VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojmoj prvi grow na parketu haha :)
LEGACY

moj prvi grow na parketu haha :)

46 odgovora2,789 pregleda

avg 2012.

Evo ga i ja konacno dosao na red :P Predstavljam vam moj prvi grow , sjeme domacice bez nade za uspjehom baceno u zemlju , i ono proklijalo , naraslo , to je od prilike to , biljka je stara 15 dana , drzim je u sobi na parketu i iznad nje sija stedna sijalica :D grozni uvjeti haha al raste.. evo par slika , pozdrav iz Sarajeva 1152.IPB jao tek sam sad vidio da sam totalno fulao pod forum jbt , admini ako moze redirekt hvala :)
DolfENTUZIJASTA

avg 2012.

aj polako sad

avg 2012.

koliko je jaka ta cfl lampa, sumnjam da ce moci da ti zavrsi posao, ako ces za ozbiljno da nastavis skockaj si neki box

avg 2012.

philips stedna sijalica 20 w, znam da je preslabo, al evo skupljam pare za neki box,i jos da pitam da li je dobro za biljku da je prebacujem malo na prozor da dobije malo sunca pa malo pod sijalicu

avg 2012.

ma shto vishe sunca to bolje..bilo sunce natural ili umjetno-sijalice. samo, pokushaj joj drzhati shto pravilniji ritam..da svaki dan provodi jednako vrijeme-u kontinuitetu- pod svjetlom-kakvo god ono bilo..uzmi jednu cool daylight sijalicu (ako ne mozhesh vishe)od 100 i kusur W .+ mozhda bi mogao napraviti kakvo sjenilo oko grla tj. sijalice, od nekog reflektirajucheg materijala..da time bar malo pojachash uchinak sijalica.. vidjela sam da su ljudi radili slichne stvari od onih zashtitnih (sjajtechih) pokrivala za shofer shajbu.znash ono shto se stavlja na shajbu-da se volan-auto ne przhe na suncu...e od toga mozhda da pokushash napraviti nekakvo sjenilo-luster..stozhastog oblika..pokushaj...to je najjednostavnija/jeftinija varijanta.

avg 2012.

nece joj smetati ali to nije resenje
Mr.VinjauPOZNAVALAC

avg 2012.

Brate sklapaj neki box,steta da ti propadne...

avg 2012.

Ona moze odraditi vege fazu s tom sijalicom, znam iz iskustva ali ces dobiti oko 40-50% njenog potencijala. Ako mislis ista ozbiljno, mozes nam reci kolko para imas pa da ti savjetujemo sto i kako dalje jer ako ovako mislis do kraja, neces imat vrhova nema sanse. Outdoor mozes slobodno prekrizit, nemoj ni planirat to, kud je prekasno kud je biljka premalena. Tek si poceo, nemoj gubit vrijeme, skupi neku lovu, ne treba ti puno, stvarno, i mozes growat svoje....
Mr.VinjauPOZNAVALAC

avg 2012.

Ili je jednostavno baci na outdoor...naravno ako si u mogucnosti i ako nemas nesto preterano vremena da se bakces oko nje.
Trihom HunterISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Heeej, po mome mialjenju ti ne treba box ako nikome od ukuana ne smeta biljka tamo gde jeste (izvan boxa). Jedino ti je potrebno da joj naea stalno mesto (pogodan bi bio oaak zbog toga ato mo~ea nalepiti foliju na zidove) i iznad nje nafuraa CFL ili HPS pa nek ti svetli ko nona lampa za ljude sa kokoajim slepilom. :ludak U ovom slu aju ti je cela soba jedan veliki box. ...i ne zaboravi ventilator da puae na lju. Joa ako zivia u toj sobi i joa i ako si puaa , evo ti prirodni izvor CO2. Ispravite me ako greaim.

avg 2012.

Vjerovali ili ne taj ukucanin je moja mama , ne zivim sa njom al mi se stan renovira i biljka joj za divno cudo ne smeta haha , uglavnom imam dostupnog prostora koliko hocu , san snova , napravit cu grow box u radnom stolu , samo mi je frka za lampu posto pojma nemam koju kako gdje , pare nisu toliki problem dok je u normalnim kolicinama :)
weedoyeLEGENDA

avg 2012.

moj savet, stavi biljku u ugao sobe, sa jedne strane stavi onu foliju za zastitu auta i sa druge strane takodje to stavi i eto imas "boks" a za svetlo gledaj ili neki HPS ili stavi 4-6 stednih, ventilator ti ne treba posto boks nije zatvoren a nece stetiti ako ubacis koju da duva po biljci...

avg 2012.

1170.IPB Evo kako box trenutno izgleda , jos cu ubaciti 4 neonske cijevi po 60 w koje imam u kuci , one daju bijelo svijetlo valjda mogu posluziti :) i sorry zbog fisheyea slikao sam goprom posto nemam bolje kamere :)

avg 2012.

ekstremni test sa uzasnim mirisima :) kada pojacas rasvetu bude cool, ima sanse, ima, ako namincas kako treba ;) da, i jos samo da ispadne cura, kad je vec jedna jedina

avg 2012.

i na koji rezim svijetla da je stavim, sad je trenutno rezim "kad se ja sjetim ugasit lampu" ,ako mi neko moze objasniti kad da pocnem s novim rezimom :)
BladeZMAJ

avg 2012.

18/6 stavi pa to tjeraj dok ne odlucia da ~elia da cvijetaju...onda 12/12

avg 2012.

tako kako blade kaze, nemoj se igrati sa svetlom da ne fasujes hermoslava

avg 2012.

evo sad sam ugasio "svijetlo" palim ga ponovo u 12 veceras zatim ga gasim sutra u 6 do 12 navecer i sve tako ako sam dobro shvatio :) uglavnom hvala svima za sad javim se sa updateom oko biljke ili boxa :) :*
Otto GrunfLEGENDA

avg 2012.

Zbrkao Si Ti Nesto, Ugasio Si U 21:00 Pa Upalio U 00:00? Sta Ce 3 Sata U Mraku? Ovaj Daljnji Rezim Odgovara. Gledaj Da Bude 18h Svjetla, a 6h Mraka I Po Mogucnosti Da Bude Mrak Kad I Ti Spavas Da Ne Remetis Biljku Sobnim Osvjetljenjem Jer Ne Valja Ako Ti Prodire Svjetlost U Box Dok Biljka Odmara, Opet Ode U Hermica.

avg 2012.

evo ga mali update kako biljka izgleda i box :D 1217.IPB

avg 2012.

Bit ce nesto od toga da da. Racunaj da imas 2mj vremena da nabavis jace svjetlo za cvijetanje ;)

avg 2012.

slobodno lampe nize... ili biljku digni vise, sto je verovatno lakse ;) ... stedne mogu da budu na 2~3cm bez problema a biljka prima vise lumena

avg 2012.

nabavi tajmer kad si vec krenuo na taj nacin da uzgajas

sep 2012.

ma bit ce to ok...mozda nece biti full al taman za prvi put..;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se