VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojKako da znam da li su semenke zrele?
LEGACY

Kako da znam da li su semenke zrele?

14 odgovora3,389 pregleda

jul 2010.

Zdravo svima, imao sam muskog i zenskog WW pa sam resio da napravim nesto semenki. Biljka mi sledece nedelje ulazi u 8 nedelju cvetanja a ja ne znam da li mogu da je pokosim jer ne znam da li su mi semenke zrele.Sve su u opnama i zelene se a nekima je spoljna opna malo pukla i malo su izvirile iz nje i tako stoje jedno nedelju,dve. Znam da je metoda da se saceka dok prva semenka ne padne na pod ali sam malo nestrpljiv pa me zanima da li cu imati nesto dobrih semenki ako je pokosim za pet dana? Interesuje me da li ona mora potpuno da se oslobodi spoljne opne ili moze da bude u opni a da ipak dobije crnu boju koja je dobar znak da je semenka dobra? Koliko vremena obicno treba da protekne od osemenjivanja do zrele semenke? Hvala i pozdrav

jul 2010.

Kada vidia one tigraste i tamne sjemke koje napola vire iz opni ...to je to !!
FlipsilonENTUZIJASTA

avg 2010.

To je boja koja se preferira. A inace, sve zelene otpadaju. Beskorisne su
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

avg 2010.

ini mi se da su sjemenke od WW crne boje, tako da neea imati koristi od njih dok ne dobiju pravu boju...mo~da da poberea sve grane osim jedne, sa koje ea pokupit sjeme kasnije, ali nisam siguran u tu metodu, mo~da da netko potvrdi ili negira ovaj na in (netko tko je probao)...
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

avg 2010.

ini mi se da su sjemenke od WW crne boje, tako da neea imati koristi od njih dok ne dobiju pravu boju...mo~da da poberea sve grane osim jedne, sa koje ea pokupit sjeme kasnije, ali nisam siguran u tu metodu(radi stresa), mo~da da netko potvrdi ili negira ovaj na in (netko tko je probao)...

avg 2010.

Netko je nedavno rekao da je kupio sjemenke i da su bile zelenkaste.Primile su se viae-manje kao sve.Mislim da je najjednostavnije rijeaenje pokuaati svaku sjemenku staviti meu prste i pokuaati je stiskom zgnje iti.Ako se zgnje i logi no da nevalja,Ako je tvrda i ne pukne ima potencijala.
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

avg 2010.

ma da, to je najsigurniji na in, ali kako sam ja razumio, njegove sjemenke su joa na stabljici, u razvoju, zanima ga dali da pobere biljku ili je ostavi joa, dok se sjemenke ne razviju...a ato se tie zelenih, meni joa ni mjedna nije proklijala u zadnjih 20 godina, ali tko zna, sve je mogu e...

avg 2010.

Ok. Hvala svima , snasao sam se, sada imam gomilu dobrih semenki... Zelene svakako nisu dobre ali semenke ww ne moraju biti crne da bi bile dobre ... o:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se