VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojYield?
LEGACY

Yield?

48 odgovora4,366 pregleda
SikSTiENTUZIJASTA

jan 2015.

Pozdrav ekipa...! Trazio, nisam uspio naci nesto sto bi zadovoljilo odgovor na moje pitanje (koje je slijedece): Dakle, s lampom od 1kW HPS i uz uvijet da svi potrebni parametri u cijelom ciklusu budu unutar nekakvih granica, koliki bih mogao ocekivati yield od 4x neke high yield sorte? Naravno, sve ovisi o X faktora, no ne znam da li bi tu vise racunao na recimo 400g suhog ili pak s druge strane cak i (duplo) vise. Na jubito-u vidjeh grow od 2 biljoze, (svaka se suncala pod svojom lampom od 1 kW) i frajer je dobio sveukupno 2,2 kg, jedino se ne sjecam jel suhog ili mokrog... :zvezda:: Svakakva info je welcome! Pozz!
Z&NZMAJ

jan 2015.

Uz predhodno iskustvo, bez po etnikih greaaka, mo~ea o ekivati izmeu 0.5 i 1 g/W. U iznimnim situacijama, kad se svi parametri poslo~e, mo~e se dobiti i viae. A sad jedno o ito pitanje. Zaato te to zanima?

jan 2015.

a sta da pokrece grow ako nece skinuti bar kilo :)
green poisonAMBASADOR

jan 2015.

Mogao bi o ekivati High yield ra un za struju ;)
SikSTiENTUZIJASTA

jan 2015.

Puno je tu razloga zasto me to zanima, no primarni je bacanje novaca na smece koje je kod nas dostupno, a nerijetko, doslovno i bacam novce jer zna biti toliko losa da mi nema niti smisla to stavljati u rizlu... Nisam se nikada upustio u nikakav grow (nemam gdje), no teoretskog znanja imam jako puno (sati i sati provedeni citajuci/gledajuci X stvari na netu), iako, sve dok ne probam, ne znam ni ja di sam tocno... :) Ovo 0,5-1 g/W mislis po 1 biljozi ili sveukupno? ...Nisam precizno pitao u prethodnom postu...

jan 2015.

to sto bacas pare na smece i sto zelis pusit dobru vutru je vezano za kvalitet, ti si postavio pitanje u vezi kvantiteta ili ti kolicine, i to te je mod pitao zasto te zanima :) i sad jos da li je po biljci, kontas ako zasadis 10 komada pod 1kw dal mozes skinuti 10 kila, hehe, joj, joj... ako ti je do kvaliteta zasadi 4 biljke i imaces kvaliteta pusiti godinu dana sve i da je lampa od 400w
Z&NZMAJ

jan 2015.

Ako si gledao po youtubeu, onda mi je jasno zaato odmah na 1kW pucaa :D Ameri i nihova megalomania :) Dobro ka~e Power, 400W je sasvim dovoljno i neea imati "high yield ra un za struju" ;)
SikSTiENTUZIJASTA

jan 2015.

Burazu i meni treba puno goriva, pa gledam, 400 bi na valjda bilo dosta do sljedece berbe... :) Znaci cak bih (opet, teoretski) mogao ici i na recimo 400-600W i 3 kom... Razmisljao sam cak i u startu probati LED (ali DIY), ali to je pak druga tema... Zanimalo me okvirno sta ljudi misle, pa da dalje mogu kemijati... :D

jan 2015.

ra unaj da mo~ea skinuti biljke u prosjeku svakih 100-120 dana ako zapo nea grow im prethodni zavrai. pod 400W mo~ea izvui minimalno 200g ako negdje grdno ne zajebea, zna i samo viae ako sve ide dobro. e sad baci matematiku pa vidi jel ti dosta. :)
green poisonAMBASADOR

jan 2015.

Sa stabilnim automatikom uz malo sree da se neato ne iskomplicira i uz pomo majstora sa Vutre, a imaa ih ovdje dosta sa HPS 400W imaa bez problema 1g. po svakom danu u godini...365 ;)
SikSTiENTUZIJASTA

jan 2015.

Thx... To me zanimalo... A sad, dok ne probam, ne bum znao... :)
BizzzoZMAJ

jan 2015.

U sridu. }ao mi bude kad pogledam sve samo "komplet 600 W" "Box all in one" "Plug and play" shema. Ali dobro, to je opet samo vjerovatno ta moja nostalgija ili kako da ju nazovem nemam pojma. DiY pa i da je 23 W CFL :)
TarzanZMAJ

jan 2015.

poluopasan post,,netko bi mogao i povjerovati u ovo..
Z&NZMAJ

jan 2015.

Nikako ne podr~avam uzgoj automatika indoor, osim u micro grow varijanti. Uzmea normalno sjeme, ak i neko "domae" regular, pa stavia na 12/12 od starta i imaa istu aemu kao i automatik, a potroaia manje struje. Provjereno ;) @Tarzan Dobro si rekao, poluopasan ;) Realno, mo~e se imati i 2g dnevno, 365 dana u godini sa 400W hps. Takoer provjereno ;)

jan 2015.

mislim da uglavnom imas i malo veci prinos. ako odradis 4 growa sa automaticima godisnje, prosek moze biti 2 gr. dnevno
SikSTiENTUZIJASTA

jan 2015.

Dakle, ono sto (i kako) bi ja odradio grow sam si ovako nekako zamislio..: - fem sjeme, nikako automatic (imam menke extra domachica raznih, ali bi nekako ipak uzeo nesto tipa northern lights) - DIY LED, cca ~350W (nerazradjen projekt, ali sam skupio puno info, a elektrotehnika mi nije stran pojam) - LST, topping (1. nakon cca tjedan dana, 2. na nove 2 grane nakon 10 ak dana od 1.), supercropping i SCROG sam mislio primjeniti na biljkama - drzati ih do 4 tjedna vege, pa na 12/12 - posadjeno u male teglice, pa postepeno u vece, sve do 18-20-25 L (?) - box/room ili sto got jos nisam definirao, al lako za to - ono sto moram jos vidjeti tocno i napraviti popis --> zemlja i sve vezano za to, razna "kemija", pH metar, mjerac vlage/temp, CO2 (?) itd. Ovo je sve iz glave, sigurno sam nesto i izostavio, al cisto da imate sliku, a ovo je vec druga tema... :)
SmellsZMAJ

jan 2015.

AutoMazar ili Blue AutoMazar pa da vidia yield na automatiku...:zvezda::

jan 2015.

ili Think Different, ili NL Auto (mo~e i Pyramid i RQS), ili Auto Jack (Paradise) al poato je indoor, neka se radije dr~i fotoperiodnih sorti, iz njih je lakae izvui koli inu jer mo~ea produ~iti vege po potrebi.
TarzanZMAJ

jan 2015.

ili auto sweet tooth :) ali to sve ovisi o groweru, a biljka samo ima potencijal toliko dati..tako da pustite to sto pise tamo negdje, i bolje fotoperiodne raditi indoor pogotovo sto se tice pocetnika, one ipak ostave mjesta za ispraviti pogresku ako smo je napravili na pocetku growa pa i "yield" moze ispasti dobar, dok je kod automatika malo drugacija prica.. :zvizd:
1310ZMAJ

feb 2015.

2 boxa. 5 mjeseci. 2 berbe :spliff:
green poisonAMBASADOR

feb 2015.

Imaa moj dnevnik: Green Poison auto, od sjemena do berbe 75 dana. ra un za struju se poveao cca. 150 kn. 18/6 od sjemena. Gore sam ti ve napisao ostalo ako ku~ia ;)

feb 2015.

Ra un za struju se poveao minimalno 220 kn, jedino ako imaa nekog jeftinijeg dobavlja a od Hepi-ja.;)
green poisonAMBASADOR

feb 2015.

Jones, mogue da si u pravu. U to vrijeme se povremeno palila i klima od 2 x 3.5 KW, pa je mogue da je 50-80 kn/mjesec, viae manje, otialo na HPS. U svakom slu aju 400W je podnoaljivo.

feb 2015.

ako mozes podnijet kilovat struje onda bi ja lijepo 2 boxa....jedan 250w mh za vege i jedan 600w hps za cvjetanje, jedan micro za klonove kad dojdes u tu fazu....e onda imas za joint kad god hoces :)
SmellsZMAJ

feb 2015.

Kilovat struje ti je 250w + 400w / 2 boxa kao kod mene...prigusnice,ventilatori...:vozdra:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se