23.847 REP
BladeZMAJ
sep 2011.
sep 2011.#9
Tono,ato se toliko j.... s tom vlagom nije to toliko jako bitno kad e bilje malo porasti bit e vlage,nee ti bilje umrijeti samo itaj forum i pali dalje,mo~da otvori dnevnik uzgoja pa emo pratiti.
0 REP0%
→ Istraživač
sep 2011.
sep 2011.#10
kao prvo pitaa me zaato se brinem i j..toliko..e pa ratzog je tome da imam 2 blueberry-a a mislim da bi se i ti imao razloga brinuti da si u ovakvoj situaciji..
i ko zna i ako zavla~i mo~da i otvorim tu temu...
hvala na inf...
Sekach
AMBASADOR2.134 REP18%
→ Legenda
SekachAMBASADOR
sep 2011.
sep 2011.#11
Ako vec imas ovlazivac, stavi ga u prostoriju gdje ti je box...jer je izmjena zraka u boxu jako brza i ne stigne ti ovlazivac obaviti svoj posao jer mu jako brzo pobjegne sve to sto radi...
Ovako u velikoj sobi on stigne obaviti svoje zbog veceg volumena pa ce ti vlazan zrak odmah ulaziti u box... =)
feb 2010.
1 / 11
feb 2010.
sep 2011.