VUTRA
ForumUzgajanjeUnutrašnji uzgojPresadjivanje ili ne?
LEGACY

Presadjivanje ili ne?

28 odgovora2,242 pregleda
SvjetloIstineAMBASADOR

jan 2009.

Pozdrav, long time no see :) ispricavam se sto otvaram tred, ali ja jos uvijek neuspjevam otvoriti onu temu namjenjenu za pitanja (pitajte sve i svasta ili kako se vec zove)... ugl. zanima me - ako sadimo fem biljkice, dali ih je bolje zasaditi u manjim posudama pa presadjivati kad narastu ili mogu odmah u velikima zasadit? to pitam jer mi donekle oboje ima smisla (sumnjam da vas to zanima), s tim da je opcija bez presadjivanja laksa jel..
EXARPPOZNAVALAC

jan 2009.

Ma odma u velike posude. Lakae kontrolirat pH, nema aanse za stres kod presivanja... Mislin, kad ve znaa da su curke :costumed-smiley-027

apr 2012.

Pozdrav, dragi vutroljubci. ovo mi je prvi post, iako moram priznati da itam forum i site ve para dana. stoga, molim nadle~ne da se ne ljute ak sam profulao mjesto posta (ipak je ovo prvi :icon_lol:) Dakle, moje pitanjce je sljedee, dali sam bilj icu prerano presadio u veu posudu? kada to no da ju po nem razgranavati i kada da se prebacim na ~utu svijetlost? eto, ipak su tri pitanjca :) 408.IPB
GedžaPOZNAVALAC

apr 2012.

Nisi je prerano presadio, neko od pocetka krene sa velikom. Ne znam sta si mislio pod ovo razgranavati, jel LST? A na CRVENI spektar je baci kada hoces da cveta, i tada promeni odnos svetla i mraka na 12-12.
Z&NZMAJ

apr 2012.

https://forums.vutra.org/problemi-tokom-uzgoja/1937-help-upitnik.html Dakle, ako imaa problem, onda ovaj upitnik ispuni, a ako si tek tako postavio novu temu, moram ti rei da to nije baa cool. Ukoliko si htio da popratimo tvoj uzgoj, trebao si krenuti sa dokumentiranjem istog u obliku dnevnika uzgoja ovdje: https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/ Dakle?!

apr 2012.

Daj joj svijetlo a ne te spage i uda. Koje svijetlo imaa, spominjea neku ~utu svijetlost. Tema se prebacuje, ubudu e koristi pretragu.

apr 2012.

ne razumijem se ja u te stru ne growerske izraze :) pod razgranjavanje sam mislio na to, s obzirom na ograni enost prostora da ju uzgajam u airinu :) ---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:13 ---------- trenutno sam na halogenki, a pitao sam za crveni spektar. ina e, te apage su tu jer se po ela savijati, pa sam joj malkoc pripomogao da stoji :)
Z&NZMAJ

apr 2012.

:clap: :knockknock::ohno: Vrijeme je da krenea :read:

apr 2012.

halogenka ti bas ne radi posao, vidis da se izduzuje, procitaj deo o rasveti pa stavi adekvatnu ako hoces nesto s tim uciniti

apr 2012.

znai, mogu odmah prijei na crveni spektar? da ne ekam da izae joa koji par listova ?
ZOKIAMBASADOR

apr 2012.

brate odma crveni i pici priblizi svetlo ako radis sa stednima na 5cm i blize jedan vent da duva izmedju svetla i biljke .. stavi to na 18/6 dan noc .. treba nocu da bude mrak nesme biljka da ima izvor svetla .. a danju dan :) treba ti box koji ce imati vent za ubacivanje i izbacivanje zraka.. a mogao bi malo da ucis ima dnevnika pun k na forumu.... ako jedan procitas od pocetka do kraja i izaberes taj koji tebi odgovara ne moras vise ni da citas forum dok neresis da radis drugi setap.. aj pozdrav i samo guraj i uci....

apr 2012.

ako imas hps (il cfl 2500~2700K) samo udri, drzi je jos 10ak dana na 18/6 pa predji na 12/12

apr 2012.

joa jedno pitanjce, koliko da zalijevam? jel mora biti jako vla~na zemlja,srednje ili skoro suha? imam kali od 5L, sad sipam svaki dan otprilike 1dlc vode. jel to dovoljno ili da poja am ili smanjim?
naturaPOZNAVALAC

apr 2012.

zalivas precesto i premalo odjednom, sipaj bar 0,3 - 0,5L na dva - tri dana, odnosno kad vidis da je zemlja suva, tada dobro zalij

apr 2012.

tnx Natura :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se