LEGACY
CBD Indoor postrojenje
20 odgovora1,059 pregleda
indie_bud
ENTUZIJASTA269 REP17%
→ Poznavalac
indie_budENTUZIJASTA
mar 2024.
mar 2024.#1
Pozdrav ekipa, ve par ljudi mi je reklo i pisalo mi da doem na forum da podijelim svoje iskustvo pa vjerujem da e nekog zanimati.
Radimo indoor CBD skoro tri godine i zadnjih godinu dana smo pravili postrojenje. Finalni plan je 4 sobe po 16 svjetla za flower i odvojen prostor za vegetaciju. Za sad u funckiji imamo 3 prostorije, dvije za flower jedna za veg. Evo stavljam par random fotki iz izgradnje i trenutne prve runde. Genetike su moje koje su krenule od nekih sorti u legalnim granicama i onda sam ih crossovao i stabilizovao meusobno zadnje dvije godine. Uglavnom od cca 2000 posaenih sjemena do sad, phenohuntao sam 7-8, dok za produkciju idu 3-4 za sad.
Ukratko:
-svjetla SunBright green SB05 (jednu sobu odraujem za poe
tak sa Mars Hydrom TS3000 koje sam koristio na po
etku)
- svjetla za klonove Green Grow Light Micogreens
- uzgoj u kokosu Flora Flex 1gal, mame u BioBizzu, CO2 zatvoreni sistem
- gnojiva Athena Blended Line
- kontrola Trolmaster
- navodnjavanje Flora Flex
- pumpe DUB EsyBox
Sve smo odradili sa odvla~iva
ima i klimama jer nismo imali puno prostora da montiramo klima komor,e a i prostorije su nam relativno malene 6x6 tako da smo mogli sa ovim setupom sve izvui.. Za sad sve aljaka manje viae, tu i tamo neki problem ali nista maestralno, uglavnom work in progress i ucimo a greskama, sad cemo vidjeti hocemo li moci do kraja izvuci kako nam treba. Uglavnom sad je cilj ubaciti pouzdane senzore za supstrat i dialinovati ato je viae mogue. Problem sa CBDom je taj THC. Gentike su odradile par probnih tura, pucane su jako jako i ECom i 64 dana, i sve selektovane su ostale ispod 0.3, ali u satorima i bez CO2, sad emo vidjeti kako idu u puno boljim uslovima...
Ako nekog zanima viae najbolje da zapratite @rocketbudsfarms na instagramu, tamo je solidno zabilje~en cijeli proces izgradnje i generalno sve ato radim, phenohuntovi, uzgoj testovi, aatori, setupovi itd.
Keep on growing!
500328500342500343500335500336500338500341500331500332500333
Ćyro
ZMAJ67.043 REP
ĆyroZMAJ
mar 2024.
mar 2024.#2
Sretno u nastavku! Odlicno! Btw ima nas ovdje koji smo ostali malo u proslom stoljecu sto se tehnologije tice i drustvenih mreza, pa da okacis s vremena na vrijeme ovdje neki update, bilo bi super, jer bi rado ispratili pricu.
Svaka ovakva prica i svaki ovakav pogon je maleni korak, ali korak blize legalizaciji i destigmatizaciji cannabisa. Veliki :respect: za tebe i ekipu!
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
mar 2024.
mar 2024.#3
Big respect!
Mogu misliti koliko litara ode nedeljno u ovakvom setupu :D
Da li ikako radia izmenu vazduha, tipa na svakih X sati da se zatvore ventili i sve proluftira, ili je od po
etka do kraja zatvoren sistem?
(Ja samo uopateno znam o metodi, ali me zanima koliko je mogue implementirati u kunim uslovima i malom aatoru, zato pitam)
Svaka
ast kolega, sretno u nastavku, mada ovde sree ne treba koliko vidim :respect:
indie_bud
ENTUZIJASTA269 REP17%
→ Poznavalac
indie_budENTUZIJASTA
mar 2024.
mar 2024.#4
Zrak mjenjam eventualno kad cistim podove i radim dezinfekciju prostora, ina
e ne radim izmjene. Moram nabaviti joa ProGuard za ciscenje i dekontaminaciju vazduha i onda nee bit potrebe uopate osim ako CO2 ode previae, onda se pali vent.
U home setupu nisam probao jer svi aatori negdje puataju neato, nije to niata zatvoreno kako treba (tkanina) i onda zbog sigurnosti nisam probavao. Ono ato mogu rei za sad je da su hedovi vidno vei, krenuo sam u 5 sedmicu i nabulkani su baa dobro i spremni sad za ripening. Mada, navodno sa CO2 treba du~e vremena da biljka zavrai ciklus ali sad sam u prvoj rundi pa u vidjeti na kraju ata e biti.
rastagenetic
ZMAJ52.321 REP
rastageneticZMAJ
mar 2024.
mar 2024.#5
Svaka
ast na postrojenju,sve izgleda vrhunski:respect:
Mene zanima koliko koata tako ata otprilike naravno?
indie_bud
ENTUZIJASTA269 REP17%
→ Poznavalac
indie_budENTUZIJASTA
mar 2024.
mar 2024.#6
Skup sport. Mi smo morali sve od novog betona izgraditi i iali smo na malo skuplju varijantu, sve je EU made i da mo~emo odmah biti spremni za medical kad doe.
Sve zavisi da li imaa prostor, da li pravia sve ispo
etka i koliko hoea/mozes da se otvoris. Kvadrat prostora mo~e kostati 500 a moze i 3000 evra tako da kao ato rekoh sve ovisi ko na ata ide
RAOZA.
ZMAJ19.127 REP
RAOZA.ZMAJ
mar 2024.
mar 2024.#7
Svaka
ast :respect:
Hvala ti ato si doaao da podijelia ovo s nama.
Sretno u nastavku :thumb:
Peroooooo
ZMAJ24.437 REP
PerooooooZMAJ
mar 2024.
mar 2024.#8
:thumb::respect:::listomahanje::::listomahanje::::listomahanje::baa sam sretan kad vidim ovako neato , ka~u "svjetski a naae, napokon ,bravoooo!!!:respect::rasta:
indie_bud
ENTUZIJASTA269 REP17%
→ Poznavalac
indie_budENTUZIJASTA
mar 2024.
mar 2024.#9
Mali grow update..
GaZ, 17ti dan. Ocarao me strain, pri kraju cvjetanja mirise na cisti benzin sa slatkastim tonom. Selektovao sam je iz sjemena (Apollo x Apollo), THC bio 0.15, CBD oko 5, klonirao ali nisam stigao da je testiram u aatoru iz klona nego sam odma spremio mame za veliku prostoriju i evo nas. Za sad sve pet, CO2 fino pumpa hedove . Mogao sam i 9 biljaka po svjetlu, trenutno je 6.5 ali za prvi put bomba, pogotovo u QuickFillu 1galon, bez senzora, pod starim lampama..
Jede moma
ki, EC2.7, ph 5.7
500940500941500942
Apollo, 34ti dan.
Savraen strain za growati, ne pravi probleme, divan slatkasto kiseo miris, ako uspijem spustiti temperature dovoljno bie i dosta ljubi
astih nijansi.
EC 2.2, ph 5.8
500943500944500945
Peroooooo
ZMAJ24.437 REP
PerooooooZMAJ
mar 2024.
mar 2024.#10
sve super ali ovi ventovi su visoko i puau uglavnom po drajverima-svjetlu-ato je super al nekako sam mialjenja da bi i po biljkama bio ok vjetar -pogotovu u cvjetanju za debljanje vrhova...:) ako je ovo dovoljno ok-nek je samo debelo i masno:thumb:
:spliff:
indie_bud
ENTUZIJASTA269 REP17%
→ Poznavalac
indie_budENTUZIJASTA
mar 2024.
mar 2024.#11
Ventovi ne slu~e da puau po biljkama nego da miksaju zrak u prostoriji. Ako su direktno na biljkama, pogotovo ovi jaki dolazi lako do spaljivanja (wind burn).
Air flow je najbitnija stvar u growu po meni jer je jako bitno da nemas neke hotspotove (npr odvlazivac stoji u cosku i onda taj vazduh ostaje samo tu ako nema neato da ga aiba dalje i miksa sa klimom i ostalim zrakom)
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
mar 2024.
1 / 11
mar 2024.
mar 2024.