VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojHesi gnojiva pomoc
LEGACY

Hesi gnojiva pomoc

94 odgovora10,469 pregleda
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

Pozdrav evo mene opet :) jbg. Dosa mi je starter kit od Hesi-a i sad me zanima kako se on mjesa tj, ja sam ga vec zamjesao i onda skuzio da sam mozda krivo napravio pa ako netko ima iskustva s njim neka mi odgovori. Biljke su u cvjetanju 4 tjedan i sto sam napravio po onoj njihovoj tablici pise complexe de floraision 50 ml u 10 litara vode phospore plus 25 ml u 10 litara vode super vit 1 kap na 4.5 litre vode powerzyme 20 ml na 10 litara vode Ja sam napunio kantu sa 10 litara vode i znaci ubacio u nju gore navedeno + 2 kapi super vita. Nije mi jasno da li sve to mjesam u tih 10 litara ili svaku posebno tj. pise da complexe de floraision ide do 7 tjedna cvjetanja a phospore plus pocinje na 4 tjednu. Da li se njih dvoje onda mjesaju kao sto sam ja to napravio (jedno i drugo u 10 litara vode zajedno plus ovo drugo) ili kako vec. Ako sam zeznuo moze li se to kako ispraviti da ne bacam vodu ? uglavnom evo slika ja sam sve sto je zaokruzeno crvenim stavio u 10 litara vode Uploaded with ImageShack.us
Z&NZMAJ

sep 2011.

`to nije jasno? Dobro si napravio.
hazeboyENTUZIJASTA

sep 2011.

Cjeli grow koristis super vit i power zyme(power zyme svako drugo zaljevanje.znaci ne svaki put).u vegetaciji koristis tnt complex,root complex.kada prebacis na cvjetanje izbacis root i tnt(mozes postepeno,u roku od par dana) i dodas bloom complex.i nakon 2-3 tjedna dodas fosfor.zadnji tjedan-dva samo voda. Nemogu edit pa pisem drugi post.da sve mjesas zajedno u istu kantu.znaci u vegetaciji tnt,power zyme,super vit,root.kad prebacis na cvjetanje onda koristis super vit,powerzyme,bloom complex.nakon 3 tjedna dodas fosfor ovom setupu za cvjetanje.jedino power zyme mozes koristit svako drugo zaljevanje.ja stavim u 4,5 litara vode 22,5ml blooma,tnt,roota.9ml zyme,12,5ml fosfora i kap supervita.jer to mi je dovoljno vode i doziram po uputama.ak vidim da biljka dobro pmndnosi povesam dozu za 0,5-1ml.neznam jel pomaze al ne skodi.
mozak na pasuENTUZIJASTA

sep 2011.

a reci te mi hoce li smetati sto sam ubacio i 20 ml powerzyme u tu kantu od 10 litara. Ova tablica sto sam je dobio je na francuskom pa nisam skuzio da se s njim zaljeva 2 puta tjedno, pa ja to sve lipo zamjesao zajedno. Hoce li to stetiti biljci? zaljevam ih svaka 2-3 dana kako-kad
hazeboyENTUZIJASTA

sep 2011.

Kolicinski si dobro ubacio.20ml.ja sam jedno vrjeme koristio svako zaljevanje,al sam cuo na par mjesta da treba svaki drugi put.mislim da ti nista nece biti ako zaljevas svaki put,al rade svaki drugi.uglavnom samo power zyme stavljaj svako drugo zaljevanje i to je to.ovo ostalo po uputama i to je to.
Kayser SozeISTRAŽIVAČ

feb 2014.

zna i gnojiva se stavljaju svako zaljevanje osim power zime-a koji ide svaki drugi put?
FukmondoAMBASADOR

feb 2014.

ja sam ga koristio 2-3 puta sedmicno i neje bilo problema,a za power zime neam pojma
Kayser SozeISTRAŽIVAČ

feb 2014.

dali je doziranje isto ako pri amo o autoflower sorti? ?

mar 2014.

naravno, zasto bi bilo drugacije ako je automatik u pitanju, samo ti je kod njega vege faza kratka, cesto nema potrebe tada gojiti
Skill3rPOZNAVALAC

sep 2015.

Hesi Starter Kit za zemlju Hesi Starter Kit pru~a sve potrebne hranjive tvari za vaau biljku u zemlji. I za po etnike, a i za iskusne uzgajiva e, Hesi Starter kitovi su highly recommended. Kit sadr~i:  500 ml TNT Complex  1 l Bloom Complex  1 l Phosphorus Plus  500 ml Power Zyme  500 ml Root Complex  10 ml Super Vit. Kit je aminkerski zapakiran i u svakom od njih je i tablica, rasporeena po fazama rasta, koja sama vrijedi milijun kuna Evo ovako zanima me dali sovim mogu odradit vegu i cvjetanje i kolko je bolje od planetela list i cvjet. Dali se isplati uzet i kako se koristi cito sam ovo gore ali nisam skuzio.
StipeZMAJ

sep 2015.

Apsolutno da imas sve za vegu i cvjetanje. Normalno da je bolje od plantelle i isplati se ;) Koristi se tako da na svakoj boci pise omjer isto kao i za plantellu. A tablica je tu i sa omjerima i kada sto koristis.
Skill3rPOZNAVALAC

sep 2015.

Hm onda cu uzet taj komplet nije bas jeftin makar ovo sam skuzio znaci ima po tjednima pa di zapnem pitacu cu :D

sep 2015.

super je Hesi, ali meni puna doza malo pr~i. Nekih 70% od pune doze je bombona! ;)

sep 2015.

Kako god, s hesi nikad problema.
Skill3rPOZNAVALAC

sep 2015.

Ma samo ovi omjeri mixsanje jebo te labaratorji moras imat :D Ovo kaj sam skuzio nemjesam sve u 10l vode nego par kanti po 10l vode btw to za 6 biljaka mi nece biti dosta ili oce?
StipeZMAJ

sep 2015.

Krece se sa pola ili 2/3 doze svako drugo zaljevanje da vidis kako biljka reagira. Pratio sam grow gdje je svako zaljevanje isla puna doza cijelog paketa od starta i sve je bilo super. Biljka ce ti rec kolko, ali da....hesi je super ;) Ne moras mjerkat na 10L nego na litru.
Skill3rPOZNAVALAC

sep 2015.

A dobro izgleda malo komplicirano jebiga nisam indor radio radio outodor ove godine prvi put i od 2 domoaje 1 zenska i ispalo ono gro vrhova. Pre zadovoljan sam i reko idemo sad indor prikupljo sam novceke malo bolju opremu pa da to odradim kako treba uglavnom 6 komada Critical kush ide :D
JovankaISTRAŽIVAČ

sep 2015.

kad se hesi moze poceti primjenjivat, biljke su mi stare sest dana
StipeZMAJ

sep 2015.

Koja i kolko zemlje? Ako je zemlja kvalitetna, prvih 3 tjedna ne trebas nista gnojit. (tnt) Root complex kreni od pocetka davat svako drugo zaljevanje. Za 10ak dana mozes dati PZ i SV.
JovankaISTRAŽIVAČ

sep 2015.

da sori to sam zaboravio. nalazi se u jednoj litri composane. znaci ako danas budem zaljevao mogu staviti recimo 1/3 roota? za tjedan dana presadujem u vece i jel mogu onda nastavit sa rootom il da cekam, a PZ i SV mogu krenit tek za jedno desetak dana od presadivanja ili? zemlja u koju presadujem nije composana vec plagron, onaj srednje jacine, jel to problem?
StipeZMAJ

sep 2015.

Samo root onda. Full doza. 2 tjedna u 1L zemlje...... hmm, ako rastu normalnom brzinom bit ce guzva. Kako god, do presadjivanja ne treba gnojit, kad sjedne u novu zemlju opet ne moras gnojit sljedecih cca 2 tjedna ovisno o velicini biljke koja ce bit. Plagron nisam koristio pa ti ne mogu puno rec, nebi smio bit problem. Otvori dnevnik pa da mozemo pratit velicinu biljke i promjene. Tesko je ovako napamet bilo sto pricat.
JovankaISTRAŽIVAČ

sep 2015.

aha ma ne, presadit cu ih onda danas sutra, ja sam mislio da im je to dovoljno pa zato. za plagron sam pitao jer sam vidio u videu od j.cervantesa se drzimo priblizno iste zemlje al ak nece biti problema onda zanemari. za dnevnik cu jos vidjet nemam bas puno vremena a box nije bog zna sta pa mem malo stid haha. i hvala na pomoci

sep 2015.

bolje nemoj niata da dodajea, tek kad presadia u vee posude. ;)

sep 2015.

Ja ga troaim od svoga prvog unutarnjega uzgoja,u poetku sam znao pogrjeaiti i koristit ga dok su biljke stare tjedan dana,naravno dr~ao sam se tablice,poato i nije jeftino taj star paket preaao sam samo na kupovinu od veega pakiranja i to bi podjelio sa frendom jer ispada mnogo jeftinije!!Npr Hesi fosfor pola litre 53kune;a5litara184 i tako sve ostalo!Ako imaa nekoga frenda kupite popola a proete puno jeftinije,odlino je,mene je oduaevilo,a vidjeea i sam,a za van je isto ok ali izae preskupo to odradim sa plantellom!!:thumb:
JovankaISTRAŽIVAČ

nov 2015.

da li se bloom daje do kraja cvjetana zajedno sa fosform ili da ga prestam davat kad krenem davat fosfor? sad mi se nalazi u 4 tjednu cvjetanja 2 dan
StipeZMAJ

nov 2015.

Bloom dajes od pocetka do kraja cvjetanja a p+ pocnes davat upravo sada kad krene 4. tjedan :) (zajedno sa bloomom)

nov 2015.

Evo da ne otvaram novu temu, nabavio sam hesi bloom, pa me zanima dali da krenem sa punom dozom (pise 4ml na litru) ili za pocetak neki drugi rezim? kolko cesto se gnoji? svako drugo zaljevanje?

nov 2015.

Uz Hesi Bloom ti treba i F+ Full doza je 5ml na litru ali to nedajes dok neudjes u drugu polovicu cvijetanja kao ni i F+.

nov 2015.

Znaci za sada pola doze? Automati su u pitanju, koliko je F+ obavezan?
rKj420ZMAJ

nov 2015.

Bloom dajes svako drugo zalivanje 50ml na 10l, a fosfor+ ubacujes posle 21dan cveta 25ml na 10l, uz to dodajem i boost 20ml na 10l<<vidi nabavi odlican je. Btw koji su dan ti automati ?

nov 2015.

25. dan, receno mi da nakon treceg tjedna pocnem gnojit. Zemlja je composana
rKj420ZMAJ

nov 2015.

Ako su izbacili pistile kreni sa pola doze bloom-a pa vidi kako reaguju, sledece zalivanje voda, pa posle toga full doza i sve tako do kraja, kad zabele vrhovi u igru ubaci fosfor+ i boost.

nov 2015.

Jesu, vani su. Znaci slobodno pocnem sa 2,5ml na litru? I jos jedno pitanje, gnojivo dodajem u vodu gdje je korigiran ph?

nov 2015.

prvo dodaa djubrivo pa korigujea pH. ;)

nov 2015.

A u slucaju da ne posjeduem ph metar? :oops:
StipeZMAJ

nov 2015.

onda probaj ovo https://www.vutra.org/threads/ph-metar-bez-ph-metra.13410/ ili jednostavno ne mjeris ph. nemoj drzat duze od 2-3h vodu (ako ne korigiras ph)

nov 2015.

Mislim da bloom complex delimi no reguliae ph na prihvatljiv nivo... :)

nov 2015.

Stipe koristim taj tutorial. Zanima me samo kako da ga iskombiniram s gnojivom
StipeZMAJ

nov 2015.

Automatici su malo tolerantniji na ph. Jos ako koristis hesi, ja nebi nista korigirao. Natoci mlaku vodu, 2-3h neka odstoji, stavi hesi i zalij.
vojkaENTUZIJASTA

feb 2016.

imam 3 automatika jock horror, kasno sam krenuo sa gnojenjem, samo hesi bloom prvi put, a druga dva sam dodao i phosphorus, zalivam ih na nekih 5 dana, otprilike im tad zafali, cekao sam i duze ranije ali mi je jedna prilicno ozutela od gladi (cilijeva konstatacija), a ono sto me interesuje, jesam pogresio sto sam svako zalivanje gnojio? prvi put sam samo nesto manju dozu, nekih 70%, druga dva sam punu, nisu se bunile, sinoc je bilo zalivanje, pa postalvjam pitanje iz razloga da bih znao sta preduzimam AKO nije trebalo da se gnoji svaki put.. sinoc zalio, jutros mi izgledaju normalno, bez ikakvih nepredvidjenosti :) hvala unapred

feb 2016.

Svaki drugi put hrania, ako su dovoljno veliki potovi i temperatura je normalna to bi trebalo ispasti cca 1 puta tjedno.
vojkaENTUZIJASTA

feb 2016.

ok, kapiram, ali sad sta je tu je, vec sam zalio, treci put za redom sa gnojenjem, jel treba da flusham mozda, ili da cekam pa sta bude
StipeZMAJ

feb 2016.

Ak je sve ok sa biljkom ne trebas flush. Sljedece zaljevanje voda.
vojkaENTUZIJASTA

feb 2016.

pa je u redu, imam ih 3, ova jedna je krenula da bude naprzena malo po listovima, tj malo vise, ali to je bilo jos sa prvim zalivanjem i cili je konstatovao da je bila gladna, sto i ima smisla jer je najveca od te tri pa je moguce da je najpre iscrpila iz zemlje hranu.. a ove druge dve osim po kog pozuletlog lista pri dnu uglavnom, sve ok.. sinoc zalivene, kapiram do sad bi se nesto manifestovalo.. okacim koju fotku malo kasnije ako nije frka pa mi kazete

apr 2016.

vidite drugari samo jedno pitanje,cisto da opet proverim sebe nije na odmet nadam se.U fazi cvetanja, pricamo o periodu posle 4 nedelje kada ubacujem phosphorus plus,ja sam dosad radio tako sto sam svaki drugi dan zalivao sto ispada da je hranim jednom nedeljno,znaci u tom danu kada je hranjenje ja sam sve zajedno davao odnosno mesao bloom,boost i pp,inace dajem samo 80% od doze i nisam primetio nesto da je smetalo biljcicama ,mada imao sam problema neki su strajnovi osetljiviji od drugih tu sam smanjivao dozu,znaci trebalo bih da je ok da oni mogu da se mesaju i daju u istom danu kada je prehrana.E to to samo,inace jako sam zadovoljan sa hesijem,ok su ono...
StipeZMAJ

apr 2016.

Ne da mogu nego se i savjetuje sve odjednom stavljat ;) Svaki drugi dan zaljevanje je pre cesto....iz nekog razloga. Ili pre mali potovi ili pre cesto zaljevas....al ako ti je biljka super zdrava....nastavi

apr 2016.

ja sam izpermutovao,mislio sam svako drugo zalivanje ide hrana,a zalivam ih na svaki 3-4 dan inace,hvala Stipe...

apr 2016.

Takoer koristim hesi gnoiva i dr~im se tablice po kojoj me izae da u zaljevanju koristim jednom u sedmici dana a nakon toga idem dva puta sa vodom,potovi su mi zapremine 11l,istina da su neki strejnovi osjetljiviji,ali u uputama stoji da se mogu mjeaati uz kasniju regulaciju ph,mada sada ima i od samog hesija korekcija ph ako je potrebno,od kvalitete zemlje ima da u prvi 2 do tri tjedna gnoivo nije potrebno u protivnom biljozu mo~ea skurit pa iz opreza neidem odma sa ful dozama!!!Meni osobno su odlini pozz!!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se